ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/09/2009, 09:20:08
alfa-omega,

φίλε μου, sorry, αλλά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Μου φαίνονται πολύ μπερδεμένα αυτά που λες και συγνώμη, αλλά δεν τα καταλαβαίνω. Θα σου απαντήσω σ' αυτό που ξεκίνησα να σου πω, σχετικά με την ερώτησή σου "Πως όμως να δεχθούμε την ψυχή , όταν αυτή είναι αόρατη και βέβαια αμφισβητείται ακόμη η ύπαρξή της ?"

quote:

Πως όμως να δεχθούμε την ψυχή , όταν αυτή είναι αόρατη και βέβαια αμφισβητείται ακόμη η ύπαρξή της ? [ το ζεστό ψωμί, όταν το άνοιγες στην μέση, άχνιζε ; ]
Δεν μπορώ να σε αντιληφθώ , τι εννοείς ?
Ναι το ψωμί άχνιζε . [ o αχνός ευωδίαζε ; ]

Το δέχομαι , η ψυχή ευωδιάζει .

[Έτσι λοιπόν να δεχθείς την ψυχή. Σαν ευωδιά. Την δέχεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο που σου λέω ; ]

Αν θέλεις να συνεχιστεί η κουβέντα μας, πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά πράγματα. Να μιλήσουμε δηλ. την ίδια γλώσσα. Αυτή η γλώσσα λέει πως δεχόμαστε την ψυχή σαν ευωδιά. Το δέχεσαι ; Αν το δέχεσαι αυτό σημαίνει πως όταν στο διάλογό μας, χρησιμοποιούμε την λέξη "ψυχή", και οι δυο θα εννοoύμε μια όμορφη, τριανταφυλλένια ευωδιά, όπως ακριβώς ευωδιάζει ο ζεστός αχνός του φρέσκου, ζημωτού και χειροποίητου ψωμιού. Αν το δεχτούμε τώρα αυτό και οι δυο, δες αμέσως πως καταρρέουν όλες οι προηγούμενες σκέψεις που έχεις κάνει :

quote:
alfa-omega

Προκύπτει λογική εξήγηση, (για την αντίληψή μου ) αν τοποθετήσουμε την προσωπικότητα σε διαφορετικό επίπεδο, από την ψυχή .
Π.χ αν η ψυχή βρίσκεται στην αιωνιότητα (άσε τώρα τι είναι αυτή ,η πως μπορεί να την φαντασθεί ο καθένας μας ) και η προσωπικότητα σε μία οποιαδήποτε μπαχαλοκοινωνία .
Δηλαδή δύο διαφορετικές συχνότητες σκέψης ,που όταν συναντηθούνε ,ταυτισθούνε ,ευθυγραμμισθούνε η ενέργεια ακολουθεί αυτήν την σκέψη .

[ σε τι επίπεδο να βρίσκεται μια ευωδιά ; πως να βρίσκεται μια ευωδιά στην αιωνιότητα, αφού εσύ μύρισες την ευωδιά εκείνου του ψωμιού ΤΟΤΕ ; ΤΩΡΑ την μυρίζεις ακόμη ; Τι σκέψη μπορεί να έχει μια ευωδιά ; Καμία.

Αυτές τώρα οι ερωτήσεις που κάνω, είναι ακριβώς για να σου δείξω πως πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι είναι ψυχή (εμείς οι δυο, εμείς οι δυο που κουβεντιάζουμε δηλ. Γιατί αν δεν συμφωνήσουμε, άλλο θα εννοείς εσύ, λέγοντας "ψυχή", άλλο εγώ λέγοντας "ψυχή", άσχετα αν αυτό που λέμε είναι αντικειμενικό ή όχι. Κατάλαβες ; ) ]

09/09/2009, 09:29:29
Εγώ δεν σου λέω να δεχθείς πως η ψυχή ευωδιάζει. Εγώ σου λέω να δεχθείς πως η ψυχή είναι σαν ευωδιά. Σαν ευωδιά να την δεχτείς. Σαν εκείνη την εξαίσια ευωδιά, εκείνου του ψωμιού που γεύτηκες. Δηλ. ένας ορισμός δικός μας, για τώρα, για αυτήν την ώρα που κουβεντιάζουμε δηλ. για την συγκεκριμένη κουβέντα μας είναι : ψυχή = ευωδιά ενός φρέσκου, ζημωτού, χειροποίητου ψωμιού. Συμφωνείς σε αυτό ;
09/09/2009, 15:19:37
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχτώ ότι ψυχή είναι μία ευωδιά .
Πρόσεξε όμως τι έγραψα :
Το δέχομαι , η ψυχή ευωδιάζει .

Έχω ακούσει τόσες πολλές φορές από μοναχούς και ιδιαίτερα από έναν πολύ γνωστό , ότι η ψυχή εκδηλώθηκε ,μέσω μίας υπέροχης ευωδιάς .
Το επανέλαβες και εσύ , παρομοιάζοντας την με τον αχνό (ευωδία ) του ζεστού ψωμιού .

