ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

kyriakopoulos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
centricΝέο Μέλος
06/07/2005, 04:24:02
quote:
Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΟΥΕΛ(ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ ΤΖΕΦΙΡΕΛΛΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ)ΤΟ 1976.ΤΟ 1977 ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Ο ΜΕΤΡΕΓΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΙ-ΜΠΑΜΠΑ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 2001 ΤΟ ΜΑΙΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΡΟΛΛΟ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΧΑΡΙΤΙ ΚΥΡΙΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

Πριν απο τα γυρισματα της ταινιας ο Sir Lew Grade,ο παραγωγος τηα ταινιας,συστισε στον Robert Powell να παντρευτει την γυναικα με την οποια ειχε ηδη μια μακροχρονια σχεση,την Μπαρμπαρα Λορντ,γιατι δεν θα ηθελε ο ηθοποιος που θα επαιζε τον Ιησου να "ζουσε στην αμαρτια" κατα την γνωμη του.Τελικα δεν ηταν αναγκαιο μιας και αυτο το ειχαν σκεφτει και οι ιδιοι πρωτυτερα.Ο Ρομπερτ Παουελ λοιπον,παντρευτηκε το 1975 με την Μπαρμπαρα Λορντ.Η Μπαρμπαρα ηταν εππγγελματιας χορευτρια.Πρωταγωνιστησε στην πολυ επιτυχημενη σειρα του BBC Pan's People οπου μαζι με αλλες 5 χορευτριες καθε εβδομαδα χορογραφουσαν ενα τραγουδι που ο πραγματικος ερμηνευτης του δεν ηταν διαθεσιμος.
Με την συζηγο του λοιπον απεκτησε και το πρωτο του παιδι,τον Barney (23-Nov-1977).Aυτος ειναι λοιπον κι ο γιος του που αναφερει ο Κυριακοπουλος, οτι γεννηθηκε απο παρανομη σχεση με μια πορνη το 1977 και τον ονομαζεις αντιχριστο!

quote:
ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΕΚΑΝΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΟΥΕΛ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ ΗΛΘΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΛΩΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΣΙΓΟΥΡΕΣ.

[b]Κυριακοπουλε,πες μας επιτελους,ποιες ειναι οι σιγουρες πηγες και πληροφοριες που εχεις??[b]

Κατεδειξες,αναισχυντα κι ανεπιφυλακτα,ενα συγκεκριμενο προσωπο ως τον αντιχριστο!!
Επισης γιατι απαντας αλλα αντ'αλλων στις ερωτησεις του Αετου??

quote:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΣ.ΑΛΗΘΩΣ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ.

Αληθως σου λεω οτι δεν πειθεις.Συνεχως παραθετεις καποια μικρα αποσπασματα απο τις γραφες για τον αντιχριστο,μετα πετας κι αυτο για τον Ρομπερτ Παουελ και τον γιο του...

quote:
Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΟΥΕΛ(ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ ΤΖΕΦΙΡΕΛΛΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ)ΤΟ 1976.ΤΟ 1977 ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Ο ΜΕΤΡΕΓΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΙ-ΜΠΑΜΠΑ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 2001 ΤΟ ΜΑΙΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΡΟΛΛΟ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΧΑΡΙΤΙ ΚΥΡΙΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

...οτι να 'ναι!!!

Σε παρακαλω επισης,οπως εκανε κι ενας φιλος προηγουμενος,αλλα τελικα τον εγραψες, ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ'δεν χρειαζεται,δεν πειθεις,ουτε περναν περισσοτερα τα γραφομενα και οι ισχυρισμοι σου με αυτον τον τροπο.Ειναι εκνευριστικα και δυσαναγνωστα.

Edited by - centric on 06/07/2005 04:25:57

Edited by - centric on 06/07/2005 04:27:08

AetosΜέλος
06/07/2005, 10:35:37
Λοιπόν,

Δεν νομίζω ότι πρέπει κάποιος να έχει κάνει διατριβή στον Σωκράτη και τον Πλάτωνα για να μπορέσει να κάνει διάλογο!!

Υπάρχουν 2 στάσεις όταν κάποιος σε ρωτάει κάτι:
1) Να λες "όλοι είναι βλάκες, κανείς δεν ξέρει τι λέει, ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ"
2) Να λες "ρε μπας και όλοι μας κάνουμε λίγο λάθος, και ίσως και εγώ να έχω πει καμιά κουταμάρα και να έχω λαθέψει?"

Εγώ θεωρώ ότι για να κάνει κάποιος διάλογο, πρέπει και οι 2 αντίδικοι να έχουν υιοθετήσει την 2η στάση.

Μήπως Κυριακόπουλε (και δεν μιλάω προσωπικά, αλλά μου δίνεις αφορμή) είσαι ο μόνος που μιλάει με βάση την Αγία Γραφή?
Μην έχεις τόσο απόλυτη στάση "ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ". Ούτε εσύ ούτε εγώ, ούτε κανείς, ακόμα και Καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστημίο κι αν είναι, δεν μπορεί να είναι τόσο απόλυτος.
Όλοι μας μιλάμε με βάση τις γραφές και τις προφητείες των Αγίων, άρα δεν είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ κεκτημένο αυτό!

Μήπως εγώ δεν σου μίλησα με βάση τις γραφές?
Σου έδωσα ως αναφορά ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ:
1) Την Αποκάλυψη του Αγ. Ιωάννη, σε ό,τι αφορά τον Ψευδοπροφήτη και τον ΑΝτίχριστο.
2) Την προφητεία του Αγίου Ανδρέα.

Για να απαντάς όπως απαντάς, δεν γίνεται παρά να συμβαίνει κάποιο από τα παρακάτω, λοιπόν:
1) Εσύ δεν τις δέχεσαι, και δεν δέχεσαι τον Αγ. Ανδρέα και την Αποκάλυψη, και οπότε δεν είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός.
2) Δεν δέχεσαι εμένα ως συνομιλητή και δεν με θεωρείς άξιο, ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλον εδώ μέσα, και ΑΠΑΞΙΕΙΣ να απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα και σε συγκεκριμένες αναφορές.
3)Εγώ δεν μιλάω σωστά Ελληνικά, και οι γνώσεις μου πάνω στην Ελληνική και στον τρόπο έκφρασης μου δεν είναι κατάλληλες για να μπορέσω να κάνω εποικοδομητικό διάλογο με κάποιον.
4)Δεν δίνεις την δέοντα προσοχή σε αυτά που σου γράφω είτε εγώ ή κάποιος άλλος. Βλέπεις μια απάντηση, δεν την διαβάζεις κι απλά λες αυτό που θες να πεις και εκεί τελιώνεις αδιαφορώντας για το τι λέει ο κάθε ένας τυχάρπαστος όπως εγώ.

Λοιπόν, επειδή αρχίζει και με ενοχλεί αυτή η πορεία διαλόγου θα ήθελα μια απάντηση.
Δεν γίνεται να γραφουμε κάτι και να πετάμε ο καθένας ότι θέλει χωρίς να μπορεί, έστω ρε παιδί μου και με μία λάθος συλλογιστική, να το τεκμηριώσει.

Σε ό,τι με αφορά, θεωρώ πως ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ τεράστια ΕΥΘΥΝΗ για ό,τι γράφουμε εδώ μέσα. Πάνω από 20.000 ζευγάρια μάτια έχουν διαβάσει αυτές τις 35 σελίδες και είμαστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για κάθε βλακεία που γράφουμε χωρίς να την δικαιολογούμε - για να απαντήσει κάποιος άλλος και να καταγραφεί ως βλακεία, οπότε και να απορριφθεί - ώστε να μην μπερδέψουμε ή/και πλανέψουμε κάποιον που έχει ασχοληθεί λιγότερο από εμάς με αυτά τα ζητήματα.

Απλά δες μόνο Κυριακόπουλε, ότι η Ελένη, έχει ήδη μπερδευτεί! και αναφέρω την Ελένη γιατί είναι ψαγμένο άτομο που έχει μελετήσει και 10 πράγματα...ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ!

stratis79Μέλος
06/07/2005, 10:51:17
Όταν αρχίζουν οι υπερβολές (π.χ. ο Ρόμπερτ Πάουελ πατέρας του αντίχριστου) ή οι επαναλήψεις (ορισμένες προφητείες έχουν επαναληφθεί σε κουραστικό ρυθμό και κάποιες φορές ειπώνονται από κάποιους συνομιλητές ωσάν κάτι το καινούριο) μήπως είναι ένα δείγμα ότι η όποια συζήτηση έκλεισε πλέον τον κύκλο της και δεν υπάρχει πια τίποτε καινούριο να ειπωθεί; Άλλωστε τα θέματα αργά ή γρήγορα εξαντλούνται.

