- Γιατι τον γιαχβε και οχι τον εωσφόρο? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ας το ξεκινήσουμε ως εξής: Η θεομαχία είναι η βάση, η πηγή, του ελεύθερα σκεπτόμενα ανθρώπου. Κάτι που αποτελεί ανάθεμα στον χριστιανισμό, και αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που χαρακτήρισαν «Θύραθεν Σοφία» και έργο διαβόλου τα έργα των Ελλήνων. Μιλώ δε για χριστιανισμό, διότι πρώτον βάση αυτής της κοσμοθεώρησης ρώτησε ο hrismig, και δεύτερον θεωρώ «φιλοξενούμενο» δόγμα στον τόπο μας το συγκεκριμένο. Και η «φιλοξενία» αυτή έχει σταδιακά και μεθοδικά ξεσπιτώσει τον νοικοκύρη!
Ερώτηση: πότε πρωτοδιαχωρίσθησαν Θεός και φυσική αιτιότητα? Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η λυτρωτική αναζήτηση της αιτιότητας είναι έργο Ελλήνων. Από την εποχή ακόμα της μυθολογίας του Ομήρου, προκύπτει η ανάγκη διαφοροποίησης από την αρρωστημένη προσκόλληση στην θέληση των θεών. Οι αντίστοιχες αναζητήσεις στους Χαλδαίους Θεουργούς της «Αγίας Γραφής» είναι απλά ανύπαρκτες και ανεπίτρεπτες.
Έτσι έχουμε στην Ελλάδα συγκρούσεις ηρώων με Θεούς και Θεϊκές αποφάσεις, οι οποίες καταγράφονται για την ελληνική σκέψη ως μια εντελώς πιθανή εξέλιξη. Ο Έλληνας της αρχαιότητας υπήρξε Θεόφιλος αλλά όχι Θεόδουλος. Σε αντίθεση με τους συνεχιστές του Χαλδαϊκού, Ιουδαιοχριστιανούς.
Οι λαμπρότερες ελληνικές μυθολογικές εικόνες υπονοούν ότι η ελευθερία των ανθρώπινων κινήσεων μπορεί να δικαιωθεί, ακόμα και πέρα από την θέληση των «Θεών». Μια εντελώς ελληνική θέση που από τους πανάρχαιους ακόμα χρόνους του μυθολογικού Ελληνισμού έθεσε τις βάσεις για ζωή, έρευνα και ελευθερία.
Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε εκείνον τον υπέροχο Έκτορα, τον απαράμιλλο υπερασπιστή της Τροίας, ο οποίος όταν άκουσε για θεϊκά σημάδια, πουλιά και οιωνούς που τάχα έδειχναν την απαγορευτική θέληση των Θεών για την επικείμενη μάχη, απάντησε οργισμένος στον Θεοπαρμένο μάντη της Τροίας: « Πολυδάμα…δεν με νοιάζει προς τα πού πετάνε τα πουλιά και ούτε γυρνώ να τα κοιτάξω…για μένα ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, να μάχεσαι για την πατρίδα..και αν εσύ από την μάχη τραβηχτής ή με τα λόγια σου κανέναν άλλο καταφέρεις, την ίδια στιγμή από το δικό μου δόρυ θα χάσεις τη ζωή σου ».
Δεν θα αρνηθούμε το ότι υπήρξε για παράδειγμα δεισιδαιμονία όμως και στην αρχαία Ελλάδα. Κατά τον ίδιο τρόπο όμως δεν μπορούμε και να αρνηθούμε, ή να προσπεράσουμε, το γεγονός ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΜΑΧΙΑ υπήρξε από την μυθολογική περίοδο ακόμα.
Αργότερα, οι απόγονοι εκείνων των ηρώων έγιναν οι θαρραλέοι στοχαστές, οι οποίοι, συχνά με σημαντικό προσωπικό κόστος, επετέθησαν μεθοδικά στην δεισιδαιμονία και διαχώρισαν αποφασιστικά θεούς και αιτιότητες.
Νομίζω λοιπόν ότι από αυτές τις πηγές άντλησε γνώση και σοφία έκτοτε όλη η ανθρωπότητα. Και δεν πρόδωσαν κανέναν. Αυτό εννοώ λοιπόν με την Θεομαχία.
