- Ανακοίνωση: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Την αληθινή πίστη την έχουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί και σε αυτούς οι αληθινές προφητείες.
Αν ήσουν ο Θεός θα έδεινες σε αυτούς που σφάζουνε τους πιστούς σου για τους τόνους ριζιού αληθινές προφητείες, γιατί για να νομίζουν ότι είναι οι εκλεκτοί του Θεού;
Έχω προσέξει ότι δέχεσε πράγματα και απο άλλες θρησκείες.
Πρόσεχε γιατί εκτός απο τον πόλεμο έχει προφητευτεί και ο Αντίχριστος όπου θα λέει ότι εγώ είμαι ο Χριστός, ο Βούδας, ο Δαλάι Λάμα, εγώ είμαι όποιος Θεός πιστεύται.
Και θα καθήσει ως Χριστός στη θέση του Χριστού μέσα στον 3ο Ναό του Σολομόντος (τέμενος του Ομάρ ή αλλιώς το μέρος που πήγε να θυσιαστεί ο Ισαάκ απο τον Αβραάμ).
Ο ίδιος ο Χριστός είχε πεί στους Εβραίους ότι:
"Εγώ ήρθα ως ο ιός του Θεού και δεν με δεχτήκατε, άλλος θα έρθει στο όνομά μου και αυτόν θα δεχτείτε" (στο περίπου τα λόγια)
Για να διαβάζουμε και λίγο απο τον Λαυρέντιο του Chernigov
ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ANTIΧΡΙΣΤΟ!
Συνοδευόμενος από δύο Κελεϊνιτσιώτισσες [λαϊκές-αδελφές], η ηγουμένη της μονής Domnitskaya ήρθε να έχει το τσάι με τον πατέρα Λαυρέντιο. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, είπε: “Εσείς και εγώ, μητέρα-ηγουμένη , δεν θα ζούμε για να δούμε τον αντίχριστο αλλά, αυτές – οι Κελεϊνιτσιώτισσες σας, θα ζήσουν για να τον δούνε!” Αυτό το περιστατικό έγινε το 1948. Και οι δύο καλόγριες είχαν γεννηθεί το 1923. Η μοναχή καλόγρια Ν. Ήταν η μία που μας είπε την ιστορία.
Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ (ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ) (Για την Ρωσσία λέει)
“Όχι πολύ πριν την βασιλεία του αντίχριστου, ακόμη και εκείνες οι εκκλησίες που έχουν κλείσει θα επισκευαστούν και θα αποκατασταθούν -- όχι μόνο τα εξωτερικά τους, αλλά το εσωτερικό τους, επίσης. Θα επιχρυσώσουν τους θόλους των καμπαναριών και των καθεδρικών ναών, και όταν θα ολοκληρώσουν και τον κύριο, τότε θα έχει έρθει ο καιρός για την ενθρόνιση του αντίχριστου. Προσευχηθείτε ο Θεός να μακραίνει εκείνον τον χρόνο, για να ενθαρρυνθούμε και να στηριχτούμε’ είναι μια φοβερή χρονική περίοδος που μας αναμένει. Η αποκατάσταση των καθεδρικών ναών θα συνεχιστεί μέχρι την στιγμή της στέψης του αντίχριστου. Θα έχουμε πρωτοφανή λαμπρότητα, “Ο πατήρ Λαυρέντιος έλεγε: “Βλέπετε με πόσο πανουργία και ύπουλα προετοιμάζεται όλο αυτό;” Ο Γέροντας συνέχισε, με δάκρυα. “Όλοι οι καθεδρικοί ναοί θα είναι υπερβολικά θαυμάσιοι, όπως ποτέ πριν, αλλά δεν πρέπει να παρευρεθείτε σε αυτούς τους ναούς, για την αναίμακτη θυσία του Ιησού Χριστού δεν θα προσφερθεί εκεί. Θυμηθείτε, θα υπάρξουν εκκλησίες, αλλά οι ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να παρευρεθούν σε αυτές, ως πλήρης “Σατανική συναγωγή” (Aποκ. 2.9) θα συναθροίζονται εκεί. Επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά ότι κανείς δεν πρέπει να παρευρεθεί σε εκείνους τους καθεδρικούς ναούς’ δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια σε αυτούς πού θα πάνε!”
