- "ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Πρώτο και σημαντικότερο (που ούτε εκεί αντιδρούμε) είναι στο γεγονός οτι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να σε σταματούν σε μπλόκο οι τροχονόμοι.
Κάποιο όργανο της τάξης έχει υποχρέωση να διώξει και να ακινητοποιήσει αυτόν που έχει διαπράξει κάποιο πλημέλημα ή κακούργημα.
Το ξαναλέω, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να σταματούν τον κόσμο για "ελέγχους".
Η πρόφαση είναι ο έλεγχος, αλλά η πρόθεση έρχεται απο πολύ "ψηλότερα" και έχει μορφή και κίνητρα φοροεισπρακτικά ΚΑΘΑΡΑ!...
Με ποιό δικαίωμα θα μου επιβάλει κάποιος να φορέσω ζώνη ή κράνος?
Γνωρίζω οτι και τα δύο σώζουν ζωές. Αυτό είναι όμως κάτι που γνωρίζω εγώ και θεωρητικά είμαι ελεύθερος πολίτης...ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ!...
Αυτοί με έφεραν στη ζωή?...Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη ζωή μου??
Δεν όρισα κάποιον υπεύθυνο για τη ζωή μου!...
Τόσα χρόνια τι κάνανε για τους παθητικούς καπνιστές που έμμεσα βλάπτονταν απο τους καπνίζοντες?!...ΤΙΠΟΤΑ...
Αλλά...το θέμα είναι οτι η ζωή σου δε σου ανήκει...
Η ζωή σου ανήκει στο κράτος...
Γι' αυτό και έδωσες όρκο στο κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης...
Όρκο οτι θα υπηρετείς την πατρίδα, δίνοντας το αίμα σου...
Και μέχρι να έρθει η στιγμή να δώσεις το αίμα σου...
Κάποιοι "ξύπνιοι" κρίνουν ωφέλιμο, να τους "ακουμπάς" και τον ιδρώτα σου...
Δεν ανήκουμε στους εαυτούς μας, ανήκουμε στο κράτος που μας εκμεταλεύεται ως καταναλωτές πλέον και όχι ως πολίτες...
Πολίτης θα ένοιωθα αν μπορούσα να ζώ απο ΜΙΑ δουλειά ικανοποιητικά,
δίχως να πρέπει να φτάνω σε σημεία δουλείας ωστε να επιζήσω...
Πολίτης θα ένοιωθα αν μπορούσα να έχω ελεύθερο χρόνο ώστε να αναπτύξω την πνευματική μου και σωματική μου υπόσταση...
Οι πάνσοφοι αρχαίοι έλεγαν "Νούς υγιής, εν σώματι υγιές".
Ως άνθρωπος που επιζητώ την ολοκλήρωση σε πνεύμα δε πρέπει να γυμνάζομαι καθημερινά??
Ως άνθρωπος που επιζητώ την ολοκλήρωση σε πνεύμα δε πρέπει να έχω αρκετό ελέυθερπο χρόνο ώστε να ξεκουράζομαι περισσότερο και έτσι να αποδίδω ικανοποιητικότερα στην εργασία μου?? (και όχι δουλειά)...
Ως Πολίτης δε θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να με φροντίσει το κράτος στο οποίο δουλεύω τόσα χρόνια, ώστε (χτύπα ξύλο) αν πάθω κάτι σοβαρό, να μη χρειαστεί να πληρώνω τα μαλιοκέφαλά μου σε νοσοκομεία??
Ως Πολίτης σε ένα κράτος που του δουλεύω και με φορολογεί, δεν έχω δικαίωμα στέγης ώστε να μπορώ να εργάζομαι γι' αυτό το κράτος??
Τι?? πετάω στα σύννεφα??...
Όταν ενα ζώο γεννηθεί σε ενα κλουβί λίγο μεγαλύτερο απο το μέγεθός, θα ευγνωμονεί αυτόν που θα το μεταφέρει σε ενα λίγο μεγαλύτερο κλουβί, αλλά ποτέ δε θα μάθει να ζεί στην απουσία αυτόυ του κλουβιού...
Ε λοιπόν δε μπορούν να φυλακίσουν το μυαλό μου...
Για να συνεχίσω απο κει που σταμάτησα...απο τη στιγμή λοιπόν που δεν ανήκουμε στους εαυτούς μας, τότε...τι να πεί κανείς...