Κατ' αρχήν να σου πω ότι πρόσεξες επιλεκτικά αυτά που είπα...ας είναι...
Σε ότι αφορά στη συνέχεια λες:
quote:
ο μετέπειτα ενσαρκωμένος Υιός του Θεού μετέχει απόλυτα της εγκληματικής φύσης του Ενός. Καμία αντίρρηση?).
Πολλές...για ποιά εγκληματική φύση μιλάς φίλε μου; Απάντησέ μου με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αναφορά. Τι είναι κακό; Μπορείς να εννοήσεις την σχετική του έννοια; Αυτό που είναι κακό για εσένα είναι κατ' ανάγκην και για εμένα; Μπορείς να φανταστείς από που ξεκινάει το κακό; Μπορείς να αισθανθείς τύψεις γιατί κάτι που κάνεις κάθε μέρα (ας πούμε το ότι τρώς κρέας) και συντελείς στο παγκόσμιο κακό; Μπορείς να φανταστείς ότι όταν αναφέρεσαι με υποτιμητικά λόγια για τους συνανθρώπους σου σε αυτό το site ή όπου αλλού, εκπέμπεις αρνητική ενέργεια; Ποιόν κρίνεις όταν αναφέρεσαι με αυτό τον τρόπο; Σκέφτηκες μήπως ποτέ ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ! Μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε από αλλού; Σκέψου ΓΙΑΤΙ ΜΑΧΕΣΑΙ...ΓΙΑΤΙ;;;
Πόσο εύκολο είναι να βρούμε "τρωτά σημεία" σε οτιδήποτε υπήρξε ή υπάρχει. Πες μου τι είναι ΤΕΛΕΙΟ;;;
quote:
Λες επίσης ότι δεν ενστερνίζομαι (ή το πιο Θεοσεβούμενο, ασπάζομαι), δηλαδή δεν υιοθετώ, το ασάλευτο δόγμα της Ρωμαιοχριστιανικής Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως αυτό έχει «κατασταλάξει» μετά τις επιθυμίες και πολιτικές σκοπιμότητες του Ηλιολάτρη, και Ιερέα του Θεού Μίθρα, Μέγα Ισαπόστολου Κωνσταντίνου.
Λέω εγώ κάτι τέτοιο; Που;
quote:
Διότι αισθάνομαι Ελληνας και όχι Χαλδαίος, πόσο μάλλον Εβραίος! Είναι κακό?
Τι σύμπτωση...και εγώ!
quote:Εάν αποφασίσω να ασπασθώ μία συγκεκριμένη ιδεολογία, τότε θέλω να με εκφράζει μέσω της ΘΕΟΦΙΛΙΑΣ και όχι της ΘΕΟΔΟΥΛΙΑΣ.
Τι σύμπτωση...και εγώ!
quote:
...με την έννοια που αποδίδουνε οι χριστιανικές προτάσεις,
Εδώ είναι όλο το ζουμί...αυτό δεν έχεις καταλάβει...ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ!
quote:
...γιατί τόση σπουδή για κάτι το ασήμαντο το οποίο ούτος ή άλλως δεν θα αλλάξει το θέλημα Του? Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ=ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ?
Δεν το κατάλαβα αυτό...το θέλημά Του όντως δεν θα αλλάξει ΕΜΕΙΣ είμαστε που πρέπει να αλλάξουμε όχι Εκείνος! Το τελευταίο δεν το "έπιασα".
quote:
Ποιος φοβάται λοιπόν και προπάντων τι?
Μα...το είπα ήδη...ΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ...Αλλά αν έχεις αγάπη και ταπείνωση (εγώ δεν έχω πολύ δυστυχώς ούτε από το ένα ούτε από το άλλο) τότε έχεις και "ομοίωση" με τον Θεό (όχι μόνο "εικόνα") τότε έχεις το Άγιο Πνεύμα και τότε έχεις...ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
Δίνεις και μια δεύτερη απάντηση στον φίλο ΑΙΟΝ...
θα σου πρότεινα να διαβάσεις και λίγο Ερμή Τρισμέγιστο όπως και τα Ορφικά. Έτσι θα καταλάβεις τις βάσεις της θρησκείας μας και όχι μόνο...
Ποιος ανακάλυψε το "Υβρη και Τιμωρία" ?
Τι έπαθε και ο Εκτορας και η Τροία μαζί ?
Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να "μάχεται" το Θειο και τους συμπαντικούς νόμους, όταν βέβαια δίνουμε σαν ορισμό του ΘΕΙΟΥ , το ΑΠΑΝ , ΤΟ ΄"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"...(αν εσύ δίνεις άλλον ορισμό τότε πέστο για να τα πούμε απο διαφορετική βάση)
Οταν ο άνθρωπος μάχεται το θείο ...μάχεται τον ίδιο του τον εαυτό σύμφωνα με τον ορισμό ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...
Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ΒΕΒΑΙΩΣ δεν είναι «κακό» για όλους το ίδιο πράγμα. Επομένως κακό, ή μάλιστα εγκληματικό, ΕΙΝΑΙ για μένα το ιστορικό περιγραφής ιδρύσεως του εβραϊκού έθνους, όπως αυτό περιγράφεται στο ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Και τονίζω το «ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ» διότι, όπως και να’χει, ασχολούμαστε με την υφαρπαγμένη ιστορία επιβολής του εβραϊκού όχλου στην καμπούρα άλλων. Τώρα εάν κάποιοι θέλουν να βρούνε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (για προφανείς λόγους) ανάμεσα στις μαύρες αυτές σελίδες και κάτι το «μεταφυσικό» «Θεόδοτο» ή οτιδήποτε άλλο , ε ας είναι λοιπόν. Κατανοητό θα έλεγα.
Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα το μίσος, την κακία, την αλαζονεία, τις μαζικές ανθρωποκτονίες, τις σφαγές ανηλίκων και άλλα τόσα τρισάθλια που περιγράφονται σε αυτό το ιστορικό βιβλίο δημιουργίας έθνους των μετέπειτα εβραίων.
Τώρα εάν θέλεις hrismig να σου παραθέσω εδάφια της Π.Διαθήκης που να περιγράφουνε ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (πάντα κατά τις προσταγές του ΕΝΟΣ «Θεού») του χειρίστου είδους, πολύ ευχαρίστως. Νομίζω όμως ότι κάτι γνωρίζεις και εσύ. Εάν εσύ πχ δέχεσαι έτσι απλά, ενδεχομένως θεωρώντας το και καλό, την τάχα «εντολή Θεϊκής κατάσχεσης» εδαφών και πόλεων που ανήκουνε σε φιλήσυχους και προπάντων προκομμένους ανθρώπους (σε αντίθεση με τους τυχοδιώκτες τσοπάνους Χαλδαίους!) , τότε μάλλον διαφέρουμε ως κοσμοθεώρηση.
Και ας αφήσουμε επιτέλους αυτή την άθλια καραμέλα των ιουδαιοχριστιανών απολογητών, ότι «…ότι έγινε το έκαναν οι άνθρωποι, και ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ, ή το τάχα…θέλημα Του και η δικιά μας αναγκαία στροφή προς τον σωστό και ενάρετο δρόμο, και δεν συμμαζεύεται.»
Η άλογη προσκόλληση ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ (και το ιουδαιοχριστιανικό δόγμα ΕΙΝΑΙ ανεξέλεγκτο) μοιραία και σταδιακά οδηγεί ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Η δέχεσαι λοιπόν την κοσμοθεώρηση του Ρωμαιοχριστιανικού κατασκευάσματος περί της χριστολογίας, η την απορρίπτεις. Παύλα και τελεία!
Εφόσον «ασπασθούμε» όμως το δόγμα ως έχει (εκτός και αν μιλάς για καμιά ΝΕΑ αίρεση…) τότε και μόνο η αποδοχή της ιδέας ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, είναι πράξη εξαχρείωσης καθώς και αρχή ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ. Επίσης, παύλα και τελεία!
Επομένως, ας αφήσουμε «την καραμέλα», διότι εγκληματίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ. Εγκληματικότερη διαμορφώνεται, αργά αλλά σταθερά, Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΗΡΙΑ ΑΜΥΝΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΩΝ ΘΕΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΔΑΪΚΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΙΛΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΟΤΙ…..ΑΞΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΑ ΚΑΥΧΟΜΕΘΑ ΚΙΟΛΑΣ!!
Όσο για την φιλική παραίνεση σου σχετικά με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, σου αφιερώνω το παρακάτω (προϊόν των γνωστών-αγνώστων αντιγραφέων ) εδάφιο της τάχα Βίβλου.
