ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΤΜΑ76 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ANTONIOS1997Μέλος
02/02/2003, 18:27:45
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΩΝ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ "ΣΟΦΙΑ" ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ". Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=815

ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΡΟΝΟ ΤΟ 1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

ΕΥΧΗΝέο Μέλος
02/02/2003, 18:32:46
Kαλησπέρα σε όλους σας.

Σχετικά με το μήνυμά σου WOLFFASED, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι υπάρχουν κάποιοι φυσικοί νόμοι συμφωνα με τους οποίους λειτουργεί και ο εγκέφαλός μας.
Κάποτε είδα στην τηλεόραση ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με την λειτουργία του εγκεφάλου μας και τις δυνατότητές του και έμεινα πραγματικά εμβρόντητη. Ο εγκέφαλός μας είναι ένα "ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΠΑΝ". Αποτελείται, αν θυμάμαι καλά, από 3 τρισεκατομμύρια κύτταρα.Εχει την δυνατότητα να καταγράψει τρισεκατομμύρια πληροφοριών.Λειτουργεί όμως με τους δικούς του νόμους, τους οποίους οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να ανακαλύψουν και καθε μέρα που περνάει ανακαλύπτουν και περισσότερα.

Τον εγκέφαλό μας θα μπορούσα να τον παρομοιάσω με ένα υπολογιστή.
Εχουμε το Ηardware, τα υλικά που τον αποτελούν ο δίσκος, η μνήμη, η οθόνη, το πληκτρολόγιο κλπ. Για σκεφτείται όμως να μην υπήρχε το Software? Να μην του δίναμε δεδομένα, κάποιο προγραμμα για να μας δώσει και τα ανάλογα αποτελέσματα? Θα μας ήταν εντελώς άχρηστος.

Το ίδιο είναι και ο εγκέφαλός μας. Του δίνουμε πληροφορίες και μας δίνει τα ανάλογα αποτελέσματα.Όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτό το εργαλείο "στο κεφάλι τους". Εξαρτάται από τον καθένα λοιπόν το πως θα το χρησιμοποιήσει.Αν εισάγουμε υγειή δεδομένα θα πάρουμε και υγειή αποτελέσματα.( Δεν εξετάζω αυτή τη στιγμή την λογική του καθενός μας ώς προς τα υποκειμενικά δεδομένα που θέλει π.χ. να εισάγει). Αν εισάγουμε όμως κανένα ιό τι ζημιά μπορούμε να πάθουμε?

Να μου επιτρέψεις λοιπόν να εκφράσω την αντίρρησή μου ως προς αυτό που είπες οτι τελικά μπορεί και να μην υπάρχει ελεύθερη βούληση αλλά απλοί μηχανικοί νόμοι.

Η ελευθερία της βούλησης είναι ύψιστο αγαθό και άν ποτέ καταλάβουμε
τι δυνατότητες έχουμε και αποφασίσουμε να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για την επίτευξή της (και όχι μόνο γι΄αυτήν),τότε πραγματικά πιστεύω ότι το "ΘΕΛΩ" μας και η "ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ" μας θα γινουν το ένα και το αυτό με το "ΘΕΛΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΝ" του Θεού.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΕΥΧΗ

APXHΝέο Μέλος
02/02/2003, 19:51:17
ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΠΑΝΤΕΣ! KAI ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ! ΚΑΙ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο Ο,ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΟΡΘΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. ΤΟ ΘΕΛΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΕΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ ΜΑΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΣΟ ΑΦΥΠΝΗΣΜΕΝΟ Ή ΕΝΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΟΣΟ ΑΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΤΗΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΜΕ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΑΘΕΤΩ:
ΚΑΤ’ΑΡΧΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ¨ΘΕΛΩ¨ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΝΑ ¨ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ¨ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ¨ΧΑΜΗΛΑ¨ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΝΩΤΕΡΟ Κ.Ο.Κ
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ¨ΑΦΕΘΟΥΜΕ¨ (ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ?). ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ 2 ΤΟΣΟ ΑΦΥΠΝHΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΛΗΠΤΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ ¨ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ¨.
ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΑ! ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ
¨ΠΝΕΥΜΑΤΟΨΥΧΗ¨ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΕΤΣΙ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Ή ΟΡΙΣΜΟΙ ΝΑ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ Ή ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ!
ΤΑΔΕ ΕΦΗ…ΑΡΧΗ

03/02/2003, 14:03:17
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.

