- ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Καθώς και το πολύ ωραίο θέμα του Hugh Capet "Η Γη όπως λέμε Γαία."
Θα προτιμούσα το θέμα να εστιαστεί όχι σε εσχατολογικές θεωρίες του τύπου Ο αντίχριστος γεννήθηκε, ούτε συνωμοσιολογικές θεωρίες.
Μερικά παραδείγματα είναι:
Αντιστροφή των πόλων, Ηφαίστεια, Μαύρες Τρύπες, Κλιματικές αλλαγές, Μικροβιακός πόλεμος, Χημικά και πυρηνικά όπλα, Αστεροειδείς, Κομήτες, Γενετικές μεταλλάξεις κ.λ.π

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

η πλάκα είναι ότι κάποιοι θα το διαβάσουν αυτό και θα αρχίσουν να διορθώνουν την ανωτέρω θεωρία!
λοιπόν από αυτά που γράφεις, μαυρες τρύπες, αστεροειδείς κομητες κλπ απέχουν πολύ από τον πολιτισμό μας. στην καλύτερη περίπτωση θα σκοτώσουν πηθικοειδή με ρόπαλα, στη χειρότερη, το είδος που θα μας διαδεχθεί...
τώρα, τα υπόλοιπα τίθενται στις τάξεις:
-άνθρωπος εναντίων γης
-άνθρωπος εναντίων ανθρώπου
-γη εναντίων ανθρώπου
το μόνο που μπορούμε να προσδιορίσουμε, στο περίπου, χρονικά είναι το τελευταίο, με συμβαντα οπως αντιστροφή πόλων.
τα υπόλοιπα δύο, εξαρτομενα απ'τον άνθρωπο. δε μπορούν να προβλεφθούν.
τώρα που ξακαθάρισε λίγο το τοπίο, τι θες να συζητήσουμε; θες να παραθέσεις συγκεκριμένα στοιχεία πχ, και να τα αναλύσουμε; αν και θεωρώ το θέμα παλιό, και ανούσιο, αλλά εσύ είσαι η θεματοθέτρια, εγώ άμα θέλω απλά απέχω!
Το ρεύμα αυτό κινείται σε συγκεκριμένο βάθος της βόρειας θάλασσας και συγκρατεί τους πάγους της αρκτικής στον τόπο του πόλου.
Το βάθος που κινείται το ρεύμα εξαρτάται από την πυκνότητα σε αλάτι του νερού της περιοχής.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τις ξαφνικές και έντονες βροχοπτώσεις έχει αυξήσει τον όγκο των ποταμών που εκχύουν το γλυκό νερό στην συγκεκριμένη περιοχή.
Και το παγιδεύει εκεί. Αν η θάλασσα γλυκίσει πάνω από ένα όριο -ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ- το ρεύμα θα πάψει να είναι υπόγειο και θα αρχίσει να κινείται προς την επιφάνεια.
Με αποτέλεσμα οι πάγοι να αρχίσουν να ταξιδεύουν και να πλέουν νότια προς τον Ατλαντικό.
Και να λιώσουν, όχι από αύξηση της θερμοκρασίας της περιοχής της Αρκτικής που το υπολόγισαν σε 50-100 χρόνια αλλά λόγω του ρεύματος που μπορεί να γίνει από 1-20 χρόνια.
Μου έκανε εκπληξη οι συνέπειες.
Η Αγγλία και οι Νότιες χώρες θα έχουν μέσο όρο θερμοκρασίας το χειμώνα -22 βαθμούς.
Αυτό για τα αεροδρόμια, την καθημερινή ζωή και το εμπόριο θα είναι καταστροφικό
Αντίθετα ο νότος θα υπερθερμανθεί.
Τα νησιά και τα παράλια αρχίζουν να εξαφανίζονται γιατί η άνοδος της στάθμης αν και όχι τόσο δραματική θα είναι σημαντικές.
Αλλά η έκχυση ύδατος σαν τσουνάμι στην σιβηρία θα είναι θεαματική.

quote:
δεν κατάλαβα κυρία γκρέτελ, αμφισβητείτε το γεγονός της γεννησης του αντιχρίστου το 1987
Μα ο γνωστός και μη εξαιρετέος αγαπητός -μπλιάχ- Μάξιμος Τορκεμάδα λέει το 1983!! Ξέρεις κάτι παραπάνω!!!!!!!!!!!!????????????
Μας την πέσανε. Ετσι κι αλλιώς μόνο ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!

