- DESTE ΚΑΙ ΤΑΡΩ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αν και δεν είμαι ίδιαίτερα καλός γνώστης του αντικειμένου, προσωπικά πιστεύω ότι ένα απλό χαρτί δεν μπορεί να είναι γκαντέμικο, εκτός αν δώθηκε από χέρι, ίσως να διαβάστηκε ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Μικρή περίπτωση βέβαια να τύχει κάτι τέτοιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Μία τράπουλα από τη στιγμή που τη παίρνεις στο κουτί της, τη φορτίζεις και της ξεφορτίζεις εσύ ανάλογα.
Γιατί δεν δοκιμάζεις να τη ξεφορτίσεις, να δεις πως θα είναι?
απλά μη μπερδεύεις ότι κάποιες συμπτώσεις μπορεί να είναι από αυτό το αντικείμενο. Πρώτα να προσπαθείς να τα εξηγείς σύμφωνα με τη λογική και όταν τελειώνει η λογική, μετά δές το και από την άλλη μεριά.
Ελπίζω να μπορέσει να σε βοηθήσει καλύτερα και κάποιος άλλος ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου.
Επειδή τα decks (τύποι καρτών) είναι πολλά, δεν σημαίνει ότι είναι και όλα τα decks καλά. Μέσα στα τάγματα Δυτικού τύπου η κλασσική τράπουλα Ταρώ των Raider-Waite δουλευόταν αρκετά καθώς ο συμβολισμός της ήταν κατάλληλος για την εργασία που επιτελούνταν εκεί μέσα.
Ενα deck για να είναι χρήσιμο για τους εκεί μυημένους έπρεπε να συμβολίζει κοσμικές δυνάμεις για να χτιστούν οι αντίστοιχες πύλες, το παραπάνω deck, το deck του Crowley (Thoth), το Golden Dawn Magical tarot, Το ΒΟΤΑ Τarot και κάποια άλλα είναι ενώ π.χ η Deste δεν είναι τέτοιο σύστημα.
Η κακοτυχία (γκαντεμιά) που αναφέρεται απο πολλούς στο θέμα των παραπάνω decks αληθεύει και είναι γνωστή απο πολύ παλιά εντός των ταγματων (βλέπε και τις αναφορές της Dion Fortune) καθώς η αντιμετώπιση αυτών των καρτών οι οποίες είναι "ζωντανές" δεν είναι η πρέπουσα (έλα μανα μου να σου πώ άν θα κάτσει ο γκόμενος για αυτό και χαρτιά όπως η Deste μπορεί να είναι ιδανικά για να δείς τι θα γίνει με το γκόμενο αλλά πολύ φορτωμένα στο συλλογικό τους ασυνείδητο με μαγγανικές μεθόδους που επακολούθησαν για να δεθεί ο γκόμενος, άρα οι ενέργειες τους μακροκοσμικά δεν είναι "καθαρές" με την τεχνική έννοια του όρου, κι όποιος έχει δουλέψει με διάφορα decks θα το καταλάβει άμεσα).
Η γκαντεμιά προέρχεται απο τις ανισσόροπες δυνάμεις που ρέουν ανεμπόδιστα απο τις ίδιες τις κοσμικές δυνάμεις οι οποίες μαγνητισμένες απο το χέρι του χρήστη των καρτών δεν έχουν που να ρεύσουν καθώς είναι πολύ μεγάλες για να μανιπιουλαριστούν επιτυχώς και ξεσπούν τυχαία απο εδώ και απο εκεί χωρίς αποτελέσματα εντός της ψυχής και του υποσυνείδητου του χρήστη προκαλώντας απτά φαινόμενα γκαντεμιάς στο υλικό περιβάλλον.
