ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- **** Π Ε Ν Τ Ε Λ Η **** - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- **** Π Ε Ν Τ Ε Λ Η **** - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Α Ι Α Ν Τ Α Σ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
clickΝέο Μέλος
02/03/2004, 14:01:52
Γιατι ειναι παραξενο το Γερμανικο νεκροταφειο στην Πεντελη?
Οι Γερμανοι ειναι στην Ελλαδα απο το 1826 περιπου.
Αλλα ξεχναμε φαινεται και τον Οθωνα και την Βαυαροκρατια και τα υπολοιπα.

02/03/2004, 17:25:55
Γεια σου click
Σωστη η απορια σου αλλα δεν ξεχνω τιποτα απο αυτα που λες.
Τοτε θα επρεπε να υπαρχει γερμανικο νεκροταφειο απο το 1826 και οχι απο το 1939 και μαλιστα οχι στρατιωτικο οπως αυτο της ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
Εκει μεσα ειναι θαμενοι μονο γερμανοι στρατιωτες και οχι βαυαροι της εποχης του ΟΘΩΝΑ (για σκεψου το λιγο) για σκεψου οτι το 1939 ειναι μια σημαντικη ημερομηνια για την ιδια την γερμανια και εκεινη την περιοδο εγιναν διαφορες αποστολες!!! (με καταλαβαινεις).
Τωρα μια και αναφερθηκε ο αη γιαννης των λατομειων σας παραθετω 3 φωτογραφιες συλλεκτικες πλεον πριν απο την μεγαλη φωτια δεστε το πανεμορφο δασος που υπηρχε γυρω απο το εκκλησακι.

Ο ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
ΚΡΙΜΑ !!

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 03/03/2004 16:43:07

dolixopodosΜέλος
02/03/2004, 18:06:15
Συγχαρητήρια αγαπητέ fotographos GR για τις φωτογραφίες του Aη Γιάννη πρίν τη φωτιά,πραγματικά πολύ καλές!
archontiaΝέο Μέλος
02/03/2004, 18:06:45
ΠΕΝΤΕΛΗ
ΠΥΛΗ ΕΝ ΤΩ ΤΕΛΕΙ.

και οταν φτασουμε στην ψηλότερη κορυφή θα δούμε άλλες να μας χαιρετούν.

archontiaΝέο Μέλος
02/03/2004, 18:22:03
μαλλον ηταν λιγο ακυρο αυτο που εγραψα.
καποιες φορες ομως οταν αυτα που διαβαζεις ειναι εκνευριστικα μπορεισ να συνεχιζεις στον κοσμο σου.
Αν καποιος ενδιαφερεται μονο για τα χρηματα τοτε σιγουρα θα βρει πολλα πραγματα να εκμεταλευτει με την συνενοχη ολων.
Ας μη ξεχναμε τους φιλοχρηματους πολιτικους μας λοιπον, αν ειχαν "ψωμι" να βγαλουν απο εκει, θα ειχαν ηδη προσπαθησει.
Και λεω προσπαθησει γιατι από όσο θελω να πιστευω δε θα το ειχαν καταφερει.
Στην τελικη οι αρχαιοι ημων προγονοι μας, που ειχαν και το μυαλο και τους δουλους να το κανουν γιατι δεν το εκαναν?
Για καποιους η Πεντελη ειναι το σπιτι τους, εκει που τα βρισκουν με τον εαυτο τους και τις δυναμεις του συμπαντος.
Πως θα σου φαινονταν φιλε μου να εκμεταλευτουμε το σπιτι σου προς καλο της γειτονιας σου?
Καποιες φορες αυτα που λεμε και γραφουμε προσβαλλουν τους αλλους.
Προσοχή λοιπον

και οταν φτασουμε στην ψηλότερη κορυφή θα δούμε άλλες να μας χαιρετούν.

clickΝέο Μέλος
02/03/2004, 21:45:21
quote:
Στην τελικη οι αρχαιοι ημων προγονοι μας, που ειχαν και το μυαλο και τους δουλους να το κανουν γιατι δεν το εκαναν?

