- 3 άρθρα με φωτογραφίες φαντασμάτων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Στο About.com υπάρχει ένας τομέας "Paranormal Phenomena"
Εκεί υπάρχουν 3 καλά άρθρα για τηην ιστορία κάποιων διάσημων φωτογραφιών υποτιθέμενων "φαντασμάτων"
"THE BEST GHOST PHOTOS EVER TAKEN - Part 1"
Δείτε τις φωτογραφίες και διαβάστε τις ιστορίες που τις συνοδεύουν.
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

μια απο της φωτογραφιες (κλασσικη πλεον) την ειχα δει παλια στην τηλεοραση
αναφερομαι σε εκεινη οπου υπαρχει μια φιγουρα με κουκουλα μεσα σε μια εκκλησια
αυτη την φωτογραφια λοιπον μαζι με αλλες δυο της εξετασαν για να δουν αν ειναι αληθινη
και τελικα αποδειχθηκε αληθινη
ενω μια αλλη παλι σε εκκλησια (επισης κλασσικη)
οπου εδειχνε εναν ιερεα γοντιστο να προσευχεται αποδειχθηκε απατη
αυτη την συγκεκριμενη δεν την ειδα πουθενα στα link που μας εδωσες
και κατι που μου εκανε εντυπωση σημερα
αν και εχω δει αρκετες φορες φωτογραφιες με φιγουρες που στεκονται κοντα σε ταφους
μολις σημερα αναρωτηθηκα για κατι
γιατι βλεπουμε συχνα φιγουρες κοντα στους ταφους τους?
εχουμε να κανουμε με εγκλωβισμο? ή τελικα η φραση "τελευταια κατοικια" ειναι κυριολεκτικη?
και αν ισχυει ο εγκλωβισμος για ποιον λογο μενουν εκει και δεν επιστρεφουν κοντα στους αγαπημενους τους?
επισης
εχω δει μερικες φωτογραφιες οπου καποιο φαντασμα φοραει γυαλια ηλιου
υπαρχει και μια μεσα στην ιστοσελιδα που μας προτεινες
μηπως σε αυτη την περιπτωση εχουμε να κανουμε με εικονα που επαναλαμβανεται και οχι απαραιτητα με φαντασμα?
ελπιζω να μην σας φανηκαν αγαθα τα ερωτηματα μου

we'll all take turns
i'll get mine, too
...λόγω μίας "εμπειρίας" την οποία είχα πριν αρκετά χρόνια και ήταν η αφορμή για να ασχοληθώ με τα "μεταφυσικά", νομίζω ότι οι ψυχές εγκλωβίζονται συνήθως μέσα στο χρονικό διάστημα λίγο μετά το θάνατό τους (40ήμερο) από λάθος χειρισμούς ή και ανάλογα με την αιτία θανάτου (θυμηθείτε την ταινία "Ghost" με τον Πάτρικ Σουέιζι).
Ως εκ τούτου, προσπαθούν να διατηρήσουν το σύνδεσμο με το φυσικό σώμα, έχοντας σαν απότερο στόχο την επαναφορά στον κόσμο των ζωντανών.
Σημαντικά στοιχεία για το θάνατο δίνει η Dion Fortune στο βιβλίο της: "Μέσα από τις πύλες του θανάτου", στο οποίο περιληπτικά είχε αναφερθεί ο αγαπητός thoth παλαιότερα:
Κάρμα & Μετενσάρκωση (σειρά γνώσης)