ΝΟΜΙΖΩ (ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕΜΕ) ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΥΛΑΚΗΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ/ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΒΟΥΔΙΣΜΟ.

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΛΑΤΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΙΤΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.
ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.

ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ 38 ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΧΟΙΡΙΝΟ.
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ.

ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ...
ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΔΙΑ ΠΛΑΓΙΩΝ ΜΕΣΩΝ...

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ......
ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΝΙΟΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΣΟΥ.
ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ......
ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΣ....
ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΤΤΕΙΝ...
ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙΤΟ ....

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΦΙΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ, ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ...

ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.
ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ..

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

APXHΝέο Μέλος
03/02/2003, 23:54:07
ΦΙΛΕ AVATAGR, ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.
…ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ. ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΣΤΕΣ, ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ
ΜΕ ΜΕΣΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΝΟΝΙΖΑΝΕ ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, Η ΓΝΩΣΗ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΚΑΠΟΥ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ.
ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΗΤΑΝΕ «ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ»
ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΦΕΡΝΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.
ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ¨ΑΝΟΙΧΤΑ¨ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
..ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΜΑΖΑ ΝΑ ΣΚΕΦΕΤΑΙ,
ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ, ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΔΥΟ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ¨ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑ¨ ΚΑΙ ΤΟ ¨ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ¨. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ, ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΕΔΩ ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΧΑΟΥΣ, ΗΔΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ¨ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ¨ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ.
ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ, ΤΟΛΜΗΡΟ ΠΝΕΥΜΑ.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
05/02/2003, 09:49:50
Καλημέρα σε όλους

Θα ήθελα και εγώ να προσθέσω πως η κάθε κοινωνία αποτελείται από ένα βασικό συστατικό:

ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Άρα και είναι φυσικό ότι όλοι οι δυνάστες, ηγετίσκοι, τύραννοι, μεγαλοκαρχαρίες και γενικά κάθε συνάνθρωπός μας που έχει μάθει στο εύκολο κέρδος και στην εξουσία, να προσπαθεί να διατηρήσει μα και να διαιωνίσει την «Ανθρώπινη Παιδικότητα»!

Μια «παιδικότητα» βολική, που δεν έχει σχέση με την αγνότητα της ψυχής, αλλά με την αδράνεια της!

Κανένας «άρχοντας» του υλικού τούτου κόσμου και κανένα εδραιωμένο κατεστημένο εξουσίας δεν επιζητάει την πνευματική Ελευθερία του ανθρώπου!

Χιλιάδες τα ιστορικά παραδείγματα.

Όμως ο Άνθρωπος είναι το κλειδί.
Συμφωνώ μαζί σας Ελ. Αβατάρ και Αρχή.
Ο τρόμος κάθε κατεστημένου είναι οι Ελεύθεροι Άνθρωποι.

Όταν ο καθένας σε αυτό τον πλανήτη (ή έστω η πλειοψηφία) είναι «Κύριος» του εαυτού του, ελεύθερος στο νου και την καρδιά, κανένα κατεστημένου φόβου, σκληρότητας, ανελευθερίας, ή δυναστεύσεις ανθρώπου από άνθρωπο δεν θα μπορεί να σταθεί.

Άρα η προσωπική μας ελευθερία δεν είναι…προσωπική υπόθεση!

Αφορά όλη την Ανθρωπότητα!

Είναι μια προσωπική τοποθέτηση περί ατομικής/ανθρώπινης Ελευθερίας και πιστεύω πως μεταθέτει την ευθύνη από την «Απρόσωπη εξουσία» σε καθένας μας ξεχωριστά.

