ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σίγουρα έχουμε ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σίγουρα έχουμε ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

nitro912gr56 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ThePriestΝέο Μέλος
14/02/2003, 17:03:27
Φιλε Avallon, οι εκκλησιες προυπηρχαν στην Κωσταντινουπολη δεν χτιστικαν μετα τον κατακτητη.Επισης ειναι σχεδον φυσιολογικο να λειτουργουν εκει εκκλησιες εφ'οσον ειναι η εδρα του Ορθοδοξου Πατριαρχειου.

Οσο για την ημιμαθεια και την αμαθεια ,εσυ σε ποια κατηγορια ανηκεις κατα τη γνωμη σου ;

Τα θρησκευτικα χρειαζονται στα σχολεια.
Ακομα κι αν ο καθηγητης ειναι ενας ηλιθιος , ο μαθητης απο μονος του μπορει να ανοιξει το βιβλιο και να εχει μια πρωτη επαφη με τις περισσοτερες θρησκειες και να θετει ερωτησεις για προβληματισμο του και των συμμαθητων του στην ταξη.

Ευχαριστω

14/02/2003, 18:28:16
quote:
Οσον αφορά τώρα την αναφορά σου στο Μασονισμό σε βρίσκω λιγάκι μπερδεμένο. Πως γίνεται άνθρωποι που μελετούν και έχουν εντρυφήσει στο έργο των ελλήνων φιλοσόφων και στην Πυθαγόρεια αριθμοσοφία και που κάνουν εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους όπως οι Δελφοί, το Σούνιο ή η Ακρόπολη να είναι Εβραίοι Σιωνιστές ακόμα δεν το έχω καταλάβει!

Το κάλος θαυμάζεται απο όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως του χρώματος των ματιών,...αρκεί βέβαια να τα έχουμε ανοιχτά...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

AndarielΝέο Μέλος
14/02/2003, 22:11:14
quote:

Φιλε Avallon, οι εκκλησιες προυπηρχαν στην Κωσταντινουπολη δεν χτιστικαν μετα τον κατακτητη.Επισης ειναι σχεδον φυσιολογικο να λειτουργουν εκει εκκλησιες εφ'οσον ειναι η εδρα του Ορθοδοξου Πατριαρχειου.

Οσο για την ημιμαθεια και την αμαθεια ,εσυ σε ποια κατηγορια ανηκεις κατα τη γνωμη σου ;

Τα θρησκευτικα χρειαζονται στα σχολεια.
Ακομα κι αν ο καθηγητης ειναι ενας ηλιθιος , ο μαθητης απο μονος του μπορει να ανοιξει το βιβλιο και να εχει μια πρωτη επαφη με τις περισσοτερες θρησκειες και να θετει ερωτησεις για προβληματισμο του και των συμμαθητων του στην ταξη.

Ευχαριστω

Φυσικά και χρειάζονται.Ως Ιστορικά κείμενα και όχι χειραγώσηση στο "αδύναμο" μυαλό των παιδιών.Στα παιδιά, ως δάσκαλος τους, τους μαθαίνεις τον τρόπο να σκέφτονται και όχι τον τρόπο να γίνουν "καλοί Χριστιανοί"

konoskΜέλος
15/02/2003, 04:15:08
Όχι κύριοι, δεν έχουμε ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα. Και η ύπαρξη μόνο αυτού του forum για να εκφράζεστε πολυτέλεια είναι! Η ανεξιθρησκεία σημαίνει ανοχή στην ετερότητα και προς το παρόν αυτού του είδους η ανοχή είναι άγνωστη, όχι μόνο στους κρατούντες, αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Σας χαιρετώ.