«Έν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γήν. η δε γή ήν αόρατος και ακατασκεύαστος, και σκότος επάνω της αβύσσου, και πνευμα θεού επεφέρετο επάνω του ύδατος, και είπεν οΘεός γενηθήτω φώς» («Ο» Βίβλος Γένεσις Α! 1-2)
Ακολουθεί ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ…..
«Αρχή των όντων ο Θεός και νούς και φύση και ύλη..αδιορίστων δε όντων απάντων και ακατασκευάστων…ήν γάρ σκότος άπειρον έν αβύσσω, και ύδωρ και πνεύμα νοερόν δυνάμει Θεία, όντα έν χάει ανείφθη δε φώς άγιον» (Ερμής Τρισμέγιστος ΙΙΙ 1-2)
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.
βλεπω οτι οι περισοτεροι χριστιανοι δεν ξερουν οτι προσκινουν τον ιδιο θεο με τους εβραιους
βλεπω οτι βριζουν μια αλλη θρησκεια προσπαθοντας να αποδειξουν οτι η δικια τους ειναι καλυτερη χωρις να το πετυχαινουν
βλεπω οτι δεν διαβαζουν ολες τις απαντησεις γιατι τοτε δεν θα με ρωταγαν ποιο ειναι το θρησκευμα μου
δεν βλεπω καμια απαντηση στην ερωτηση
βλεπω οτι καποιοι το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να βριζουν οταν δεν εχουν να πουν τυποτα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ.
ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΟΤΑΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ, ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
ΚΥΒΟΣ.
περιμενω απαντηση στην ερωτηση που εχω θεσει
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Λές ζβάμπε
quote:
Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ΒΕΒΑΙΩΣ δεν είναι «κακό» για όλους το ίδιο πράγμα. Επομένως κακό, ή μάλιστα εγκληματικό, ΕΙΝΑΙ για μένα το ιστορικό περιγραφής ιδρύσεως του εβραϊκού έθνους, όπως αυτό περιγράφεται στο ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Και τονίζω το «ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ» διότι, όπως και να’χει, ασχολούμαστε με την υφαρπαγμένη ιστορία επιβολής του εβραϊκού όχλου στην καμπούρα άλλων.Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα το μίσος, την κακία, την αλαζονεία, τις μαζικές ανθρωποκτονίες, τις σφαγές ανηλίκων και άλλα τόσα τρισάθλια που περιγράφονται σε αυτό το ιστορικό βιβλίο δημιουργίας έθνους των μετέπειτα εβραίων.
Η ιστορία της Τροίας μπορεί να μην είναι η ιστορία ιδρύσεως ενός ελληνικού έθνους, είναι όμως περιγραφή μιας πρώτης προσπάθειας ένωσης των τότε Ελλήνων. Τι περιγράφει η ιστορία αυτή ? Περιγράφει οτι για μια όμορφη γυναίκα ξεσηκωθήκαν χιλιάδες νοματαίοι, καβαλήσαν τα πλοία,ζητήθηκε απο τον επιφανέστερο νοματαίο να θυσιάσει το παιδί του για να φυσήξει ο Αίολος,πήγαν στου "διαόλου την μάνα" και τα κάναν ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ, με την υποστηρίξη μερικών θεών τους και το κυριότερο ? ΝΙΚΗΣΑΝ !!!!
Οπως λοιπόν μας τα λές εσύ, οι Ελληνες είχαν αιμοσταγής θεούς που τους προέτρεπαν να θυσιάζουν τα παιδιά τους για λίγο "αεράκι", και να σκοτώνονται επειδή ο ένας δεν είχε ψηφίσει την μια Θεά στα "θεικά" καλλιστεία.
Οποία ηθική σε όλα αυτά ?
Συνεπώς άσε τα παραμύθια και πές τα πράγματα με το όνομα τους. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Επίσης να τονίσω οτι ο Ιουδαισμός ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.Αν κάποιος θέλει, μπορεί να γίνει Ιουδαιστής μόνο αν περάσει επίπονες εξετάσεις απο τους ραβίνους... Συνεπώς ουδέποτε οι Εβραίοι δεν θέλησαν να επιβάλλουν την θρησκεία τους ...΄
Τώρα για τις παρακάτω Πλευροφιλοσοφίες που έγραψες (φιλοσοφίες του Πλεύρη κοινώς (όπως λέμε φιλοσοφίες του κώλου...)ειλικρινά και χωρίς διάθεση άσχημη ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΟΗΜΑ και δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς...
