ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ...και 1 ΛΕΥΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ. // ((«Γκαρσόν... λεκιάστηκα!»)) - - Κινηματογράφος -

- ...και 1 ΛΕΥΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ. // ((«Γκαρσόν... λεκιάστηκα!»)) - - Κινηματογράφος -

Moz9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
MozΜέλος
10/10/2006, 08:06:58
Ανοίγω αυτό το θέμα για να συνεχιστεί EΔΩ η κουβέντα
που εξελίσσεται στο θέμα μου «Μήνυμα από τον θείο Κομπαγιάσι!»

((http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7138&whichpage=6))

και θα παρακαλέσω την αγαπητή μου Αμαλία να κάμει το χρέος της
όπως πολλάκις έχει κάμει
και να μεταφέρει ΕΔΩ όσα μηνύματα ακολούθησαν
μετά από αυτό που παραθέτω παρακάτω

ΕΚΤΟΣ από αυτά των μελών manu ((Απεστάλη: 09/10/2006, 21:56:03))
και jonniebegood ((Απεστάλη: 10/10/2006, 02:34:07)).

quote:

(.)

«Μη με μιμείσαι.
Δεν είμαστε από το ίδιο πεπόνι.»

«Παράξενο λουλούδι
ο ουρανός του φθινοπώρου.»

«Αχ, το χορτάρι του καλοκαιριού!
Ό,τι απέμεινε απ τα μεγαλεπίβολα όνειρα
των πολεμιστών.»

[Αγγελιοφόρος: Moz // δια χειρός: Ματσούο Μπασό // Διακομιστής: Εκδ. Ερατώ]

Ευχές / Καλή συνέχεια σε όλους...
SeedNo1©MOZΕΝ

Ο λόγος που ζητώ την μεταφορά όλων των υπολοίπων μηνυμάτων εδώ, είναι
γιατί συνεχίζεται μια κουβέντα τελείως ανούσια
((για τα δικά μου μάτια / που ειλικρινά «δεν βλέπουν»
αν είμαι η αιτία ή απλώς η αφορμή / στο -πολύ- βάθος κήπος...))

Σκοπός της παραπάνω επισύναψής μου ήταν ακριβώς αυτό:
να επανέλθει το θέμα στην ροή του, όπως του αρμόζει.

Για τούτο έβαλα και την τελεία > (.)
Και για τον ίδιο λόγο χαμογέλασα >

Διότι αυτή ακριβώς είναι και η επιθυμία μου, ως θεματοθέτης.
Να λήξει το θέμα εκεί, στην τελεία.

Προφανώς δεν έγινε σαφές.
Ελπίζω να γίνει τώρα.

Δεν θα αναρωτηθώ ως θεματοθέτης γιατί το θέμα «ξέφυγε», αλλά
το γεγονός ότι για μιαν ακόμη φορά μέλος της διαχείρισης του φόρουμ
βοηθά στο να μετατραπεί ένα ακόμα θέμα μου σε «πεδίο μάχης»
ή σε «θάλαμο αποσυμπίεσης»
με στενα-χωρεί
και με λυπεί η ευκολία με την οποία «καταστρέφονται»
ή «απαξιώνονται» τα θέματα μου / γενικώς.

«Υποθέτω» ((δηλ. το θεωρώ βέβαιο)) πως ο Πλάτωνας και το wendigo
δεν θα έχουν καμία αντίρρηση για την μεταφορά των μηνυμάτων τους ΕΔΩ
και την συνέχιση της κουβέντας ΕΔΩ επίσης ((και ξέρουν επακριβώς γιατί το ζητώ)),

Πλήρες γεύμα, εις στον αφρό της θάλασσας και με όλα τα καλούδια ((να ναι καλά ο Πλάτ ;-))

και νιώθω πως κι εσύ Αμαλία δεν θα έχεις καμίας απολύτως αντίρρηση.

Δεν ξέρω αν σου αρέσουν τα χαϊκού (σε ποιον δεν αρέσουν άραγε... :)
ούτε και γνωρίζω την σχέση σου με το ζεν
αλλά ακόμα κι έτσι «υποθέτω» ότι δεν θα ήθελες να χαλάσει ένα τόσο όμορφο θέμα
((κι όχι μόνο για τα δικά μου μάτια))
εξαιτίας ενός «ο» ή ενός «η» και δη των δικών μου.
Γι αυτά και για ό,τι τέλος πάντων αποτελεί «απορία»-σου
ως προς εμένα και την φύση της συμμετοχής μου κι ό,τι άλλο
((ακόμα και για τα «απρόσωπα και άφυλα ηλεκτρονικά κυκλώματα!»; / και λίγο έβαλες...!))
μπορείς αν θέλεις να με ρωτήσεις στο e-mail μου (βλέπε «προφίλ μέλους»)
απλά, σαν άνθρωπος
κι εγώ να σου απαντήσω εξίσου απλά και σαν «άνθρωπος» επίσης.

