ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΓΙΔΕΣ (στην Εσωτερική Αναζήτηση) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΑΓΙΔΕΣ (στην Εσωτερική Αναζήτηση) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

regulus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/02/2013, 14:45:49
quote:

quote:
Το 3 είναι επικίνδυνο να υπάρχει και καλύτερα να φύγει όποιος το αντιληφθεί άμεσα

Γιατι ομως μπορει να ειναι κακο να οδηγησει καποιος ανθρωπους σε διαδρομες που ηδη εχει κανει;
Ειναι καλυτερα να χανει κανεις το χρονο του ψαχνοντας στα τυφλα;
Προυποθεση βεβαια η καλη θεληση

Όχι ρε Χρηστο! Το αντίθετο είπα από αυτό που νόμισες! Είναι κακό να υπάρχει η περίπτωση 3 (αυτό σημαίνει το 3 , πως το ταύτισες με το δάσκαλο; ), δηλαδή το να ΜΗΝ έχει εμπειρία ο ίδιος ο δάσκαλος είναι κακό.

21/02/2013, 14:49:21
quote:

Διαφωνώ, δεν είναι η λογική αυτή που τους οδήγησε να μη τραφούν αλλά η αίσθηση της βεβήλωσης των σωμάτων των συναγωνιστών τους!
Αν χρησιμοποιούσα τη λέξη ενδοιασμός, θα γίνονταν κατανοητό;
Κάτι χωρίζει εκεί μέσα!

Για να έχεις ενδοιασμό ή αηδία για κάτι δεν πρέπει πρώτα να ΣΚΕΦΤΕΙΣ ή να ΘΥΜΗΘΕΙΣ ότι αυτό το κάτι είναι αηδιαστικό;

21/02/2013, 15:01:25
quote:
Λάθος ! Αυτά που αναφέρω ισχύουν για όλες τις αγάπες. Η αγάπη οποιουδήποτε είδους προέρχεται από κρίση. Αν κρίνεις πχ. ότι ο Χριστός είναι πιο αληθινός από εσένα , ή ο Βούδδας ή όποιος άλλος , θα προσπαθήσεις να ακολουθήσει αυτά που λέει. Από εκεί και πέρα ίσως να μην ξανααμφιβάλεις. Αλλά πρώτα πρέπει να γίνει η κρίση που είπα, όπου δέχεσαι ως αλάνθαστο κάποιο κείμενο των λόγων τους, ή κάτι τέλοςπάντων , παράδοση , τάγμα κλπ. Τι θα πει υποκειμενικής κρίσης; Ξέρεις καμμιά κρίση που να είναι αντικειμενική άπόλυτα; Μόνο ένα ον με αντογνωσία θα μπορούσε μα κάνει απόλυτα αντικειμενική επειδή τα υπόλοιπα έχουμε σαβούρα αυθαίρετων παραδοχών στο νου μας την οποιία δε φροσντίχουμε να καθαρίσουμε. Αντικειμενική και ίδια είναι η διδικασία σε λογικά σκεπτόμενους, όχι η αφετηρία συλλογισμού που είναι απο διαφορετική σαβούρα του καθενός. Οπότε άστοχο εντελώς αυτό.
Εν ολίγοις, συμφωνείς οτι η αγάπη (στην οποία αναφέρεσαι) για κάποιον ή κάτι είναι επίκτητη (όπως επίκτητο είναι το περιεχόμενο που μας οδηγεί σε αυτές) και όχι παρθενογέννηση;
quote:
Επιπόλαιη ερμηνεία. Όχι δε χάνει τη δυνατότητα να αγαπά αλλά την τυφλότητα στην αγάπες του.
Ναι έχεις δίκαιο, λάθος εκφράση.
21/02/2013, 15:05:16
quote:
Λάθος ! Αυτά που αναφέρω ισχύουν για όλες τις αγάπες. Η αγάπη οποιουδήποτε είδους προέρχεται από κρίση. Αν κρίνεις πχ. ότι ο Χριστός είναι πιο αληθινός από εσένα , ή ο Βούδδας ή όποιος άλλος , θα προσπαθήσεις να ακολουθήσει αυτά που λέει.
Επίτρεψέ μου να πω, οτι αυτό δνε το κρίνεις, το νιώθεις.
Όπως και την ύπαρξη θεού, δεν ειναι κάτι που το κρίνεις, που καταλήγεις δηλ. σε αυτό απο μια λογική διαδιακασία.
21/02/2013, 15:06:28
quote:

quote:Επιπόλαιη ερμηνεία. Όχι δε χάνει τη δυνατότητα να αγαπά αλλά την τυφλότητα στην αγάπες του.

Ναι έχεις δίκαιο, λάθος εκφράση.