απο οτι καταλαβα εννοεις το 2012
επειδη λαμβανω μερος σε κατι σεμιναρεια για καθαρα θεμα
προετοιμασιας,ψυχικης φυσης κυριως θα κανω αναλογο θεμα
οταν εχω στοιχεια
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15100&m=H09&aa=1
Βέβαια το ενδιαφέρων σε αυτό το άρθρο είναι ότι στα 9 σενάρια που δίνει, το ποιο πιθανόν από όλα και με μεγαλύτερες συνέπειες καταστροφής, είναι η Επικράτηση των ρομπότ και τα Υπέρ-ηφαίστεια.![]()

"Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι ο παγετώνας Kangerdlugssuaq στην Ανατολική Ακτή της Γροιλανδίας είναι ένας από τους ταχύτερα μετακινούμενους παγετώνες στον κόσμο με ταχύτητα σχεδόν 14 χλμ ανά έτος. Οι μετρήσεις έγιναν αυτήν την εβδομάδα με μεθόδους υψηλής ακρίβειας και χρήση συσκευών GPS (Global Positioning System). Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με δορυφορικές μετρήσεις από το 1988, οι οποίες έδειχναν ως αντίστοιχη ταχύτητα 5 χιλιόμετρα / έτος. Επιπλέον, ο παγετώνας Kangerdlugssuaq, απροσδόκητα υποχώρησε κατά 5 χλμ από το 2001, έπειτα από 40 χρόνια σταθερότητας."
"Σε περίπτωση που η μέση θερμοκρασία της Γροιλανδίας ανέβει κατά 3 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να λιώσει εντελώς το κάλυμμα πάγου της Γροιλανδίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να ανέλθει κατά περίπου 7 μέτρα σε λίγες χιλιετίες. Ακόμα όμως και μία αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά μισό ή ένα μέτρο, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον 21ο αιώνα, θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνία, δεδομένου ότι περισσότερο από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε παράκτιες περιοχές, ενώ οι 11 από τις 15 μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη βρίσκονται σε ακτές ή εκβολές ποταμών."
Το λιώσιμο των πάγων επηρεάζει και το ρεύμα του Golf Stream.
Περισσότερες πληροφορίες εδώhttp://oceans.greenpeace.org/gr/245656/247804

quote:
http://www.crystalinks.com/hopi2.html ενα αρθρο σχετικο νομιζωαπο οτι καταλαβα εννοεις το 2012
επειδη λαμβανω μερος σε κατι σεμιναρεια για καθαρα θεμα
προετοιμασιας,ψυχικης φυσης κυριως θα κανω αναλογο θεμα
οταν εχω στοιχεια
Αγαπητέ panaeolus καλως όρισες στο Εσωτέρικα.
Τα σενάρια καταστροφής του πλανήτη βασίζονται, στο παρόν θέμα, σε πιθανότητες και επιστημονικού τύπου υποθέσεις.
Μπορεί να συμβούν αύριο, μπορεί σε 50 ή σε 500 χρόνια.
Για το 2012 υπάρχει σχετικό θέμα, μπορείς να καταθέσεις εκεί τις απόψεις σου:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1673

Όταν πεθάνει ο ήλιος μας περίπου σε 4,5 με 5 δισεκατομμύρια χρονια .
Μην πανικόβληθειτε και τρέχετε στα σούπερ μάρκετ έχουμε χρόνο ακόμα
![]()
quote:
Όταν πεθάνει ο ήλιος μας περίπου σε 4,5 με 5 δισεκατομμύρια χρονια .
Μην πανικόβληθειτε και τρέχετε στα σούπερ μάρκετ έχουμε χρόνο ακόμα
Χα χα καλό τότε σίγουρα θα πάμε γι΄άλλες πολιτείες.!!!
Το θέμα είναι αν μπορεί να γίνει νωρίτερα και πώς?

