ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ψευδοεπιστήμη - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ψευδοεπιστήμη - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/11/2015, 15:35:35
quote:
Διέκρινα ευθύς αμέσως δύο αντιμαχόμενες ομάδες-παρατάξεις, τους αποκρυφιστές ή παραφυσικούς και τους ψευδοσκεπτικιστές (ψ/στές) ή debunkers. Οι πρώτοι κατανάλωναν αμασητί οποιαδήποτε αλλοπρόσαλλη θεωρία διακινούταν στις πολυάριθμες δικτυακές πηγές αποκρυφισμού και new age, ενώ οι δεύτεροι έκαναν ακριβώς το ίδιο, τροφοδοτούμενοι από σελίδες διαφόρων άλλων διαδικτυακών σχολιαστών & debunker. Που τους εξόπλιζαν με διάφορα ψ/κα εργαλεία για να αποκρούουν τους πρώτους. Συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για περίπου την ίδια κατηγορία ανθρώπων

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

01/12/2015, 03:27:22
Δεν λέω, υπάρχουν googol τρόποι να είναι κανείς λάθος. Περίπου 312 είναι οι τρόποι να είναι σωστός. Ο κανείς, που μπορεί και να κάνει λάθος.

Υπάρχει ο σωστός που κάνει λάθος, ο κανείς που κάνει πως υπάρχει, ο λάθος που γράφει 311.

Όλα υπάρχουν. Μάλλον δηλαδή, αφού ζούμε σε ένα κόσμος με μεγάλα νούμερα. Για αδύνατες, για κανονικές, για εύσωμες, γαμημένες κι αγάμητες. Ερωμένες, συζύγους, ιδέες, τακτικές, ελπίδες κι αναφορές.

Οι ευφυείς ιδέες ενέχουν το σπέρμα της ακύρωσης. Τους. Γενάνε τους δολοφόνους τους, κι αυτό δεν είναι κανιβαλιστικό.

Αν υπάρχουν μόνο μερικά πράγματα, από αυτά πρέπει να κάνεις ζάφτι. Ποιός? Ο κανείς. Εσύ, που μάλλον είσαι εντελώς κανείς και διαβάζεις αυτά που σου γράφω, εγώ, που τα γράφω, αλλά και το μoυνί που με πέταγε, να γίνονται τέτοια.

Κι αν ξέρω αυτά που ξέρω, πόσα από αυτά γνωρίζω? Πόσο μαλάκας είναι αυτός που κατανοεί τη φράση? Πόσο μαλάκας είμαι εγώ, που παίζω σαν κανείς να κατανοεί τη φράση?

ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα

Οἶδα και οἶδα. Τί? Πόσο προσωπική μπορεί να γίνει η γνώση? Γάματο αυτό, πόσο προσωπική μπορεί να είναι μια ιδέα? Γάματο κι αυτό. Πόσο προσωπικό μπορεί να είναι ένα πρόσωπο?

Όταν γράφω εδώ χαμέ, ποιός γράφει?

Πώς ακριβώς γίνονται οι άνθρωποι γραπτά, και πώς γίνονται τα γραπτά ανθρώπινα? Με στατιστικό τρόπο? Με λογοτεχνικό? Με φιλοσοφικό?

Μάλλον υπάρχουν τρόποι κυριολεξίας. Ειδικά στη γλώσσα μας. Πώς κυριολεκτείς το ακατάληπτο? Μην το πας σε μπουρδέλο κατάστασις. Ακατάληπτο είναι αυτό που δεν μπορώ να συλλάβω. Που δεν φτάνω, δεν κατανοώ, δεν αντιλαμβάνομαι.

Ο ίδιος κανείς, που δεν βλέπει το κόκκινο γαμωφάναρο και σκοτώνει τρεις, τρεις ώρες πριν είδε το μετέωρο που θα σκοτώσει τρις, το 5624.

Αν το έχουμε, πώς ακριβώς το έχουμε? Τί είναι αυτό που τα κάνει όλα αποδεκτά? Ανάποδα. Τί είναι αυτό που κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί?

Ο κανείς, είναι κάποιος που δεν μπορεί να είναι?

Μην κάνει κανείς τη μαλακία να μπλέξει τον Παρμενίδη. Αυτός δεν είναι εδώ, έστω κι αν ήταν κάποιος, πριν γίνει κανείς. Άνευ Παρμενίδη, έχει απάντησις?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

01/12/2015, 03:31:30
Δανείω θεματοθέτου.

01/12/2015, 22:25:03
Λοιπόν επιλέγω να δημιουργήσω σαν ανεξάρτητο θέμα, το πρώτο case study ενός διερευνούμενου αντικειμένου, που πιθανόν να αφορά την ψευδοεπιστήμη, την εφαρμοσμένη ψευδοεπιστήμη συγκεκριμένα. Όπως και την ψευδοεπιστημονική λούμπα που πιθανόν να πάνε να πέσουν όχι μόνο συγκεκριμένοι επιστήμονες, αλλά ολόκληρη η Ενωση Φυσικών και ερευνητές του Δημόκριτου.
Αφορά την ισχυριζόμενη συσκευή παραγωγής ενέργειας απο νερό. Προσοχή, δεν έχω καμία πρόθεση να αποτελέσω debunker μιας πιθανόν αξιόλογης Ελληνικής πατέντας, που μπορεί να αποτελέσει μια πολυ σημαντική τεχνολογική εφαρμογή. Θέλω απλά να παρακολουθήσουμε μαζί αυτή την ιστορία όπως θα εξελιχθεί. Ευχαριστώ και παραμένουμε στο κύριο θέμα μας.