Το δικό μου το βάζω σε εισαγωγικά μιας και όπως είπες κι εσύ εμμέσως πλην σαφώς, εγώ μπορεί και να μην είμαι.
Σε διαβεβαιώ ότι για πρώτη φορά ίσως «έπιασες G!» ((που λέει κι ο σπόνσοράς μου ;-))
διότι το έγραψα ήδη > οσονούπω θα είμαι «σάιμποργκ» ((που λέει και η φίλη μου η Σεσίλ...))
Αλλά ακόμα κι έτσι δεν νομίζω να τίθεται ζήτημα,
μπορώ ακόμα να γράφω και να διαβάσω μέχρι και χειραψία να κάνω
ακόμα και να μουντζώσω! (όχι εσένα, «προς Θεού» :)

Αν τώρα προτιμάς σαν «φιλενάδες», κανένα πρόβλημα και πάλι / χαλάω εγώ χατήρι...
((αφού επιμένεις / χωρίς καν να με έχεις δει / τι να πω...
προφανώς έχεις εμπιστοσύνη στις πηγές σου
και μπράβο σε αυτές που την κέρδισαν τόσο εύκολα ;-))
αλλά μην είσαι τόσο σίγουρη / ποτέ και για τίποτα
γιατί μπορεί και να κάνεις λάθος.

Κι αν κάνεις λάθος θα ψάχνεις τις «πηγές σου» σε καμιά βραζιλία! ((αστειεύομαι...))

Εβίβα, λοιπόν και τσιαρς και πάντα εις Υγείαν!

((wendi, πιες κανένα και για μένα, μιας και νηστεύω γενικώς ;-))

Θα είναι μεγάλη τιμή για εμένα «και τις προσωπικότητές μου»
να/αν συνεισφέρετε δια της επισυνάψεως
μπας και πλησιάσω έστω κατά το ήμισυ την φήμη
της λατρευτής μου Λευκής Κουκουβάγιας
και της αγαπητής μου (αληθινά / όχι «κλάιν μάιν») Λευκής Αμαλίας.

Το Λευκόν Πάλευκον Μοz
((με «η» ή/και με @@ / κι όπως αλλιώς επιθυμεί ο καθένας.))

(*)

YΓ- Αμαλία, ομολογώ πως δεν ήξερα που ακριβώς να το τοποθετήσω.
Το έβαλα στον κινηματογράφο απλώς γιατί «υποψιάζομαι»
ότι το wendigo αρέσκεται σε αυτόν και δη στο αυθεντικό μεταφυσικουάζ σουρρεάλ
((με κάποια ψήγματα πάντα από βραζιλιάνικη σαπουνόπερα και εκ-λάμψεις φωσκολιάδας))
αλλά μπορεί να κάνω και λάθος
οπότε το αφήνω στην κρίση σου.
(Τώρα βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα να το κλειδώσεις,
αλλά maalesh. Ούτε θα λυπηθώ ούτε και θα χαρώ.
Αλλά να ξέρεις ότι ο λόγος που το άνοιξα δεν είναι για πλάκα
κι ας είναι για κάποιους άλλη μια ευκαιρία για εκ νέου «παρερμηνείες»,
μέρες της μαρμότας και μάχες στο Νιλαγού.
Το άνοιξα «για να πάψει η φασαρία στον κήπο»...
δηλ. να λυθεί το όποιο ζήτημα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αυτό. :)

Εύχομαι καλή συνέχεια,

* θα σας παρακαλέσω μόνο να μην ξανα-αναφερθείτε στο όνομά μου, μιας και
δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε αυτήν την κουβέντα. Δεν με αφορά.

Την καλημέρα μου
(.)

