- Δωδεκάθεο ή Ορθοδοξία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ο Χριστιανισμός σαν ιδεολογία δεν απέχει καθόλου απο την πίστι των αρχαίων. Οι παπάδες μας τα χάλασαν στην πράξι(αχ αυτό το χρήμα -- είναι πανάκριβα τα ρημάδια τα δισκοπότηρα)
Φίλε Δημοσθένη-Ατρείδη δίνεις ένα μεγάλο κατεβατό για το τι δεν είχε η αρχαία Ελληνική Θρησκεία, για να «αποδείξεις» με αυτό τον τρόπο ότι δεν ήταν Θρησκεία.
Είναι πιθανό πως οι γνώσεις μου για την Αρχαία Ελλάδα να υστερούν από τις δικές έτσι θα σταθώ όσο το δυνατόν στην ουσία της συζήτησης.
Λες λοιπόν:
είχαν αρχιεπισκοπή και αρχιεπισκόπους ;
είχαν τμήματα διοικήσεως ;
είχαν επιτροπές ;
……………………………………
είχαν βαθμοφόρους για τις δημόσιες σχέσεις ;
είχαν ακίνητα ;
είχαν τεχνική υπηρεσία ;
είχαν κατηχητικό ;
είχαν αποστολικές διακονίες ;
είχαν ακίνητα ;
είχαν αναπληρωτές ;
είχαν λογιστήριο ;
ΕΙΧΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑNΩΣΗ ;
Τίποτα απο τα παραπάνω δεν είχαν ή ανάλογα αυτών, δηλαδή ούτε οργάνωση ούτε ιεραρχεία.
Και επίσης οι ιερείς και οι ιέρειες και μύστες δεν είχαν κανένα τίτλο βαθμίδας λόγο ιεράρχεισης. Δεν είχαν βαθμίδες ιεραρχείας.
Το δόγμα είναι προνόμιο αυτών που νομίζουν ότι κατέχουν την μοναδική αλήθεια.
Ουδείς εκ των αρχαίων Ελλήνων ισχυρίστηκε ότι κατέχει την μοναδική αλήθεια. Γιαυτό δεν είχαν δόγμα.
Προσωπικά μπορώ να πω τα ίδια και περισσότερα για τις θρησκείες των Ινδιάνων της Αμερικής, των άγριων κανιβάλων του Αμαζονίου, των φυλών των μαύρων στην Αφρική και των περισσότερων ημιάγριων νομαδικών φυλών.
Και λοιπόν, κανείς δεν είχε θρησκεία;
Μα όσο πιο πρωτόγονο είναι ένα θρησκευτικό σύστημα, τόσο και πιο απλοποιημένη δομή έχει!
Όλοι τους λοιπόν, είχαν απλά μια «Θεοαντίληψη»;;;
Ενδιαφέρον, μα και οι Εβραίοι είχαν μια «Θεοαντίληψη» για έναν λίγο απόλυτο Θεό, γιατί να την ονομάζουμε Ιουδαϊκή Θρησκεία άραγε;
Δόγμα φίλε μου δεν είναι η εμμονή που παρατηρείται στη θρησκευτική πίστη ως «αναλλοίωτη Αλήθεια» και εθελοτυφλεί σε κάθε τι ξένο ή νέο.
Δόγμα είναι ο ορισμός της θρησκευτικής πίστης που την διαφοροποιεί από άλλες.
Είναι η Κοσμογονία, ο Ορισμός σχέσης Θεού/ων και Ανθρώπου, οι (ιδιοτελείς πολλές φορές) σχέσεις των πιστών μέσω της προσέγγισης αυτής της λατρείας.
Λατρεία βέβαια είναι να προσεύχεσαι και να ζητάς την επέμβαση των Θεών, να δίνεις προσφορά υλικών αγαθών, ζητώντας τύχη, πλούτο, υγεία κλπ.
Και γενικά όλες αυτές τις λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις όπου προσεγγίζεις το θείο μέσω ειδικών (ιερείς ονομάζονται σε όλες τις θρησκείες, άντε σαμάνοι) και με συγκεκριμένους τρόπους.
Δεν κατανοώ την αντίδρασή σου σε κάτι το τόσο αυτονόητο!
Φυσικά αλλιώς λατρεύονταν η Αθηνά στην Αθήνα και στην Πέλλα, η Παναγιά να δεις από πόλη σε πόλη και από νησί σε νησί.
Τι σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχει Χριστιανική Λατρεία, αλλά ελεύθερη αντίληψη περί Παναγίας;
Φίλε μου όταν η Αλήθεια είναι «κτήμα» των λίγων και την διαχειρίζονται υπάρχει Ιερατείο. Τώρα το αν δεν είχε πυραμιδική δομή όπως της Αιγύπτου, είναι διαφορά που χαρακτηρίζει τους Έλληνες. Εξάλλου ούτε δομή ενιαίου κράτους είχαμε, τρωγόμαστε και σφαζόμαστε μεταξύ μας.
Αυτό τι αποδεικνύει, ότι δεν υπήρχαν Έλληνες;
Αλλά φύλα που αλληλοσπαράσσονταν σε πόλεις;
Αν τέλος θεωρείς πως είναι πιο ρομαντικό για τους Έλληνες να μην είχαν θρησκεία, τι να πω, είναι ένας ευχάριστος μύθος. Μην όμως, σε παρακαλώ, ασχημονείς αν κάποιος δεν τον αποδέχεται!
Με Σεβασμό και Αγάπη.
ηρθατε ολοι προετοιμασμενοι στο forum οτι πουλαγα το ειχατε ηδη
γιαυτο και εγω θα προσπαθησω να κερδισω διαφορετικα τα ματωμενα λεφτα σας (Αγγελε η ηθικη εχει ενα κακο.....δεν τρωγεται)
και ετσι σας παρουσιαζω το νεο μου antivitus σε δραση
να τι παθαινει οποιος δεν το χρησιμοποιει
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ
ετσι δεν δουλευουν και οι παπαδες?