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Endorama, αν και δεν είμαι ειδικός στην... "Φαντασματολογία"
, ωστόσο θεώρησα αυτά τα άρθρα αρκετά καλά για το θέμα αυτό. Έχω δει κι εγώ φωτογραφίες που δεν υπάρχουν σε αυτά τα άρθρα. Πολύ πιθανά αυτή η σειρά να έχει συνέχεια και να δούμε και άλλες φωτογραφίες με σχολιασμό, στην συνέχεια.
Το θέμα με την παρουσία των φαντασμάτων κοντά στον τάφο ή σε οικείους χώρους είναι ένας μεγάλος γρίφος. Πολύ σωστά η Zadok υπέδειξε το παλιό topic όπου εκεί συνέλεξα κάποιες αναφορές γύρω από αυτό το ζήτημα. Αλλά κι εκεί εάν διαβάσουμε προσεκτικά θα δούμε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές στις απόψεις και ασάφειες που περιπλέκουν το ζήτημα. Έχω καταλήξει σε δύο πιθανές απόψεις. Η μία είναι αυτή που αναφέρει η Zadok και που είναι πιο κλασική. Αλλά θεωρώ ότι, πολύ πιθανά, αυτό που βλέπουμε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι η "ψυχή" του νεκρού. Μου φαίνεται παράλογο να μένει η ψυχή τόσο καιρό σε αυτό το μέρος χωρίς νόημα και σκοπιμότητα. Υπάρχουν αναφορές για φαντάσματα που στοιχειώνουν έναν χώρο για χρόνια ή και αιώνες. Τι νόημα έχει να αναλώνεται η ψυχή σε μια επαναλαμβανόμενη και στείρα επανάληψη συνηθειών και συμπεριφορών;
Έτσι ίσως, θεωρώντας ότι μπορεί να κάνω και λάθος, αυτό που μένει και ονομάζουμε φάντασμα δεν είναι η ψυχή αλλά ένα αιθερικό ομοίωμά της. Αυτό το αιθερικό ομοίωμα μπορεί να παρομοιαστεί (σαν σχήμα λόγου μόνο) σαν ένα μαγνητικό πεδίο τάσεων και συμπεριφορών που συνεχίζει να υπάρχει και να περιφέρεται σαν ένα ρομποτάκι, προγραμματισμένο να κάνει τα ίδια πράγματα που έκανε ο φυσικός άνθρωπος όταν ήταν ενσαρκωμένος. Φυσιολογικά αυτό το αιθερικό ομοίωμα πρέπει να διαλυθεί λίγες ώρες ή ημέρες μετά την εκσάρκωση αλλά σε περιπτώσεις βίαιων θανάτων ή σε περιπτώσεις όπου η ψυχή αντιδράει πολύ στην αποχώρησή της, αυτό το αιθερικό ομοίωμα αποσυνδέεται από την ψυχή και το σώμα και αυτενεργεί.
Αφού δεν έχει ψυχή, κάνει τα ίδια πράγματα που έκανε και πριν χωρίς την προσαρμοστικότητα και την βούληση που είναι χαρίσματα της ψυχής. Με αυτόν τον τρόπο μπερδεύει κάποιον που έρχεται σε "επικοινωνία" διότι "φαίνεται" να μιλάει και να φέρεται σαν τον άνθρωπο όταν ήταν ενσαρκωμένος. Αλλά από την άλλη δεν φαίνεται ποτέ να μπορεί να ξεφύγει από αυτόν τον κύκλο επανάληψης και προβλεψιμότητας κι έτσι μας κάνει να υποψιαστούμε ότι κάτι άλλο υπάρχει εκεί και όχι μια ζώσα συνειδητή ψυχή. Για αυτό Endorama το "φάντασμα" περιφέρεται γύρω από τον τάφο αφού σε αυτόν τον τόπο βρίσκεται ο παλιός του φορέας, το φυσικό σώμα, το οποίο το αποζητάει γιατί του... λείπει !
Ίσως πάλι να υπάρχει και ένα αδιόρατο νήμα επικοινωνίας της ψυχής στο δικό της πεδίο με το αυτονομημένο αιθερικό ομοίωμά της κι έτσι η ψυχή να μη μπορεί να ησυχάσει πλήρως αφού κάποιος παλιός της φορέας δεν έχει διαλυθεί.
Αυτά τα "φαντάσματα" τρέφονται από τις σκέψεις, προσδοκίες και επιθυμίες των συγγενών και των αγαπημένων ανθρώπων αυτού που εκσαρκώθηκε ειδικά όταν κάποιος από αυτούς δεν θέλει να πάρει απόφαση ότι ο αγαπημένος του άνθρωπος εκσαρκώθηκε. Για αυτό είναι σημαντικός ο ρόλος των μνημοσύνων που σφραγίζουν το γεγονός της εκσάρκωσης της ψυχής και αυτή η "σφραγίδα" τυπώνεται στο αιθερικό ομοίωμα που πλέον δεν έχει κανάλι τροφής με τους συγγενείς και αυτοδιαλύεται με γρήγορο ρυθμό.
Έχω διαβάσει και πολλές άλλες περιπτώσεις πιο μακάβριες και περίεργες αλλά μάλλον δεν είναι στο θέμα μας.
Εάν δω ότι η σειρά των... "φαντασμα-γορικών"
άρθρων συνεχίζεται θα σας ενημερώσω εδώ σε αυτό το topic.
αλλά και...

