- ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...ΑΡΓΩ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣΜέλος
Καλησπερα σε ολους
Ειμαι νεο μελος του site και αφου διαβασα διαφορα θεματα που εχετε παρουσιασει και μου αρεσε ο τροπος επικοινωνιας και απαντησης σε αυτα τα σοβαρα θεματα θα ηθελα να ανοιξω και εγω ενα σοβαρο, τουλαχιστων για εμενα,θεμα το οποιο πιστευω να αρεσει επισης σε εσας και να ανταποκριθητε αυτου.
Θα η8ελα να σας δωσω καποιες πληροφοριες σχετικα με την αρχαια τεχνολογια των Ελληνων αυτα που καποιοι τα ονομασαν ΜΥΘΟΥΣ και αυτα που το παιδαγωγικο ινστιτουτο δεν προκειτε να γραψει ποτε στην Ελληνικη Ιστορια.Τα στοιχεια αυτα ειναι παρμενα απο τον σεβαστο κυριο Γερασιμο Καλογερακη στο βιβλιο του-Η Αγνωστη Αρχαιολογια Των Ελληνων-.
Ξεκιναω λοιπον με το θεμα μου....την Αργω
Η Αργω χτιστηκε απο την θεα Αθηνα η οποια και τοποθετησε τη βελανιδια απο τον Τόμαρο(ορφ.272)βουνο της Ηπειρου την ΟΜΙΛΟΥΣΑ ΔΡΥΝ και την εκανε αβυθιστη(ορφ.1162)
Η Αργω ειχε μαυρο χρωμα(ορφ.272,441)και ειχαν ζωγραφιστει επανω παραστασεις απο τη γιγαντομαχια.Εκεινο ομωσ που δειχνει τη σπουδαιοτητα του πλοιου οπωσ φαινετε και σε ολη την αφηγηση των Ορφικων ειναι οτι δεν παθαινε τιποτα στις τρικυμιες.Ο Ηροδοτος αναφερει οτι ο Ιασωνας τοποθετησε μεσα στην Αργω δυο τριποδες σαν αυτους που ειχε ο θεος Απολλωνας με τους οποιους πετουσε στον ουρανο.
Οσοι ασχοληθηκαν με τα αργοναυτικα δεν παραλειπουν σε πολλα σημεια οτι η Αργω μιλουσε,μια ομιλια που προερχοταν απο την ομιλουσα φηγό(βελανιδια)την οποια ειχε προσαρμοσει στην μεση της τροπιδας η ιδια η Αθηνα.Στα Ορφικα συναντουμε πολλους χαρακτηρισμους για την Αργω οπως Εύλαλος(καλλιφωνη) ή η Πηλιαδα Αργω εβγαλε φωνη και ξεκινησαν ή Πολύλαλος Αργω...(ορφ.495).Η βελανιδια απο το ορος Τομαρο ανεδιδε ηχο και καθοριζε το δρομολογιο και τα εμποδια που θα συναντουσε μπροστα της(ορφ.246,1163).(οπωσ τα σημερινα ρανταρ,σοναρ)
Η Αργω δεν μιλουσε μονο αλλα και πετουσε "με εντολη της θεας Αθηνας η Αργω σηκωθηκε πολυ γρηγορα"(ορφ.270)και "ο Κάνθος ο Αβαντιάδης πεθανε οταν η Αργω πετουσε πανω απο την Λιβυη"(ορφ.145)
Οταν απουσιαζε η Αθηνα,η Φορμιγγα του Ορφεα εκανε το θαυμα της "Η Αργω ξεκολλησε οταν αρχισε ο Ορφεας να παιζει την λυρα του και στην συνεχεια ανυψωθηκε στους ουρανους"(ορφ.272)
Λεει και άλλα το βιβλιο αλλά για να μην γινω βαρετος και με παρετε και με κακο ματι θα σταματησω εδω και θα ηθελα την γνωμη σας επι αυτου του θεματος,πιστευτό ή μή,τελικα μηπως η μυθολογια που μας δινουν καποιοι σαν παραμυθακι ειναι και αληθινη ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?
Ειμαι νεο μελος του site και αφου διαβασα διαφορα θεματα που εχετε παρουσιασει και μου αρεσε ο τροπος επικοινωνιας και απαντησης σε αυτα τα σοβαρα θεματα θα ηθελα να ανοιξω και εγω ενα σοβαρο, τουλαχιστων για εμενα,θεμα το οποιο πιστευω να αρεσει επισης σε εσας και να ανταποκριθητε αυτου.