Ο Αετός έλεγε πόσο θετικό βρίσκει το γεγονός ότι αρκετοί νέοι άνθρωποι ασχολούνται με το θέμα και γενικά στρέφονται στην Ορθοδοξία και το Χριστό. Μήπως πρέπει να ασχοληθούμε σε μια νέα συζήτηση και με αυτά τα ζητήματα και τα μυστήρια της Εκκλησίας; Να μιλήσουμε για τον μεγάλο πνευματικό θησαυρό της πίστης μας; Στο κάτω κάτω το τσιπάκι μπορεί και να μην το προλάβουμε ή να μην έλθει ποτέ στη χώρα μας, το θάνατο όμως και την κρίση της ψυχής μας με την έξοδό της από το σώμα δε θα τα αποφύγουμε. Έχουμε άραγε σίγουρη την καλή απολογία και δεδομένο ότι θα περάσουμε ανενόχλητοι από τα τελώνεια των δαιμόνων ώστε να θεωρούμε ότι ο μόνος κίνδυνος απώλειας της ψυχής μας θα είναι η αποδοχή του χαράγματος;

kyriakopoulosΜέλος
06/07/2005, 11:00:06
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤ`ΑΡΧΗΝ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΙΛ ΤΟ CENTRIC KAI ΤΟ ΦΙΛΟ ΑΕΤΟ ΕΑΝ ΣΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ.ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΙ ΚΥΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ Η ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ.Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΑΕΤΟ.Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΦΗΤΕΨΕ ΕΝ ΕΚΣΤΑΣΕΙ ΕΝ ΟΡΑΜΑΤΙ ΕΝ ΕΝΥΠΝΙΩ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΖΗΣΕ?
kyriakopoulosΜέλος
06/07/2005, 11:07:30
ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΦΥΣΙΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΕΤΕ?ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΣΑΡΚΙΝΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ.
HfaistosΜέλος
06/07/2005, 11:08:52
Μια επισήμανση το 20000 άτομα που λέει ο φίλος Αετός μάλλον το μπερδεύει. Μην ξεχνάς ότι πολλοί από εμάς καθημερινά μπαίνουμε 1,2 και 10 φορές για ανάγνωση άρα εμείς μέσα σε αυτόν το αριθμό κατέχουμε ένα μεγάλο χώρο.

"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"

IX eleniΜέλος
06/07/2005, 12:10:13
Iparxoun poloi antixristoi..alla ENAS ANTIXRISTOS pou tha emfanisi sto telos tou kosmou.....
Emeis pisteuo tha tn doume.

Otan i profities mberdebonte me ales profities apo ksenes thriskies tote ta pragmata poli mberdeuonte.

IX
helen

kyriakopoulosΜέλος
06/07/2005, 12:22:23
ΩΣ ΘΕΟΣ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΤΣΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ,ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ?
AetosΜέλος
06/07/2005, 13:29:44
Τώρα αυτό το "πότε έζησε ο Άγιος Ανδρέας, ξέρεις?" τι είναι?

Τεστ όπου πρέπει να απαντήσω για να επιβεβαιώσω κάτι? Τι είναι αυτά τώρα?

Εν πάσει περιπτώσει έτσι για να μην το συζητάμε και πολύ, ελπίζοντας ότι θα σε καλύψω πλήρως, ο Όσιος Αδρέας έζησε τον 9ο μΧ αιώνα και καταγόταν από την Ρωσία.

Και επειδή μπορεί να θέλεις φίλε Κυριακόπουλε να χρησιμοποιείς την Χριστιανική Συγνώμη όταν "σκανδαλίζεις" άθελα σου, την ίδια ώρα - πάλι άθελά σου, προσπαθείς να "πειράξεις" τον συνομιλητή σου, και με τρόπο πλάγιο και πονηρό.