εκτός απο αυτό
quote:
Όσο για την φιλική παραίνεση σου σχετικά με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, σου αφιερώνω το παρακάτω (προϊόν των γνωστών-αγνώστων αντιγραφέων ) εδάφιο της τάχα Βίβλου.
«Έν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γήν. η δε γή ήν αόρατος και ακατασκεύαστος, και σκότος επάνω της αβύσσου, και πνευμα θεού επεφέρετο επάνω του ύδατος, και είπεν οΘεός γενηθήτω φώς» («Ο» Βίβλος Γένεσις Α! 1-2)Ακολουθεί ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ…..
«Αρχή των όντων ο Θεός και νούς και φύση και ύλη..αδιορίστων δε όντων απάντων και ακατασκευάστων…ήν γάρ σκότος άπειρον έν αβύσσω, και ύδωρ και πνεύμα νοερόν δυνάμει Θεία, όντα έν χάει ανείφθη δε φώς άγιον» (Ερμής Τρισμέγιστος ΙΙΙ 1-2)
που αν εσένα σου δείχνει αντιγραφή εμένα μου δείχνει συνέχεια και ένωση γιατι έχω διαβάσει και λίγο απο Ζωροαστρισμό και λίγο απο Μαχαμπχαράτα. Αν διαβάσεις και σύ θα μου πείς στο τέλος ποιός αντέγραψε ποιόν ?
Οσο για το ερώτημα του gigenis καλό θα ήταν να μάθει επιτέλους ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΩΣΦΩΡΟΣ και τι αντιπρωσοπεύει... εγώ θα τον βοηθήσω λέγοντας του οτι ήταν απο τους πρώτους ΕΓΩΙΣΤΕΣ ...
Αν και είπα ότι η συζήτηση είχε ξεφυγει θα ξαναμπώ για να σου απαντήσω δικαίος όπως πάντα.
Φίλε και αγαπητέ GIGENIS...
Οσον αφορά τον Θεό και τους πιστούς, εάν κατάλαβα αυτή ήταν η ερώτηση και ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ εάν κάνω λάθος, είμαι μόνο άνθρωπος.
Λοιπόν κατ εμέ και πιστεύω και άλλοι θα συμφωνήσουν στο εξής...
Οι πιστοί ήταν πάντα αυτοί που οργάνωναν το "ΠΑΡΤΥ".
Τι εννοώ...
Εννοώ ότι άλλος είχε την "ΓΙΟΡΤΗ" και άλλος οργάνωνε το "ΠΑΡΤΥ".
Δηλαδή οι πιστοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει να έρθει ο τάδε και ο τάδε μαζί μας και να σκοτωθεί ο τάδε και ο τάδε κ.λ.π.
Οι πιστοι ήταν αυτοί που έκαναν λάθος και λογικά...είναι μόνο άνθρωποι.
Οι πιστοί είχαν μίσος και μερικές φορές και φόβο εναντι στον θεό ή θεούς.
Μα αυτά που αναφέρω είναι για όλες τις θρησκείες. Δεν θυμάμαι κανένα θεό να είπε σκοτώστε τον τάδε. Ολοι για αγάπη λέγανε. Σχεδόν όλοι? Σχεδόν.
Τέλοσπάντων φίλε αγαπητέ συνομιλητή εγώ δεν δέχομαι να είμαι σε καμία θρησκεία οπαδός/δούλος/είλωτας και πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος θεός..διότι ούτε άθεος είμαι...αλλά είμαι...ναι είμαι μπερδεμένος και δεν ντρέπομαι να το πώ...δεν είναι ντροπή να ξέρεις κάτι...και εγώ ξέρω ότι είμαι μπερδεμένος, όσον αφορά τις θρησκείες.
Τώρα αν δεν σε φώτησα ή έκανα κάποιο λάθος μην με κρίνεις σαν φίλο αλλά σαν εχθρό...η καλή κριτική δεν βλάπτει...και δεν θα πάρω τα λόγια σου σαν προσβολή αγαπητε συνομιλητή.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΚΥΒΟΣ.