- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Αν με σοφίσματα βρω τρόπους να διυλίζω τον κώνωπα και να ναρκισσεύομαι για τις επιλογές μου, νομίζω πως "επιβαρύνω το κάρμα μου" πολύ περισσότερο απ'ότι αν την έτρωγα τη ρημάδα την Ασπρούλα που ως χτες έβοσκε χαρούμενα.
Αγαπητέ φίλε .. φαίνεται οτι δεν κατάλαβες το σφαιρικό νόημα της υπόθεσης. Εσύ απο που ορμώμενος , είδες τα σοφίσματα και τις υπερβολές με σκοπό τον ναρκισσισμό και ποιός απο εμάς προσπάθησε να επιδείξει αυταρέσκεια ωστε να θέσεις τα περίτεχνα σοφιστικέ επιχειρήματα σου και την παραβολή οτι αν φάς ρημάδα την Ασπρούλα θα επιβαρύνεις το κάρμα σου.
quote:
Τι γέλια θα έριχναν οι γάτες, τα δελφίνια ή οι ύαινες για την επιχειρηματολογία μας;
Και τι φοβάσαι αγαπητέ μου , μήπως με τα γέλια των ζώων επιβαρυνθεί το κάρμα σου
Για ρωτησέτα λοιπόν να δούμε ποιός θα γελάσει.
Αντε να δούμε τι αλλο θα ακούσουμε...αλλος gigenis μας βρήκε ΕΛΕΟΣ 
Edited by - allzzaro on 28/02/2005 20:15:07
Καποιες μάλιστα απ' αυτες τις σκέψεις είχα εκφράσει κι εγώ σε παρόμοιο θέμα κάποτε και πάλι είχαν μείνει ασχολίαστες!...Να τις παρεθέσω λοιπον κι εγώ εδώ ξανά, μηπως και απαντήσει κανεις χωρίς υπεκφυγές
quote:
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει περαστεί η άποψη οτι δεν κάνει να τρώμε ζώα.
Δηλαδή τα φυτά δεν είναι ζωντανοι οργανισμοι;
Επειδή δηλαδη δεν μπορούμε να τα δούμε να κινουνται ή να τα χαϊδέυουμε
σαν κατοικίδια σημαίνει οτι αυτά μπορούμε να τα φάμε ενω τα ζώα όχι;!!Τι νοοτροπία είναι αυτή;
Μας αρέσει όλα να τα φέρνουμε στα μέτρα μας.
...........
Γιατι ζώα και φυτά έχουν τα δικαιώματα που εμείς, ανάλογα με τις ορέξεις μας, τους δίνουμε.
Λοιπόν καταλήγωντας, κατα τη γνώμη μου πάντα, το προβλημα δεν είναι αν τρώμε ζώα ή φυτά, γιατί στη φυση μας είναι να φάμε ή το ένα ή το άλλο ή και τα δύο.
Το πρόβλημα είναι οτι σκοτώνουμε και τρώμε πολύ περισσότερα απ' όσα χρειάζονται για την επιβίωση μας
Πράγμα το οποίο δεν κάνει κανένα άλλο ζωντανό ον.Γιατί το κάνουμε; επειδή μπορούμε
Για ακόμη μια φορά κάνουμε κακή χρήση των δυνατοτήτων μαςΑλλα η υποκρισία και η αλλαζονεία στο τέλος θα φάει εμάς.-

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 28/02/2005 21:04:54
quote:
Εχω γιό και μάλιστα μεγάλο ,τρώει τα πάντaEdited by - allzzaro on 28/02/2005 18:53:36
Για αυτό έγινε μεγάλος.![]()
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Edited by - τυχερουλης on 28/02/2005 21:49:51
Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους, όπως και εκείνοι με μένα.
Έγραψα εξ αρχής, πως Vegetarian ήρθε μόνο του, δεν το επεδίωξα, ούτε έγινε σκοπός ζωής.
Στην ανάγκη γνωρίζω πως θα φάω, μα έως ότου δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, απλά δεν το κάνω.