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

WolffacedΜέλος
15/02/2003, 21:20:10
Avallon είπα <<για ορισμένους>> θεωρείται έτσι όχι για όλους και όχι για μένα. Που να ξέρουμε ποιανού όργανα είναι οι μασσόνοι όταν όλα τα κάνουν σε κλειδωμένες αίθουσες και όταν όποιος πάει να αποκαλύψει κάτι του απειλούν τη ζωή. Αντί να τρέχεις να βάζεις smilies κοίτα να διαβάζεις τα post των άλλων πιο σωστά.

CronosΜέλος
16/02/2003, 17:02:25
nitro912gr

τείνω να πιστέψω στο Θεό των Χριστιανών καθώς όλα όσα έχει πει ο Μέγιστος Διδάσκαλος Ιησούς ο Ναζωρέος αρχίζω να τα ανακαλύπτω στο κόσμο του μεταφυσικού.
Ο Χριστός δίδαξε τη προσευχή και την αγάπη ως μέσω για την θέωση- το ίδιο φαίνεται να διδάσκουν και οι Βουδιστές με τον διαλογισμό και την αγάπη προς τα 10.000 πραγματα που τα μετατρέπουν σε ένα. Βεβαια οι Βουδιστική θρησκεία δεν έχει να επιδείξει τέτοια πληθώρα θαυμάτων, όσα ο Χριστιανισμός.
Η μητέρα σου πιστεύει στον Θεό της αγνοώντας ίσως τον μυστικισμό της θρησκείας αυτής. Εγώ έφτασα να πιστεύω σε αυτόν μέσα από την γνώση του εσωτερισμού.
Τώρα, αν κάποιος πιστεύει στο Ιησού και στην Αγία Τριάδα, ιδιαίτερα αν αυτή η πίστη προέρχεται από την άγνοια του θρησκευόμενου, τότε προσπαθεί με κάθε μέσο να πείσει τους άλλους. Και επειδή δεν έχει επιχειρήματα πιστεύει ότι με το να σε "αναγκάσει" να πηγαίνεις στην εκκλησία θα καταφέρει να αλλάξει τα "πιστεύω" σου.
Πήγαινε στη εκκλησία και άφησε ελεύθερο τον εααυτό σου να αγαπήσει οτιδήποτε βρίσκεται γύρω σου. Κλείσε τα μάτια και νοιώσε την δύναμη της πίστης σου προς τον θεό να αυξάνεται.
Αν πιστεύεις ότι οι ψάλτες αυτής της εκκλησίας δεν σε "αγγίζουν" άλλαξε εκκλησία. Πήγαινε σε κάποιον πνευματικό και μίλα του για το "πρόβλημα" σου να πιστέψεις. Ζήτα του επιχειρήματα ή να σου αναφέρει θαύματα. Αν δεν σε αγγίζει αυτός ο πνευματικός ψάξε για κάποιον άλλο.
Προσευχήσου στον Θεό και νοιώσε την γαλήνη να σε κυριεύει. Προετοιμάσου μία εβδομάδα νηστεύοντας σωματικά και πνευματικά και πήγαινε να κοινωνήσεις. Τότε θα καταλάβεις...

''Ζητατε και θα σας δοθει,
ερευνατε και θα το βρειτε,
χτυπατε και θα σας ανοιχθει η πορτα.
Διοτι καθενας που ζητα, λαμβανει,
και καθενας που ερευνα, βρισκει,
και σε εκεινον που χτυπα, θα του ανοιχθει η πορτα.''
-ΜΑΤΘΑΙΟΣ 7:7-8-

"Το θείο ως έρως και αγάπη κινείται, ως εραστό και αγαπητό
κινεί προς εαυτό όλα τα δεκτικά έρωτος και αγάπης.
Για να το πούμε σαφέστερα, κινείται διότι σκοπεύει
να εμφυτεύσει ενδιάθετη σχέση έρωτος και αγάπης στους
δεκτικούς αυτών των αγαθών, και κινεί διότι είναι
εκ φύσεως ελκτικό της εφέσεως των κινουμένων προς αυτό"
ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ

Όταν το κάνεις αυτό θα καταλάβεις για ποιο λόγο σε πιέζει η μητέρα σου... Όσο για τους καθηγητές στο σχολείο, οι περισσότεροι έχουν μόνο γνώσεις και ελάχιστη πίστη-αυτοί είναι οι χειρότεροι

Μάτια... Παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...

