ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΤΜΑ76 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
28/01/2003, 02:55:43
ΥΓΕΙΑ!
ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΘΕΜΑΤΑ ΡΟΗΣ ...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ...
"Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

'manava seva, madhava seva'

ΕΥΧΗΝέο Μέλος
31/01/2003, 00:51:26
Χαιρετώ όλους όσους προβληματίζονται για την Ανθρώπινη φύση μας και την σχέση μας με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
Εγώ προσωπικά προσεγγίζω το θέμα καθαρά μέσα από χριστιανικό πρίσμα,και εννοώ τον Λόγο του Θεού, γιατί διαφορετικά δεν βγάζω άκρη.

Ας σκεφτούμε ότι από όλα τα δημιουργήματα του θεού πάνω στη γη ο Ανθρωπος είναι το μοναδικό ΟΝ που είναι προικισμένο με Θεικά στοιχεία. Δηλαδή με λογική - συνείδηση - ελευθερία.
Εχει δηλαδή από τη φύση του όλες τις προιποθέσεις για να έχει και την ελεύθερη βούληση.
ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ;
Τη δυνατότητα να κάνει ότι θέλει;
Να σκέφτεται και να εκφράζεται όπως θέλει;
Να πηγαίνει όπου θέλει;
Kαι μήπως δεν κάνουν σήμερα οι άνθρωποι ότι θέλουν;
Ο,τι θέλουν λένε, όπου θέλουν πηγαίνουν, πληγώνουν όποιον θέλουν.
Ακόμη και ληστείες μπορούν να κάνουν ασχέτως άν υπάρχουν οι νόμοι με τις συνέπειές τους. Αυτό δεν τους σταματάει όμως όταν αποφασίσουν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Αρα αυτήν την "κατά κόσμω" ελεύθερη βούληση την έχουμε όλοι μας.

Εμένα με ενδιαφέρει η ελεύθερη βούληση "κατά Θεό".
Αυτήν που είχε ο Χριστός. Αυτήν που θα με βοηθήσει να κάνω σωστές επιλογές ώστε να γίνω ευτυχισμένος άνθρωπος.

Και ευτυχισμένος άνθρωπος θα γίνω όταν αποφασίσω να αλλάξω τον εαυτό μου, να αποβάλλω τα πάθη και τις αδυναμίες μου ώστε να γίνω πραγματικά ελεύθερος. Να βρώ τα θεικά στοιχεία μέσα μου αυτά που θα με κάνουν ΑΝΘΡΩΠΟ κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση Θεού.
(Και ας μην ξεχνάμε ότι η ευτυχία μας έχει άμεση σχέση με τους ανθρώπους γύρω μας.)
Πιστεύω ότι με την καλή προαίρεση προς τον εαυτό μας και προς τον συνάνθρωπό μας ώστε να συμφιλιωθούμε μεταξύ μας,χρησιμοποιώντας όμως σαν οδηγό μας τις συμβουλές και τις προτροπές της Αγίας Γραφής καταφέρνουμε να εννοήσουμε και να εφαρμόσουμε την ελεύθερη βούληση στην ουσιαστική της έννοια.

ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ

thothΙδρυτικό Μέλος
31/01/2003, 01:28:30
Γεια σου και καλωσήρθες Ευχή.

Ωραία τα λόγια σου και οι ευχές σου.

Μου γεννιούνται όμως κάποιες απορίες.

Ένας πιστός μιας άλλης θρησκείας, αν και αγαθός άνθρωπος, δεν μπορεί να έχει την "βούληση κατά Θεώ";

Ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, κ.α. δεν δίδασκαν και εφάρμοζαν την απαλλαγή από τα πάθη τους; Κι όμως δεν είχαν διαβάσει την Αγία Γραφή.

Τι γίνεται με αυτές τις περιπτώσεις;

Αν θέλεις απάντησέ μου.

Καλή σου συνέχεια

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ΕΥΧΗΝέο Μέλος
01/02/2003, 02:23:17
Eπειδή μου ζητάς μια απάντηση, φίλε thoth, αυτό που μπορώ να σου πω είναι αυτό που πιστεύω.