Θα η8ελα να σας δωσω καποιες πληροφοριες σχετικα με την αρχαια τεχνολογια των Ελληνων αυτα που καποιοι τα ονομασαν ΜΥΘΟΥΣ και αυτα που το παιδαγωγικο ινστιτουτο δεν προκειτε να γραψει ποτε στην Ελληνικη Ιστορια.Τα στοιχεια αυτα ειναι παρμενα απο τον σεβαστο κυριο Γερασιμο Καλογερακη στο βιβλιο του-Η Αγνωστη Αρχαιολογια Των Ελληνων-.
Ξεκιναω λοιπον με το θεμα μου....την Αργω
Η Αργω χτιστηκε απο την θεα Αθηνα η οποια και τοποθετησε τη βελανιδια απο τον Τόμαρο(ορφ.272)βουνο της Ηπειρου την ΟΜΙΛΟΥΣΑ ΔΡΥΝ και την εκανε αβυθιστη(ορφ.1162)
Η Αργω ειχε μαυρο χρωμα(ορφ.272,441)και ειχαν ζωγραφιστει επανω παραστασεις απο τη γιγαντομαχια.Εκεινο ομωσ που δειχνει τη σπουδαιοτητα του πλοιου οπωσ φαινετε και σε ολη την αφηγηση των Ορφικων ειναι οτι δεν παθαινε τιποτα στις τρικυμιες.Ο Ηροδοτος αναφερει οτι ο Ιασωνας τοποθετησε μεσα στην Αργω δυο τριποδες σαν αυτους που ειχε ο θεος Απολλωνας με τους οποιους πετουσε στον ουρανο.
Οσοι ασχοληθηκαν με τα αργοναυτικα δεν παραλειπουν σε πολλα σημεια οτι η Αργω μιλουσε,μια ομιλια που προερχοταν απο την ομιλουσα φηγό(βελανιδια)την οποια ειχε προσαρμοσει στην μεση της τροπιδας η ιδια η Αθηνα.Στα Ορφικα συναντουμε πολλους χαρακτηρισμους για την Αργω οπως Εύλαλος(καλλιφωνη) ή η Πηλιαδα Αργω εβγαλε φωνη και ξεκινησαν ή Πολύλαλος Αργω...(ορφ.495).Η βελανιδια απο το ορος Τομαρο ανεδιδε ηχο και καθοριζε το δρομολογιο και τα εμποδια που θα συναντουσε μπροστα της(ορφ.246,1163).(οπωσ τα σημερινα ρανταρ,σοναρ)
Η Αργω δεν μιλουσε μονο αλλα και πετουσε "με εντολη της θεας Αθηνας η Αργω σηκωθηκε πολυ γρηγορα"(ορφ.270)και "ο Κάνθος ο Αβαντιάδης πεθανε οταν η Αργω πετουσε πανω απο την Λιβυη"(ορφ.145)
Οταν απουσιαζε η Αθηνα,η Φορμιγγα του Ορφεα εκανε το θαυμα της "Η Αργω ξεκολλησε οταν αρχισε ο Ορφεας να παιζει την λυρα του και στην συνεχεια ανυψωθηκε στους ουρανους"(ορφ.272)
Λεει και άλλα το βιβλιο αλλά για να μην γινω βαρετος και με παρετε και με κακο ματι θα σταματησω εδω και θα ηθελα την γνωμη σας επι αυτου του θεματος,πιστευτό ή μή,τελικα μηπως η μυθολογια που μας δινουν καποιοι σαν παραμυθακι ειναι και αληθινη ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?
εγω θα σταθω σε αυτο που εγραψες για την ανηψωση της αργω απο τον ορφεα παιζοντας την λυρα του εχω διαβασει την μαρτηρια ενος δυτικου που καποιοι βουδιστες μοναχοι μετεφεραν τα υλικα δομισης ενος ναου σε αποκριμνο μερος μονο με την μουσικη που παρηγαγαν απο καποια οργανα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
marioΝέο Μέλος
ΦΙΛΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ,ΟΜΟΙΔΕΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ ΑΡΓΩ(ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ)ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΑ ΣΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.ΤΩΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟ 1968 Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΡΩΣΣΙΚΗ ΝΑΣΑ,ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΚΑΤΙ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΨΙΛΟΝ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΠΛΑΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ...
mariokoko
ΠασχαληςΜέλος
Λυπαμαι που θα σας απογοητευσω, αλλα η ΑΡΓΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ!!!