Με Σεβασμό και Αγάπη

APXHΝέο Μέλος
05/02/2003, 15:53:33
ΦΙΛΕ ΦΩΤΙΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ «παιδικότητα βολική» ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΛΛΑ ΑΔΡΑΝΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΠΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΩ ΚΑΙ ΓΩ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΠΡΙΝ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ «ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ»!! ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΧΘΡΟΙ!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ: ¨ΑΓΟΡΑΘΕΡΑΠΕΙΑ¨ ΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΡΟΣ!? ΡΕ ΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!
ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΥΛΙΚΗ?
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ! ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΑ
ΑΤΟΜΟ ΤΟΣΟ ¨ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ (ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ) ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ¨ΕΙΝΑΙ!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΨΕΙΓΜΑ, ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ! ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ¨ΠΟΥΛΟΥΣΑΝΕ¨ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ….Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ, ΟΛΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗ. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΡΩΠΟΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΔΗΛΑΔΗ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ(ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝ!

APXHΝέο Μέλος
05/02/2003, 15:54:25
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΤΙ «αρα η προσωπική μας ελευθερία δεν είναι προσωπική υπόθεση.Αφορά όλη την Ανθρωπότητα! !» ΚΑΙ «Είναι μια προσωπική τοποθέτηση περί ατομικής/ανθρώπινης Ελευθερίας και πιστεύω πως μεταθέτει την ευθύνη από την «Απρόσωπη εξουσία» σε καθένας μας ξεχωριστά.».
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ¨ΚΕΝΤΡΙΖΟΥΣΑ¨ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΈΞΟΧΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ,ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ?
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ ΠΕΡΙ ΑΠΡΟΣΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

24/08/2005, 03:23:53
---Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗς ΒΟΥΛΗΣΗς ΛΟΙΠΟΝ..
ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕς ΤΙς ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕς...
'Η ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΩΝ;---

ανασα!

--με αφορμη το θεμα "αρχες 'η συνειδηση"--

cprtght@tm@2005
24/08/2005, 15:40:17
Χαιρετώ σας!

Κι αν δεν έχουμε ελεύθερη βούληση;
Γιατί την θεωρούμε δεδομένη;
Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι την έχουμε;
Τι είναι αυτό που μας κάνει να ψάξουμε τις τσέπες μας, καθυστερόντας για κάποια δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να γλυτώσουμε από τον τρελό που θα μας σκότωνε ή να πέσουμε επάνω του;
Τι είναι αυτό που μας προτρέπει να δέσουμε τα κορδόνια μας λίγο πρίν ή ακριβώς κάτω από τον βράχο που πέφτει;
Η ελεύθερη βούληση;
Μα δεν ξέρουμε ούτε για τον τρελό, ούτε για τον βράχο!
Μήπως αυτή η ελεύθερη βούληση δεν είναι παρά μια εικασία;

Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι η μόνη ελεύθερη βούληση που ΓΝΩΡΙΖΩ ότι έχουμε, είναι να ψάξουμε τις τσέπες μας και να δέσουμε τα κορδόνια μας, τέλεια ή πρόχειρα.
Για να κάνουμε κάτι όσο γίνεται καλλίτερα, πρέπει να είμαστε παρόντες στην πράξη μας.
Και για να είμαστε παρόντες, πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν μας τον καλλίτερο σύντροφο και σύμβουλό μας. Τον επικείμενο ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ!
Παράδειγμα: Με τον ίδιο τρόπο θα καπνίζατε ΕΝΑ τσιγάρο και με τον ίδιο εάν καπνίζατε το τελευταίο σας;
Υπάρχει κανείς που να μας βεβαιώνει ότι θα ζούμε τα επόμενα 5 λεπτά;

Βούλομαι να πάω σινεμά το βράδυ.
Θα πάω;
Μπορεί κανείς να μου το βεβαιώσει;

