- Εσείς παιδιά καπνίζετε; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Εγώ δεν κάπνισα ποτέ μου αλλά βέβαια αυτό μου στοίχισε μερικές "φιλίες" που στην εποχή της εφηβείας με θεωρούσαν ξενέρωτη επειδή όχι μόνο δεν κάπνιζα αλλά ήμουν από τότε αντικαπνίστρια...
Να κατι που λιγο-πολυ νομιζω εχουμε περασει ολοι οι μη-καπνιζοντες!!!!
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
Πριν το κοψω ειχα κανει καποιες χαλαρες προσπαθειες που τελικα ηταν ακαρπες
Τελικα για να το κοψω βοηθηθικα, τελειος συμπτωματικα απο ενα ντοκιμαντερ που ετυχε να δω και ανελυε τον τροπο που δρα η νικοτινη στον οργανισμο και του προκαλει εθισμο.
Για να μην τα πολυλογω η νικοτινη πανω κατω αντικαθιστα καποιες ουσιες που εκρινονται καπου στον εγκεφαλο και οι οποιες προκαλουν ευχαριστα συναισθηματα, με αποτελεσμα ο οργανισμος να σταματα να τις εκρινει και ετσι σου δημιουργιται η αναγκη να καπνισεις .
Ο οργανισμος αρχιζει να εκρινει αυτες τις ουσιες ενα μηνα απο την στιγμη που θα κοψεις το τσιγαρο, οποτε αυτος ο μηνας ειναι ο δυσκολος ο πρωτος.
Ενα αλλο κακο που εχει η νικοτινη ειναι οτι παραμενει στα σημεια του εγκεφαλου που εχει αντικαταστιση (αυτα που ελεγα παραπανω) για ελαχιστο χρονικο διαστημα, πανω κατω 15 λεπτα αναλογα και τον καθε ανθρωπο με αποτελεσμα να θες να καπνιζεις συνεχως.
Τωρα το πως το εκοψα, σε αυτο με βοηθισε και η τυχη, ετυχε εκεινω το διαστημα να αρρωστησω καποιες μερες (5 συννολικα) και το εκμεταλευτικα στο να το ελατωσω
μετα τα τσιγαρα που εκανα απλα απο αμηχανια τα καπνιζα λιγο στην αρχη και μετα τα πεταγα
εκοψα το καπνισμα στο σπιτι και στο αμαξι
και ετσι τελικα κατορθωσα να μειωσω το καπνισμα στο ελαχιστω χωρις να υποφερω καθολου, αφου κανα τσιγαρακι οταν επρεπε το εκανα
ολο αυτο το πραγμα κρατεισε κοντα 5 μηνες, εδω και δυο χρονια δεν νοιωθω απολυτως καμια αναγκη για τσιγαρω, αντιθετως νοιωθω απεχθεια.
Φιλικα παντα dimosot συγμνωμη ανα σας κουρασα
Υ.Γ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟ ΕΧΩ ΚΡΑΤΕΙΣΗ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΟ

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)
dimsot
quote:
Γεια σας φιλοι εγω ειμαι 30 χρονων και εχω κοψει το καπνισμα εδω και τρια χρονια (καπνιζα απο τα 16)
Εσένα σίγουρα θα σε κάνω είδωλό μου, διαφορετικά δεν θα το κόψω ποτέ!
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
τα κατάφερε!
Τι σου λεει η αφίσα μου;
Edited by - ΔΩΡΙΔΑ on 11/01/2004 09:23:20
ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΤΙ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙΟ ΣΑΝ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΕ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ "ΘΑΝΑΤΙΚΑ" ΣΧΟΛΙΑ;
ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΤΗ.
"ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ"
ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ
"ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΖΥΓΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ"
ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"
quote:
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙΟ ΣΑΝ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΕ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ "ΘΑΝΑΤΙΚΑ" ΣΧΟΛΙΑ;
Ωραία! Ιδού άλλος ένας καλλιτέχνης καπνιστής!