Τουλάχιστον να βλέπουμε τα νήματα απο πάνω μας και να μη τα νομίζουμε για ακτίνες του Ήλιου εμείς οι πανέξυπνες μαριονέτες...
'
'
Φίλε Βελισάριε, το μήνυμα σου ήταν η αφορμή για όλα αυτά...
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες αυττό το βήμα.
'
'
Φίλε Απέριττε,
Λέγοντας για διαφορετική κοινωνία στο μέλλον που δε θα υπάρχει η ανάγκη του χρήματος, αναφέρεσαι στο πλαστικό χρήμα? (πιστωτικές κάρτες)
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 08/08/2003 05:24:52
ΒΙΒΛΙΟ ''ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΑΤΟΣ'' ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ''ΠΡΩΤΟΓΩΝΩΝ''ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ,ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΗΛΘΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ''MAD MAX'' ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ..
quote:
Φίλε Βελισάριε,
Πρώτο και σημαντικότερο (που ούτε εκεί αντιδρούμε) είναι στο γεγονός οτι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να σε σταματούν σε μπλόκο οι τροχονόμοι.
Κάποιο όργανο της τάξης έχει υποχρέωση να διώξει και να ακινητοποιήσει αυτόν που έχει διαπράξει κάποιο πλημέλημα ή κακούργημα.
Το ξαναλέω, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να σταματούν τον κόσμο για "ελέγχους".
Η πρόφαση είναι ο έλεγχος, αλλά η πρόθεση έρχεται απο πολύ "ψηλότερα" και έχει μορφή και κίνητρα φοροεισπρακτικά ΚΑΘΑΡΑ!...
Με ποιό δικαίωμα θα μου επιβάλει κάποιος να φορέσω ζώνη ή κράνος?
Γνωρίζω οτι και τα δύο σώζουν ζωές. Αυτό είναι όμως κάτι που γνωρίζω εγώ και θεωρητικά είμαι ελεύθερος πολίτης...ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ!...
Αυτοί με έφεραν στη ζωή?...Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη ζωή μου??
Δεν όρισα κάποιον υπεύθυνο για τη ζωή μου!...
καθόλου εύκολο ζήτημα ...
οπωσδήποτε η ζωή ανήκει στον καθενα και είναι ελεύθερος (θεωρητικα) να τη διαχειριστεί όπως θελει...
όμως εδώ δεν ζουμε σε έναν ιδεατό κόσμο όπου ο καθενας κανει σωστή διαχείρηση του εαυτου του .
όμως με την ίδια λογικη , το κράτος δεν θα έπρεπε να "νιαζεται" για αυτους που κανουν απόπειρα αυτοκτονίας και να μην τους κλείνει σε άσυλα ώστε να προσπαθησει να τους θεραπεύσει .
σχετικα με το μπλοκο ... δεν ξερω κατα πόσο είναι παράνομο για εμας , ομως είναι κατι το οποίο αποβεί σωτήριο για ένα ενδεχόμενό μας θύμα ...
δεν έχει το κρατος υποχρεωση να με προστατέψει απο εναν ασυνείδητο ?
ίσως πράγματι να παραβιαζεται η ελευθερία μου εκείνη τη στιγμή αλλα ,σε αυτη την περίπτωση είναι "αναγκαίο κακό" και είνια μαλιστα κατι που όλοι μας επιθυμουμε . εγω τουλαχιστον ναι , γιατί μπορει εγω ο "αθωος" να ταλαιπωρηθω για λίγο αλλα έτσι όμως ίσως πεσουν σε ενα μεθυσμενο πιο μετα που ποιός ξέρει τί θα έκανε στο δρόμο . δεν μπορουμε να είμαστε απόλυτοι σε αυτες τις περιπτωσεις
το ότι βέβαια είμαστε εδω της νοοτροπίας " ναι , να εφαρμόζονται οι νόμοι , ναι θελουομε να δίνονται πρόστιμα , ναι να τιμωρουνται οι απρόσεκτοι, όλοι οι άλλοι εκτός απο μενα..." είναι άλλη υπόθεση .
δεν το βλέπω ως κατι κακό αλλα ως κατι αναγκαίο .
και ακόμη περισότερο στην ελλάδα που έχουμε την νοοτροπία να υπακουμε στους νόμους μόνο αν αισθανόμαστε τον αστυνομικό πανω απο το σβερκο μας να μας απειλεί με τιμωρία .