Ιδιαιτέρα γνωστή είναι αυτή τις σύγκρουσης συμπάντων βασίζεται στη
Θεωρία ότι το συμπάν μας είναι ανα από τα πολλά μέσα στο πολυσυμπαν
Αν δυο από αυτά συγκρουστούν τότε τέλος .
Το καλό της υπόθεσης σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν θα καταλάβουμε
Τίποτα καθώς θα εξατμιστούμε στην στιγμή .
Για όσους ενδιαφέρονται παρακάτω το σχετικο link
http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2843.html
μου επιτρέπετε να παρεκλείνω λίγο της συζήτησης και να ρωτήσω, για άλλη μια φορά, ποιός ο λόγος αυτής; η απαρίθμιση των σεναρίων; η κατάθλιψη [δήθεν ή και πραγματική] που θα μας προκαλέσει αυτό; το σκορ του ποιός μπορεί να βρει τα περισσότερα; ή μήπως η εύρεση των λύσεων σε αυτά τα προβλήματα;
επαναλαμβάνω, δεν προσπαθώ να κλείσω το τόπικ, ούτε έχω το δικαίωμα να σας πω ότι μια τέτοια συζήτηση είναι ανούσια... αλλά που αποσκοπεί;
στην αφύπνιση; χλωμό... όσοι είναι εδώ μέσα ή ξύπνιοι είναι ή κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν ξυπνάνε που να χτυπάμε κάτω το... κεφάλι μας...
άντε το πολύ πολύ να κόψουν λίγο περισσότεροι emo τις φλέβες τους...
bottom line, ό,τι και να συζητάμε εμείς εδώ, αν είναι να καταστραφεί ο πλανήτης μας, ή ο κόσμος, δε θα μας ρωτήσει. εμείς μέχρι τότε θα κάτσουμε να αναλύουμε την επερχόμενη καταστροφή ή θα βγούμε να τα πιούμε για να μην καταλάβουμε το μπαμ;
Γιατί να καθόμαστε να συζητάμε πχ ποιος θα κερδίσει το ντέρμπι ? αφού
Θα το μάθουμε άμα παίξουν .
Αν βρίσκεις βαρετο το topic μην μπαίνεις να γράψεις εγώ έτσι κάνω αμα δεν μου αρέσει
Κάποιο η το βρίσκω τραβηγμένο.
Πάντως έχει και την θετική πλευρά του το θέμα δεν χρειάζεται να πανικοβληθει
Κάποιος που διαβάζει για κάποια πιθανή καταστροφή που μπορεί να γίνει σε άγνωστο χρονικό διάστημα απλά μπορεί να συνειδητοποιήσει ποσό μικρός είναι ο
Άνθρωπος απέναντι στη φύση και να τη σεβαστεί περισσότερο η να το δεις το
Θέμα πιο αισιόδοξα όπως λέει και το τραγούδι μια ζωή την έχουμε και επειδή
Δεν ξέρουμε ποτε θα φύγουμε ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας θετικά.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
δηλαδή, και χωρίς να θέλω να σνομπάρω κανέναν, ή να σας ζαλήσω τον έρωτα, ο σκοπός αυτού του τόπικ είναι να αναφέρουμε σενάρια καταστροφής, να κολλάμε κι ένα λινκ σε σχετικό άρθρο [δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αν και εγώ προσωπικά βαριέμαι να τα διαβάσω, γιατί μάλλον τα έχω διαβάσει εκατοντάδες φορές
Εμένα μου αρέσει να βάζει κάποιος ένα link γιατι μπορεί
Να μάθω κάτι που δεν ξερώ .
Καλέ μου crucifire ο Πυθαγόρας έλεγε ότι κάθε μέρα πρέπει να τη ζούμε σα να είναι η τελευταία.
Δεν ξέρουμε ποιά αφορμή θα υπάρξει για να αφυπνιστεί κάποιος.
Συνήθως σαν ανθρωπότητα φερόμαστε σα να είμαστε αθάνατοι.
Εδώ και πολλές μα πάρα πολλές 10ετίες πολλοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον πλανήτη και για την συμπεριφορά μας σαν άτομα.
Δεν είχανε κανένα αποτέλεσμα. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία δυσάρεστη πιθανότητα να θερίσουμε τους καρπούς αυτών που σπείραμε.
Γιατί να μην το συζητήσουμε? Γιατί να πανικοβληθούμε?
Συνείδηση....