23/04/2005, 07:36:21
quote:
δεν καταλαβες σωστα και βιαζεσαι να αρπαχτεις.

μάλιστα... και τι είπα εγώ ακριβώς πριν?

quote:
μάλλον δεν έγινα κατανοητή ως προς το τι ρωτούσα...

...ή ακόμα χειρότερα δεν κατάλαβα εγώ τι απάντησες...

άντε να δούμε τώρα...

quote:
Δεν ξεκινω με βαση οτι σε εχω θιξει, γιατι οι σκεψεις που εξεφρασα δεν ειναι για σενα

ποιος σου είπε ότι θίχτηκα? ή ότι πήρα τις σκέψεις σου προσωπικά?
μπορεί απλά να μην μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί ενός νέου μέλους απέναντι σε παλαιότερα που δεν πιστεύω πως τους αξίζουν κιόλας...

σ'αυτό συνυπολόγισε ότι όταν απ' την στιγμή που έχω διαβάσει κάτι παραπάνω από σένα εδώ μέσα, έχω μάθει να ξεχωρίζω πότε κρύβεται κάτι πίσω από τις γραμμές... αν εσύ δεν μπορείς να το δεις σε παραπέμπω σε όλες αυτές τις γνώσεις και θεωρίες που τόσο ωραία διατυπώνεις...

quote:
Ελπιζω να ξεκολλησες τωρα

χμ...είσαι σίγουρη ότι είσαι 28?

quote:
να μαθεις να διαβαζεις αυτο που γραφω πριν να αρχισεις την ειρωνια περι υπαρξης χιουμορ και καθαρης σκεψης.

η ειρωνία αγαπητή δεν είναι παρά μία πάρα πολύ πετυχημένη διατύπωση της αλήθειας...

όσο για την καθαρή σκέψη... σας επιστρέφω το μυγάκι σας...

και ένα τελευταίο,
αυτό το φιλικά που συνοδεύει το όνομα μου
το γράφω πολύ σπάνια και μόνο όταν το εννοώ
λυπάμαι πολύ που το επιστρέφετε προφανώς δεν κατανοείτε την σημασία του...

Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...

23/04/2005, 10:46:05
quote:
Άρα φιλε/φιλη Open Mind εισαι..... 28 χρονων.... να ναι καλα το calculator. Ελπίζω να μην σε πείραξε...

Πάντα φιλικά,

Σταθης - Truth .

ΣΩΣΤΑ ΦΙΛΕ Τryth ΦΙΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
TruthΝέο Μέλος
23/04/2005, 12:01:59
Ηρεμα βρε παιδια... τι αρπαζεστε... αν το κανατε...

Πραγματικα ειχε ενδιαφερον Open Mind με κινησε να κανω πολλαπλασιασμους
χε χε χε

Παντα φιλικά,
Στάθης - Truth ....

Truth... The truth is out there ...
Seek it...and it`ll find you
---------
Απαισιοδοξος ειναι ενας αισιοδοξος με εμπειρια...

silverwhisperΜέλος
23/04/2005, 13:04:29
quote:
α, και silverwhisper... μην ανησυχείς καθόλου σε πιστεύουμε, σε πιστεύουμε....

και πίστεψε με δεν μεγαλοδείχνεις καθόλου...

με ξερεις?

Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.

23/04/2005, 13:15:43
Καλημέρα καλή μου silverwhisper,

όχι δεν σε ξέρω...

απλά τα γραπτά σου αποπνέουν όλη την φρεσκάδα της ηλικίας σου...

Galadriel

silverwhisperΜέλος
23/04/2005, 13:55:48
thank's...