δεν αμφισβητω το γεγονός ότι το κρατος επωφελείταιαπο τους ελεγχους γιατί εισπρατει φόρους αλλα κατα τη γνωμη μου δεν είναι κυρίως αυτο το μελημα τους κρατους αναφορικα με τους πολιτες του σε αυτη την συγκεκριμενη περίπτωση . πιστεύω πως τα πρόστιμα λειτουργουν αποτρεπτικα !
το κρατος σε αυτην επαναλαμβαων την περίπτωση, κατα τη γνωμη μου , δεν τα κανει αυτα επειδή του ανηκουμε , αλλα επειδή θελει να προστατέψει τα συστατικα του στοιχεία , δηλαδή εμας , και να μας εμφυσήσει συγκεκριμενο τρόπο συμπεριφορας που στο κατω κατω είνια και ο σωστός .
το κρατος θελει τους πολιτες του ζωντανους έστω και αν αυτό είνια μόνο για να έχει μελλοντικους στρατιωτες και εργάτες.
ή μήπως νομίζετε πως κερδίζει περισότερα με τα πρόστιμα απότι πληρωνει του τροχονομους και τους νυχτερινους αστυνομικους ?
το κρατος θα το συνεφερε να συμπεριφερόμασταν όπως πρέπει στο δρόμο ...
θα γλιτωναμε φερετρα , ταλαιπωρία , κατακραυγή για τους δρόμους , πρωτιες στις ευρωπαικες στατιστικες κλπ κλπ κλπ ...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
Δε διάβασες όλο το πόστ μου και απάντησες επιλεκτικά.
Επιλεκτική θα είναι και η απάντησή μου.
Αν εσύ που ψάχνεις τηην αλήθεια όπως λές, δέχεσαι αυτούς που σου την κρύβουν τότε τι ερευνητής νοείσαι?
'
quote:
όμως εδώ δεν ζουμε σε έναν ιδεατό κόσμο όπου ο καθενας κανει σωστή διαχείρηση του εαυτου του .
Δυστυχώς έχει εμποτιστεί τόσο περίτεχνα και βαθειά η σύγχρονη μορφή των τυρρανικών κυβερνήσεων μέσα μας, που τείνουμε να θεωρούμε ιδεατό τον κόσμο που θα πιστεύει στον "άνθρωπο για τον άνθρωπο" και όχι στον "άνθρωπο για την κοινωνία"...
Ποιός με γέννησε φίλε μου? Αυτός που με άγει?
Με γέννησε το σύμπαν, η ενέργεια, η μητέρα μου...
Το οτι βρέθηκα σε μια κοινωνία δεν αυταποδεικνύει οτι θα πρέπει να είμαι σύμφωνος με όλους τους νόμους αυτής της κοινωνίας απο τη στιγμή που βλέπω πως αυτή δε με σέβεται ως άτομο...
Και δεν είναι "ιδεατό" το οτι πιστεύω στο άτομο, γιατί αν δεν υπήρχε το άτομο δε θα υπήρχε η κοινωνία των ατόμων...
Οι νόμοι και τα διατάγματα δε κάνουν τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι αυτά...
'
quote:
όμως με την ίδια λογικη , το κράτος δεν θα έπρεπε να "νιαζεται" για αυτους που κανουν απόπειρα αυτοκτονίας και να μην τους κλείνει σε άσυλα ώστε να προσπαθησει να τους θεραπεύσει .
Έχεις ταλέντο να με εξοργίζεις φίλε μου
Δε καταλαβαίνεις ακόμα οτι δε νοιάζεται για το αν θα πεθάνουν αλλά για το οτι το ίδιο (το κράτος) αν δεν επέμβει σε κάποιον που επιχειρεί απόπειρα αυτοκτονίας, θα χάσει το image του, ως φορέας επιβολής (της αυταρχικής τάξεως).
Ο άλλος λόγος είναι γνωστός...η αυτοκτονία κάποιου, ενδεχομένως να δικαιολογίσει τους λόγους του, οπότε το κράτος θα εκτεθεί ως ανίκανο και ατελές με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πείθει νέους καταναλωτές (και όχι πολίτες) να του ακουμπούν τον ιδρώτα τους...
'
quote:
σχετικα με το μπλοκο ... δεν ξερω κατα πόσο είναι παράνομο για εμας , ομως είναι κατι το οποίο αποβεί σωτήριο για ένα ενδεχόμενό μας θύμα ...