Μα το εκαναν βρε παιδια. Λατομειο την ειχαν την Πεντελη. Απλουστατα δεν ειχαν δυναμιτη να την ανατιναξουν και το εκαναν με εξυπνο τροπο για οικονομια δυναμεων!
(το βιβλιο του Κορρε απο την Πεντελη στον Παρθενωνα ειναι διαφωτιστικο)
Η Πεντελη ειναι λατομειο απο τοτε..

(Εχω καπως κυνικες αποψεις για το θεμα μια απο τις οποιες ειναι η εξης-Δεν τους ξερουμε καλα τους αρχαιους ελληνες και τους ωραιοποιουμε με εναν καπως σαχλο τροπο.)

Edited by - click on 02/03/2004 21:54:12

02/03/2004, 21:53:22
Διάβασα με προσοχή όλες σας τις απόψεις και εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι δεν έγινα πλήρως κατανοητός. Οι απαντήσεις σας είναι λίγο ¨άστοχες¨ πάνω σ’ αυτό το θέμα και θα σας το αποδείξω. Επίσης, λυπάμαι που θα το πω αλλά διαπίστωσα ότι λείπει η επαφή με την πραγματικότητα. Θα έπρεπε εμείς οι Έλληνες να ήμασταν πιο ρεαλιστές και να βλέπαμε την πραγματικότητα και όχι αυτό που θέλουμε να δούμε γιατί έτσι μας αρέσει, γιατί έτσι μας κολακεύει και μας κάνει να ¨φουσκώνουμε¨ από περηφάνια. Και επίσης θα ήθελα να πω στον φίλο Νταβέλη ότι το topic αυτό δεν είναι δικό μου, είναι όλων και δεν πρόκειται να χαλάσει η συζήτηση αν κάποιος παραθέτει διαφορετικές απόψεις - αντιθέτως μάλιστα.

Όλοι σας αναφέρεστε στην Πεντέλη σα να είναι το θαύμα της φύσης. Καταπληκτικά δάση, απέραντα και σε πολλές μα πάρα πολλές κορυφές, αμέτρητες πηγές, ρέματα, καταρράκτες, λίμνη (παλαιότερα) κλπ. Τι άλλο θα ακούσω. Δηλαδή ήμαρτον. Μήπως μιλάμε για διαφορετικό βουνό;;; Γιατί εγώ αυτό που αντικρίζω από την Αθήνα είναι ένας γυμνός βράχος. Και μάλιστα στον κύριο όγκο -γι αυτόν άλλωστε μιλάμε- είναι χωρίς χώμα λόγω της μεγάλης κλίσης και των συμπαγών πετρωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι εκεί δεν υπήρχαν ποτέ δέντρα και δεν τα εξαφάνισε καμιά πυρκαγιά. Έτσι ήταν από ανέκαθεν. Και όπου υπάρχει βλάστηση είναι θαμνώδης και τίποτα παραπάνω όπως είναι σε πολλά Ελληνικά βουνά τα οποία δεν είναι κατάλληλα για τουριστική αξιοποίηση. Είναι όμως καλά για μάσιμο ρίγανης, για βοσκή προβάτων κλπ και ο κόσμος που κατοικεί σε αυτά είναι προσγειωμένος και δε νοιώθει κάτι το ιδιαίτερο όπως εσείς. Αν τώρα υπάρχουν κάποια ελάχιστα σημεία στην Πεντέλη που όντως έχουν δάση (μάλιστα βρίσκονται χαμηλά και όχι στον κύριο όγκο) αυτό -λυπάμαι- δεν μπορεί να αλλάξει τη γενική εικόνα του βουνού. Οι αρχαίοι δηλαδή ήταν χαζοί που άνοιξαν εκεί νταμάρια;; Πια προστασία περιβάλλοντος μου λέτε πιο οξυγόνο πια ενέργεια; Που τα είδατε όλα αυτά; Έχετε πάει στη βόρεια Ελλάδα να δείτε τι πάει να πει δάσος; Εντάξει δε λέω και τα πουρνάρια προσφέρουν οξυγόνο δεν μπορούν όμως να προσφέρουν οικονομική ανάπτυξη μέσα από τουριστικές δραστηριότητες. Άρα λοιπόν τι μένει; Το ΜΑΡΜΑΡΟ. Αυτό είναι όλη η ουσία. Μόνο που δεν καταλάβατε σωστά.