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣΜέλος
Θα δεχτω ολες τις γνωμες αλλα θα ηθελα και διευκρινησεις,λεει ο φιλος Πασχαλης οτι η Αργω δεν ηταν αστροπλοιο και εγω σου απαντω οτι στο κειμενο που σου εγραψα δεν λεω σε κανενα σημειο οτι η Αργω ειναι οντως αστροπλοιο και αν κανω λαθος σε παρακαλω διορθωσε με!Εαν θες να αναφερθεις σε αυτα που γραφω σχετικα με την Αργω και τις ιδιοτητες της τοτε πρεπει να σε πληροφορησω οτι αυτα ειναι στοιχεια απο τα ορφικα(οπως πιστευω και να καταλάβες)και οχι απλα μια γνωμη του μυαλου μου.Αφου τοτε υποστηριζεις οτι δεν ηταν αστροπλοιο πες μου τον λογο που δεν ειναι και ολοκληρωσε την γνωμη σου!
endoramaΜέλος
εχω διαβασει και εγω διαφορα σχολια σχετικα με το την αργω οπως οτι υπηρχε και ενα ας πουμε κεντρο ελεγχου στον βολο αν θυμαμαι καλα "υπαρχει και σχετικο χτισμα μεχρι της μερες μας" αλλα ολα αυτα δεν ξερω αν μπορει καποιος να τα δεχτει ευκολα εγω παντως απλα κρατω ουδετεροτητα αφου ουτε να αποδειξω μπορω οτι ειναι αληθεια και φυσικα ουτε και το αντιθετο.
αληθεια ξερει κανενας τι απεγινε αυτο το πλοιο? το μονο που ξερω ειναι οτι απο καποια στιγμη και μετα ηταν μονιμα δεμενο στο λιμανι και η παλαιοτητα της ηταν και η αιτια του θανατου του Ιασωνα.
μαυρο χρωμα ε? παραξενο
αληθεια ξερει κανενας τι απεγινε αυτο το πλοιο? το μονο που ξερω ειναι οτι απο καποια στιγμη και μετα ηταν μονιμα δεμενο στο λιμανι και η παλαιοτητα της ηταν και η αιτια του θανατου του Ιασωνα.
μαυρο χρωμα ε? παραξενο
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
NeosΜέλος
στο θέμα εχει αναφερθει και ο Νταινικεν.
Το αξιοσημειωτο ειναι οχι μόνο η τεχνολογία που υπηρχε στην Αργω
αλλα το πλήρωμα της αφου αποτελουταν απο τους best of the best σε ολους τους τομείς.
Μηπως ενα συστημα πλοηγησης με gps και τα σχετικα ήταν αδυνατο να περιγραφουν απο τους αρχαιους και δοθηκε μονο ο ορισμος "ενα ξυλο που μιλά και κατευθυνει το "πλοιο"?
Το αξιοσημειωτο ειναι οχι μόνο η τεχνολογία που υπηρχε στην Αργω
αλλα το πλήρωμα της αφου αποτελουταν απο τους best of the best σε ολους τους τομείς.
Μηπως ενα συστημα πλοηγησης με gps και τα σχετικα ήταν αδυνατο να περιγραφουν απο τους αρχαιους και δοθηκε μονο ο ορισμος "ενα ξυλο που μιλά και κατευθυνει το "πλοιο"?
καλησπερα σε ολους και ολες δεν πρεπει να ξεχναμε το ποιο συμαντικο οτι και ενα απλο πλοιο να ηταν η αργω η διαδρομη του ταξιδιου και μονο μας δειχνει τεραστια γνωση των ελληνων
τα ορφηκα μας λενε οτι μετα την αρπαγη του χρησομαλου δερατος ακολουθησαν πορεια βορια ανεβηκαν τον δνειπηρο περασαν τα ελη πριπετ που συνδεοντε με τον ποταμο βιστουλα και βγηκαν στην αγγλια απο εκει πηγαν παραλιακα μεχρι τις ηρακλειες στηλες και μπηκαν στην μεσογειο
ολη αυτη η πορεια μας δειχνει γνωση των περιωχων αυτων και αν σκεφτουμε οτι μηλαμε για μια εποχη πριν τον τρωοικο πολεμο μπορουμε να δουμε απο ποτε οι ελληνες ειχαν την γνωση για ολη την ευρωπη
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του