Ίσως με τα χρόνια να έγινα και αλλεργικός, μιας και δυο φορές που έφαγα κατά λάθος (ελιές Ascolane, έχουν γέμιση με κρέας) το σώμα μου γέμισε κοκκινάδια…
Πάντως, σε ταξίδι μου στην Νότια Ινδία, γνώρισα ανθρώπους και μου είπαν πως εδώ και 2500 χρόνια, όλοι τους είναι VEGETARIAN.
Μιλάμε για αρκετά εκατομμύρια.
Αν σε αυτούς υπάρχει Υποκρισία η Αλαζονεία φιλοι μου, δεν το ξέρω.
Εγώ παντός τους βρήκα αρκετά ήρεμους και αρμονισμενους, τόσο με τους εαυτούς τους, όσο και με τη φύση.
Αυτά τα λίγα,
αρέσει δεν αρέσει,
είναι γεγονός και αυτά μετράνε,
κάποιοι να τρώνε, και κάποιοι να μην τρώνε! ![]()
quote:Tυχερούλη μου.. δεν ξέρω πως εχεις χαρακτηρίσει.. τις ιδεολογίες μου
Edited by - allzzaro on 28/02/2005 18:53:36
Σε έχω χαρακτηρίσει σαν ευσυνείδητο χορτοφάγο που τρώει ψαριά και αυγά.
Δεν σε κρίνω ,σέβομαι απόλυτα αυτήν την ιδιαιτερότητα.
Ρωτώ για να μαθω,πως λειτουργεί ένα πράσινο μυαλό.![]()
Μια φορά την εβδομάδα αρκεί να τραφείς με κρέας..
Όχι περισσότερο.
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Όλα όσα γράφονται σε αυτό το τόπικ, είναι μια αντανάκλαση της αντανάκλασης, της αντανάκλασης της πραγματικότητας.
Οι πραγματικές αλήθειες δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τον υλικό μας νου, διότι αφορούν πραγματικότητες όχι αυτού του επιπέδου.
Απλώς οι Μεγάλοι Δάσκαλοι που εσύ απαξιώνεις, μας έχουν δώσει και συνεχίζουν να μας δίνουν κάποιες πληροφορίες για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια κάποια εικόνα.
Κάθε πληροφορία που παίρνουμε, μπορούμε να τη βάλουμε σε κάποια γωνίτσα του μυαλού μας και κάποτε ίσως μας χρησιμεύσει.
Εαν αρνείσαι κάθε είδους διδασκαλία ποιός πιστεύεις ότι θα μπορέσει να σε μάθει? Μήπως νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου?
Αυτό δεν είναι πιο εγωιστικό?
Ένας Μεγάλος Διδάσκαλος του προηγούμενου αιώνα έλεγε:
Φιλικά,

quote:
Αγαπητέ allzaro δε καταλαβαίνω γιατι κολλησες σε δυο φράσεις μονο απ' αυτα που είπε ο wendigo.
Καποιες μάλιστα απ' αυτες τις σκέψεις είχα εκφράσει κι εγώ σε παρόμοιο θέμα κάποτε και πάλι είχαν μείνει ασχολίαστες!...Να τις παρεθέσω λοιπον κι εγώ εδώ ξανά, μηπως και απαντήσει κανεις χωρίς υπεκφυγές
Γιατί το λες αυτό αγαπητή 1900? Ποιός υπεκφεύγει? Και εγώ και ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ και ο Allzzaro έχουμε κάνει ξεκάθαρες τις θέσεις μας.
Έχεις διαβάσει όλο το τόπικ?
quote:
Γιατί το κάνουμε; επειδή μπορούμε
Για ακόμη μια φορά κάνουμε κακή χρήση των δυνατοτήτων μαςΑλλα η υποκρισία και η αλλαζονεία στο τέλος θα φάει εμάς.-
Είναι ένα από τα παιχνίδια της αρνητικής δύναμης.
Και εμείς πέφτουμε στη παγίδα...
Φιλικά,

quote:Πάντως, σε ταξίδι μου στην Νότια Ινδία, γνώρισα ανθρώπους και μου είπαν πως εδώ και 2500 χρόνια, όλοι τους είναι VEGETARIAN.
Μιλάμε για αρκετά εκατομμύρια.
Αν σε αυτούς υπάρχει Υποκρισία η Αλαζονεία φιλοι μου, δεν το ξέρω.