δεν έχει το κρατος υποχρεωση να με προστατέψει απο εναν ασυνείδητο ?
Το γεγονός οτι είναι παράνομο να σταματούν κάποιον για έλεγχο αν αυτός δεν έχει κάνει κάποια παράβαση, απο μόνο του απορρίπτει όλους τους μετέπειτα ισχυρισμούς σου φίλε μου...
Το κράτος...πρωτίστως έχει υποχρέωση να σε σεβαστεί ώς άτομο και πολίτη και μετέπειτα ο πολίτης θα αποφασίσει το κατά πόσο το κράτος θα τον ελέγχει και μέχρι ποιού βαθμού...
Έχουμε φτάσει σε σημείο να αποδεχόμαστε μια...δημοκρατική μορφή φασισμού...
Γνωρίζεις οτι, επίσης είναι παράνομες όλες αυτές οι κάμερες που τοποθετεί η τροχαία??
Συνεχώς δοκιμάζουν τα όριά μας...χα!χα!...είναι θρασύτατοι!
'
Απαγορεύεται δημόσιος φορέας να παρακολουθεί με οιοδήποτε τρόπο πολίτες.
'
Οι "έξυπνοι" δε φρόντισαν πρώτα να διορθώσουν το χιλιομετρικά όρια εκτός κατοικημένων περιοχών αλλά, περιτέχνως ξόδεψαν χρόνο και χρήμα ώστε να τοποθετήσουν κάμερες -που ως άλλοι ρουφιάνοι- θα αποδίδουν τις ενοχές στους παραβάτες που τόλμησαν να υπερβούν το όριο των 60 χλμ. 2 χλμ. έξω απο κατοικημένη περιοχή σε ίσιο δρόμο.
Υποχρεώνουν -ως άλλα πειραματόζωα- τους οδηγούς, να περιορίζονται στα 60 χλμ. σε ενα δρόμο που άνετα οδηγήται με 100 χλμ. (και μιλά κάποιος που δεν αρέσκεται να τρέχει)...
'
Το πιο "κορυφαίο" που είδα στις ειδήσεις...οι τροχονόμοι με τα μεγάφωνα μέσα στην Αθήνα να προτρέπουν οδηγούς ώστε να συνετιστούν!....
...Το απόλυτο αστυνομικό κράτος!...Να βγαίνεις για βόλτα με το παπάκι σου και το "όργανον" να φωνάζει απο το μεγάφωνον
-"Παρακαλέιται ο κύριος με το δίκυκλο με αριθμό "τάδε" να φορέσει το κράνος του...
Ο παραδειγματισμός στα μάτια των υπολοίπων...
Θα σκεφτεί ο κακόμοιρος οδηγός με το παπάκι...
"Πώπω!..ρόμπα με κάνανε δημοσίως!...καλύτερα ας φορέσω το κράνος μου για να αποδειξω οτι είμαι νομοταγής πολίτης..."
'
Ε ρε!...πόσο δίκιο είχε ο Τζ. Όργουελ τόσα χρόνια πριν!...
-"Ο πολίτης 2341234345 δεν εμφανίζεται πουθενά στο "σύστημα". Ούτε στην οικία του, ούτε σε άλλον δημόσιο χώρο (που σε όλους υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης). Παρακαλέιται να δώσει το παρόν μέσα στα επόμενα 10 λεπτά. Ευχαριστώ."
'
'
'
Έπειτα απο όλα αυτά...θα συμφωνήσω με την υπογραφή σου φίλε μου...
quote:
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
~Γρηγόρης~
Όσο περισσότερο χρήμα έχεις τόσο περισσότερες επιλογές έχεις…
Λένε ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία αλλά είναι οι επιλογές μας που θα μας κάνουν ευτυχισμένους η δυστυχισμένους……. Και όσο ποιο πολλές επιλογές έχεις τόσο καλύτερα είναι…
Ακόμα και αν πάρουμε την λάθος επιλογή και καταλήξουμε δυστυχισμένοι….
Όπως λέει και μια φίλη μου – είναι καλύτερο να κλαις σε μεγάλο παλάτι , από το να κλαις σε μια μικρή παράγκα…..![]()
Γιώργος![]()
..money money …money must be funny …living in a richmen world - ABBA![]()
quote:
Δε διάβασες όλο το πόστ μου και απάντησες επιλεκτικά.
Επιλεκτική θα είναι και η απάντησή μου.