Και θα το εξηγήσω απαντώντας στην ερώτηση που έκανε ο φίλος Χείρων. Τα μάρμαρα σήμερα κοστίζουν περίπου από 5000δρχ έως και 20000δρχ το μέτρο. Υπάρχουν και εξαιρετικές περιπτώσεις, γρανίτες κ.α. που κοστίζουν πολύ παραπάνω. Αν πάρουμε λοιπόν για το πεντελικό μάρμαρο μια -συντηρητική- μέση τιμή της τάξεως των 15000δρχ και με την παραδοχή ότι το μέσο πάχος των πλακών είναι 2cm τότε ο όγκος της Πεντέλης μπορεί να δώσει 38 τρις το χρόνο και για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Αυτό δηλαδή θα πάρουμε αν πουλάμε το μάρμαρο στους ξένους. Φίλε Χείρων και οι λοιποί δεν καταλάβατε σωστά. Αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρουν κάποιοι λίγοι. Θα τα πάρει το Ελληνικό κράτος και οι εργαζόμενοι που θα δουλεύουν εκεί. Δηλαδή θα έχουμε εξάλειψη της ανεργίας και οικοδόμηση ενός ισχυρού κράτους. Και έτσι θα κερδίσουμε και εμείς οι πολίτες. Η Ιταλία για παράδειγμα γιατί το κάνει αυτό; Είναι χαζή; Και μάλιστα έχει ελάχιστα μάρμαρα σε σχέση με την Ελλάδα, και παρόλο αυτά θεωρείται ως μια χώρα με πολλά αποθέματα διότι γενικά το μάρμαρο στις ξένες χώρες είναι δυσεύρετο. Καταλαβαίνετε λοιπόν την δυναμική αυτής της δραστηριότητας. Από ένα βουνό που τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει πια. Απλά κάθετε έτσι ανεκμετάλλευτο. Βέβαια σε όλα αυτά πρέπει να δεχτούμε και την λογική της αγοράς. Αν δηλαδή διαθέταμε τόσο μάρμαρο στον κόσμο, πρώτον η τιμή του θα μειωνόταν και δεύτερον δεν θα βρίσκαμε τόσους πολλούς αγοραστές. Αυτό δηλαδή το ποσόν είναι κάπως θεωρητικό αλλά 100% πραγματικό. Υπάρχει δηλαδή, βρίσκεται εκεί στην Πεντέλη και μας περιμένει.

Φίλε Φωτογράφε και Χείρων επιτρέψτε μου να σας πω ότι η λογική σας είναι λίγο ανώριμη. Μιλήσατε αρνητικά για τα λατομία και την υλοτομία και απερίσκεπτα κατηγορήσατε αυτές τις δυο δραστηριότητες. Λοιπόν σας λέω ότι είστε και εσείς υπεύθυνοι για το κόψιμο δέντρων και την ¨διάλυση¨ βουνών. Ζείτε μέσα και γύρω από τις πέτρες των ¨ιερών¨ βουνών που με δικά σας χρήματα ξεριζώθηκαν από τον φυσικό τους χώρο και έχετε μέσα στο σπίτι σας αιωνόβια δέντρα τα οποία τα πατάτε τα καίτε και τα οποία έκοψαν αποκλειστικά για εσάς - για την δική σας άνεση και πολυτέλεια Εκτός αν μου πείτε ότι μένετε σε αχυροκαλύβες χωρίς κανένα έπιπλο.
Λοιπόν φίλοι μου αυτά είναι απαραίτητα στη ζωή μας και δεν αλλάζουν. Δεν σημαίνει όμως ότι εμείς που τα λέμε αυτά δεν έχουμε οικολογικές ευαισθησίες. Ίσως να έχουμε και παραπάνω από τους δήθεν οικολόγους. Πρέπει όμως να την εφαρμόζουμε σωστά και όχι αντιπαραγωγικά. Αν την εφαρμόσουμε σωστά θα έχουμε πολλαπλάσια αποτελέσματα. Για παράδειγμα στην Πεντέλη. Η ενέργεια αξιοποιήσεως του μαρμάρου θα είχε και οικολογικά αποτελέσματα συν τοις άλλοις. Με τα χρήματα δηλαδή που θα αποκομίζαμε θα μπορούσαμε να κάνουμε δεντροφυτέψεις σε άλλα βουνά με μεγαλύτερες δυνατότητες. Άρα και ¨οικολογικό¨ κέρδος. Και με την υλοτομία το ίδιο μπορεί να γίνει. Γιατί η υλοτομία είναι χρήσιμη …. και με παράλληλες δεντροφυτέψεις θα μπορούσαμε να είχαμε ¨πλεόνασμα¨ δέντρων και όχι καταστροφή των δασών.