we'll all take turns
i'll get mine, too
Νομίζω ότι όλες αυτές οι ιστορίες περί εμφάνισης φαντασμάτων, μάλλον έχουν και κάποια δόση υπερβολής. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση του φαινομένου. Το θέμα βέβαια κατά την γνώμη μου είναι πόσο είναι αυτή η δόση της υπερβολής
Θα ήθελα να αναφέρω μία δική μου εμπειρία. Είχα επισκεφθεί το Εδιμβούργο και ψάχνοντας σε τι περίεργο θα μπορούσα να πάω, βρήκα ένα tour που γινόταν στο νεκροταφείο Greyfriars, το οποίο ήταν κλειδωμένο και άνοιγε τα βράδια μόνο για τις ανάγκες του tour. Εκεί σε έναν κλειδωμένο τάφο, τριγύρναγε ένα poltergeist
(μάλλον στοιχειακό Ελληνιστί), το οποίο λεγόταν Mackenzie Poltergeist. θεωρείται το πλέον διάσημο του κόσμου με τα καλύτερα αποδεικτικά στοιχεία. Πρόσφατα μάλιστα στο travel channel είχα δει ότι συμπεριλαμβανόταν στα Best tours του Εδιμβούργου
.
Αφού πλήρωνες τα 6-7 λιρόπουλα, ξεκίναγες. 1ο και μοναδικό θετικό; Η πολύ ωραία Σκωτσέζα ξεναγός με φοβερό ταμπεραμέντο, και απίστευτη Σκωτσέζικη προφορά (καταλάβαινες βέβαια τα μισά, αλλά χαλάλι της) η απόλυτη fairytale teller![]()
Κατά τα άλλα; Κανείς δεν ένιωσε τίποτα παρά την μέχρι αηδίας προσπάθεια να σε κάνουν να τρομάξεις. Το κλου ήταν, όταν είχε πλέον τελειώσει το tour και ευρισκόμενοι μέσα στον τάφο (σαν τους οικογενειακούς που έχουμε στην Ελλάδα, επιφανείας 30-40 τ.μ. όπου βρισκόμασταν περίπου 40 άτομα), η κοπέλλα εξαφανίσθηκε απότομα και μπήκε ακόμα πιο απότομα ένα άλλο άτομο προσποιούμενο το φάντασμα
. Επακολούθησε πανικός. Ασπρουλιάρικα Εγγλεζάκια, βλαχοαμερικανάκια, ψηλολέλεκα Ολλανδάκια πεταγόντουσαν έξω με κραυγές
.
Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι είμαι μόνος μέσα στον τάφο με τον τύπο απέναντί μου. Τον κοιτάω με ένα ύφος...πόσες κλωτσιές να σου ρίξω ρε καραγκιόζη...το αντιλαμβάνεται, βγάζει μία μάσκα που φόραγε, μου λέει κάτι σε άπταιστα βλαχοσκωτσέζικα (δεν κατάλαβα τίποτα), του ανταπαντώ σε άψογα Ελληνικά του σαλονιού και βγαίνουμε έξω.
Πάντως για να είμαι ειλικρινής εάν ξαναπήγαινα Εδιμβούργο, θα έκανα πάλι το tour. Αλλά αυτή τη φορά θα διοργάνωνα ολόκληρο show. Θα έκανα σα να είχα δει όχι το φουκαριάρικο το poltergeist, αλλά τόν ίδιο τον Σατανά![]()