Εγώ παντός τους βρήκα αρκετά ήρεμους και αρμονισμενους, τόσο με τους εαυτούς τους, όσο και με τη φύση.
Και στο Δελχί το ίδιο είναι αγαπητέ ΠΛΑΤΩΝΑ.
Ένα ακόμα πράγμα που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι παρόλο που το βιοτικό τους επίπεδο είναι πάρα πολύ χαμηλό, τους διακατέχει μια ευγένεια ψυχής και ποιότητα ανθρώπου που σε ξενίζει βλέποντας την εξαθλίωση σε συνδιασμό με την ανωτερότητά τους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πνευματικότητα για πάρα πολλούς αιώνες εχει αναπτυχθεί στην Ανατολή.
Φιλικά,

quote:Αγαπητός, αγαπητή Satsangi. Μια που εσύ ξερεις το τοπικ καλύτερα θα σου ήταν μήπως ευκολο να με καθοδηγήσεις στις απαντήσεις ή να τις βάλεις σε quotes να τις δω κι εγώ;
Γιατί το λες αυτό αγαπητή 1900? Ποιός υπεκφεύγει? Και εγώ και ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ και ο Allzzaro έχουμε κάνει ξεκάθαρες τις θέσεις μας.
Κι η βασική ερώτηση είναι αυτή:
Αναφερομαι σ' αυτους προβάλουν λόγους ηθικής για την χορτοφαγία
Σ' αυτους δηλαδή που λένε πως το να σκοτώνουμε τα ζώα για τροφή είναι ανήθικο γιατι προκειται για ζωντανούς οργανισμούς
Δηλαδή τα φυτά δεν είναι ζωντανοι οργανισμοί;
Επειδή δηλαδη δεν μπορούμε να τα δούμε να κινουνται ή να τα χαϊδέυουμε
σαν κατοικίδια σημαίνει οτι αυτά δεν έχουν ζωή;
Κι επειδή δε πιστεύω οτι μεχρι εκει φτανει μόνο η αντιληψή μας,
μπορώ μόνο να το θεωρήσω υποκρισία.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 01/03/2005 18:00:15
quote:
Αγαπητέ allzaro δε καταλαβαίνω γιατι κολλησες σε δυο φράσεις μονο απ' αυτα που είπε ο wendigo.
Sorry... μιλά για τα γέλια που θα κάνουν τα μελλοθάνατα όταν ακούσουν τα επιχειρήματα μας που μιλούν για το δικαίωμα τους στη ζωή.. Να μην κολλήσω δηλαδή.. μην μας τρελαίνεις και εσύ 1900 ..
Τώρα σε οτι αφορά τα επιχειρήματα του wendigo .. Ο wendigo και ο κάθε wendigo μιλά πάντα εκ του ασφαλούς.
Δεν τον έδεσαν ποτέ στο δένδρο με μία θηλιά 15 μ#@$%$#ες και να τον κυνηγούν να τον σφάξουν. Εχεις κρατήσει ποτέ σου αγκαλιά γουρουνάκι 1900? Εχεις κάνει ποτέ Χρστούγεννα σε χωριό?? Απο νωρίς το πρωί .. σπαρακτικές κραυγές νεογέννητων και οχι μόνο νεογέννητων αλλά και των μανάδων τους που ακούν τις φωνές των παιδιών τους.. μιλάμε για σπαρακτικά ουρλιαχτά που δεν λένε να σταματήσουν . ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. Ετσι είναι λοιπόν .. Τώρα αν εσεις μπορείτε να ακούτε τις κραυγές αυτές και να γλυφόσαστε .. για μένα είστε αξιοι της τύχης σας.
Ασεμε γιατί με σύγχυσες.
Α..Οσο για την Ασπρούλα. Για μένα αυτή είναι η ομορφιά του κόσμου.
Να την βλέπω να βοσκάει αμέριμνη κάτω απο το ανήσυχο βλέμμα μου.
Οσο για το κάρμα μου.. χ$#@^%κα.
Μην μου λέτε λοιπόν οτι διυλίζω τον κώνωπα ή οτι ναρκισσεύομαι .. σας παρακαλώ...
Edited by - allzzaro on 01/03/2005 18:12:17