02/08/2010, 11:36:15
Άστο αυτό Κώστα ΜΟΥ,δεν θέλεις να το συζητήσουμε το θέμα που
θίγεις, θα θέσουμε θέματα
φαντασίας και κτηνώδικων καταστάσεων, που κουβαλάνε πολλές ψευδαισθήσεις και δεν θα το ήθελες....
Ας μιλήσουμε καλύτερα, για το θέμα εδώ, όπου, είναι πράγματι αφύσικο,παράξενο, να συνδέονται,άθεοι, με 12θειστές....
Το παλιό, που οι μύθοι ενώσαν, με ότι δεν πιστεύει τίποτε;Το κλασσικό,με κάτι εφήμερο, του νέου,που θα χαθεί, με την εξέλιξη της γνώσης;....
Παράξενο, η κοινή πορεία των,πράγμα, που αποδεικνύει, πόσο κατευθυνόμενα ειναι φορές τα πράγματα....Πόσο κατευθυνόμενο είναι σήμερα, η αμφισβήτηση, όλων των σταθερών αξιών του ανθρώπου...
Για να είναι έτοιμος, να δεχτεί τη νέα θρησκεία, ένα μείγμα των πακιών, ώστε, όλοι να ειναι ευχαριστημένοι...
Μα,τότε, δεν υπάρχει καμιά θρησκεία,ουσιαστικά, αντι όλες να έχουν γίνει, η μία που είναι...
03/08/2010, 23:31:30
quote:
trexagireve
Ας μιλήσουμε καλύτερα, για το θέμα εδώ, όπου, είναι πράγματι αφύσικο,παράξενο, να συνδέονται,άθεοι, με 12θειστές....

Βρε Βαγγέλη , από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι ντε και καλά συνδέονται οι άθεοι με τους δωδεκαθεϊστές ? Το ότι εγώ φίλε μου διαβάζω την αρχαία ελληνική γραμματεία και υποστηρίζω τις προαιώνιες αξίες του ελληνικού τρόπου σκέπτεσθαι , δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί θα μεταβώ στα ερείπια κάποιου αρχαίου ναού , για να προσευχηθώ στους ολύμπιους θεούς .
Οι ολύμπιοι θεοί δεν είναι για μένα τίποτε περισσότερο από τις εκφάνσεις της ενέργειας που συμβατικά αποκαλούμε Θεό , όπως πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες . Από την άλλη , δεν δέχομαι σαν αλήθεια το παραμύθι ότι η ενέργεια αυτή γκάστρωσε μια εβραία παρθένα , η οποία γέννησε το γιο του , και όλη αυτή την ανιστόρητη παραφιλολογία που βασίζεται στο ψέμα και την διαστρέβλωση της ιστορίας , που ενώ ευαγγελίζεται την αγάπη είναι υπεύθυνη για την καταστροφή κάθε τι του ελληνικού εκτός από εκείνα που εκμεταλλεύθηκε προς όφελός της .
quote:
trexagireve
Παράξενο, η κοινή πορεία των,πράγμα, που αποδεικνύει, πόσο κατευθυνόμενα ειναι φορές τα πράγματα....Πόσο κατευθυνόμενο είναι σήμερα, η αμφισβήτηση, όλων των σταθερών αξιών του ανθρώπου...
Για να είναι έτοιμος, να δεχτεί τη νέα θρησκεία, ένα μείγμα των πακιών, ώστε, όλοι να ειναι ευχαριστημένοι...

Βαγγέλη σύνελθε ! Γιατί ούτε οι άθεοι ούτε οι άθρησκοι έχουν θρησκεία για να συμβάλλουν στην ίδρυση της νέας θρησκείας που γράφεις . Αν κάποιοι αποτελούν εμπόδιο στην δημιουργία της θρησκείας αυτής , είναι αυτοί ακριβώς και όχι οι θρησκευόμενοι , οι οποίοι πέφτουν πολύ εύκολα στην λούμπα . Σαν επιβεβαίωση αυτών που γράφω , θα σου αναφέρω ένα προσωπικό μου συμβάν .