M©Z
AiraBasedSociety

Edited by - Moz on 10/10/2006 08:16:03

10/10/2006, 09:11:23
quote:
((με κάποια ψήγματα πάντα από βραζιλιάνικη σαπουνόπερα και εκ-λάμψεις φωσκολιάδας))

Βλέπω τον κήπο στο βάθος θαρρώ?
Ή με γελούν τα μάτια μου.
Εχει και άνθη. Κρίνους, Μάραθα, ακόμα και τουλίπες.
Τί θέλουν τα μαλάχια στον κήπο?
Ένα πουλί του παραδείσου.
Ένα όνειρο του Κουροσάβα.
Ο Βαν Γκογκ στον ύπνο μου ήρθε πάλι χθες.
Έλεγε κουβαλούσε μια αγκαλιά ήλιους.
Όταν ξύπνησα ήταν ένα Κολοκύθι που έχασκε απέναντί μου και έτρωγε ηλιόσπορους. Περίεργο ούτε ο ίδιος κατάλαβε τη διαφορά.
Τικ τακ ο χρόνος ...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
10/10/2006, 19:58:01

"... και πιασε κι ενα καραφακι ερχομενος"

*

το χταποδι παρεπιπτοντως εχει φυλο

το αρσενικο διαθετει ενα ειδικο ακρο σε ενα πλοκαμι του, με το οποιο τοποθετει το σπερμα του στον θυλακα της θηλυκιας, μεχρι εκεινη να το χρησιμοποιησει

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

10/10/2006, 23:36:52

Ούζο από τα λίγα...

In anticipation of my resurrection...

10/10/2006, 23:51:57
This is not just a bottle
This is a FEDERATION!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
11/10/2006, 00:36:36
jonniebegood:
quote:

σοβαρά μιλάς;
Έτσι εξηγείται λοιπόν, γιατί είναι και το μόνο από τα παραδείγματα που ανέφερα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει και πληκτρολόγιο!!!

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

wendigoΜέλος
11/10/2006, 20:08:54
quote:
Αγαπητέ wendigo θα σου ήταν εύκολο να μεταφέρεις εκεί το μήνυμά σου ή θέλεις να το κάνω εγώ?

Πράξε όπως πρέπει gretel.
quote:
το αρσενικο διαθετει ενα ειδικο ακρο σε ενα πλοκαμι του, με το οποιο τοποθετει το σπερμα του στον θυλακα της θηλυκιας, μεχρι εκεινη να το χρησιμοποιησει

Ψητό πιο είναι καλύτερο, αγαπητέ σεφ;
[Ωπς, με τη χυδαία βαρβαρότητα μόλις αντιμετώπισα το θαύμα της φύσης!]

No Method, No Guru, No Teacher

11/10/2006, 22:48:55

και αντιγράφεται εδώ ώστε να υπάρχει μια συνέχεια στη
συζήτηση.

quote:
Όχι wendigo, εδώ ιζ δε εσωτέρικα.

Λυπάμαι, lady amalia. Δις ιζ το διαδυκτιακό φόρουμ του εσωτέρικα που υπάγεται στους περιορισμούς αλλά και τα πλεονεκτήματα του διαδυκτίου.
Σε σχέση με μια κατ'ιδίαν συνάντηση, ή μια συγκέντρωση σε αίθουσα έχει βαθύτατες διαφορές που τις καθορίζει το Μέσο (όχι εγώ).
Είναι μαζικότερο, συνεχές χρονικά, άμεσο αλλά και πιο απρόσωπο, ανώνυμο, ευάλωτο και χαοτικό από ότι μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που δρα δια ζώσης σε ελεγχόμενο χώρο.
Πιστεύω ειλικρινά -και δε μιλά το θυμικό μου αλλά η λογική μου- πως κάποια από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν (ή ίσως και τώρα) οφείλονται στο ό,τι δεν υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση της διαφορετικής φύσης του internet ως μέσου επικοινωνίας.
Και είναι κρίμα, διότι συχνά εστιάζουμε (ως φόρουμ, το λέω) με απίστευτη ένταση σε πράγματα ήσσονος σημασίας και αντιλαμβανόμαστε κινδύνους εκεί που, στην ουσία, δεν υπάρχουν παρά τα ρουτινιάρικα παρελκόμενα μιας διαδυκτιακής δράσης.
quote:
Και γιου ντον'τ σπικ με την Κατίνα της γειτονιάς

Ουδέποτε εκφράστηκα έτσι γαι το άτομό σου, και μια και εγώ, επίσης, δεν είμαι ο Μητσάρας ο νταλικέρης από τα Γκράβαρα, μπορούμε να αφήσουμε αυτό το ύφος, γιατί έχουμε σημαντικότερα να πούμε.
quote:
Γνώμη σου. Έχε την, αλλά μην την χρησιμοποιείς ως επιχείρημα.