Ολο το διάβασα φίλε μου , απλώς σχολίασα αυτα για τα οποία διαφωνουσα ...
επίσης αν κάποια στιγμή απαντά καποιος σε ένα μόνο κομμάτι του μυνήματος ίσως να σημαίνει ότι δεν έχει χρόνο εκείνη τη στιγμή για να μιλήσει για όλά ...
δεν έχουμε όλοι την πολυτελεια να έχουμε υπολιγστες σπίτια μας ...
quote:
Αν εσύ που ψάχνεις τηην αλήθεια όπως λές, δέχεσαι αυτούς που σου την κρύβουν τότε τι ερευνητής νοείσαι?
το "όπως λες " μάρεσε , ευχαριστώ
quote:
Το κράτος...πρωτίστως έχει υποχρέωση να σε σεβαστεί ώς άτομο και πολίτη και μετέπειτα ο πολίτης θα αποφασίσει το κατά πόσο το κράτος θα τον ελέγχει και μέχρι ποιού βαθμού...
μα φίλε μου , εμείς οι ίδιοι ( η πλειοψηφία τουλάχιστον) θέλουμε τα πρόστιμα , θελουμε τις περιπολίες , τους ελεγχους...
επισης ... δεν έχεις μόνο δικαιώματα αλλα και υποχρεώσεις σαυτη την κοινωνία . εμένα δεν με πειράζει να ταλαιπωρηθω εγώ για λίγο αν προκειται με αυτό τον τρόπο να σωθουν ζωές ...
αλλα πέρα απο αυτα...
σκεψου λίγο ρεαλιστικα. αν τα πράγματα ήταν εντελώς ελεύθερα θα επικρατουσε χαος φίλε μου ! νομίζεις πως όλοι είναι ενσυνείδητοι?
δυστυχω΄ς θα ξαναπω , εχουομε συνηθήσει να εχουομε τον άλλο πανω απο το κεφάλι μας για να συνετιστουμε ...
αν δεν μας βλέπει κανείς , ας κανουμε ότι θελουμε .
βεβαίως και δεν εγκρίνω την μελλοντική κοινωνία αν εξελιχθουν προς το βαθμό που περιέργαφε ο Οργουελ ( αν και καπου προς τα κει παμε ) τα πράγματα αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι τα σημερινά μετρα είναι τόσο υπερβολικα ...
το κρατος δεν σου λεει τίποτα αν θελεις να καπνίσεις ή να πιείς αλλα είναι υποχρεωμενο να σου πει όταν η συμπεριφορα σου επηρεάζει τους άλλους και τους θετει σε κιινδυνο ( βλέπε κράνος κλπ )
quote:
Δε καταλαβαίνεις ακόμα οτι δε νοιάζεται για το αν θα πεθάνουν αλλά για το οτι το ίδιο (το κράτος) αν δεν επέμβει σε κάποιον που επιχειρεί απόπειρα αυτοκτονίας, θα χάσει το image του, ως φορέας επιβολής (της αυταρχικής τάξεως).
Ο άλλος λόγος είναι γνωστός...η αυτοκτονία κάποιου, ενδεχομένως να δικαιολογίσει τους λόγους του, οπότε το κράτος θα εκτεθεί ως ανίκανο και ατελές με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πείθει νέους καταναλωτές (και όχι πολίτες) να του ακουμπούν τον ιδρώτα τους...
'
μα φίλε μου το καταλαβαίνω...
αν προσεξες αυτα που είπα ("όμως με την ίδια λογικη , το κράτος δεν θα έπρεπε να "νιαζεται" για αυτους που κανουν απόπειρα αυτοκτονίας και να μην τους κλείνει σε άσυλα ώστε να προσπαθησει να τους θεραπεύσει") , τα "" στο νιάζεται αυτο το ρόλο έπαιζαν .
εγω απλως είπα ότι "νίαζεται" για το συγκεκριμενο θεμα, δεν είπα ότι το κανει απο ευσπλαχνία ...
οι λ΄γοι είναι άλλη ιστορία...
quote:
Έχεις ταλέντο να με εξοργίζεις φίλε μου...
...μα γιατί παθιάζεσαι φίλε μου ? εσύ παλι έχεις ταλέντο να μειώνεις τον άλλον και να τείνεις προς να δημιουργείς ηλεκτρισμένο κλίμα...