Εντός των ταγμάτων τα χαρτιά αυτά αντιμετωπίζονταν με μέγιστο σεβασμό και ήταν εργαλεία δουλειάς των μυημένων. Πάντοτε μα πάντοτε γινόταν μία επίκληση στην διάνοια που προίστατο της εργασίας όπως π.χ στον Αιγυπτιακό άγγελο Χρού και στην σοφία του έτσι ώστε οι κάρτες να δείξουν αυτο που πρέπει, ακόμα και άν χρησιμοποιηθούν για μαντεία. Οι κάρτες εντός των ταγμάτων αλλά και οι χρήστες τους έπρεπε να τηρούν μερικά χαρακτηριστικά όπως.
1)Να ήταν καθαγιασμένες με κατάλληλο τυπικό και να φυλάσσονταν σε κάποιο μονωτή ψυχικών δυνάμεων (π.χ μεταξωτό σακουλάκι).
2)Ο ενασχολούμενος μαζί τους να είχε σφραγίσει το χωρο κατάλληλα και να τον έχει καθαρίσει απο ψυχικές επιρροές με κάποιο κατάλληλο τυπικό (όπως π.χ το LBRP)και στη συνέχεια να επικαλεστεί την ενέργεια που προίσταται επ αυτών αφού έχει συσσωρεύσει ενέργεια με καποια άλλη μέθοδο για να αντιμετωπίσει την πρώτη ροή κατά την επαφή με την λίμνη-ενέργεια με την οποία συνδέεται η κάρτα.
3)Οι κάρτες να χρησιμοποιούνται με σύνεση και σπάνια, να αναγνωρίζεται ο κοσμικός, αστρολογικός η αλλος συμβολισμός τους πλήρως και ο μυημενος να έχει δουλέψει αστρικά-διαλογιστικά με αυτές και να έχει ήδη κάνει κτήμα του το περιεχόμενο της κάρτας εντός της ψυχής του πρίν αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα αυτές τις δυνάμεις στο υλικό πεδίο.
4)επειδή οι κάρτες ανοίγουν πύλες εντός μας υπάρχει τυχαία αποφόρτιση ενέργειας που αδυνατίζει τον χρήστη τους (κλασσικό χαρακτηριστικό που απαντάται σε όσους τα ρίχνουν χύμα και χωρίς σύστημα και όταν λέω σύστημα δεν εννοώ το πώς ρίχνονται π.χ κέλτικος σταυρός κτλ.)
5) Η συμβατότητα με το κοσμικό σύστημα και την ιδεολογία που το συνοδεύει πρέπει να γίνει κτήμα του χρήστη καθώς εάν π.χ στην κάρτα του Κόσμου ο χρήστης δεν γνωρίζει ότι τα 4 όντα (άνθρωπος,αετός,ταύρος και λιοντάρι)ανήκουν στο όραμα του Ιεζεκιήλ στην παλαιά Διαθήκη και ότι αντιπροσωπεύουν τις Χ έννοιες τότε δεν μπορεί κάποιος να κάνει τις κάρτες πλήρως εκμεταλλεύσιμες.
Χρήση των Ταρώ μέσα στα τάγματα.
Τα Ταρω εντός των ταγμάτων χρησιμοποιούνταν συνήθως ως πύλες μέσα πο διαλογιστικές τεχνικές. Μία απο αυτές ήταν η εκτενής παρατήρηση της κάρτας έτσι ώστε να γίνει κτήμα του χρήστη και να μπορεί να την δεί άνετα με φούλ λεπτομέρεια εντός του εσωτερικού του ματιού. στη συνέχεια αφού η κάρτα μπορούσε να ειδωθεί εσωτερικά μέσω της φαντασίας , ο μυημένος την ακουμπούσε στο μέτωπο του και εισερχόταν εντός της κάρτας σα να έβλεπε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον και ανίχνευε -συνομιλούσε -εξέταζε τις κοσμικές ενέργειες που αντιπροσώπευε η κάρτα μακροκοσμικά αλλά και μικροκοσμικά όσον αφορούσε το υλικό του δικού του υποσυνείδητου. Συχνά οι δάσκαλοι εξέταζαν τους μαθητές εντός των ταγμάτων με αυτή τη μέθοδο και ο μαθητής θα έπρεπε να δεί με ποιές κοσμικές ενέργειες έχει συνδεθεί η κάρτα στην συλλογική ψυχή του κόσμου.