*εγω παντως την εμφρανιση εννοουσα...lol...

Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.

23/04/2005, 19:24:34
Μια μικρη παρενθεση @ galadriel: μπορει να εχεις διαβασει και ολο το φορουμ, μπορει να το εχω κανει κι εγω. Δεν εχει καμια σημασια. Κρινεις με βαση αυτα που γραφω εδω και δεν ειναι θεωριες, ειναι η γνωμη μου, σχετικα με καποιες στασεις(γενικως στον κοσμο, οχι των εδω ατομων)που αφορουν την ηλικια. Εγω σου εξηγησα πως δεν δηλωσα ουτε αμεσα ουτε εμμεσα κατι για τα μελη που συμμετεχουν στο θεμα αυτο(περα απο το οτι απαντουν κυριλεκτικα με την ηλικια τους η αναλογα με τη διαθεση που ειναι και χιουμοριστικη), οποτε δεν υπαρχει λογος να δυσαρεστεισαι η να θιγεσαι ουτε εκ μερους των αλλων(εφοσον δεν θεωρεις πως αφορουν εσενα). Για μια τελευταια φορα, don’t read between the lines, που λενε και τα Εγγλεζακια οι φιλοι μου, δεν υπαρχει in between σε αυτα που γραφω. Μιλαω για ατομα που φερονται με καποιον τροπο οταν φερονται ετσι (συντακτικως και μονο ξεχωριζει, τα ελληνικα σου ειναι υπεροχα και μπορεις να το δεις)ορμομενη απο το θεμα ηλικια, οχι απο το τι εχουν γραψει οι συμμετεχοντες, οποτε οι διαπυστωσεις περα απο την πρωτη προταση, δεν αποτελουν χαρακτηρισμους για κανεναν απο εδω. Στα σημεια που συμφωνω με κατι που εκφραστηκε το διευκρινιζω και απο εκει και μετα εκφραζω καποια μικρη συμπληρωση, βαση γενικοτερων καταστασεων για ατομα που το τραβουν στα ακρα. Σαν βαση ισα-ισα συμφωνω οτι μπορεις να εισαι οσο αισθανεσαι.
Με καθε καλη διαθεση και ελπιζω να με καταλαβαινεις καλυτερα τωρα
The elder sister1
p.s χμ...ναι σιγουρη ειμαι...ειχα και προσφατα γενεθλια και τα ενιωσα τα 28:)
24/04/2005, 00:02:23
quote:

Μια μικρη παρενθεση @ galadriel: μπορει να εχεις διαβασει και ολο το φορουμ, μπορει να το εχω κανει κι εγω. Δεν εχει καμια σημασια. Κρινεις με βαση αυτα που γραφω εδω και δεν ειναι θεωριες, ειναι η γνωμη μου, σχετικα με καποιες στασεις(γενικως στον κοσμο, οχι των εδω ατομων)που αφορουν την ηλικια. Εγω σου εξηγησα πως δεν δηλωσα ουτε αμεσα ουτε εμμεσα κατι για τα μελη που συμμετεχουν στο θεμα αυτο(περα απο το οτι απαντουν κυριλεκτικα με την ηλικια τους η αναλογα με τη διαθεση που ειναι και χιουμοριστικη), οποτε δεν υπαρχει λογος να δυσαρεστεισαι η να θιγεσαι ουτε εκ μερους των αλλων(εφοσον δεν θεωρεις πως αφορουν εσενα). Για μια τελευταια φορα, don’t read between the lines, που λενε και τα Εγγλεζακια οι φιλοι μου, δεν υπαρχει in between σε αυτα που γραφω. Μιλαω για ατομα που φερονται με καποιον τροπο οταν φερονται ετσι (συντακτικως και μονο ξεχωριζει, τα ελληνικα σου ειναι υπεροχα και μπορεις να το δεις)ορμομενη απο το θεμα ηλικια, οχι απο το τι εχουν γραψει οι συμμετεχοντες, οποτε οι διαπυστωσεις περα απο την πρωτη προταση, δεν αποτελουν χαρακτηρισμους για κανεναν απο εδω. Στα σημεια που συμφωνω με κατι που εκφραστηκε το διευκρινιζω και απο εκει και μετα εκφραζω καποια μικρη συμπληρωση, βαση γενικοτερων καταστασεων για ατομα που το τραβουν στα ακρα. Σαν βαση ισα-ισα συμφωνω οτι μπορεις να εισαι οσο αισθανεσαι.
Με καθε καλη διαθεση και ελπιζω να με καταλαβαινεις καλυτερα τωρα
The elder sister1
p.s χμ...ναι σιγουρη ειμαι...ειχα και προσφατα γενεθλια και τα ενιωσα τα 28:)