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ANTIΧΡΙΣΤΟ
“Ο Αντίχριστος θα στεφθεί βασιλιάς σε έναν θαυμάσιο επανοικοδομημένο ναό στην Ιερουσαλήμ, με την συμμετοχή του κλήρου και του πατριάρχη της Ρωσίας. Θα υπάρξει ελεύθερη είσοδος και έξοδος από την Ιερουσαλήμ για τον καθένα, αλλά μη δοκιμάσετε να πάτε εκεί έπειτα, δεδομένου ότι όλα θα ‘χουν γίνει έτσι ώστε “να εξαπατηθείτε.” (Ματ 24.24) Αυτός [ο αντίχριστος] θα γνωρίζει υπερβολικά καλά όλα τα σατανικά καλοπιάσματα και θα παρουσιάσει μεγάλα σημάδια. Ο ολόκληρος κόσμος θα τον ακούσει και θα τον δει. “Θα σφραγίσει” τους ανθρώπους του με την σφραγίδα του Σατανά’ θα μισήσει την ορθόδοξη Ρωσία, “
(ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ)
Στον τίτλο αυτό λέει και για έναν ορθόδοξο Βασιλέα, με Θεϊκό χρίσμα (ο εκλεκτός του Θεού), μόνο που τον αποδίδει στους Ρώσσους και Σλάβους γενικά, μπορεί να είναι ο δικός μας...
Όλα εδώ και είναι πάρα πολύ σημαντικά
http://athos.edo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=201&mode=&order=0&thold=0
προτείνω το θέμα που ανοίγω να είναι η περιοχή συγκέντρωσης των λέξεων.
όποιος θέλει, μπορεί να συνισφέρει, από βιβλία, από προσωπική κρίση συνδιασμένη με αναγνώσματα, ο,τιδήποτε πιστεύει ότι δεν προκύπτει μόνο από προσωπική άποψη, αλλά ερμηνείες που είναι αντικειμενικές.
δηλαδή, παρακαλώ τα μέλη που θα διαβάσουν αυτό το μήνυμά μου, να μην μου απαντήσουν, συμφωνόντας, ή διαφωνόντας, απλά να παραθέσουν όσες και όποιες εσωτερικές λέξεις επιθυμούν, μαζί με ερμηνείες, ακόμη και χωρίς τις ερμηνείες, γιά να αναλάβει κάποιος να τις ψάξει. κάθε που θα γεμίζει μιά σελίδα, προτείνω να οργανώνουμε αυτό το λεξικό με αλφαβητική σειρά (μπορώ να το αναλάβω εγώ), ώστε να μπορούμε να το συμβουλευόμαστε καλύτερα, σε κάποιο άλλο, ειδικά διαμορφωμένο σημείο των φόρουμς, φυσικά.
το μήνυμα αυτό θα το στείλω και στον admin, που φαντάζομαι θα επικροτήσει την ιδέα, αλλά θα ήθελα και τη δική σας ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ γιά να γίνει αυτό, ένα χρήσιμο εργαλείο γιά όλους.
Και πια καλυτερη λεξη να ξεκινησει ενα τετοιο τοπικ απο την λεξη
ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ!
Επειδη ειμαι στο γραφειο και ο χρονος περιορισμενος αυτη την στιγμη θα επανελθω...
Ζητω συγνωμη για το τοσο συντομο μυνημα
And I keep on wondering....
Χαίρομαι που τα ηλεκτρομαγνητικά κύμμτα των εγκεφάλων ΜΑΣ συναντιούνται!!!!
Τι θέλω να πώ με αυτό;
'Οτι ΗΔΗ έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός On-Line ΕΥΡΕΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ & ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ...
'Οταν θα ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ θα είναι ένα πράγματι ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για εκείνον που ΑΝΑΖΗΤΑ και ΕΡΕΥΝΑ...
Η συνέχεια, επι της ΟΘΟΝΗΣ...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Και μιας και η MARA, πρόσφερε την πρώτη λέξη, να θυμίσω τον ορισμό και την περιγραφή που δώσαμε σε αυτήν την λέξη όταν δημιουργήσαμε αυτό το site:

Posted - 29/03/2003 : 02:10:44
...

Let there be Light!
Είναι ένα απόσπασμα απο το θέμα ΣΕΛΗΝΗ και δώθηκε ως απάντηση στο φίλο μας 'Αρχων...
Για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, ναι μπορώ να σου πώ δυό λόγια, μιάς και είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ που δέχομαι, αυτή του ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ...
Ο Εσωτερισμός εξεταζει ΟΛΑ τα φαινόμενα που η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ επιστήμη είτε ΑΓΝΟΕΙ είτε κάνει πώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
Μελετάει κάθε τι που είναι ΑΓΝΩΣΤΟ, ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ και προσπαθεί με την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Φυσικοεγκέφαλου ή αλλιώς Ανθρωπονού, να ΣΥΛΛΑΒΕΙ, να ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ, να ΓΝΩΡΙΣΕΙ, να ΑΝΑΛΥΣΕΙ και τέλος να ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΕΙ, κάθε τι που θεωρείται ΚΡΥΦΟ, ΑΟΡΑΤΟ, ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ και ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ στην Ανθρώπινη φύση...