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
quote:
Πάντως για να είμαι ειλικρινής εάν ξαναπήγαινα Εδιμβούργο, θα έκανα πάλι το tour. Αλλά αυτή τη φορά θα διοργάνωνα ολόκληρο show. Θα έκανα σα να είχα δει όχι το φουκαριάρικο το poltergeist, αλλά τόν ίδιο τον Σατανά
Έλα μου ντε, τους χάλασες το "πανηγύρι".![]()
Και αυτοί οι αναθεματισμένοι ποιον πάνε να τρομάξουν.
Έναν παλαιό-Τίγρη;;;
Θα προσέχουν κι αυτοί την επόμενη φορά.![]()
Κατά τα άλλα έχεις δίκιο OldTiger. Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ιστοριών είναι ή απάτη ή παραισθήσεις. Για αυτό και δεν θα γίνω εύκολα "φαντασματολόγος". Προτιμώ, λόγω ιδιοσυγκρασίας, τους πιο σταθερούς δρόμους.
Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν αόρατοι κόσμοι και φαινόμενα που βρίσκονται ακόμα έξω από τον χώρο της επιστήμης και αξίζει να έχουμε την πόρτα του νου μας ανοιχτή. Τέτοια περίπτωση είναι σίγουρα τα φαντάσματα.
Endorama, χαίρομαι που βοήθησα ![]()
αλλά και...

quote:
Έλα μου ντε, τους χάλασες το "πανηγύρι".
Aγαπητέ τρισμέγιστε δεν τους χάλασα τίποτα. Όλα πήγαν όπως είχαν προσχεδιασθεί
quote:
Και αυτοί οι αναθεματισμένοι ποιον πάνε να τρομάξουν. Έναν παλαιό-Τίγρη;;; Θα προσέχουν κι αυτοί την επόμενη φορά.
Όχι δα και με τρόμαξαν! Να είμαστε λίγο σοβαροί! Εξάλλου δεν ήξεραν την ταυτότητά μου. Ήμουν σε μυστική αποστολή...της συντονιστικής ομάδας του Esoterica...ως ανταποκριτής. Όχι πολέμου βέβαια
Την επόμενη φορά θα παρουσιασθώ με άλλο προσωπείο και...προβειά
Ας σοβαρευτώ και λίγο.
Ποτέ δεν κατάλαβα τι μπορεί να κερδίσει κανείς βλέποντας ή ερχόμενος σε επαφή με ένα φάντασμα![]()
Πως το είχε πει κάποιος; Το φάντασμα της Δ...άς
Φτου κακά...πιπέρι

WILLIAM BLAKE
Πως είπατε
Τα μισά της χιλιάδας
![]()

WILLIAM BLAKE
quote:
Ποτέ δεν κατάλαβα τι μπορεί να κερδίσει κανείς βλέποντας ή ερχόμενος σε επαφή με ένα φάντασμα
Καλέ μου Τίγρη,
Ίσως την ευτυχία της ψευδαίσθησης του να «κερδίσεις» λίγο από τον χαμένο χρόνο με τους αγαπημένους σου... ![]()

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
χρησιμοποίησες νομίζω μία λέξη που τα λέει όλα
ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ
και αλήθεια όταν μιλάμε περί ψευδαισθήσεως, τελικά κερδίζουμε ή χάνουμε...το οτιδήποτε?