Αν πάλι σε έχω αδικο-χαρακτηρίσει, σου ζητώ ΕΓΩ συγνώμη, και δράττομαι της ευκαιρείας να παραθέσω ένα κομμάτι από μία μελέτη Θεολόγου πάνω στην σαλότητα, για την ενημέρωση όλων των συνομιλητών, αφού η ερώτηση σου δεν είχε πονηρό σκοπό αλλά εξέφρασε την ανάγκη σου για απόκτηση γνώσης.
Πάντως, για να λήξουμε το θέμα, αν έχεις κι άλλες παρόμοιες ερωτήσεις προς απόκτηση γνώσης, να τις θέτεις - προτείνω - σε ανθρώπους που είναι περισσότερο ειδήμονες από μένα σε Θεολογικά ζητήματα, καθώς εγώ στο μέλλον θα σε απογοητέψω και δεν θα σου απαντήσω καθώς η μόρφωσή μου είναι τεχνική,

Ο ΣΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Η ΣΑΛΟΤΗΤΑ
ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Του κ. Παναγιώτη Μαρτίνη
Δρ. Θεολογίας, τ. Σχολ. Συμβούλου

Μια μορφή πνευματικής άσκησης υπήρξε και η "σαλότης" ή η "δια Χριστόν μωρία", η οποία εμφανίζεται τον 4ο μ.Χ. αι. Αφετηρία της πρέπει να υπήρξε η Αίγυπτος, στη Συρία όμως βρίσκει, ίσως, το πιο κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί. Έχει τη βιβλική της θεμελίωση (Α' Κορ. 3,18) και ο Απ. Παύλος θεωρείται ο "πνευματικός δάσκαλος" των "δια Χριστόν σαλών".

Πρώτος "σαλός", που μεταφέρει τη μορφή αυτή άσκησης από την έρημο στον κόσμο, είναι ο Αγ. Συμεών (6ος αι.), που καταγόταν από την Έδεσσα της Συρίας.

Οι "δια Χριστόν σαλοί" ήσαν ασκητές, οι οποίοι προσποιούνταν τους τρελούς για να φέρουν τα θεία μηνύματα στον κόσμο. Η "δια Χριστόν σαλότης" ήταν μια προσποιητή "μωρία" και γι' αυτό η πιο δύσκολη και επικίνδυνη πνευματική άσκηση. Είναι ένα επικίνδυνο "παιχνίδι" γι' αυτούς τους ασκητές, οι οποίοι, φαινομενικά, αρνούνται τα μοναχικά τους ιδεώδη. Το βασικό τους έργο είναι η ανακάλυψη και η αποκάλυψη της αμαρτίας. Γι' αυτό κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά, στις πλατείες, στις ταβέρνες, στα δημόσια λουτρά, ακόμη και στα κακόφημα σπίτια, εκεί και όπου με το διορατικό τους χάρισμα "βλέπουν" να φωλιάζει η αμαρτία.

Τέλος ο "σαλός" γίνεται ο "αλήτης του Θεού", που διαρκώς φεύγει και παντού είναι ξένος.

Και ο Αγ. Ανδρέας ο "σαλός" αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο "παιχνίδι", την προσποιητή τρέλα, αναλαμβάνει, ύστερα από θεία κλήση, να "παίξει" στην Κωνσταντινούπολη του 9ου μ.Χ. αι. Το δύσκολο ρόλο του, μαζί με άλλα προβλήματα, όπως είναι ο πραγματικός χρόνος της συγγραφής του "βίου" του, η ιστορικότητά του, προσπαθεί να ερευνήσει αυτή η μελέτη, που έγινε και το αντικείμενο διδακτορικής διατριβής στο Pont. Institute Orientale της Ρώμης. Βασίζεται στα κείμενα: Acta S.S. (Maii, t vi, p.p. 4-111) και στην Patrologia Greca του Z. P. Migne ( t. 111, 621-888).

Ο Αγ. Ανδρέας ο "σαλός" "Σκύθης τω γένει" γίνεται ο εισηγητής της "σαλότητος" στην πατρίδα του τη Ρωσία. Οι "yurodivi", οι Ρώσοι "δια Χριστόν σαλοί", είναι πολύ γνωστοί και αγαπητοί άγιοι στο ρωσικό λαό.

AetosΜέλος
06/07/2005, 13:47:06
Ενταξει βρε Ήφαιστε, αλλά η λογική του επιχειρήματός μου δεν αλλάζει είτε είναι 1 ή 10 ή 10.000 ή 20.000!