- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Συγκεκριμένα, ως τώρα 2 άτομα έχουν γίνει.
Ο filosofos3 παλιότερα κι ο Ψηλός όλη την ώρα...
Αλλά μη λές οτι μόνο εμείς κάνουμε επίθεση όλη την ώρα.
Το θέμα δεν είναι να τρωγόμαστε εδώ σα τα μαύρα σκυλιά.
Είναι να αντιπαραθέσουμε απόψεις.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
1:Μας πρηξατε με τα quote σας!!!
2:Σταματηστε να πετατε εξυπνα επιχεριματα διαστρεβλώνοντας ο ενας τα λεγόμενα του αλλου.
ΚΥΡΙΟ E-MAIL
3:Ο απλουστατος λογος για τον οποίο κάποιοι μισουν τον χριστιανισμο ειναι γιατι δεν μπορουν να τηρησουν τα λεγόμενα του Χριστου!!!Ζουμε σε εναν αμαρτολο κοσμο...ο Χριστός λέει "γινε η εξερεση" και εμεις λεμε"αντε χέσου εσυ και οι παπάδες ή οι υπίκοοί σου".
Παπαδες ή υπίκοοι λάθος!! σκέτο "εσυ" θα επρεπε να λέμε αν ειχαμε τιμη!!!Αλλα προτιμαμε να πολεμάμε τα "αδύναμα συμεία"(ή μαλλον κατι που δεν ειναι καν σημείο "του" αλλα ανθρωπος) αντι για τον αμεσο "εχθρό" "μας"!!!
4:Ποιος ρωταγε για φιλόσοφο που οι γενιες μιλάνε ακόμη γι αυτον??Κοιτα το ημερολόγιό σου:γραφει 2005 ΜΕΤΆ ΧΡΙΣΤΟΥ.Τι θρησκεία εισαι??Εγω είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ορθόδοξος.
5:"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΙΘΕΙΑ"τα αλλα Ψεματα...
6:Ολες οι θρησκειες αποδέχονται τα ευαγκελια ως ιστορικα δεδομενα και ο,τι γραφουν εκτος της ανάστασης...
mike
k.
mike
k.
quote:
1:Μας πρηξατε με τα quote σας!!!
Μόλις μπήκες κι εσύ σε αυτή την κατηγορία προσθέτοντας κι εσύ ένα quote...
quote:
3:Ο απλουστατος λογος για τον οποίο κάποιοι μισουν τον χριστιανισμο ειναι γιατι δεν μπορουν να τηρησουν τα λεγόμενα του Χριστου!!!Ζουμε σε εναν αμαρτολο κοσμο...ο Χριστός λέει "γινε η εξερεση" και εμεις λεμε"αντε χέσου εσυ και οι παπάδες ή οι υπίκοοί σου".
Με την ίδια λογική κι εσείς μισείτε τις άλλες θρησκείες επειδή δε μπορείτε να ζήσετε σύμφωνα με τις διδαχές τους...
quote:
4:Ποιος ρωταγε για φιλόσοφο που οι γενιες μιλάνε ακόμη γι αυτον??Κοιτα το ημερολόγιό σου:γραφει 2005 ΜΕΤΆ ΧΡΙΣΤΟΥ.Τι θρησκεία εισαι??Εγω είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ορθόδοξος.
Ωραία!
Υπάρχουν όμως κι αρκετοί οι οποίοι δεν είναι.
Επιπλέον οι Μουσουλμάνοι δεν συμβαδίζουν με το Χριστιανικό ημερολόγιο...
quote:
:"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΙΘΕΙΑ"τα αλλα Ψεματα...
Κι άλλες θρησκείες διατείνονται το ίδιο.
Πρέπει να τις πιστεύουμε τυφλά?
quote:
6:Ολες οι θρησκειες αποδέχονται τα ευαγκελια ως ιστορικα δεδομενα και ο,τι γραφουν εκτος της ανάστασης...
Είσαι απληροφόρητος...

3. Ενω οι Χριστιανοι τυρουν τα λεγομενα του Χριστου;
Ο κυριως λογος που μερικοι μισουν τον Χριστιανισμο, κατα τη δικη μου την αποψη, ειναι για τα καμωματα του κληρου του. Δεν θα μιλησω για τον παπα της εκκλησιας της γειτονιας (παρολο που και αυτοι εχουν το καλο τους αυτοκινητακι) αλλα για τις κεφαλες, που ειναι πνιγμενοι στο χρημα ενω εξω υπαρχει κοσμος φτωχος, που τρωνε με χρυσα κουταλια οπως ειπε καποιος αλλος, που πρεπει να τους λεω Αγιους ενω αν τυχει και πεις κατι που δεν συμφωνουν αρχιζουν τις σφαλιαρες και τις καταρες. Δεν θυμαμαι ο Χριστος να ειπε να του χτισουμε ναους κτλ αλλα αν το ειπε και μου ξεφυγε εμενα, δεν νομιζω να ειπε οι παπαδες του να ειναι χεσμενοι (συγνωμη για την εκφραση) στο χρημα. Αλλωστε δεν ειναι για να μας δειξει οτι πρεπει να ειμαστε ταποινοι που υποτιθετε οτι γεννηθηκε σε σταβλο;
Ετσι για να μην παρεξηγηθω κιολας, εγω προσωπικα δεν τα εχω με το Χριστιανισμο, τα διδαγματα του δηλαδη (εκτος με το παραδειγμα της συκιας, Ματθ.ΚΑ-Στιχ.12-14), δεν με ενδιαφερει αν τα ειπαν πρωτα Ελληνες ή ο Χριστος. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η ουσια τους και οχι η καταγωγη τους. Αυτο που μου τη σπαζει ομως ειναι η εκκλησια και ολος ο σκοταδισμος που επεφερε με την κυριαρχια της.