Για αυτο σε πάω Δόκτωρ Τζέκη.
Είσαι ο τέλειος προπονητής.
φροντίζεις πάντα τους παίκτες σου να έχουν ακμαίο ηθικό, ώστε να σκοράρουν συνεχώς!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/02/2013, 15:09:04
Χαχα..
21/02/2013, 15:20:06
quote:

Μηπως ομως αυτου του συναισθηματος πολυ παλαιοτερα εχει προηγηθει μια κριση

21/02/2013, 15:21:49
Μπορεί, αλλά χωρίς το συναίσθημα η κρίση απο μόνη της δε θα έκανε τίποτα
21/02/2013, 15:23:55
quote:
Για αυτο σε πάω Δόκτωρ Τζέκη.
Είσαι ο τέλειος προπονητής.
Όλοι είμαστε προπονητές ο ένας του άλλου..
Εγώ λίγο παραπάνω
21/02/2013, 15:26:06
quote:
Μπορεί, αλλά χωρίς το συναίσθημα η κρίση απο μόνη της δε θα έκανε τίποτα
Υπάρχουν λόγια που είναι λογικά αλλά δε σε αγγίζουν
21/02/2013, 15:28:50
Ας πούμε αυτά που λέει ο Regulus σε γενικές γραμμές είναι λογικά, αλλά τα περισσότερα δε με αγγίζουν. Δηλ. τα περισσότερα είναι απλώς πράγματα προς επεξεργασία για τον νου μου

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/02/2013 15:50:35

21/02/2013, 15:33:36
quote:
Όλοι είμαστε προπονητές ο ένας του άλλου

ΩΡΑΙΟΣ

21/02/2013, 15:49:52
quote:

Όπως και την ύπαρξη θεού, δεν ειναι κάτι που το κρίνεις, που καταλήγεις δηλ. σε αυτό απο μια λογική διαδιακασία.

Τα κέραατά μου τα τράγια πάλι... Καλά είστε μερικοί εδώ μέσα σα μηχανές και αναρωτιέμαι αν είστε ένα πρόσωπο ....
Στην ύπαρξη του Θεού ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.Στο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ο Θεός δεν μπορείς να μπεις γιτί δεν έχεις κάτι έξω από αυτό για να το συγκρίνεις. Στο ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ φυσικά και καταλήγεις με λογική διδικασία. Αυτό έλειπε!
Για να νιώσεις κάτι έχεις ήδη κάνει κρίση. Δε μιλάω για τη θερμότητα κλπ αλλά και για αυτά ακόμη έχεις μέσα σου έμφυτη την κρίση που λέει ότι είναι μεγάλη και ανυπόφορη η θερμότητα ή όχι.

21/02/2013, 15:52:52
quote:

Ας πούμε αυτά που λέει ο Regulus σε γενικές γραμμές είναι λογικά, αλλά τα περισσότερα δε με αγγίζουν. Δηλ. τα περισσότερα είναι απλώς πράγματα προς επεξεργασία για τον νου μου

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/02/2013 15:50:35

Μα σκοπός είναι να είναι λογικά όχι να σε αγγίξουν συναισθηματικά.Δεν έχω στόχο το συναίσθημά σου αλλά το ξύπνημα της λογικής σου. Η λογική σώζει. Το συναίσθημα δε σώζει. Μήπως ΔΕΝ έχεις διαβάσει τα Ερμητικά κείμενα;;;;

21/02/2013, 15:53:10
quote:
Για να νιώσεις κάτι έχεις ήδη κάνει κρίση. Δε μιλάω για τη θερμότητα κλπ αλλά και για αυτά ακόμη έχεις μέσα σου έμφυτη την κρίση που λέει ότι είναι μεγάλη και ανυπόφορη η θερμότητα ή όχι.
Πιστεύω οτι τον Θεό τον "νιώθεις" και χωρίς καμία κρίση

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/02/2013 15:53:44

21/02/2013, 15:56:02
quote:
Μα σκοπός είναι να είναι λογικά όχι να σε αγγίξουν συναισθηματικά.Δεν έχω στόχο το συναίσθημά σου αλλά το ξύπνημα της λογικής σου. Η λογική σώζει. Το συναίσθημα δε σώζει. Μήπως ΔΕΝ έχεις διαβάσει τα Ερμητικά κείμενα;;;;
Ναι, αλλά υπάρχει και μια ενδιάμεση κατάσταση που δεν πιάνεις. Ας πούμε οι παραβολές του Ιησού σε αγγίζουν και είναι λογικές.
21/02/2013, 15:57:23
quote:

quote:
Λάθος ! Αυτά που αναφέρω ισχύουν για όλες τις αγάπες. Η αγάπη οποιουδήποτε είδους προέρχεται από κρίση. Αν κρίνεις πχ. ότι ο Χριστός είναι πιο αληθινός από εσένα , ή ο Βούδδας ή όποιος άλλος , θα προσπαθήσεις να ακολουθήσεις αυτά που λέει. Από εκεί και πέρα ίσως να μην ξανααμφιβάλεις. Αλλά πρώτα πρέπει να γίνει η κρίση που είπα, όπου δέχεσαι ως αλάνθαστο κάποιο κείμενο των λόγων τους, ή κάτι τέλος πάντων , παράδοση , τάγμα κλπ. Τι θα πει υποκειμενικής κρίσης; Ξέρεις καμμιά κρίση που να είναι αντικειμενική απόλυτα; Μόνο ένα ον με αυτογνωσία θα μπορούσε να κάνει απόλυτα αντικειμενική κρίση επειδή τα υπόλοιπα έχουμε σαβούρα αυθαίρετων παραδοχών στο νου μας την οποιία δε φροντίζουμε να καθαρίσουμε. Αντικειμενική και ίδια είναι η διδικασία σε λογικά σκεπτόμενους, όχι η αφετηρία συλλογισμού που είναι απο διαφορετική σαβούρα του καθενός. Οπότε άστοχο εντελώς αυτό.
Εν ολίγοις, συμφωνείς οτι η αγάπη (στην οποία αναφέρεσαι) για κάποιον ή κάτι είναι επίκτητη (όπως επίκτητο είναι το περιεχόμενο που μας οδηγεί σε αυτές) και όχι παρθενογέννηση;

Χρησιμοποιείς τον όρο "παρθενογένεση" εννοώντας αυτό που είναι έμφυτο; Δεν καταλαβαίνω τη συγκριση με αυτό τον όρο (επίκτητη αγάη ή παρθενογένεση) επειδή η σημασία του είναι άλλη και άσχετη από αυτή που υποθέτω ότι εννοείς γιαυτό διευκρίνησε τι εννοείς.

21/02/2013, 15:59:14
quote:
Χρησιμοποιείς τον όρο "παρθενογένεση" εννοώντας αυτό που είναι έμφυτο; Δεν καταλαβαίνω τη συγκριση με αυτό τον όρο (επίκτητη αγάη ή παρθενογένεση) επειδή η σημασία του είναι άλλη και άσχετη από αυτή που υποθέτω ότι εννοείς γιαυτό διευκρίνησε τι εννοείς.
Εννοώ οτι η αγάπη για την οποία μιλάς δημιουργείται μετά απο την κρίση, δεν υπάρχει πριν απο αυτή.
21/02/2013, 16:00:04
quote:

Το κέρατό μου... Μήπως μιλάω σε μηχανές;

Μπορεί! Δεν ξέρω! Εσύ ξέρεις;

quote:
Όταν εσυ φας ένα σουβλάκι και και σου αρέσει αλλά μετά σου ππου ότι ήταν από άνθρωπο πότε θα αηδιάσεις; Προφανώς μόλις το μάθεις!!!
χεχε!
Το έχουν πάθει φίλοι με κονσέρβα σκύλου!
Το ξερατό που ακολούθησε ήταν αποτέλεσμα λογικής;
Η λιποθυμία μετά την ανακοίνωση ενός δυσάρεστου γεγονότος,που ανέφερες πρωτύτερα, είναι αποτέλεσμα λογικής διεργασίας;
Σε κυριεύει η λογική εκείνη την ώρα ή η αίσθηση της απώλειας!

quote:
Πως σκέφτηκες ότι κάνεις κάτι αηδιαστικό; Με τι σκεφτόμαστε ; Με τα αυτιά; Με τα μάτια ; Με τα φρύδια; Με τις πατούσες; Με ότι και να σκεφτόμαστε αυτό λέγεται "λογική διαδικασία" στα ελληνικά.

Το θέμα είναι ποιες χορδές πάλλονται με αυτή τη σκέψη!
Ποία κέντρα χτυπάνε!

quote:
Φταίω εγώ που δεν ξέρεις ελληνικά;

Οχι το υπερφίαλο εγώ σου φταίει που δε σε αφήνει να καταλάβεις οτι αναγνωρίζω τη λογική απλά βάζω και κάτι άλλο δίπλα, το μυστικό συστατικό!
Αυτό που θα ξεχωρίσει τον επιστήμονα που διάλεξε με τη λογική (βιοποριστική) την επιστήμη, απο αυτόν που την κουβάλαγε μέσα του!
Κάτι σαν αυτό που λέει ο zip για την αποκάλυψη της αλήθειας!

Αυτό που κάνει τον άλλο να διαλέξει να γίνει ζωγράφος και ας πεθάνει της πείνας, απο το να αναλάβει την επιχείρηση του μπαμπά!

quote:
Πάλι λογική διδικασία κάνει και αποφασίζει. Δεν ξέρεις ότι κάθε απόφαση βγαίνει με λογική διδικασία;
Οχι!
Γιατί έχω κάνει πολλά κόντρα στη λογική!
Αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα!

Κάτι τέτοιο δηλαδή

We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.

Edited by - Osmosis on 21/02/2013 16:07:12

21/02/2013, 16:01:14
quote:
regulus

Τα κέραατά μου τα τράγια πάλι... Καλά είστε μερικοί εδώ μέσα σα μηχανές και αναρωτιέμαι αν είστε ένα πρόσωπο ..

Αρχισες τις μαλακίες πάλι?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.