Κι αν δεν έχεις δίκιο!
Και στο κάτω-κάτω, όπως έγραψε κι άλλο μέλος, τι σημασία έχει το τι γράφουν από τη στιγμή που ήδη το έχω αγοράσει!
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Δεν το καταλαβα, (ανεξαρτητα απο τον σκοπο του τεραστιου αυτοκολλητου), τι σε πειραζει...?!?!
quote:
ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΕ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ "ΘΑΝΑΤΙΚΑ" ΣΧΟΛΙΑ;
Συγνώμη αλλά νομίζω ότι το μήνυμα του υπουργείου υγείας καταλαμβάνει το 1/3 του πακέτου αν δεν κάνω λάθος! Τα υπόλοιπα 2/3 είναι αφιερωμένα στους φανατικούς καπνιστές για να τα βλέπουν και να αγαλιάζει το μάτι και η ψυχή τους (χαρά στο φοβερό έργο τέχνης που αμαυρώνεται). Δεν έχουν λοιπόν και τα άλλα παιδιά που ξεκινούν το κάπνισμα - αλλλά και ενήλικοι καπνιστές που δεν ξέρουν ή ξεχνούν το κακό που κάνει το κάπνισμα την ευκαιρία να τους γίνει γνωστό αυτό?
Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι το σήμα αυτό θα πρέπει να καταλαμβάνει το μισό πακέτο, γιατί έτσι μόνο θα είναι δίκαιο προς όλους. Μισό λοιπόν πακέτο για τους καπνιστές και μισό για τους αντικαπνιστές...
Δε ξέρω πάντως τι λέτε εσείς αλλά στην Αμερική αν έχετε ταξιδέψει θα έχετε δει πόσο λίγοι είναι οι καπνιστές... και που τους βάζουν να κάθονται στα ρεστοράν. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τον καιρό εδώ...
Εκείνοι αν και αμερικανάκια έχουν την φρόνηση να κρίνουν τι είναι καλό για την υγεία τους και τι όχι... Εμείς εδώ οι έξυπνοι Ελληνάρες τι κάνουμε?
Μάλλον άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη...

quote:
Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι το σήμα αυτό θα πρέπει να καταλαμβάνει το μισό πακέτο, γιατί έτσι μόνο θα είναι δίκαιο προς όλους. Μισό λοιπόν πακέτο για τους καπνιστές και μισό για τους αντικαπνιστές
Θα συμφωνησω μαζι σου!
Σιγουρα σημερα δεν ειναι και πολλοι αυτοι που δεν ξερουν το κακο που προκαλει το καπνισμα.
Οσων αφορα ομως τα παιδια...!
Θα μου πειτε τωρα, καπνιζουν τα παιδια...??!
Για ρωτηστε μερικους καπνιζοντες...καποιοι απο αυτους θα σας πουν οτι αρχισαν απο μικροι και απο περιεργεια το κανισμα...!
ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΛΙΓΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ
ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ 4 ΤΣΙΓΑΡΑ.
""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"
quote:
Avallon ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ Η ΟΧΙ, ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.
Aυτό που εννοώ είναι ότι για τα παιδιά που μόλις ξεκινάνε το κάπνισμα το πακέτο (χρώματα-ντιζάϊν΄-εικόνες) είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας απ'ότι φάνηκε από παγκόσμια έρευνα μαρκετινγκ... Αν όμως είναι μισό μνημόσυνο - μισό χαρμόσυνο ίσως το ξανασκεφθούνε.
Η έρευνα επίσης έδειξε ότι τα πακέτα που πουλούν περισσότερο στους νέους είναι τα κάμελ και κάποια άλλα αυτού του τύπου λόγω των όμορφων σχεδίων τους.
Ελπίζω τουλάχιστον τώρα να έγινα κατανοητή...