Πιστεύω ότι ο Θεός ήταν, είναι και θα είναι ΈΝΑΣ. Ολοι οι άνθρωποι είμαστε δικά του δημιουργήματα. Εμείς βέβαια οι άνθρωποι του αλλάξαμε ένα σωρό ονόματα. Αλλοι τον λένε Αλάχ, άλλοι Μωάμεθ, άλλοι Ιεχβά, κλπ. Εμείς που έτυχε να γεννηθούμε στην Ελλαδά μας, είμαστε στην πλειοψηφία μας χριστιανοί ορθόδοδοι και τον ονομάζουμε Θεό (με την τριαδική του υπόσταση).
Εγώ προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γεννηθηκα στην Ελλαδα και δεν γεννήθηκα στην Αφρική ή στην Ασία ή σε κάποιο μέρος της γης με χαμηλό ή και ανύπαρκτο βιοτικό επίπεδο. Και ευχαριστώ πραγματικά το Θεό για αυτό.
Και τα αναφέρω όλα αυτά για να καταλήξω στο εξής:
Ο Θεός είναι μέσα στον κάθε άνθρωπο. Σε όποια θρησκεία ή δόγμα και αν πιστεύει, ότι χρώμα και αν έχει, σε όποια γωνιά της γης και αν βρίσκεται, ο θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Αλλά και ο άνθρωπος είναι μέσα στην θεότητα και ας μην το έχουμε καταλάβει. Απόδειξη γι'αυτό είναι η ίδια μας η ζωή.
Επομένως η διαφορά και η ουσία βρίσκεται στην ΕΦΑΡΜΟΓΗ όλων αυτών που κηρρύτουν οι διαφορες θρησκείες και τα δόγματα που είναι τα ίδια πράγματα. Δηλαδή η ΑΓΑΠΗ η ΕΙΡΉΝΗ η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ κλπ.
Αρα και οι άνθρωποι των άλλων θρησκειών που εφαρμόζουν τους "αληθινούς και παγκόσμιους νόμους" του Θεού μπορούν να έχουν ελεύθερη βούληση και όλα τα άλλα πνευματικά χαρίσματα. Ο θεός δεν κάνει διακρίσεις. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω σε έναν Θεό που κάνει διακρίσεις.
ΒΑΣΙΚΗ όμως ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ είναι να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο άνθρωπος καποια πράγματα πνευματικά και να ΘΕΛΕΙ να τα εφαρμόζει στην καθημερινή του ζωή.

Ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας και όλοι αυτοί οι σοφοί άνθρωποι δεν γνωριζαν την Αγία Γραφή ούτε τον Θεό. Ομως τον αναζητούσαν με αφοσίωση, υπομονή , επιμονή και αυτοθυσία. Και βλεπουμε όλοι εμείς μετά από τόσα χρόνια ότι παραγματικά ο θεός τους αποκάλυψε πολλά πράγματα για τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου.

Απλά η Αγία Γραφή είναι προνόμοιο για εμάς σήμερα γιατί είναι το βιβλίο της ζωής. Της ευτυχισμένης ζωής. Είναι το πιο διαχρονικό και το πιο παρεξηγημένο βιβλίο της γης.

Ελπίζω φίλε thoth να απάντησα στις απορίες σου.
( Αλλά εύχομαι και να δημιούργησα και νέους προβληματισμούς )

ΦΙΛΙΚΑ
ΕΥΧΗ

01/02/2003, 08:47:52
Tην καλημέρα μου σε όλους, ιδιαίτερα στον φίλο ΕΥΧΗ μιάς και νέο μέλος στον διδυκτιακό ΜΑΣ τοπο...
Καλώς όρισες φίλε ΜΑΣ, καλή και ΓΟΝΙΜΗ παραμονή εύχομαι....

Διάβασα την αρχική σου τοποθέτηση και περίμενα να δώ και την απάντηση στο φίλο τον Τρισμέγιστο.
Θέτης πράγματα που ΟΝΤΩΣ θέλουν συζήτηση, όχι γιατί ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΣ, αλλά για "διευκρινιστικούς" λόγους...

Και θα μείνω λίγο στην χριστιανική πίστη, ορμώμενος απο την φράση της 'Ατμα,

quote:
"Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"
καθώς και απο τη δική σου,
quote:
Ας σκεφτούμε ότι από όλα τα δημιουργήματα του θεού πάνω στη γη ο Ανθρωπος είναι το μοναδικό ΟΝ που είναι προικισμένο με Θεικά στοιχεία. Δηλαδή με λογική - συνείδηση - ελευθερία.
Εχει δηλαδή από τη φύση του όλες τις προϋποθέσεις για να έχει και την ελεύθερη βούληση.