Πριν μετακομίσω στο εξοχικό μου μετά την συνταξιοδότησή μου , με είχαν επισκεφθεί πάρα πολλές φορές μέλη των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» για να με προσηλυτίσουν . Φυσικά μετά από κάμποση ώρα συζήτησης , γιατί κέρναγα και καφέ , έφευγαν άπρακτοι και καταϊδρωμένοι ....Απέναντι από το σπίτι μου στην Αθήνα είναι και μια γειτόνισσα πολύ θρήσκα , η οποία όχι μόνο πήγαινε στην εκκλησία , αλλά έφερνε στο σπίτι της κατά καιρούς ιεροκήρυκα που έκανε ομιλίες , και έψελνε στις λειτουργίες της Κυριακής , στις ολονυχτίες , και στις πανηγύρεις . Δε φαντάζεσαι φίλε Βαγγέλη την έκπληξή μου , όταν προ ημερών κατέβηκα στο σπίτι μου της Αθήνας και συναντηθήκαμε τυχαία και τα είπαμε , όταν άρχισε να μου κάνη κήρυγμα για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» , και να μου λέγη ότι βρήκε την αληθινή πίστη !!!
Γνωρίζω ακόμα κάνα δυο τέτοιες περιπτώσεις πιστών χριστιανών , αλλά αυτή που σου αναφέρω ήταν το αποκορύφωμα .
Έμεινα κόκαλο !

Φίλε Βαγγέλη πρέπει να καταλάβης ότι αυτοί που θα είναι επιρρεπείς στο να ασπασθούν την «νέα θρησκεία» που όπως ισχυρίζεσαι είναι υπό κατασκευή , θα είναι οι ένθεοι οπαδοί των θρησκειών , και όχι οι άθεοι ή οι άθρησκοι που έχουν απορρίψει όλες τις θρησκείες . Γι’ αυτό και από την αρχή θεώρησα ότι το σκεπτικό αυτού του θέματος είναι παντελώς αστήρικτο .

*

04/08/2010, 12:27:10
Η αναγνώριση του θρησκευτικόυ συναισθήματος αγαπητέ μου sesostris,
είναι μια αλήθεια, ακόμη και για την ....επιστήμη...Και οι άθεοι,πιστεύουν, σε ΑΝΩΤΕΡΗ δύναμη, που δεν θέλουν να πουν Θεό, για τους λόγους τους,
αν και είναι το ίδιο...
Οι 12θειστες,νεοπαγανιστές, επίσης, θέλουν την επιστοφή, της παλιάς
θρησκείας, μέσα, απο ότι μείγμα τους κάτσει..
Δεν έχουν πρόβλημα..
Απο αφανής, έστω κομπάρσος...
Αλλά,το ότι όλοι ενώνονται,για να πολεμήσουν τον χριστιανισμό,
με τις ιδέες του σύμπαντος,της φύσης,όλων των κτισμάτων, γενικά,λέει πολλά...
04/08/2010, 13:08:11
quote:

Η αναγνώριση του θρησκευτικόυ συναισθήματος αγαπητέ μου sesostris,
είναι μια αλήθεια, ακόμη και για την ....επιστήμη...Και οι άθεοι,πιστεύουν, σε ΑΝΩΤΕΡΗ δύναμη, που δεν θέλουν να πουν Θεό, για τους λόγους τους,
αν και είναι το ίδιο...
Οι 12θειστες,νεοπαγανιστές, επίσης, θέλουν την επιστοφή, της παλιάς
θρησκείας, μέσα, απο ότι μείγμα τους κάτσει..
Δεν έχουν πρόβλημα..
Απο αφανής, έστω κομπάρσος...
Αλλά,το ότι όλοι ενώνονται,για να πολεμήσουν τον χριστιανισμό,
με τις ιδέες του σύμπαντος,της φύσης,όλων των κτισμάτων, γενικά,λέει πολλά...

Κάτσε ρε Βαγγέλη...δηλαδή ο κάθε Μουσουλμάνος και κάθε Ινδουιστής ή κάθε πιστός της κάθε θρησκείας , σαν μιλαει και αναφέρεται σε αυτό που πιστεύει αυτός ως "σωστό" , αυτόματα θεωρείται και ως εχθρός του Χριστιανισμού..???