Μία άλλη συνήθη πρακτική ήταν η χρηση των καρτών για να πάρει ένας μυημένος το ΟΚ για το άν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει μαγεία για μία δεδομένη κατάσταση π.χ για τη θεραπεία κάποιου ανθρώπου ο οποίος ζήτησε βοήθεια καθώς ο τελευταίος θα μπορούσε να βίωνε δύσκολες καταστάσεις καρμικού τύπου ως μαθήματα, κάτι που θα απαγόρευε στο μυημένο να υπεισέρθει στο κάρμα του παραπάνω.
και τέλος αρκετά σπανιότερα θα χρησιμοποιούνταν οι κάρτες για μαντεία σε υλικά προβλήματα αλλά ακόμα και τότε το πρόβλημα θα έπρεπε να είναι πολύπλοκο, να έχει εξαντληθεί η λογική του ανάλυση και όλες οι δυνατές υλικές κινήσεις και ύστερα να κοιτάξει κανείς για συμβουλή απο πάνω, κάτι το οποίο ο Δυτικός τύπου μυημένος το φύλαγε ως κόρη οφθαλμού δηλαδή το να μην χρησιμοποιήσει μαγικό μέσο εάν έχει εξαντλήσει όλες τις άλλες πιθανότητες.
Επίσης οι κάρτες μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο βωμό ως συμπλήρωμα σε τελετουργικές επικλήσεις των κοσμικών δυνάμεων τις οποίες συμβόλιζε η κάρτα ή πολύ σπανιότερα να απλώνονταν κατάλληλα σε τραπέζι για να μανιπιουλάρουν καταστάσεις (όπως έκαναν οι μάγισσες της Μασσαλίας περίπου οι οποίες έριχναν τα χαρτιά μία φορά ανα 3 εβδομάδες).
Αν γνωρίζεις μπορείς να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο που να αναφέρει την ιστορία της και την μετέπειτα πορεία της έτσι ώστε να ξεκινήσω να ασχολούμαι διεξοδικά με το θέμα; Μόνο που το βιβλίο να μην έχει και την τράπουλα μαζί γιατί δεν θα αντέξω και θα την ρίξω.
Another Star, όταν λές να την καθαρίσω, τι εννοεί; Να την αποφορτίσω χρησιμοποιώντας αλάτι ή λιβάνι όπως διάβασα σε ένα άλλο topic;
Κσι τι είδους προσευχή λες για να την καθαρίσεις;
ICELADY
όσο για τον καθαρισμό μου έχουν πει ότι την βγάζουν στη γέμιση του φεγγαριού και μετά την έχουν φυλαγμένη σε ένα μεταξωτό σακούλι ή απλά πανί μεταξωτό. Για πόσο όμως και τι μπορεί να λένε δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Λιβάνι σίγουρα είναι καλό να καις έτσι και αλλιώς οπότε πιστεύω γιατί όχι.
Δεν θα ήθελα όμως να σε μπερδεψω.
Νομίζω οτι ο Yngwie μπορεί να σε βοηθήσει στο συγκεκριμένο. Ίσως αν συμμετείχε και η gretel θα μπορούσε να σε καθοδηγήσει
Ευχαριστώ
quote:
Όταν λες πως είχες ζαλάδες και πονοκεφάλους ενοείς στην αρχή που προσπαθούσες να μάθεις τα χαρτιά έτσι;
ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΙΞΙΜΟ... ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΑ... ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ DESTE... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΘΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΣΕ ΡΙΞΙΜΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΝΑΙ/ΟΧΙ (ΚΕΛΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ) ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΠΡΙΝ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟ 10ο ΦΥΛΛΟ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΕΡΝΑΕΙ...
quote:
Την Deste την έχεις; Αν ναι, από γκαντεμιά πως πας; Διάβασα ένα post ενός άλλου μέλους που λέει πως αυτή η τράπουλα είναι πολύ γρουσούζικη, και νομίζω πως δεν έχει άδικο. Από την μέρα που την πήρα όλο στραβά μου τυχαίνουν. Έχω πληρώσει μέχρι τώρα 1150€ (ποσό που μου ήρθε ουρανοκατέβατο) συν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας μέσα στο σπίτι μου.