Η χριστιανική παράδοση ΘΑ ΗΘΕΛΕ πολύ να στηρίζεται σε αυτό που λές, ΑΛΛΑ η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι ΔΕΝ ειναι έτσι τα πράγματα...

Το δημιούργημα που λές, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, φυσικά και ΔΕΝ ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝ προικισμένο με τα Θεϊκά στοιχεία...
Ξεχνάς ότι το ΟΝ αυτό, βρέθηκε ΜΕΣΑ σε μια ΦΥΛΑΚΗ (τον Κήπο του Παραδείσου) ΧΩΡΙΣ να το έχει επιλέξει ΚΑΤΑΡΧΑΣ ο ΙΔΙΟΣ απο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;;;
Μελέτησε, με λίγο παραπάνω βάθος τα πρώτα κεφάλαια της Γένεσις και θα το διαπιστώσεις αυτό!

Το ΟΝ αυτό, ο άνθρωπος, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΟΤΕΡΟ (το τελειότερο δηλαδή) απο όλα τα όντα του Κήπου, αλλά αυτός που συγέντρωνε ΟΛΑ τα Θεϊκά γνωρίσματα που περιγράφεις ήταν (κατα τη Γένεσι) ο ΟΦΙΣ...
Εσύ αν δεν κάνω λάθος έγραψες πώς,

quote:
ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ;
Τη δυνατότητα να κάνει ότι θέλει;
Να σκέφτεται και να εκφράζεται όπως θέλει;
Να πηγαίνει όπου θέλει;

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ καλέ μου φίλε ΤΙΠΟΤΑ απο όσα αναφέρεις ΔΕΝ είχε, ή για να είμαι ΑΚΟΜΑ πιό ακριβής, ότι είχε τα είχε ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ, ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...

Γράφεις καλέ μου φίλε ότι,

quote:
Εμένα με ενδιαφέρει η ελεύθερη βούληση "κατά Θεό".

Γνωρίζεις ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ αυτή η Κατά Θεό Βούλιση;;;
Το ΟΝ που έβαλε "σαν κηπουροφύλακα" στον Κήπο Του, να ΜΗΝ ΕΧΕΙ αισθητήρια διάκρισης!!! Αυτή ήταν η Βούλισή Του...
Βούλισή Του ήταν να ΜΗΝ ΒΓΕΙ απο τον Κήπο!!!

Δεν ξέρω ΑΝ έχεις μελετήσεις ΥΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΙΣΜΑ την Αγία Γραφή, πάντως ΜΗΝ λές ότι αυτή η Βούλιση, θα μας έκανε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ, όχι τουλάχιστον ΟΛΟΥΣ...

Αλήθεια, πόση Ελευθερία μπορεί να έχει ένας ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ;;;

Παρουσιάσα κάποιες σκέψεις μου, απλά για "προβληματισμό"...
Μήπως τα πράγματα τελικά, ΔΕΝ ήταν έτσι όπως είναι ΤΩΡΑ;;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

fayeΝέο Μέλος
01/02/2003, 10:59:49
ΕΥΧΗ,

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο:
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΟΦΙΣ,ΗΤΟΙ:ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ?
ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο:
ΑΝ ΟΧΙ,ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΟΦΗ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ?Η ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΗΤΑΝ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ?
ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο:Η ΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ "ΑΓΙΑ"?
ΦΙΛΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...ΦΑΙΗ

ANTONIOS1997Μέλος
01/02/2003, 11:01:22
quote:
Αλήθεια, πόση Ελευθερία μπορεί να έχει ένας ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ;;;

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;;;;;;;;; ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΟΤΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ; ΤΟΤΕ ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ.

ANTONIOS1997

""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

ANTONIOS1997Μέλος
01/02/2003, 11:04:32
quote:
ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο:Η ΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ "ΑΓΙΑ"?
ΦΙΛΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...ΦΑΙΗ

ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΥΠΕΡΑΓΙΑ;;;;;;;

ANTONIOS1997

ANTONIOS1997Μέλος
01/02/2003, 11:14:07
quote:
ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο:
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΟΦΙΣ,ΗΤΟΙ:ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ?
ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο:
ΑΝ ΟΧΙ,ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΟΦΗ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ?Η ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΗΤΑΝ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ?

