- ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ,ΞΩΤΙΚΑ,ΝΕΡΑΙΔΕΣ,UFO,ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ.. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Στη λαογραφία γενικά υπάρχουν πολλά για τους καλικάντζαρους. Σε κάποιο βιβλίο λαογραφίας είχα διαβάσει ότι οι καλικάντζαροι συναντώνται μόνο στην ελληνική παράδοση. Ο συγγραφέας το απέδιδε αυτό στην ηπιότητα του κλίματος και της φυσιολογίας της Ελλάδας. Δηλαδή αυτά τα σκανδαλιάρικα διαολάκια που δεν προκαλούν ουσιαστικά κακό στον άνθρωπο είναι ελληνικό χαρακτηριστικό. Αντιθέτως στις παραδόσεις της Β.Ευρώπης με το βαρύ κλίμα, τα μεγάλα βουνά και τα πυκνά δάση οι αστείοι καλικάντζαροι έχουν μετατραπεί σε τρομερούς λυκάνθρωπους, βρυκόλακες κ.τ.λ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΙΟ!!! ΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ!!!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΤΙ ΞΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣΑΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ!!!!
respect
Sansationf έχεις δίκιο, νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει κιόλας ότι οι ιστορίες με τους καλικάντζαρους μοιάζουν πολύ με τα παραμύθια με ξωτικά της Ιρλανδίας. Κάνουν τις ίδιες σκανταλιές, πιστεύεται ότι ξυνίζουν και βρωμίζουν το γάλα και κοροιδεύουν τους άπληστους ανθρώπους με τον ψεύτικο χρυσό τους. Το περίεργο όμως είναι ότι τα ξωτικά της Ιρλανδίας εμφανίζονται ως μικρά ανθρωπάκια (little people) και όχι ως τερατάκια. Πάντως από τους πιο όμορφους μύθους είναι ότι τα ξωτικά κρύβουν το χρυσάφι τους στην άκρη του ουράνιου τόξου.
Είναι αλήθεια ότι στα χωριά γινόντουσαν διάφορα παράξενα πράγματα, τότε που ο άνθρωπος ήταν πιό κοντά στη φύση.
Ακούστε μιά ιστορία που συνέβη στο χωριό Χούνι Αιτωλοακαρνανίας από όπου κατάγεται η μητέρα μου.
Η μητέρα μου έχει 6 αδερφές και 2 αδέρφια.
Οταν μία από αυτές ήταν περίπου 16 χρονών, πήγε ως συνήθως γιά κάποια δουλειά που την έστελνε καθημερινώς ο πατέρας της στο χωράφι.
Στο γυρισμό σταμάτησε στο ποτάμι γιά να πιεί νερό και βρήκε μιά πολύ όμορφη χτένα. Την πήρε στο σπίτι και το μεσημέρι εκεί που καθόντουσαν στο καθιστικό άνοιξε η πόρτα και είδαν την θεία μου σαν να την τραβάει κάποιος από τα μαλλιά (αυτός ο κάποιος ήταν αόρατος) και άκουσαν μιά γυναικεία φωνή να της λέει σέρνοντάς την έξω από το σπίτι (η θεία μου ήταν στην κυριολεξία στον αέρα) "να αφήσεις την χτένα εκεί που την βρήκες αλλιώς θα πάθεις μεγάλο κακό".
Τρέξαν τότε όλοι και άφησαν την χτένα στο ποτάμι και δεν ξαναέγινε τίποτα. Ο παππούς είπε ότι ήταν νεράιδα και της είχε πάρει τη χτένα η θεία μου χωρίς να το ξέρει.]]]]
--------------------------------------------------------------------------------
Έχω μία απορία : αν ο παππούς δεν σταύρωνε το σκυλάκι στο κεφάλι, ο καλικάντζαρος θα μπορούσε να κάνει κακό στην οικογένεια?
--------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΕΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΑΝΕ. ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΥΡΩΝΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΑΖΙΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΗ ΨΥΧΗ!!!
quote:
Ειναι αληθεια οτι εμφανιζονται μονο τα Χριστουγεννα?!
Να υποθεσω οτι ειναι διαβολικα πλασματα, αφου "φοβουνται" το σταυρο!!!
Α! και κατι τελευταιο, εχει ακουσει καποιος καποα ιστορια στην οποια ξωτικα εβλαψαν ανθρωπο?!?!?!
ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ. ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΗΓΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ! (ΠΑΛΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ)
ΞΕΡΩ ΑΠΕΙΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΛΕΣ. ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ(ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΑΙΝΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΞΩ ΕΚΑΝΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!)
respect
respect