ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τάι - Τσι - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Τάι - Τσι - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

prostyxos135 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
prostyxos13Νέο Μέλος
26/09/2003, 23:50:44
Εδώ και λίγο καιρό ασχολούμαι με το Τάι - Τσι. Η υγεία μου έχει βελτιωθεί, όπως και η ζωτικότητα μου. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Όσοι γνωρίζεται links ή βιβλία προτείνετέ τα.

ParadizeΝέο Μέλος
27/09/2003, 18:47:14
Καταρχήν φίλε δεν ξέρω που και αν στο έμαθαν σωστά. Γιατί το Tai Chi Chuan, όπως και της ίδιας οικογένειας το Chi Kung χρειάζεται πρώτα την εμπέδωση του Yin Yang.
Δεν είναι τόσο εύκολα αυτά, χρειάζεται μια προεργασία, αλλιώς δεν γίνεται σωστά.
Δες και εδώ αν θες ένα παρόμοιο θέμα που βρήκα από μια γρήγορη αναζήτηση στο ESOTERICA Forum:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=396
AntonisΝέο Μέλος
29/09/2003, 23:47:01
Καλησπέρα
Δε νομίζω ότι πρέπει να τρομάξουμε το φίλο πρόστυχο. Η ύπαρξη του και μόνο δίπλα σε έναν δάσκαλο του Tai Chi, όταν αυτός ο τελευταίος το ασκεί σωστά, είναι αρκετή για να βελτιώσει την κατάσταση του ενεργειακού του πεδίου και συνεπώς και την πνευματική και σωματική. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται ανάμεσα σε μια ολόκληρη τάξη!
Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ακατάλληλοι δάσκαλοι κι αν πέσουμε σ' έναν τέτοιον, αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουμε. Αρκεί, βέβαια, να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

30/09/2003, 21:23:55
καλησπέρα Πρόστυχε!!!

Το τάι τσι τσουάν εκτός από πολεμική τέχνη που επιδρά στο νου-σώμα-ψυχή, αλλά και βελτιώνει την κυκλοφορία της ενέργειας (chi) μέσα σου, αποτελεί για πολλούς και δρόμο εσωτερικής μαθητείας. Επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος αυτοάμυνας (πολλοί αγνοούν αυτόν του τον ρόλο, αν και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στην ολιστική θεώρηση αυτής της πολεμικής τέχνης).

Με ποια προσέγγιση γίνεται η μαθητεία σου στην τέχνη αυτή;

αυτή...που τα κατάφερε!

RinpocheΝέο Μέλος
23/10/2003, 15:05:48
Ωθούμενος από το θέμα των πολεμικών τεχνών έψαξα στο φόρουμ για ανάλογα θέματα και έπεσα πάνω σ’ αυτό εδώ το οποίο μου δημιούργησε κάποιες απορίες. Συγκεκριμένα:

Μπορείς φίλε paradise να μας εξηγήσεις τι εννοείς με την εμπέδωση του γιν γιάνγκ και πως αυτή επιτυγχάνεται;

Ομοίως θέλω να ρωτήσω τον φίλο Αντώνη τι εννοεί όταν μιλάει για «βελτίωση της κατάστασης του ενεργειακού πεδίου» και πως αυτή γίνεται αντιληπτή;

Περιμένω απαντήσεις εάν βέβαια υπάρχουν.