Edited by - Heretic on 01/12/2015 22:25:41

01/12/2015, 22:47:57
To έχω δει Γιάννη και μου έκανε εντύπωση κάτι που διάβασα, δεν θυμάμαι που, πως την όλη ιστορία ανέλαβε το ελληνικό πεντάγωνο με χρηματοδότηση κ.λ.π.

Ιδομεν.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/12/2015, 05:14:15
Η χρήση του υδρογόνου για παραγωγή ενέργειας,δεν αποτελεί κάτι καινούριο.
Η καινοτομία της συγκεκριμένης περίπτωσης -αν φυσικά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες-είναι η μέθοδος διάσπασης του νερού, με σκοπό την εξαγωγή και χρήση του υδρογόνου και το μειωμένο κόστος αυτής.(Εξαιρετικά μειωμένο,αν τα φαινόμενα δεν απατούν).

Αν όντως ο άνθρωπος αυτός βρήκε τον τρόπο να διασπά το νερό με δόνηση συχνοτήτων, υποκαθιστώντας έτσι την μέχρι τώρα γνωστή και εξαιρετικά ενεργοβόρα μέθοδο της ηλεκτρόλυσης,τότε δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να φοβηθώ.Σίγουρα θα εκπλαγώ.

Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο-μικρότερης σημασίας,αλλά υπολογίσιμης-είναι η σταθερή παροχή υδρογόνου στην έξοδο αν σκεφτούμε την προχειρότητα της κατασκευής.
Αυτό ,υποδηλώνει την δυναμική της ίδιας της μεθόδου,αν όντως δεν υπάρχει "λούμπα".
Συνήθως πρωτότυπες κατασκευές παρουσιάζουν προβλήματα νεότητας και αστάθειες λειτουργίας,σε μεγάλο βαθμό.
Το ότι αυτή η συσκευή,αν και πρωτότυπο, λειτουργεί με τέτοια απλότητα και σταθερότητα,οδηγεί σε δυο μονάχα δρόμους.
Εϊτε είναι εξαιρετική είτε εντελώς μούφα.
Παρ' ότι έχουμε ελάχιστα δεδομένα και είναι νωρίς για εκτιμήσεις,τολμώ να πω ότι δεν βρίσκω ενδείξεις για το δεύτερο.

Οι εξελίξεις επί του θέματος, μάλλον αναμένεται να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

02/12/2015, 08:49:29
Εχω διασπάσει το θέμα αυτό, για να γίνει ο σχολιασμός στο άλλο θέμα. Αν υπάρχει ενδιαφέρον απο το κοινό, θα προκύψουν πολλά ευρήματα, τα οποία μπορεί να ανακαλύψει κάποιος απο την πρώτη στιγμή. Να σημειώσω οτι η "μπαταρία" που έχει κατασκευάσει, δεν παράγει μόνο υδρογόνο. Αυτό έρχεται σαν υπο-προιόν της διάσπασης. Δεν προκειται δηλαδή για άλλο ένα Hydrogen Fuel Cell. Η συσκευή παράγει πρωτογενώς συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα απο νερό, το οποίο με κάποιον inverter μετατρέπει σε εναλλασόμενο.

Edited by - Heretic on 02/12/2015 08:55:12

02/12/2015, 14:36:11
Γιάννη, έχω ένα "αιμοβόρο" ερώτημα για σένα.

Πιστεύεις πως:

Αν κάποιος εφεύρει ένα σύστημα-μηχάνημα-συνδυασμό μηχανημάτων, οτιδήποτε στην τελική, το οποίο θα παρέχει εντελώς δωρεάν και άνευ κόστους, ενέργεια σε οικίες, βιομηχανίες, αυτοκίνητα κ.λ.π, χρησιμοποιώντας ως μέσο διάδοσης τον...αέρα( αιθέρα ίσως ).

Αυτή η συσκευή θα ακολουθήσει τον δρόμο της εφαρμογής, ή θα "εξαφανισθεί"?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/12/2015, 01:26:58
Ας μείνουμε στις τίμιες λύσεις. Σαν το τίμιο ξύλο. Έστω και μια πολύ μικρή ποσότητα από αυτό, είναι ικανή να παράξει τεράστια ποσά ενέργειας.

Γιατί ο χρόνος έχει πάψει να είναι χρήμα*, άρα είναι ανίκανος να παράξει ενέργεια, που βεβαίως υπό χρείαν χρήματος τελεί. Η ενέργεια.

Από την άλλη, στήνεις έναν πάγκο και πουλάς τίμιο ξύλο, είσαι καθ'όλα τίμιος, γίνεσαι καθ'όλα κονομημένος και διαχειριστής ενέργειας.

Κι αν σε πρώτη ανάγνωση αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα, λυπάμαι, αλλά θέλει και λίγο γαμωψάξιμο το πράγμα.

*Συγνώμη Μπερνάρ, αλλά ο χρόνος και η ανθρώπινη εργασία, καμμία σχέση δεν έχουν με την παρούσα διευθέτηση των πραγμάτων. Δέχομαι ωστόσο, πως αυτό είναι μια παροδική κατάστασις.

03/12/2015, 02:16:01
Γιάνη με ένα ν, δεν θέλεις να μου απαντήσεις?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.