Έτσι σκέφτομαι να την ξεφωρτωθώ και να την αντικαταστήσω με Ταρώ. Θα λυπηθώ βέβαια γιατί η μου άρεσε πολύ σαν τράπουλα αλλά τόση γκαντεμιά δεν την αντέχω. Ελπίζω τουλάχιστόν η Ταρώ να μην είναι γκαντέμικη.
ΤΗΝ DESTE ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ... ΓΚΑΝΤΕΜΙΚΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ ΜΟΥ... ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ... ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ DESTE ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΜΕΝΗ(ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΚΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...
ΦΙΛΙΚΑ....

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Κλεόβουλος)
quote:
Αν γνωρίζεις μπορείς να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο που να αναφέρει την ιστορία της και την μετέπειτα πορεία της έτσι ώστε να ξεκινήσω να ασχολούμαι διεξοδικά με το θέμα; Μόνο που το βιβλίο να μην έχει και την τράπουλα μαζί γιατί δεν θα αντέξω και θα την ρίξω.
Το κλασσικό βιβλίο του Γουέιτ για αρχή, υπάρχει και στα Ελληνικά
http://www.sacred-texts.com/tarot/pkt/index.htm
Υπάρχουν και άλλα όπως το Ταρώ του Paul Foster Case, το Βιβλίο του Θώθ του Κρόουλι (βαρύ άστο για αργότερα),κτλ αλλά χρειάζονται για να γίνουν απόλυτα κατανοητά και ένα μικρό κάματο στη φιλοσοφία του Κλασσικού δυτικού Ερμητισμού.
διάβασα αυτά που αναφέρετε σχετικά με τις τράπουλες και συγκεκριμένα για την Deste και τα Ταρώ.
Με την δεύτερη δεν έχω ασχοληθεί, γιατί πιστεύω πως είναι δύσκολη και θέλει πολύ χρόνο και υπομονή. Με την Deste, όμως ασχολούμε περίπου 1,5 χρόνο. Δεν μπορώ να πω πως η τράπουλα μου έχει φέρει γρουσουζιά ή τουλάχιστον δεν έχω συνδέσει εγώ κάτι κακό με αυτή. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι μία έντονη υπνηλία αφού την ρίχνω (μόνο Παρασκευή) και τίποτα περισσότερο. Έχω πολλές απορίες, αλλά θα ήθελα να διαβάσω και το άλλο θέμα που αναφέρετε στα χαρτιά και μετά να τις διατυπώσω.
Πάντως εδώ και μερικούς μήνες ασχολούμε με τη γιόγκα και με τον διαλογισμό. Τις τελευταίες φορές που έριξα την Deste, τα χαρτιά ήταν για 'μένα πιό ξεκάθαρα και η αίσθηση ήταν διαφορετική. Πιστεύετε πως έχει σχέση αυτό με την ενασχόλησή μου με τον διαλογισμό;
Έχει κάποιος άποψη για την τράπουλα του Ντα Βίντσι που κυκλοφόρησε πρόσφατα; Την έχει πάρει η μητέρα μου και όταν δοκίμασα να τη ρίξω απελπίστικα από τις ερμηνείες!!!
Αν μας έγραφες και με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς (greeklish), θα μας διευκόλυνες αρκετά με την ανάγνωση των μηνυμάτων σου. ![]()

In anticipation of my resurrection...