'Οσα ο "ΕΞΩΤΕΡΙΣΜΟΣ" δέν κατέχει και δέν γνωρίζει, ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ προσπαθεί να ΓΝΩΡΙΣΕΙ και να βοηθήσει με όσα εκείνος ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ και ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ, τον "ΕΞΩΤΕΡΙΣΜΟ" να εμβαθύνει εκείνος με τα δικάτου μέσα (5 αισθήσεις και τη λογική τους)...
Τα μέσα που χρησημοποιεί ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ είναι η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ με συγκέντρωση και διαλογισμό καθώς και με πιό βαθύτερα συστήματα που σκοπό τους έχουν να κάνουν τον Νού πιό ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, την ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ που είχε πέσει σε "αχρηστεία" μέχρι τη στιγμή εκείνη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ να την κάνει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ με την αδελφή της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ που μέχρι τώρα είχε το ΚΥΡΙΟ και ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ρόλο και τη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ της ακόμα πιό εξελιγμένης μας ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ώστε ο Ανθρωπονούς να ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ τις υψηλότερες ΔΟΝΗΣΕΙΣ...
Νομίζω ότι εντελώς επιγραμματικά έδωσα μερικές πτυχές του ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ...
Το θέμα πάντως, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Για να μεινουμε λοιπον στο θεμα και καθοτι ενα γλωσσαρι αναλυει πολυ συνοπτικα την καθε λεξη προσπαθωντας να πιασει την "ουσια" (αν αυτο ειναι ποτε δυνατο οταν καθε λεξη απο μονη της μπορει να ειναι ενα θεμα μεγαλων διαστασεων) θα ελεγα
Εσωτερισμος :Η τεχνη (?)του πως να διδασκομαστε απο την ιδια μας την ζωη!
And I keep on wondering....
ειδικά αν μπορούμε εμείς τα μέλη του εσωτερικά να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός on-line λεξικού που ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται, όπως γράφει και ο φίλος Κέλσος, τότε είναι υπέροχο!!!
ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας και στην εποικοδομητική δράση του ![]()
υπάρχουν κάποιοι κανόνες, γιά να μπορέσουμε να συντάξουμε το λεξικό μας, πιό εύκολα, πιό επιστημονικά, και πιό προσιτά γιά όλους.
1 -αν χρησιμοποιήσουμε ορισμό από κάποιο βιβλίο, άρθρο ή στο site internet το σημειώνεουμε μέσα σε εισαγωγικά και παραθέτουμε την πηγή, δηλαδή συγγραφέα, τίλο βιβλίου ή άρθρου, χρονολογία έκδοσης, κλπ. αν ο ορισμός που βάζουμε είναι παράφραση ή περίληψη από κάτι που διαβάσαμε και το νόημα βγαίνει αυτούσιο από συγκεκριμένο απόσπασμα άρθρου ή βιβλίου, δε βάζουμε εισαγωγικά, αλλά παραθέτουμε τα ίδια στοιχεία, όπως στην πρώτη περίπτωση.
2 -προσέχουμε, αν είναι δυνατόν, όπως γράφει και η φίλη Μάρα, ο ορισμός να μην είναι πολύ μεγάλος, αν είναι μεγάλος, κάνουμε μιά περίληψη. είναι επίσης καλό, αν υπάρχουν διαφορετικές χρήσεις ή ερμηνείες του, να τις παραθέτουμε.
3 -δεν κολλάμε σε έναν ορισμό, αλλά προσπαθούμε, ο καθένας να συνεισφέρει, προσφέροντας ορισμούς που δεν έχουν ερμηνευτεί ακόμη. ο στόχος αυτού του λεξικού, είναι να σχηματιστεί μιά πρώτη, εί δυνατόν, αντικειμενική γνωριμία με τις λέξεις, με όσες περισσότερες μποροούμε, και όχι να φτάσουμε στα βαθύτερα φιλοσοφικά νοήματά του, που σίγουρα είναι πολλά και ενδιαφέροντα, αλλά "βλέποντας τα δέντρα, θα χάσουμε το δάσος"!
4 -όπως είπα και προηγουμένως, κάθε που θα μαζέυονται αρκετοί ορισμοί, αναλαμβάνω να τους ταξινομώ με αλφαβητική σειρά, και να τους συγκεντρώνω σε ένα μήνυμα, που θα μπορεί να ανανεώνεται, αντικαθίσταται με καινούργιο, κάθε τόσο. το ίδιο μπορεί να κάνει και όποιος άλλος το επιθυμεί, αν συγκεντρώνει προηγούμενους ορισμούς και να τους βάζει σε σειρά. αλλά, παρακαλώ, γιά να μη γίνει το θέμα ά-θεμα και μετά ανά-θεμα... ας μην αναλωθούμε σε κριτικές, κριτικών των κριτικών που κριτικάρισαν τις κριτικές λέξεις... κλπ.