Εκείνο επίσης που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ο χαρακτηρισμός της Πεντέλης ως πανίερο βουνό. Από πού κι ως που αυτό; Ποιος ο σεβασμός των αρχαίων σ’ αυτό το βουνό; Αυτοί πρώτοι δεν έκαναν εκεί λατομία; Με τη λογική την δική σας τότε, όλα τα μέρη της Ελλάδoς είναι ιερά και δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως τίποτα, ούτε δρόμους. Το σενάριο αυτό με τους Δελφούς που έθεσες Rosrar είναι υπερβολικό και θα σου το αποδείξω. Γιατί όμως όλοι εσείς χρησιμοποιείτε το μετρό;; Ξέρετε τι καταστροφή των αρχαιοτήτων έγινε με τον μετροπόντικα; Πια η αντίστασή σας; Και όλα αυτά γιατί; Για να πηγαίνουν κάποιοι λίγο νωρίτερα στον προορισμό τους. Χαράς το πράμα. Το κοίτασμα διαμαντιού όμως που έθεσες; Είναι το ίδιο; Πόσα άλλα ιερά θα μπορούσαμε να αναστηλώσουμε με τους πόρους από το διαμάντι; Ακόμη και τους ίδιους τους Δελφούς αργότερα. Άρα λοιπόν το παράδειγμά σου είναι και άστοχο. Και κάτι ακόμη …. μπορείς να μας πεις που διάβασες ότι η μάχη του Μαραθώνα έγινε στις πλαγιές της Πεντέλης; Γιατί εγώ ξέρω ότι έγινε στον Μαραθώνα. Όσο γι αυτό που λέτε για την ενέργεια κλπ. είναι εντελώς υποκειμενικό. Αν ρωτήσεις 10 ανθρώπους στο δρόμο θα σου πουν ότι δεν αισθάνονται τίποτα ιδιαίτερο όταν ανεβαίνουν σε αυτό το βουνό. Επίσης λέτε ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά παρέμβαση στην Πεντέλη γιατί δεν ήταν πάντα έτσι ξερό βουνό, αλλά κάποτε είχε δέντρα. Τώρα είναι επιχείρημα αυτό; Έλεος πια. Εντάξει κάποτε είχε, τώρα όμως δεν έχει τι να κάνουμε. Θα καθόμαστε να το κοιτάμε;