4. Για το Σωκρατη δηλαδη μεν μιλανε σημερα;
Για το 5 ουδεμια απαντηση.
6. Μα κανενας δεν ειπε οτι τα ευαγγελια δεν ειναι ιστορικα κειμενα. Αλλα προσεξε οτι και η ιστορια μπορει να διαστρευλωθει.
3:Δεν είπα πως οι χριστιανοι τηρουνε ο,τι λεει η θρησκεία.Απλος ειπα πως δεν εχουμε το θαρρος "να τα βαλουμε" με αυτον που τη δημιουργισε παρα με τα κατακάθια των ανθρώπων.
4:Αλαστορ,σε γενικες γραμμες συμφωνώ μαζί σου, το 4 το γραψα γιατι καποιος ρώτησε για μεγάλο χριστιανο φιλόσοφο που γι αυτόν "μιλανε" μέχρι σημερα...κι εγω απάντησα, τον Χριστό.
5:Αλαστορ, και βεβαια μπορει να διαστρεβλωθει (γι αυτο ρώτα τους Εβραίους,ρωτα δεκα εβραίους για το Χριστο και θα σου ουν 10 διαφορετικές θεορίες).Το μέρος που διαστρεβλωνεται ειναι συνηθως η ανάσταση(Αμα θες σου εξηγώ για ποιους λογους κατι τετοιο δε γίνεται).
6:Εγω πιστευω ΜΟΝΟ ο,τι λεει ο Χριστος.(!!!)
mike
k.
ουν=ΠΟΥΝ
D.In. Τι ενωεις ειμαι απληροφόρητος??
mike
k.
Edited by - Palatianos on 13/08/2005 11:59:22
ζητηστε την βοηθεια του θεου με υπομονη και προσευχη ειναι πραγματικα δυσκολο εκτος γι αυτους που ειναι ταπεινοι
οσοι ακολουθησαν τις γραφες και οι χριστιανοι και οι σαββαιοι και οποιος πιστεψε στον θεοκαι την εσχατη μερα και εκανε το καλοθα εχουν την ανταμοιβη του κυριου τους σε αυτους δεν θα υπαρχει ουτε φοβος ουτε λυπη
καμια ενοχη δεν σας βαρενει αν χωρισετε την γυναικα σας πριν ερθετε σε επαφη μαζι τους η πριν καθοριστει η προικα
χαριστε τους ομωςμια καταληλη αποζημιωση
ο πλουσιος συμφωνα με τους πορους του και ο φτοχος με τους δικους του
μια καταληλη ανταμοιβη οφειλεταιαπο εκεινουςπου επιθημουν να κανουν το σωστο
Palatianos
Επιπέον η μουσουλμανικη θρησκεια λεει π.χ.: να δερνεις τη γυναίκα σου,Σκότωσε και θα πας στον παραδεισο να φας ρίζι...κλπ βλέπεις πουθενα σοφια ή θυσεία για τα "πιστεύο" τους???
θα ηθελα να μου πεις που γραφονται αυτα μεσα στο κορανι εχω κορανι και θελω να μου πεις που γραφωνται για να τα βρω
σε περιπτωση που καποιος νομηζει οτι λεω ψεματα ας μαθει οτι το κορανι ειναι απο το συγκροτημα του βασιλια φαχντ (σαουδικη αραβια)
εχει την εγκριση του καθηγητη αμπντουλλαχ μπιν αμπντουλμουχσιν ελτουρκι
υπουργου ισλαμικων υποθεσεων βακουφιων και ιερου κηριγματος γενικου εποπτη επι του συγκροτηματος
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
1:Πολυ ενδιαφερον αυτα που εγραψες Γιγενη.Πολυ πιθανον ή μαλλον αυτο που εγινε ειναι οτι καποιες "πληροφορίες" που εγραψα να ηταν λανθασμένες(και σε περίπτοση επανάλιψης του λαθους να με διορθωσεις.
Η προταση λοιπον "πχ:να δερνεις τη γυναίκα σου(..." Ειναι λαθος.
Βεβαια εγω δεν ειπα οτι "ο μουσουλμανισμός εχθρεύεται τον χριστιανισμο" απλος ανέφερα "τα καλα" της θρησκείας που ανέφερε πριν ενα καλόπαιδο(Dying_Incubus).
΄
2:Γραφεις:"κοράνι:να δινεται ανταμοιβη σε αυτους που θέλουν να πράξουν το σωστο"το να σκοτώνεις δηλαδη ειναι σωστο?? Οπως και ναι βέβαια τωρ;α δεν κανουμε "συγκριση θρησκειων" γιατι μακρένει το θέμα...Αν Γιγενη εχεις μια αξιοδιάβαστη απαντηση για το προηγούμενο ερώτημα γραψτην αλλα ουσιαστικα το ερωτημα αυτο, το εθεσα στο κορανι παρα σε εσένα.
3:Ο,τι εγραψες απο το κοράνι ειναι απόλυτα λογικο καμία "αντηρηση" εκτυος απο τ προηγούμενα.
4:Dying_Incubus περιμένω...
mike
k.
Επιπλέον, δές πόσα κουλά υπάρχουν στη Βίβλο και μετά κρίνε τις άλλες...