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΣ, ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΝΑ ΘΕΟ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Ο ΚΑΚΟΣ ΘΕΟΣ ΣΕ ΤΙΜΩΡΕΙ. ΑΠΟΚΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΡΙΞΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟ ΦΙΔΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ΘΕΟ ΜΕΓΑΛΟ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.

ANTONIOS1997

indigo_boyΜέλος
01/02/2003, 12:52:58
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΛΑΚΚΩΝΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ.ΤΟ ΦΙΔΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΚΑΡΜΙΚΟΣ.
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ?

01/02/2003, 18:17:40
Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους, ενοχλημένους και μη...

Αντώνιε φίλε μου, μια ΑΠΛΗ ερώτηση ΜΟΝΟ...
Τα κείμενα των ΑΓΙΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, τα διαβάζεις ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ;;;

ΑΝ θέλετε να συζητήσουμε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ όλα τα κείμενα, μα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ διαλέξετε, ΚΑΙ πάλι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξουμε...

Εάν φίλε μου Αντώνιε αυτό που ΕΣΥ κατάλαβες, απο την μελέτη που ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις κάνει στην Αγία Γραφή των Χριστιανών, είναι ΜΟΝΟ στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ δηλαδή στο ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, τότε κατανοώ την έκρυξή σου.

Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι του παρόντος θέματος, ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
Ανοίχτε ένα ΑΛΛΟ θέμα για τα ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ και εκεί μπορούμε να συζητήσουμε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ σε όποιο επίπεδο διαλέξετε να μιλήσουμε, ΕΙΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Κατα το Γράμμα του Νόμου), ΕΙΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ (Κατα την ΟΥΣΙΑ του Νόμου)...

Σου υπενθυμίζω φίλε μου Αντώνιε, ότι ο Μεγάλος Ραβουνί, ο Ιησούς αυτό που ήρθε (μεταξύ ΟΛΩΝ των άλλων), ήταν "να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ" και "ο έχουν ΝΟΥ ας λογαριάσει" τι σημαίνει αυτό...

Φίλε μου 'Ιντιγκο, κάνεις ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ...
Πουθενά, μα ΠΟΥΘΕΝΑ ο ΟΦΙΣ δεν συμβολίζει ΦΟΒΟ, ΠΟΥΘΕΝΑ...
Μην λέμε πράγματα που είναι κενά εκ βάσεως...

Ας μείνουμε λοιπόν στο θέμα της Ελευθερίου Βουλίσεως, αυτό του Παγκόσμιου Νόμου...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

fayeΝέο Μέλος
01/02/2003, 18:20:05
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΩΝΙΕ,

ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΣ-ΑΝΡΩΠΟΣ-ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΑΣΜΑ
"ΤΑ'ΘΕΛΕ Η ΜΑΜΑΚΑ ΣΟΥ,ΤΑ'ΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ?"

ΦΑΙΗ

fayeΝέο Μέλος
01/02/2003, 18:21:22
SORRY,ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΛΑΘΑΚΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ....

ANTONIOS1997Μέλος
01/02/2003, 21:17:35
quote:
Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους, ενοχλημένους και μη...

quote:
Εάν φίλε μου Αντώνιε αυτό που ΕΣΥ κατάλαβες, απο την μελέτη που ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις κάνει στην Αγία Γραφή των Χριστιανών, είναι ΜΟΝΟ στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ δηλαδή στο ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, τότε κατανοώ την έκρυξή σου.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

quote:
Γνωρίζεις ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ αυτή η Κατά Θεό Βούλιση;;;
Το ΟΝ που έβαλε "σαν κηπουροφύλακα" στον Κήπο Του, να ΜΗΝ ΕΧΕΙ αισθητήρια διάκρισης!!! Αυτή ήταν η Βούλισή Του...
Βούλισή Του ήταν να ΜΗΝ ΒΓΕΙ απο τον Κήπο!!!

ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ Ή ΚΑΤΑ ΟΥΣΙΑ;;

ANTONIOS1997

ANTONIOS1997Μέλος
01/02/2003, 21:25:36
ΑΓΑΠΗΤΗ faye

quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΣ-ΑΝΡΩΠΟΣ-ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΑΣΜΑ

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ;;;
ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΟΠΟΙΟ ΑΣΜΑ ΘΕΛΕΙΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ.