Το φόρουμ με τιμά με το να μου δίνει χώρο έκφρασης. Το τιμώ κι εγώ με το να εκφράζω τις απόψεις μου με συνέπεια, ειλικρίνεια και αποδοχή των όρων συμμετοχής. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιώ ασφαλώς και πηγάζουν από τη γνώμη μου! Τι θα προσκόμιζα στο φόρουμ, παστέλια; Αν οι απόψεις μας διαφέρουν εδώ είναι ο σωστός χώρος να αντιπαρατεθούν. Δεν θα σου ζητούσα να μην επιχειρηματολογείς σύμφωνα με τη δική σου γνώμη.
quote:
Εάν δεν το αντελήφθηκες, κατηγορείς και προσβάλλεις αδίκως και εμένα, αλλά και όλη την προσπάθεια που λέγεται ESOTERICA

Δεν κριτικάρω και δεν έχω γνώμη για την όλη προσπάθεια του esoterica γιατί επέλεξα να μετέχω μόνο στο φόρουμ του. Αν αυτό δεν επιτρέπεται, παρακαλώ να μου ανακοινωθεί.
Κριτικάρω (διατηρώντας μάλιστα και τις επιφυλάξεις μου, πράγμα που επιλέγεις να παραβλέπεις) ένα συγκεκριμένο γεγονός που συνέβει στο φόρουμ και το οποίο μου έκανε κακή εντύπωση. Η απάντησή σου δε με ικανοποίησε και θεώρησα καλό να το ανακοινώσω, μαζί με τις αντιρρήσεις μου. Δεν καταχράστηκα την ελευθερία της συμμετοχής μου εδώ.
Ελπίζω η διαχειριστική ομάδα να αποδέχεται την κριτική.
quote:
το ESOTERICA δεν είναι ένας απρόσωπος και εικονικός διαδικτυακός χώρος

Ένας διαδυκτιακός τόπος είναι κατεξοχήν "εικονικός" και σε μεγάλο βαθμό "απρόσωπος" -τουλάχιστον όπως μέχρι πρόσφατα εννοούσαμε τη λέξη.
Γι αυτό και τα φαινόμενα που τον περιβάλλουν είναι ακόμα δυσεξήγητα παγκοσμίως, γι αυτό και οι κίνδυνοι που μπορεί να τον συνοδεύουν δεν έχουν βρει ακόμα αντιμετώπιση, γι αυτό και το διαδύκτιο είναι ένα πείραμα εν εξελίξει για το οποίο γεννιούνται και αναπτύσσονται καθημερινά νέοι τρόποι "ευ φέρεσθαι" και νέα "ετικέττα" συμπεριφορών.
Είπαμε, το Μέσο... Δεν αρκεί να το βαφτίσουμε κάπως αλλιώς για να γίνει "κάπως αλλιώς", όπως ο μοναχός που βάφτιζε το κρέας ψάρι και το έτρωγε.
quote:
όπου ο καθένας μπαίνει, βγαίνει και λέει τον πόνο του, περνάει την ώρα του, ή οτιδήποτε άλλο.

Είναι ευρύτατα παρατηρημένο πως πολλοί κάνουν ακριβώς αυτό. Δεν θα μπορούσαν να εμποδιστούν, άλλωστε. Ούτε μπορούμε να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε (το "σβιν, σβουν" μας λέει κάτι;). Πάντως, δεν βλέπω να επιπλήττονται ιδιαίτερα τέτοιες στάσεις.
quote:
Που χρησιμοποιεί και το Internet.

Πάντα υπάρχει περιθώριο καλύτερης χρήσης. Όλοι μαθαίνουμε.
quote:
Για πες μου wendigo που συνέβη αυτό;
Και μάλιστα υπέρ του δέοντος.
Ιδιαίτερα τη φύση αυτού του "δέοντος" θα ήθελα πολύ να τη μάθω!

Το δέον είναι η ομαλή και απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ, η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων. Τη φύση του "δέοντος" θα περίμενα να την γνωρίζεις καλύτερα από εμένα. Ενασχόληση "υπέρ του δέοντος" είναι αυτή που δυναμίτισε την ομαλή εξέλιξη θεμάτων που δημιούργησε το μέλος Moz αλλά και που συμμετείχαν πολλά μέλη του φόρουμ. Είναι η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με τα "ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ" και "ΒΡΙΛ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΛΑ-ΓΟΥ" και που προέκυψε από ανησυχίες της διαχειριστικής ομάδας σχετικά με το ρόλο του μέλους Moz ή και κάποιων ακατανόμαστων άλλων. Ανησυχίες που η συνέχεια δεν φάνηκε να δικαιώνει, και η όλη ιστορία "ώδινεν όρος και έτεκεν μυ". Οι επικρίσεις, τα αυστηρά σχόλια και οι αφορισμοί απλά δίχασαν και αποξένωσαν πολλά μέλη του φόρουμ για κάμποσο καιρό. Είναι ακριβώς αυτού του είδους οι καταστάσεις που οι διαχειριστές των φόρουμ ανά τον κόσμο προσπαθούν να αποφύγουν και όχι να δημιουργήσουν.
Ήταν αρκετά ενοχλητική αυτή η περίοδος από μόνη της. Δεν κάνει πολύ καλό να δημιουργούνται υποψίες πως δεν ήταν περαστική (κάποια κρίση από την οποία μάθαμε όλοι διάφορα πράγματα) αλλά κάποιου είδους "βεντέττα" που θα συνεχίσουμε να την υφιστάμεθα.