για όλα τα παραπάνω σε παραπέμπω προς ανάλυση, στο πρώτο σου ποστ...

να τα εκατοστήσεις...

Galadriel

24/04/2005, 00:24:31
ειναι απλο βρηκα λυση ,το 3 δίπλα στο 4 μας κανει τριαντατεσσερα...

το 3 συν το 4 μας κανει 7...αρα εκανα λαθος πριν στο μετρημα...

ειμαι 34 + 34 68..?...έ...

ας αφαιρεσω το 8...αρα μενει 6...? τωρα γιατι παλι βγαινει η αρχαικη μου ηλικια...?...χριτς χριτς...

ουφ μπουρδουκλωθηκα....βοηθεια καλοι μου ανθρωποι,οπως θα ελεγε ο θου βου χααχχαχαχαχα

με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

24/04/2005, 04:30:18
Καλέ μου mano, τα χαπάκια σου τα πήρες? ... ξέρεις αυτά για την μνήμη...

Αγαπητέ μου ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ... γιατί λές ψάματα στο παιδί?
Μην ξεχνάς ότι εγώ σε μπάνιαρα στην κολυμπήθρα... το 1 μπροστά στο 95 το ξέχασες?

Λοιπόν...ας κάνουμε μια κατάθεση σε αυτό το θεματάκι που μοιάζει με κομμάτι από λεύκωμα...

436 - 36 + 28 = 428 + - άπειρο

...η αρχική ηλικία είναι περμένη από τους υπολογισμούς μια ψυχής... αν και μάλλον κάποιο λάθος έχει γίνει στους μετέπειτα υπολογισμούς, γιατί θυμάμαι το τρίποδο στους Δελφούς και τον θεούλη να μου στέλνει με mail τους χρησμούς...

.
.
.
The She Mantis...

…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…
fantomas3004Μέλος
25/04/2005, 15:57:33
Είμαι 96 χρονών έχω 3 παιδιά, 7 εγγόνια, και 4 δισέγγονα
e_shadowΜέλος
25/04/2005, 16:09:18
quote:
Μην ξεχνάς ότι εγώ σε μπάνιαρα στην κολυμπήθρα... το 1 μπροστά στο 95 το ξέχασες?

αν ειναι ετσι αγαπητη galadriel τοτε στον χαριζω!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι

25/04/2005, 16:14:40
quote:

Είμαι 96 χρονών έχω 3 παιδιά, 7 εγγόνια, και 4 δισέγγονα

Δε μας είπες όμως πόσα nic χρησιμοποιείς, άρα η απάντησή σου δεν ήταν πλήρης. Ήταν απλά μια κακή αντιγραφή...

ο κακός Βρίλ

25/04/2005, 18:57:41
quote:

quote:

αν ειναι ετσι αγαπητη galadriel τοτε στον χαριζω!

α πα πα πα....! μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις τι να τον κάνω?

σιτεμένο πράγμα να πάρω?

άσε καλή μου... θα βρούμε εμείς καλύτερους! (και σίγουρα νεότερους)

Galadriel