ANTONIOS1997

fayeΝέο Μέλος
02/02/2003, 00:59:46
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΕ!!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΞΕΣ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΥΝΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ "ΕΥΧΗΣ" ΚΑΙ "TΗΟΤΗ".

ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ Η ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΘΕΟΥΛΗ Η ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΦΙΔΑΚΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΝΗΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ:ΒΑΖΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ,ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ.
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΜΕΡΑ,ΠΙΝΩ ΕΝΑ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΖΟΜΑΙ.ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ.ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ,ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΣΕ ΑΓΙΑ.ΒΑΣΙΣΤΗΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ (EΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ).

ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
FAYE

indigo_boyΜέλος
02/02/2003, 05:29:49
ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΩΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΜΙΚΟ ΦΟΒΟ
ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
ΦΙΛΙΚΑ

ANTONIOS1997Μέλος
02/02/2003, 09:34:09
ΝΑ ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ Μ΄ΑΓΑΠΑΣ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΙΗ

ANTONIOS1997

02/02/2003, 09:59:51
Φίλε μου 'Ιντιγκο καλημέρα, αυτή τη διευκρίνηση ήθελα...
'Οχι για ΜΕΝΑ, αλλα για την ροή που λέει τόσο σοφά και η φίλη μας η 'Ατμα...

Φαίη, εκ του ΦΩΤΟΣ, καλημέρα ΚΑΙ σε εσένα...
Είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα του ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ να "δέχεται ή όχι" το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ βιβλίο, 'Αγιο, Υπεράγιο, ή έστω ΑΠΛΟ και να συμφωνεί ή όχι με τα κείμενα που αυτό περικλείει...
Φαντάζομαι όμως, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ότι θα ήταν ακόμα πίο ΤΙΜΙΟ, να μελετήσουμε και μάλιστα σε ΒΑΘΟΣ, και μετά να βγάλουμε το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ συμπέρασμα!
Τι λές και εσύ, δεν θα ήταν καλύτερα έτσι;;;
Εκτιμώ λοιπόν τη τιμιότητά σου να λές ότι ΔΕΝ το έχεις μελετήσει, αλλά αυτό να ξέρεις ΣΤΕΡΕΙ απο το "ειδικό βάρος" της άποψή σου ΠΟΛΛΑ...
'Ισως να σου στερεί ΚΑΙ εσένα "σημεία" που θα μπορούσες να στηρίξεις ακόμα και την ίδια σου την άποψη...

Και τώρα σε σένα φίλε μου Αντώνιε, ιδιαιτέρος ΚΑΛΗΜΕΡΑ...
Επιδή λοιπόν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό έχω καταλάβει για σένα, ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, έγραψα ότι έγραψα...
Εχεις μάθει φαντάζομαι τον τρόπο έκφρασής μου και σκέψης μου και αναγνωρίζεις τον ΔΙΠΛΟ τρόπο έκφρασής μου...

Ρωτάς κάτι για ΑΝΑΛΥΣΗ... Μα ΔΕΝ έκανα ανάλυση, απλά παρέθεσα τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ... 'Ισως υπεραπλουστευμένα, αλλά αυτό έκανα...
Πολύ, μα ΠΟΛΥ ευχαρίστως να τα αναλύσουμε είτε ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (κατα γράμμα) είτε ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (κατα ουσία)...

Ας μείνουμε όμως στο ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ και ας δούμε το Ελευθέριο του Ανθρώπου για ΒΟΥΛΙΣΗ και ας αφήσουμε τα του Θεού στο Θεό...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

WolffacedΜέλος
02/02/2003, 16:58:58
Εφόσον όλο το σύμπαν υπακούει σε νόμους, βλέπε πλανήτες, κομήτες κ.α. Εφόσον ακόμα και στον μικρόκοσμο τηρούνται τέτοιοι νόμοι, βλέπε μόρια, άτομα και ηλεκτρόνια. Τότε ίσως να μπορούσαμε να πούμε ότι και ο εγκέφαλος μας, οι σκέψεις μας και οι συμπεριφορές μας υπακούουν σε κάποιους νόμους. Το τι σκεφτόμαστε και το τι πράτουμε δηλαδή δεν είναι αποτέλεσμα της βούλησης μας αλλά αποτέλεσμα αυτών των νόμων. Δηλαδή ίσως να μην υπάρχει ελευθερία της βούλησης αλλά απλοί μηχανικοί νόμοι στον εγκέφαλο μας και στις πράξεις που κάνουμε.