Αυτά, προσπαθώντας να μιλήσω αντικειμενικά. Γιατί οι "προσωπικές μου εκτιμήσεις" μπορεί να περιλαμβάνουν και πιο δυσάρεστα σενάρια. Αλλά, ακριβώς επειδή είναι προσωπικές, κάνω την καλή αρχή και δεν τους δίνω το λόγο!
--------------------------------------------------------------

quote:
ειναι εμποδιο στην αντιληψη

Και η αντίληψη (που μπορεί να είναι πλάνη) με τα εμπόδια θα ασκηθεί.
--------------------------------------------------------------

Ευχαριστώ jbg. Θα ληφθούν -όπως πάντα- υπόψιν τα λόγια σου.

No Method, No Guru, No Teacher

dimitris84Μέλος
12/10/2006, 13:28:46
Πλατωνα

Το τεστ του μαγου του χαους απετυχε.Η πετυχε αποτυγχανοντας.Η μεγαλη αληθεια ειναι αυτη του σπονσορα.Και για τους λαμποντες κατα το δοκουν φρακτες (Που το καταλαβαν και 2 γαιδουρια) για τις αναγκες του τεστ ....αστους να λαμπουν μεσα στα κεφαλια τρελλων σαν την "αληθεια" αφου ειτε λαμπουν ειτε οχι η σκληροτητα μενει.Φραγκα η fakes στην πυρα;Killers or homos.Αυτο που μας νοιαζει ειναι η αληθεια.Χωρις τρυφεροτητα.Η αληθεια.Τι και αν πονεσουν προβλημα τους.Η θα ξυπνησουν με την σφαλιαρα η αν ειναι καποιος απελπισμενος τον γραφουμε στα @@ και συνεχιζουμε την πορεια προς την αγαπη.
Δεν ξεχωριζεις τον εαυτο σου απο τους ντεβας ; που θα συμφωνησω ειναι συνειδηση οπως και ολων μας εδω κι'εκει.Προς τι η ειρωνια τοτε;Αντισταση σε τι;Ειναι πια ντεβας ,OSHO ,αγια γαιδουρια κι'αλλα κατια. Οταν η ερωτηση κανει γκελ γυρναει σαν απαντηση.Παιδιαστικη η σοβαρη.Και ενωνουμε η διαχωριζουμε.Παντα ομως με σκληροτητα.Ποτε μην ξεχνας περπαταμε στην κολαση χαζευοντας λουλουδια.Ποιος ειναι ο θειος απο τα ορη ναγκανο;Ο κομπαγιασι;
Αγιαζει ο σκοπος τα μεσα ;That's an easy one-George.
Οταν δεν εχει πολλες στροφες ο δρομος , ειναι θαλασσα και συνεχιζοντας ο σοφος , λεω πως η αγαπη δεν ξερει και δεν θελει να μαθει.
Ευλογημενο το ατυχημα που δεν τσακιζει μονο κοκκαλα και σαρκες.Αλλα και κηπους.Ολως τυχαιως.

Στην υγεια σας και τα πλοκαμια δικα μου .Ευτυχως μου εμειναν 4.

ΥΓ:Αν και λογια ,σας φιλω βελαζοντας.Παω να βοσκησω κανα χορτο γιατι ο φουρνος οπου ναναι θα ειναι ετοιμος.
Ο ντεβας ,η αμαλια ,η ΜΟΖ,Ο Πλατονας,Ο Διοστας και finally ο Χ+-84.

ΥΓ2.Στην βραση ξεκολλαει κιολας το σιδερο.Ας αναψουμε φωτιες.Η θρησκεια δεν ειναι μυθος.

Φιλικα παντα.Χωρις σχεδον.Και με ευγνωμοσυνη για τα σκουπιδια ,τις πλανες και τα χρυσαφια.

Τι ειναι μια κατασταση οταν δεν ειναι πιθανη;Πραγματικοτητα.Το γκελ που λεγαμε.

Ευγνωμοσυνη