Ανεξιθρησκεία δεν ζητούσαν οι πρωτο-χριστιανοί.. και σεβασμό στην πίστη του καθενός...δεν τα έχουμε ξανα-πεί αυτά..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
makforΜέλος
04/08/2010, 14:05:02
και την εφαρμοσαν την Ανεξιθρησκεία μολις πηραν την εξουσια στα χερια τους !!!!

το αξιωμα ειναι ενα και μοναδικο , ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ !!!

οπως ελεγε και καποιος ΠΑΛΙΟΣ , δασκαλε που διδασκες ....

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

04/08/2010, 14:09:23
Αυτό λεμε, ρε παιδιά, αυτό το εναντίον μας...Όταν όλοι οι Ελληνες,
το 95% είναι ορθόδοξοι, ποιοί, μπορεί να είναι εναντιον μας,
μέσα στη χώρα μας;...
Πέμπτη φάλαγγα;..
04/08/2010, 18:19:27
quote:

Αυτό λεμε, ρε παιδιά, αυτό το εναντίον μας...Όταν όλοι οι Ελληνες,
το 95% είναι ορθόδοξοι, ποιοί, μπορεί να είναι εναντιον μας,
μέσα στη χώρα μας;...
Πέμπτη φάλαγγα;..

Μα όλοι οι Έλληνες...που πάνω απ'ολα έχουν τον δικό τους πολιτισμό και τίποτ'αλλο...

Βαγγέλη σε έβαλα στα δίχτυα...

04/08/2010, 20:09:05
Αυτοί οι Έλληνες, που λές, όμως, κολλητε Εαρινέ, δεν είναι τόσο
κορόιδα, να αρνηθούν, να έχουν δυο θησαυρούς, αντί για ένα...
Εγώ, έτσι τους ξέρω....
05/08/2010, 15:43:05
quote:

Αυτοί οι Έλληνες, που λές, όμως, κολλητε Εαρινέ, δεν είναι τόσο
κορόιδα, να αρνηθούν, να έχουν δυο θησαυρούς, αντί για ένα...
Εγώ, έτσι τους ξέρω....

Δυό "Θησαυρούς" και μια διαρκή "....." στον εγκέφαλο έχουν...με την "....." μονίμως να υπερ-ισχύει όλων των Θησαυρών...!

Ο Θησαυρός του ανθρώπου φίλε μου , δεν είναι άλλος απο το μυαλό και την καρδιά του...αλλα το "λεύτερο μυαλό του" και η "ανθρώπινη καρδιά του"...!

Να είσαι καλά Βαγγέλη ... έχεις μέσα σου όλα όσα χρειάζεσαι και πολύ περισσότερα απ'οσα πιστεύεις...όλοι μας..!!!

Άσε τους "ειδήμονες"...απο σένα εξαρτώνται όλα...εστίασε σε σένα!!!

05/08/2010, 19:09:46
Αγαπητέ Εαρινέ, είναι περιεργο,γιατί, όλοι έχουμε μια πολύ
καλή εικόνα για τον Έλληνα, αλλά, δεν τον βλέπουμε να τα καταφέρνει....
Γιατί άραγε;
Αφού βλέπεις, ότι έχει κάτι,που του κάνει ζημιά, για εστίασε το,εσύ, ή σε ότι εσύ πιστεύεις ότι οφείλεται...
Βλέπεις, φίλε μου, καλή η κριτική, αλλά, η ουσία μετράει...
Κάνουμε τίποτε έτσι;...Όχι...
Προτάσεις, που να γίνονται, ιδέες πράξης,προτεινουμε;
Όχι....Αυτή η στείρα, αρνητικότητα, δεν υπάρχει παρά σε παρηκμασμένες κοινωνίες...Κοινωνίες που τελειώνουν και αμφισβητούν τα πάντα...
Στάδιο είναι κι αυτό...Θα περάσει...