5 -όποιος δεν το επιθυμεί, απλά δε συμμετέχει, δεν πιέζω -ουμε, κανέναν!
6 -εκ μέρους μου, και εκ μέρους όλων αυτών που θα χαρούν να γίνει αυτή η προσπάθεια πραγματικότητα, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ!!!
"ΝΑ ΜΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ..."
...ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ
+ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΚΕΛΣΟΣ,
ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΑΚΡΙΒΩΣ.
Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ....
-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΓΑΡ...-
+ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΛΙΘ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚ....
(ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΦΙΛΗ ΛΙΛΙΘ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΔΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ...
)
ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ....
ΤΙ ΝΑ ΠΩ Η ΨΥΧΗ ...
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ +"Η ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ..."
-ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ +ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ;
-ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑΝ "ΠΑΡΑΔΟΣΗ";
+ΑΝ ΝΑΙ/ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ";;;;
...ΜΑΑΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΕΙΣ....;;;;;;;
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΑΣ "ΕΚΡΙΝΑΝ" ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΩΣ (ΧΜΜΜ!)ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΑΙΡΕΣΗ" ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΣ....
ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ....
ΘΑ ΔΟΥΜΕ;
ΞΕΡΟΥΜΕ ΗΔΗ;
ΧΜΜ...ΤΙ;ΠΟΙΟΣ;ΓΙΑΤΙ;ΠΟΤΕ;...
ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ.
ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ...
ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ/ ΘΥΜΑΜΑΙ...
ΤΟ ΑΒΓΟ...+ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ...
ΧΜΜΜ...

Let there be Light!
ΤΟ ΛΙΛΙΘΑΚΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ...ΠΡΙΝ
[...παρακαλώ τα μέλη που θα διαβάσουν αυτό το μήνυμά μου, να μην μου απαντήσουν, συμφωνόντας, ή διαφωνόντας, απλά να παραθέσουν όσες και όποιες εσωτερικές λέξεις επιθυμούν, μαζί με ερμηνείες, ακόμη και χωρίς τις ερμηνείες, γιά να αναλάβει κάποιος να τις ψάξει. κάθε που θα γεμίζει μιά σελίδα, προτείνω να οργανώνουμε αυτό το λεξικό με αλφαβητική σειρά (μπορώ να το αναλάβω εγώ), ώστε να μπορούμε να το συμβουλευόμαστε καλύτερα, σε κάποιο άλλο, ειδικά διαμορφωμένο σημείο των φόρουμς, φυσικά.]
ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ...

Let there be Light!
(σύγχρονο ορθογραφικό και ερμηνευτικό λεξικό της Ελληνικής γλώσσης -"Πρωίας" και άλλες σημειώσεις)
Ακάσα -ακασικό πεδίο =φανταστικός -(μη υλικός χώρος) όπου θεωρείται ότι οι σκεπτομορφές μας καταγράφονται. Ο χώρος αυτός δεν έχει σαν κύρια διάστασή του το χρόνο, αλλά την ένταση των σκεπτομορφών. Θεωρείται, ότι στο ακασικό πεδίο καταγράφονται και παραμένουν αναλλοίωτες όλες οι σκεπτομορφές που έχουν γίνει και είναι αρχειοθετημένες. +(συμπληρώσεις καλοδεχούμενες!)
("Η αποκάλυψη του αόρατου κόσμου" Barbara Stabiner 1991 Εκδ. Κονιδάρη και άλλες σημειώσεις)
Σαμανισμός ="Ο σαμανισμός είναι μιά οπτασιακή παράδοση, μία αρχαία πρακτική χρησιμοποίησης μεταβαλλόμενων καταστάσεων της συνείδησης, με σκοπό την επικοινωνία με τους Θεούς και τα πνεύματα του φυσικού κόσμου"
("Σαμανισμός, βασικές αρχές" Nevill Drury, 1997 Εκδ. Ι. Φλωρος)
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΛΙΛΙΘ ΤΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ/ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ?????????
(ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ)
Η' ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ?????????
(ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ)
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΑΜΕ ΑΥΤΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
αν μπορούμε, ξεκινάμε με κάτι το αντικειμενικό και κάνουμε παραμβάσεις. εννοείται ότι το λεξικό εμείς το φτιάχνουμε -είναι δηλαδή ένα λεξικό δημιουργημένο από πολλούς -πάρα πολλούς εσωτεριστές του εσωτέρικα. οπότε, η προσωπική άποψη μετράει...όπως και η κατά το δυνατόν, αντικειμενική.