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it

Απαγορεύονται οι σκυλοκαυγάδες στην ΑΡΕΝΑ του esoterica.

Edited by - Anounakis on 05/12/2003 00:10:07
πες μου γιατι δεν θα την βγαλεις καθαρη,μην τολμησεις και ερθεις στην συναντηση,θα σε μαζεψει αλλο διαστημοπλοιο και θα σε παει σπιτι σου...
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
quote:
πες μου τωρα πως πηρες αυτην την φωτογραφια,την ειχα στο προσωπικο μου αλμπουμ που ειχα ανοιξει με θεμα" οταν επεσα απο τις σκαλες" ...
ώστε έτσι... έπεσες από τις σκάλες;
σε ποιόν τα πουλάς αυτά;
τις έχεις ξαναφάει και από άλλους;
Τελικά σου αρέσει το ξύλο
και γι αυτό τα έβαλες μαζί μου...
Μήπως είναι το βίτσιο σου τελικά;
Ε αφού σου αρέσει να τις τρως
άρπα και αυτή

Edited by - Anounakis on 05/12/2003 00:27:56

και ξανα έλα... να τα βάλεις με τον πρωταθλητή...

μην το ξοδεψετε ολο σε ενα ενα μερος ομως

και για αλλη μια φορα επεσα εξω επαγγελματικα γιαυτο αποφασισα να σας εκδικηθω σπαγγοραμενοι
εβγαλα απο την μεση αυτον που μου χαλαει την δουλεια και σας χαριζει πραγματα που εγω πουλαω
να δω τι χριστουγεννα θα κανετε τωρα
απαισια μαλλον ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑ

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it

Ευχαριστώ τον προπονητή μου
και την οικογενειά μου
που μου συμπαραστάθηκε
στην δύσκολη αυτή μάχη...

Edited by - Anounakis on 05/12/2003 00:44:10

φαε αλλη μια και εσυ

για να καταντισεις ετσι

ελα αλεκο...ποιος ειπες οτι κερδισε ;;;;;;ποιος;;;;;![]()
![]()
![]()

πως νοιωθεις υστερα και απο αυτο ;;;;;;;
Edited by - manos on 05/12/2003 00:59:29
Είπες τίποτα;
Γιατί δεν ακούγεσε καλά
μέσα από τους επιδέσμους...

(Κατόπιν συμφωνίας με τον Admin)
Η φωτογραφία δεν δείχνει
το πάνω μέρος του σώματος
του Μάνου (γιατί η εικόνα είναι
ιδιαιτέρως αποκρουστική...)

Edited by - Anounakis on 05/12/2003 01:19:56
μετα απο εξαιρετικα επιπονες προσπαθειες των δημοσιογραφων σε ολοκληρο τον κοσμο βρεθηκε τελικα και ο announakis....
η φωτο επισης σοκαρει,γιατι δεν ειναι μουφα... κατω των 18 μην μπειτε ,ο αγωνας πιστευω δεν ειχε νικητη
Edited by - manos on 05/12/2003 01:40:42
πως μπορεί να
βρέθηκα εκεί αφού δεν με πέτυχες
ούτε μια φορά;
σου τις έριξα ,
αλλά έφαγες κιόλας...
τέλος πάντων;
Αλλά ρε θηρίο σε παραδέχομαι
που την βρήκες αυτή την φωτογραφία
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ.
Όχι ότι μου αρέσουν αυτά τα θεάματα
πάντως , μετά από αυτό
δέχομαι την ήττα σου..
εεεε την ισοπαλία ήθελα να πω.

με δυσκολια γραφω και οχι λογω των επιδεσμων ......