εγω , όσο και αν δεν το πιστεύεις , σε εκτιμω μέσα απο τις απαντήσεις σου και χαίρομαι που μας δίνεται αυτή η δυνατότητα να κανουμε αυτούς του διαλόγους( ή έστω αντιλογους )...
εσύ απο την άλλη έχεις ήδη φροντίσει να μου αποδώσεις χαρακτηρισμους ( εμμέσως ) και λυπαμαι αν έχεις τετοια άποψη για μένα...
εγω απο την άλλη σε θεωρώ άξιο συνταξιδευτή μου και οπότε θα ήταν υποκρισία να αρχισω να σκληραίνω και εγω τη γλωσσα μου μια και θα έλεγα πράγματα τα οποία δεν τα πιστεύω ...
να με συγχωρείς να δεν σχολίαζω όλα όσα λες ... απλως δεν εχω τον χρόνο να ασχολουμε με όλα . αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα διαβάζω.
Edited by - T-SEEKER on 18/08/2003 16:58:33
Δε με ενδιαφέρει αν έχεις ή δεν έχεις υπολογιστή σπίτι σου.
Κρίνω απο αυτά που γράφεις, όσα γράφεις και όπου απαντάς...
'
quote:
βεβαίως και δεν εγκρίνω την μελλοντική κοινωνία αν εξελιχθουν προς το βαθμό που περιέργαφε ο Οργουελ ( αν και καπου προς τα κει παμε ) τα πράγματα αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι τα σημερινά μετρα είναι τόσο υπερβολικα ...
το κρατος δεν σου λεει τίποτα αν θελεις να καπνίσεις ή να πιείς αλλα είναι υποχρεωμενο να σου πει όταν η συμπεριφορα σου επηρεάζει τους άλλους και τους θετει σε κιινδυνο ( βλέπε κράνος κλπ )
Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι...
Αν σου επέβαλαν απο αύριο κάποια πράγματα θα επαναστατούσες και θα έβρισκες και το δίκιο σου...έτσι...μας περνούν αυτά που θέλουν να μας περάσουν εύπεπτα...πίνουμε και σόδα και μετά μας χτυπάν και στην πλάτη για να ρευτούμε...
Η εποχή Όργουελ δε θα ξημερώσει απότομα, δομείται μεθοδικά ώστε να επιτύχει...
Όπως όμως είπε ο Ιησούς...
Όπως βλέπετε τα σύννεφα στον ουρανό και λέτε πως θα βρέξει, τοιουτοτρόπως θα πρέπει να διαβάζετε και τα σημεία των καιρών...
Το δέντρο κρίνεται απο τους καρπούς του.
Ένα σάπιο δέντρο θα βγάλει άχρηστο καρπό,
ενώ ένα υγιές δέντρο θα βγάλει καλό καρπό...
'
Φίλε μου γι' αυτό υπάρχουν τα smilies, για να εκφράζουν το συναίσθημα των λέξεων.
Αν σου πω "Έχεις ταλέντο να με εξοργίζεις" και βάλω ενα πλατύ χαμόγελο, είναι το ίδιο με το αν βάλω το θυμωμένο smilie??
Και εγώ σε σέβομαι, η γραφή ευτυχώς βγάζει πολλά κομμάτια απο μέσα μας αλλά δυστυχώς αδυνατεί να μεταφέρει συναίσθημα...
Γι' αυτό και η "χρόνια" διαμάχη μου με άλλο μέλος για τους άτυπους κανόνες γραφής σε forums στο διαδίκτυο...
Ο τρόπος γραφής βοηθά έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται οι συζητούντες την συναισθηματική κατάσταση του γράφοντως...
Σε forums γράφω περί τα πέντε χρόνια και έγραφα μόνο σε ξένα sites.
Υπάρχουν κάποιοι άτυποι κανόνες που αν τους κατανοεί αυτός που διαβάζει, τότε κατανοεί τη συναισθηματική κατάσταση του συνομιλητή του...
Για να σε βοηθήσω να ερμηνεύσεις το πώς γράφω, θα σου παραθέσω μερικά...
'
Κεφαλαία όπου θέλουμε να τονίσουμε τη λέξη ή να φωνάξουμε.
Αποσιωποιητικά όπου έπειτα απο τη φράση δίνουμε χρόνο στη σκέψη...
Θαυμαστικό για να δώσουμε έμφαση.
Σημαντική βοήθεια προσφέρουν τα smilies που μας βοηθούν να εξωτερικεύσουμε το συναίσθημα στεγνών λέξεων.