WILLIAM BLAKE
quote:Από τη Σκωτσέζα μέχρι το μεταμφιεσμένο, ήταν μια απίστευτη εμπειρία... Σε ζηλεύω...
Θα ήθελα να αναφέρω μία δική μου εμπειρία. Είχα επισκεφθεί το Εδιμβούργο και ψάχνοντας σε τι περίεργο θα μπορούσα να πάω, βρήκα ένα tour που γινόταν στο νεκροταφείο Greyfriars, το οποίο ήταν κλειδωμένο και άνοιγε τα βράδια μόνο για τις ανάγκες του tour. Εκεί σε έναν κλειδωμένο τάφο, τριγύρναγε ένα poltergeist (μάλλον στοιχειακό Ελληνιστί), το οποίο λεγόταν Mackenzie Poltergeist. θεωρείται το πλέον διάσημο του κόσμου με τα καλύτερα αποδεικτικά στοιχεία. Πρόσφατα μάλιστα στο travel channel είχα δει ότι συμπεριλαμβανόταν στα Best tours του Εδιμβούργου .Αφού πλήρωνες τα 6-7 λιρόπουλα, ξεκίναγες. 1ο και μοναδικό θετικό; Η πολύ ωραία Σκωτσέζα ξεναγός με φοβερό ταμπεραμέντο, και απίστευτη Σκωτσέζικη προφορά (καταλάβαινες βέβαια τα μισά, αλλά χαλάλι της) η απόλυτη fairytale teller
Κατά τα άλλα; Κανείς δεν ένιωσε τίποτα παρά την μέχρι αηδίας προσπάθεια να σε κάνουν να τρομάξεις. Το κλου ήταν, όταν είχε πλέον τελειώσει το tour και ευρισκόμενοι μέσα στον τάφο (σαν τους οικογενειακούς που έχουμε στην Ελλάδα, επιφανείας 30-40 τ.μ. όπου βρισκόμασταν περίπου 40 άτομα), η κοπέλλα εξαφανίσθηκε απότομα και μπήκε ακόμα πιο απότομα ένα άλλο άτομο προσποιούμενο το φάντασμα. Επακολούθησε πανικός. Ασπρουλιάρικα Εγγλεζάκια, βλαχοαμερικανάκια, ψηλολέλεκα Ολλανδάκια πεταγόντουσαν έξω με κραυγές.Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι είμαι μόνος μέσα στον τάφο με τον τύπο απέναντί μου. Τον κοιτάω με ένα ύφος...πόσες κλωτσιές να σου ρίξω ρε καραγκιόζη...το αντιλαμβάνεται, βγάζει μία μάσκα που φόραγε, μου λέει κάτι σε άπταιστα βλαχοσκωτσέζικα (δεν κατάλαβα τίποτα), του ανταπαντώ σε άψογα Ελληνικά του σαλονιού και βγαίνουμε έξω.
Πάντως για να είμαι ειλικρινής εάν ξαναπήγαινα Εδιμβούργο, θα έκανα πάλι το tour. Αλλά αυτή τη φορά θα διοργάνωνα ολόκληρο show. Θα έκανα σα να είχα δει όχι το φουκαριάρικο το poltergeist, αλλά τόν ίδιο τον Σατανά
It was late at night on the open road,
Speeding like a man on the run,
A lifetime spent preparing for the journey;
He is close now and the search is on,
Reading from a map in the mind,
Yes there's the ragged hill,
And there's the boat on the river,
And when the rain came down,
He heard a wild dog howl,
There were voices in the night - "Don't do it!"
Voices out of sight - "Don't do it!
Too many men have failed before,
Whatever you do,
Don't pay the ferryman,
Don't even fix a price,
Don't pay the ferryman,
Until he gets you to the other side;"
In the rolling mist then he gets on board,
Now there'll be no turning back,
Beware that hooded old man at the rudder,
And then the lightning flashed, and the thunder roared,
And dancing bones that jabbered and a-moaned
On the water;
And then the ferryman said,
"There is trouble ahead,
So you must pay me now," - "Don't do it!"
"you must pay me now," - "Don't do it!"
And still that voice came from beyond,
"Whatever you do,
Don't pay the ferryman,
Don't even fix a price,
Don't pay the ferryman,
Until he gets you to the other side;
Don't pay - the ferryman!"