Και μετά κάντε και παράθεση του λινκ.

Υπάρχει μία πιθανότητα στα 10 εκατομμύρια ότι μέσα στα επόμενα 40 χρόνια ο πολιτισμός μας θα σβήσει από το χάρτη εξαιτίας ενός… βράχου, όχι μεγαλύτερου από 1 χιλιόμετρο.
Ο κίνδυνος μπορεί να είναι μικρός αλλά καθόλου φανταστικός. Στα περίπου 4,5 σισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξής της, η Γη έχει δεχτεί καταιγισμό από “κοσμικές βόμβες”. Τα τελευταία 700 εκατομμύρια χρόνια τα “πυρά” έχουν κοπάσει και η κατάσταση θεωρείται σταθερή. Αυτό δε σημαίνει ότι η Γη απαλλάχτηκε εντελώς από τους μετεωρίτες.
Απλούστατα, δέχεται ένα μετεωρίτη των 100 μέτρων κάθε 1.000 χρόνια, έναν του χιλιομέτρου κάθε 100.000 χρόνια και μια βόμβα μεγατόνων των 10 χιλιομέτρων κάθε 30 εκατομμύρια χρόνια.Σύγκρουση
Οι περισσότεροι μετεωρίτες που απειλούν τη Γη, προέρχονται από τη Ζώνη των Αστεροειδών ανάμεσα στον Άρη και τον Δία. Εξαιτίας βαρυτικών δυνάμεων εκτρέπονται από την τροχιά τους και πλησιάζουν εκείνη της Γης, αρκετές φορές επικίνδυνα.
Συνήθως το τέλος του κόσμου συνδέεται με έναν αστεροειδή μεγέθους ενός χιλιομέτρου. Όμως και ένας με τις μισές διαστάσεις αρκεί για να κάνει ανω- κάτω ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμα και ένας μετεωρίτης με διάμετρο 200 μέτρα, αν έπεφτε στη θάλασσα θα σήκωνε τέτοιο παλιρροϊκό κύμα, που θα κατέστρεφε όλες τις παραλιακές περιοχές της Γης.
Το σενάριο της πλανητικής καταστροφής έγινε πραγματικότητα πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, όταν μια ουράνια βολίδα μεγέθους 10 χιλιομέτρων (κομήτης ή αστεροειδής, παραμένει άγνωστο) έπεσε στη μεξικανική χερσόνησο του Γιουκατάν και έδωσε τέλος στη βασιλεία των δεινοσαύρων… Η σύγκρουση συγκλόνισε την οικουμένη, θραύσματα και σκόνη σχημάτισαν ένα νεφελώδες παραπέτασμα, που εμπόδισε τις ηλιακές ακτίνες να θερμάνουν τη γήινη επιφάνεια. Εκτός από τους δεινόσαυρους, εκτιμάται ότι εξαφανίστηκε το 60% των ζωικών ειδών του πλανήτη.
Τη βασιμότητα της υποθέσεως επιβεβαιώνει η ύπαρξη αυξημένων ποσοτήτων ιριδίου σε όλο τον πλανήτη. Το ιρίδιο βρίσκεται άφθονο σε όλους τους αστεροειδείς και θεωρείται απομεινάρι των αρχαίων καταστροφών.