Η απάντηση λιτά και απλά δεν είναι ένδειξη διάθεσης προσβολής αλλά τονισμός των θέσεων του γράφοντως όταν αυτές οι θέσεις δεν εισακούστηκαν την πρώτη φορά γραφής του μηνύματος.
Λέγοντας όλα αυτά δε θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά όλοι δε γεννήθηκαν ξέροντας αυτούς τους άτυπους κανόνες επικοινωνίας στο διαδίκτυο.
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 19/08/2003 02:51:45
σωστα αυτα που λες αλλα πιστεύω πως έχουμε πολυ δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο σημειο του οργουελ και δεν νομίζω ότι μπορουν να επιφερουν τόσο μεγαλες αλλαγές χωρίς να το παρουμε εμείς χαμπαρι .
όσο αγάλι αγάλι να γίνονται κάποια στιγμή θα το κατανοήσει ο ευρύς λαός...
είμαι αισιόδοξος σχετικα με την δύναμη μας και πιστεύω πως παρόλο που τα σχεδια των εξουσιαστων είναι τετοια δεν θα μπορέσουν να τα υλοποιήσουν
εκτός βέβαια και αν έχουν καταφέρει να μας αποβλακωσουν μεχρι τότε...
αλλα σε καμία περίπτωση , δεν θελω να καταλήξω σαν τους χριστόδουλους που εξαιτίας της μη αναγραφής του θρησκευματος αρχίσαν και λεγανε για τσιπακια στα χερια ,666 και τα γνωστα.
+
τους καταλαβαίνω φίλε μου αυτους τους "κανόνες" .απλώς η λέξη "εξοργίζεις" έχει δύναμη όπως και να το κάνουμε .
τέλος παντων ...
δεν αξίζει να συνεχίσουμε αυτην την κουβέντα και να χαλαμε τις καρδιες μας
ξερω ότι είσαι καλό άτομο .απλά είσαι λίγο επιθετικός μερικες φορες
καλή συνέχεια λοιπόν φίλε.
( Ποιοι είναι αυτοί που κυβερνάνε σήμερα τον πλανήτη; Οι επιστήμονες; Οι άριστοι του πνεύματος; Οι πολιτικοί μήπως; (εδώ γελαμε πολύ...) Ή αυτοί που ελέγχουν τον πλούτο;
ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ
ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ <<ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ>> ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;
ΠΑΝΤΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΟΥΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ 'Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ 'Η ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ:
α]ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΝΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
β]ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
γ]ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
δ]ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ
ε]ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ
στ]Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ζ]ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ
η]ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ![ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΧΩΡΙΣ ΕΦΟΔΟΥΣ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ]
ΦΙΛΙΚΑ!
Το πρώτο χαρτονόμισμα 'εφευρέθηκε' στην αγγλία με τη μορφή επιταγής ή I.O.U. (όπως άλλωστε υπάρχει εώς σήμερα). Ήταν χειρόγραφο, με παραλήπτη ένα μόνο άτομο και εκδιδόταν από δημόσιους οργανισμούς με κατάθεση ανάλογης αξίας αντικειμένων στο ταμείο όπου απήλασε τους εύπορους απο το πρόβλημα να πρέπει να μεταφέρουν την κινητή περιουσία τους. Σιγά σιγά οι ανταλαγές γίνονταν με αυτό το μέσον και καθιερώθηκαν στο σημερινό βαθμό. Τα χαρτονομίσματα έχουν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.
Αδυνατώ να φανταστώ το αν θα ήμασταν καλύτερα εάν καταργούσαμε τα νομίσματα/χαρτονομίσματα και να γυρνούσαμε στη μέθοδο της ανταλαγής, αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Πόσες κότες δηλαδή θα χρειαζόταν ένας για να 'αγοράσει' ένα laptop, και θα είχε το Plaisio© κοτέτσι αρκετά μεγάλο για να τις χωρέσει; Η θα υπολογίζαμε την αξία της κάθε κότας σε ευρώ, οπότε δεν θα ξεφεύγαμε απο τη νοοτροπία του νομίσματος.
Αν ευχαριστεί κανέναν πάντως, τα νομίσματα/χαρτονομίσματα τείνουν να εξαλειφθούν στο βωμό του πλαστικού χρήματος. Προσωπικά προτιμώ 1000 φορές '5 και στο χέρι παρά 10 και ΑΤΜ', για λόγους που ξεφεύγουν απο το topic