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Νομίζω ότι όλοι μας θα χάναμε από μία ψευδαίσθηση, σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις.
Λέω σχεδόν, γιατί αν μπορούσα, αν μπορούσα να συναντήσω για μία και μόνο στιγμή το πιο αγαπημένο μου άτομο, που δυστυχώς το έχω χάσει, ΝΑΙ είμαι σίγουρη ότι θα κέρδιζα ακόμα και μέσα από την χαρά της ψευδαισθήσεως.... την γαλήνη και την ζεστασία στην ψυχή μου για μια στιγμούλα.
Να είσαι καλά!
Zadok, καταπληκτικό τραγούδι και δεν είχα «προσέξει» τους στίχους του! Ευχαριστώ!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Πώς να ακούσεις και να δεις ένα φάντασμα.
How To Hear and See a Ghost
αλλά και...

'Phantom' caught on video in haunted penitentiary
Διαβάστε την είδηση για ένα νέο - θεωρούμενο ως - video με "φάντασμα"
Μπορείτε να δείτε (απευθείας ή σώζοντάς το πρώτα με "δεξί κλικ") και ένα μικρό video κλικάροντας
ΕΔΩ
αλλά και...

Shmeiwsh: Gia to video me to koritsaki sthn kamera, yparxei sxetiko video me to pws mporeis na sthseis ena tetoio video, mono poy o dhmioyrgos toy video tonizei sto telos oti gia na to sthseis prepei na exeis sta8erh kamera se tripoda, ka8aro pedio toy ka8refth (dld na mhn mpainei mprosta ston ka8refth oyte to kefali toy atomoy poy binteoskopoyme oyte kanena allo antikeimeno) pragma poy opws ekshgei den ginetai na mporei na ginei sto video me to koritsaki giati h kamera einai hand shake kai to kefali toy koritsioy empodizei sthn epeksergasia toy video.... Spooky...
http://www.youtube.com/v/5ytF0_8mcVQ
Χρειάζονταν και ένα με φαντάσματα μια και συζητάμε για παράξενα τώρα για τα βιντεακια
Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι αληθινά η φτιαχτα.
Epsaksa ki allo to 8ema gia to video me to koritsaki ston ka8refth...
Akoma kai stis 2 tainies tromoy Into The Mirrors(Koreatikh) kai Mirrors(Amerikanikh)se oles tis skhnes to pedio toy ka8refth einai ka8aro xwris empodia gia na ginei "zwntano" to idolo toy ka8refth....
An htan efe sto video me to koritsaki den 8a eixe ginei? Poy shmainei oti akoma kai oi masters twn efe stis tainies den mporoyn na zwntanepsoyn to idwlo enos ka8refth an yparxei empodio mprosta h to idio to atomo.
Isws kai o kinhmatografos epibebaiwnei mazi me aytoys poy to epsaksan me programmata epeksergasias video ths macintosh kai windows oti to video einai alh8ino.
Gia ta alla 2 den exw brei kamia sxetikh ereyna mexri stigmhs gia to an einai alh8ina h oxi.
Θα συμφωνήσω με τον Open Mind ότι χρειαζόταν να επαναφέρουμε το συγκεκριμένο θέμα, αρκεί να μην έχουμε εφιάλτες τα βράδια…

Το ερώτημα που έχω εγώ είναι το κατά πόσο μπορεί να μας επηρεάσει ένα γεγονός πχ, ο τίτλος σε ένα βίντεο «φαντάσματα» ή η επίσκεψη ενός «τόπου», όπου έχει γίνει πρώτα η κατάλληλη διαδικασία (σκέψη) μέσα στο μυαλό μας για το τι θα αντιμετωπίσουμε …