Η ψυχή μπορεί και πράγματι εκδηλώνεται μέσω ευωδιάς .
Αυτό το δέχομαι ,διότι μου φαίνεται λογικό ,παρότι δεν έχω βιώσει έστω και μία φορά αυτήν την ευωδιά .
Εξηγώ στον εαυτό μου ,ότι δεν το βίωσα ,διότι απλά δεν έχω τόσο καθαρή προσωπικότητα ( απαλλαγμένη ,από πλάνες , αυταπάτες ,επιθυμίες ….,) ,ώστε να αξιωθώ να γευθώ ,αυτήν την (όπως την φαντάζομαι ) υπέροχα μοναδική ευωδιά της .
Αυτό όμως τι μπορεί να σημαίνει ?
Ότι η ψυχή είναι ευωδιά ;
Προσωπικά εκτιμώ ,ότι δεν είναι ένας μόνο ο τρόπος εκδήλωσης και παρουσίας της, αλλά υπάρχουνε και άλλοι .

Γράφεις :
ψυχή = ευωδιά ενός φρέσκου, ζυμωτού, χειροποίητου ψωμιού. Συμφωνείς σε αυτό ;

Σου απαντάω :
Η Ψυχή μπορεί να εκδηλώσει την παρουσία της ,ως ευωδιά ενός φρέσκου, ζυμωτού, χειροποίητου ψωμιού .

09/09/2009, 17:29:16
quote:
alfa-omega

Η Ψυχή μπορεί να εκδηλώσει την παρουσία της ,ως ευωδιά ενός φρέσκου, ζυμωτού, χειροποίητου ψωμιού .

Ναι, αλλά τότε θα έρθω και θα σε ρωτήσω > Πότε η ψυχή μπορεί να εκδηλώσει την παρουσία της ,ως ευωδιά ενός φρέσκου, ζυμωτού, χειροποίητου ψωμιού ;. Ξέρεις να δώσεις απάντηση σε αυτό ; [ γι' αυτό σου λέω πως πρέπει να συμφωνήσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ]

quote:
alfa-omega

Προσωπικά εκτιμώ ,ότι δεν είναι ένας μόνο ο τρόπος εκδήλωσης και παρουσίας της, αλλά υπάρχουνε και άλλοι .

Σαφώς και δεν είναι. Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ σου λέω να συμφωνήσουμε για τώρα, προς το παρόν, για προχωρήσει η κουβέντα, για να βάλουμε μια κοινή αρχή για την συγκεκριμένη κουβέντα που κάνουμε, την συγκεκριμένη στιγμή, στο συγκεκριμένο σημείο που είμαστε ... κατάλαβες ;

Edited by - zip on 09/09/2009 17:35:00

09/09/2009, 20:01:03
quote:

quote:
alfa-omega

Ναι, αλλά τότε θα έρθω και θα σε ρωτήσω > Πότε η ψυχή μπορεί να εκδηλώσει την παρουσία της ,ως ευωδιά ενός φρέσκου, ζυμωτού, χειροποίητου ψωμιού ;. Ξέρεις να δώσεις απάντηση σε αυτό ; [ γι' αυτό σου λέω πως πρέπει να συμφωνήσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ]

Edited by - zip on 09/09/2009 17:35:00

Εντάξει αλλά μην βιάζεσαι .
Ας κάνουμε πρώτα την δοκιμή .
Η ψυχή εκδηλώνει την παρουσία της ως ευωδιά , όταν :
Ένας άνθρωπος κατορθώσει και ελέγχει όλα τα ζεύγη των αντίθετων εννοιών .

Είναι η ευωδιά , τυπικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας του ανθρώπου ,ο οποίος απελευθέρωσε την προσωπικότητά του από τα δεσμά ,την φυλακή των εννοιών .

09/09/2009, 20:31:13
Επιχειρηματολογία .
Ψυχή και προσωπικότητα είναι συγχωνευμένες .
Όταν μπορεί ,κατορθώσει και εκφράζεται η προσωπικότητα πέρα από τις έννοιες , έχει πετύχει τον στόχο της ύπαρξής της .
10/09/2009, 07:28:06
quote:
alfa-omega

Η ψυχή εκδηλώνει την παρουσία της ως ευωδιά , όταν :
Ένας άνθρωπος κατορθώσει και ελέγχει όλα τα ζεύγη των αντίθετων εννοιών .

Και πότε ένας άνθρωπος κατορθώνει να ελέγχει όλα τα ζεύγη των αντιθέτων εννοιών ;

10/09/2009, 11:00:30
Όταν έχει κάνει κτήμα του την πλήρη αντίληψη της ανιδιοτελούς προσφοράς .
Γνωρίζουμε ότι η ανιδιοτελής προσφορά είναι η ουσιαστική ιδιότητα της ψυχής .

10/09/2009, 11:21:19
Alfa-Omega

" Όταν έχει κάνει κτήμα του την πλήρη αντίληψη της ανιδιοτελούς προσφοράς .
Γνωρίζουμε ότι η ανιδιοτελής προσφορά είναι η ουσιαστική ιδιότητα της ψυχής ."

Για να γίνει όμως αυτό,θα πρέπει η προσωπικότητα να έχει ευθειγραμμιστεί με την ψυχή.Γιατί απο μόνη της δέν γίνεται να κατανοήσει και να νιώσει την ανιδιοτέλια.Μπορεί να αντιγράφει αυτήν την ιδιότητα της ψυχής,όμως δέν θα είναι γνήσια συμπεριφορά.Θα είναι μια απομίμηση με σκοπό το όφελος.

10/09/2009, 12:03:13
http://www.youtube.com/watch?v=wOIyU43LUSo&feature=related

Να γιατί είναι επικύνδηνη η τηλεόραση.Και αυτό δέν είναι τίποτα.