- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Η μείωση των πουλιών στις πόλεις ίσως οφείλεται στις... γάτες
Λονδίνο
Η παρατηρούμενη μείωση των πουλιών στο αστικό περιβάλλον οφείλεται στις κατοικίδιες και τις αδέσποτες γάτες, υποψιάζονται Βρετανοί ερευνητές. Τα αιλουροειδή όχι μόνο σκοτώνουν πουλιά, αλλά και τα φοβίζουν τόσο πολύ ώστε να εμποδίζουν την αναπαραγωγή τους.
Σε αστικές περιοχές όπου η πυκνότητα των γάτων είναι μεγάλη, οι... δολοφονίες πτηνών θα μπορούσαν να είναι ο μοναδικός λόγος της παρακμής τους.
Ωστόσο η άμεση θανάτωση των πουλιών φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη επίδραση που έχουν οι γάτες. Όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, ο Δρ Αντι Μπέκερμαν του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Βρετανία ανέπτυξε ένα μαθηματικό μοντέλο πουτ λαμβάνει υπόψη τόσο τους θανάτους όσο και τον παράγοντα φόβο.
Το μοντέλο δείχνει ότι ακόμα και σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν πολλές γάτες, το φόβητρο είναι αρκετό για να προκαλέσει μείωση του πληθυσμού των πτηνών. Μείωση κατά έναν νεοσσό ανά ζευγάρι ανά χρόνο ανά γάτα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των πτηνών έως και 95%.
Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Animal Conservation.
Newsroom ΔΟΛ

Ο καύσωνας θα συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη του μήνα οπότε είμαστε ακόμα στην αρχή.
Νομίζω σήμερα είπαν πως σε κάποιες περιοχές θα φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.
Δεν είμαστε όμως μόνο εμείς καθώς το κύμα καύσωνα πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Μεσογείου.
Επίσης, από χθες έχουν αρχίσει διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Αθήνας κι ίσως ακολουθήσουν κι άλλες...
Δε μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τίποτα άλλο από υπομονή! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Αυτός ο καφές πάει γάντι, με τέτοιο καύσωνα.

quote:
Φίλε Krios, το να τακτοποιήσεις τα πράγματα σου εκεί που πρέπει να τα βάλεις και να τα βγάζεις από κούτες κτλ, πιστεύω πως είναι το πιο δύσκολο.
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου!
quote:
Κριός, βρε παιδί μου τι σπίτι έχεις κα τρέχεις τόσες εβδομάδες;
Τα ανάκτορα του βασιλέως...
![]()
![]()
![]()
Υπομονή δύο μέρες ακόμα, και μετά οι τυχεροί, θα απολαύσουν τη θάλασσα!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
Από την μία μου λες να έρθω στην Ύδρα (που έχω έρθει), γιατί δεν πιάνει πάνω από 35 βαθμούς και πιο κάτω γράφεις ότι βράζει ο τόπος;
Ααααααααααα......
Τέλος πάντων σε νησί δεν πατάω πλέον, μόνο απάτητα βουνά - πάνω από 1000 μέτρα ύψος - εκεί είναι η τελική δροσιά, μέσα στις ρεματιές και στα φαράγγια...
Τι κάνω την τρέλα μου εδώ στην Αθήνα;;;
Κριός,
Με ένα φραπεδάκι δεν την βγάζουμε πέρα...
Το maraki8 είχε βάλει κάτι ωραία αναψυκτικά πιο παλιά (αν δεν κάνω λάθος με το αλτσχάιμερ που έχω...).
Βάλτε κάτι πιο δυνατό...
Κάτι πολύ παγωμένο, όπως το ξενοδοχείο από πάγο... Δροσερά κρεβατάκια που θα έχει...
Εγώ ήμουν που έβαλα την καϊπιρίνια σε προηγούμενο μήνυμα.Τώρα θα σας κεράσω ένα strawberry daquiri,παγωμένο παγωμένο.Σκεφτείτε να το πίνετε σε ένα roof garden,στην Αθήνα μας...

Και για τους πιο απαιτητικούς και ονειροπόλους,γιατί να μην πιούμε το κοκτέηλ μας,ΜΕΣΑ στην θάλασσα;;;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
ellovos,όση ζέστη και να έχουν τα δύο αυτά νησιά,ποτέ δεν θα πάψω να τα επισκέπτομαι.Έρχομαι στάνταρ δύο φορές τον χρόνο και αν και μένω πάντα Σπέτσες,κάνω ένα περασματάκι και από την Ύδρα.Στάνταρ επίσης,Αρμάτα τον Σεπτέμβρη,χεχε!!
ΥΓ.Σε όποιον αρέσει το μαύρισμα,το γρήγορο και βαθύ μαύρισμα,ας πάει σε ένα από αυτά τα δύο νησιά.Εγγυώμαι προσωπικά,ότι μέσα σε δύο μέρες,θα αποκτήσει τροπικότατο μαύρισμα!!!

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Κριμα (για μενα) που απεχω παρα πολυ απο την θαλασσα!!!

quote:
Ellovos,
Από την μία μου λες να έρθω στην Ύδρα (που έχω έρθει), γιατί δεν πιάνει πάνω από 35 βαθμούς και πιο κάτω γράφεις ότι βράζει ο τόπος;
Ααααααααααα......
ΦΙΛΕ OANNHSEA ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΠΟΥ Η ΑΘΗΝΑ ΕΒΡΑΖΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΧΑΜΕ 31,32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΑΕΡΑΚΙ, ΠΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΝ ΩΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ.
ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΙΖΕΙ 3,4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
quote:
ellovos,όση ζέστη και να έχουν τα δύο αυτά νησιά,ποτέ δεν θα πάψω να τα επισκέπτομαι.Έρχομαι στάνταρ δύο φορές τον χρόνο και αν και μένω πάντα Σπέτσες,κάνω ένα περασματάκι και από την Ύδρα.Στάνταρ επίσης,Αρμάτα τον Σεπτέμβρη,χεχε!!
ΜΑΡΑΚΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΥΔΡΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΡΚΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ.
12 ΜΕ 5 ΕΙΜΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ.
Η ΑΡΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΥΔΡΑ ΛΕΓΕΤΕ ΜΙΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.
ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ Η ΙΔΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ.
Μόνο το Μαράκι8 κερνάμε καφεδάκι;;;