Φίλε Νταβέλη εγώ έθεσα το θέμα σχετικά με το μέγεθος του βουνού αλλιώς… δε με κατάλαβες. Εγώ μίλησα για αναψυχή και τουριστική αξιοποίηση ενώ εσύ το έθεσες εντελώς τοπογραφικά και μου παρέθεσες ένα σωρό κορυφές (οι οποίες είναι κορυφές λόφων- οι περισσότερες). Η αίσθηση που σου δίνει η Πεντέλη είναι ότι πρόκειται για ένα βουνό πυραμιδοειδές και τίποτα παραπάνω. Δεν έχει δηλαδή έστω και μια ακόμη κορυφή στο ίδιο περίπου υψόμετρο με την πρώτη και η οποία να βρίσκετε σε απόσταση τουλάχιστον χιλίων μέτρων. Πρόκειται καθαρά για μια πυραμίδα. Αυτό φαίνεται από παντού, όλοι το ξέρουμε, όλοι το βλέπουμε. Μιλάω για τον κύριο όγκο, όχι για τα γύρω βουνά. Αυτός έχει το μάρμαρο. Και τέλος πάντων δεν είναι και κανένα τεράστιο βουνό. Το μισό μέγεθος του Υμηττού έχει. Και ξέρεις πόσος είναι ο Υμηττός; Αν πας στο αεροδρόμιο και τον δεις από μακριά θα διαπιστώσεις. Όσο για τα νερά που ανέφερες…αυτά δε λεν και πολλά πράγματα. Οι πηγές υπάρχουν δε λέω αλλά το βουνό δεν έχει υγρασία στο έδαφός του ώστε να φυτρώνει γρασίδι και να νοιώθεις ευχάριστα όταν βρίσκεσαι εκεί. Και μη μου λες ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε καθόλου βροχές και οι πηγές του τρέχανε ασταμάτητα. Είχαμε και μάλιστα πολλές…εκτός αν αναφέρεσαι στην περίοδο της ανυνδρίας πριν 10 χρόνια Τότε όμως δεν ξέρω κατά πόσο έτρεχαν νερό οι πηγές. Και όσο για την ύδρευση…αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την ανάβλυση νερού από το βουνό. Είναι δυο εντελώς ανεξάρτητα πράγματα. Το νερό που τρέχει από τις πηγές είτε πάει στα σπίτια είτε στη θάλασσα είτε στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα το ίδιο είναι. Οι πηγές θα εξακολουθούν να τρέχουν …. γιατί παίρνουν νερό από πάνω, όχι από κάτω.

02/03/2004, 23:19:29
Αιαντα γεια χαρα
Μαλλον μας αδικησες λιγακι εμενα και τον χειρων λεγοντας οτι ειναι ανωριμη η λογικη μας σχετικα με την περαιτερω εξορυξη και υλοτομια της ΠΕΝΤΕΛΗΣ .
Σχεδον ολοι οσοι απαντησαν ειναι της ιδιας γνωμης οποτε μαλλον εχουν κατα την γνωμη σου σχεδον ολοι ανωριμη λογικη.
Η Αττικη ολοκληρη και οχι μονο η ΠΕΝΤΕΛΗ ειναι πλεον κορεσμενη και δεν εχει περιθωρια για συνεχιση λατομευσης η υλοτομιας εκτος απο ελαχιστα σημεια.
Δολιχοποδε σε ευχαριστω .

clickΝέο Μέλος
02/03/2004, 23:42:31
Και να προσθεσω σε οσα ειπα παραπανω, πως οι αρχαιοι πρωτοι χαλασαν την σπηλια μπαζωνοντας την με λατυπη, με τα σκουπιδια του λατομειου δηλαδη!!

Οπως φαινεται δεν εδειχναν μεγαλο σεβασμο, ουτε στον Πανα ουτε στο "πανιερο βουνο" ουτε σε κανεναν

03/03/2004, 12:22:40
Aγαπητέ AIANTA....
διάβασα την απάντησή σου με ιδιαίτερη προσοχή....
όχι μόνο δεν με "έπεισες" αλλά με απογοήτευσες....
Aνώριμη λογική;
[Εγώ μίλησα για αναψυχή και τουριστική αξιοποίηση]
AYTO είναι για μένα ανώριμη λογική//σκεφτόμαστε μόνο
μέχρι εκεί που υπάρχουμε εμείς//για όλους αυτούς που
πρόκειται να γεννηθούν//δεν μας απασχολεί, ε;....
Nα φάμε εμείς ότι προλάβουμε//οι επόμενοι ας κόψουν το λαιμό τους...
Λυπάμαι... που το βλέπεις έτσι...
κ χμ... δεν μου απάντησες...
Πόσο χρόνο έχεις ξοδέψει εσύ στην Πεντέλη;

karboyno2004Νέο Μέλος
03/03/2004, 13:19:07
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΙΑΝΤΑ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ..."ΛΥΠΑΜΑΙ"....ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΛΙΚΑ,ΕΓΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ,ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΗΛΑΝΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ666 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑ ΕΙΠΑ ΚΛΙΚΑ,ΑΝ ΚΑΙ Ο ADMIN ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΞΕΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ "ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ"...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ666 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!