- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

Alma Libre....
Edited by - lencolas on 26/11/2003 03:04:54

Allstar

Daphne

Ocky

Dr. Galeno

Tooter
Alma Libre....
Edited by - lencolas on 27/11/2003 00:22:27

Edited by - 1900 on 26/11/2003 03:41:48

Junior Wetworth

Dimmy

Casey kelp

Governour Wetworth
Alma Libre....
Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CANDY CANDY:

ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
ΞΕΡΕΤΕ...ΤΟΝ ΝΙΝΤΖΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!...
Δε ξέρω αν το θυμάται κανεις, αλλα έριχνα πολύ γέλιο μ'αυτό το καρτουν
Ή ΤΟ "ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ" ΤΙ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!... ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΚΙ Ο ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΙ Ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΟΜΙΚΣ, ΑΠΟ ASTERIX ΜΕΧΡΙ ΒΑΒΕΛ!!!![]()
ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΑΠ' ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΤΕΧΝΗΣ

Edited by - 1900 on 26/11/2003 04:30:09

THE ARCHIES

Alma Libre....
Edited by - lencolas on 26/11/2003 05:59:23

Olive Oyl

Swee'Pea
Alma Libre....
quote:
Όσων αφορά τις γυναίκες θα ερωτήσω :
Πόσο λογικό θα ήταν να εγίνοντο δεκτές γυναίκες σε συντεχνίες οικοδόμων όταν ο τεκτονισμός ξεκίνησε να παίρνει την μορφή που έχει τώρα;
Απλά θα ήθελα να συμπληρώσω την εξής «παρατήρηση».
Την εποχή που ο Τεκτονισμός απέκτησε την πρώτη του «σωματειακή» μορφή η γυναίκα δεν είχε δικαιώματα. Το μόνο που έκανε ήταν να κρατάει το σπίτι και να προσέχει ούτως ώστε να μη δημιουργήσει προβλήματα στο σύζυγο της μέσα από κάποια «αντικανονική» συμπεριφορά της.
Δεν θα ήταν λοιπόν δυνατόν να συμπεριληφθεί στα μέλη τα οποία θα εγίνοντο δεκτά σε μια τέτοια εταιρεία.
Στα μετέπειτα χρόνια και εδικά μετά την Γαλλική Επανάσταση η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας ζήτησε την άδεια να κάνει δεκτές γυναίκες, αυτό έγινε κατ αρχάς δεκτό και μετέπειτα αναιρέθηκε από τη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας. Με το αιτιολογικό ότι μια γυναίκα είναι ποιο εύκολο να «μαρτυρήσει» τα σημάδια, τα σημεία και τις λέξεις απ’ ότι ένας άντρας.
Έτσι δημιουργήθηκαν οι δύο αυτοί «πόλοι» του Αμιγούς και του Μικτού Τεκτονισμού.
Στα υπόλοιπα καλύφθηκα πλήρως από τους προλαλήσαντες !
IMAGE
Από τις 24 Ιουνίου του 1917 –ημερομηνία της επίσημης εμφάνισης του Ελευθεροτεκτονισμου- μέχρι σήμερα, αναμφίβολα έχουν γράφει και ειπωθεί παρά πολλά, θετικά και αρνητικά, τόσο για τον τεκτονισμό, όσο και για τους ίδιους τους Τέκτονες.
Το βέβαιο όμως είναι ότι ο τεκτονισμός παραμένει, το μακροβιότερο μυητικό και φιλοσοφικό σύστημα παγκόσμια, με τεραστία επίδραση σχεδόν σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής τους τελευταίους τρεις αιώνες. .
Οι σκοποί και οι τρόποι λειτουργίας των τεκτονικών εργαστηρίων η στοών, όπως αποκαλούνται, περιλαμβάνονται σε ένα φιλοσοφικό προοδευτικό και φιλανθρωπικό σύστημα, που αποσκοπεί στην πνευματική και ηθική τελείωση των μελών του, μέσω της αυτογνωσίας, της ερευνάς της Αλήθειας και της εφαρμογής των αρχών της τεκτονικής ηθικής, ενώ παράλληλα ως θεσμός εργάζεται αδιάλειπτα για την πρόοδο και την πνευματική ανύψωση όλης της ανθρωπότητας, μέσω της ειρηνικής και βαθμιαίας ανύψωσης του ατόμου.
Όλη αυτήν την εργασία, στον τεκτονισμό συμβολικά αναφέρεται ως ¨ανοικοδόμηση του ναού της Αρετής¨.
Το περιεχόμενο και οι βαθύτερες έννοιες της τεκτονικής φιλοσοφίας, μεταδίδονται μέσω συμβολών και αλληγορικών παραστάσεων, με σκοπό, πρώτον να διαφυλάξει τις βαθύτερες αυτές έννοιες από τη φθορά του χρόνου και από την αλλοίωση –ενδεχόμενα- κάποιων ανθρώπινων διανοιών και δεύτερον, ¨να εξαναγκάζει τις διάνοιες των μελών του, των τεκτόνων, στην εμβριθέστερη μελέτη για το σχηματισμό πραγματικών ιδεών¨ όπως έγραψε ο Σ. Νάγος.
Η αποκάλυψη των εννοιών αυτών μέσω των τεκτονικών τύπων και συμβολών, γίνεται σταδιακά μέσα από ένα σύστημα βαθμών στους οποίους μυείται σταδιακά ο τέκτονας.
Το τυπικό είναι μια επιδέξια σύνθεση τελετών, συμβολών και συνοδευτικών λέξεων και κινήσεων, με σκοπό την επιτέλεση ενός ιερού έργου, που αποσκοπεί να έχει επίδραση τόσο στα μέλη της στοάς, όσο και στον κόσμο όλο.
Σύμφωνα με πανάρχαιες παραδοχές, μια τέτοια διαδικασία -εφόσον εκτελείται σωστά και το περιεχόμενο της δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή αλλά παραμένει αναλλοίωτο από τότε που δομήθηκε- μπορεί να έχει βαθιά επίδραση σε αυτόν που τη δέχεται, τόσο σε συνειδητό όσο και σα ασυνείδητο επίπεδο.
Οι τέκτονες λοιπόν προσέρχονται στις εργασίες τους για έναν συγκεκριμένο σκοπό, που στον Α΄ βαθμό, προσδιορίζεται ως εξής, στη στιχομυθία ανάμεσα στον Σεβάσμιο και στον Α΄και Β΄ Επόπτη.
ΣΕΒ:. Τι αντιπροσωπεύει ο ιερός ούτος τόπος και δια ποιoν λόγoν ευρισκόμεθα εις αυτόν;
Α΄ Απ:. ευρισκόμεθα εις το ιερόν της σκέψεως και ερχομεθα εδώ ίνα αναζητησωμεν το Φως.
ΣΑΒ:. Ποιον είναι το Φως περί του οποίου ομιλείτε, αδελφέ μου;
Α΄ Απ:. Σεβάσμιε Διδάσκαλε, είναι το αιώνιων Φως, το περιέχον το παν, προς το οποίον το παν τείνει. Το Φως το αφύπνιζαν τας ανθρώπινους διανοίας, το Φως της Αγάπης, το οποίον ενώνει και συντονίζει πασαν την πλασιν.
ΣΑΒ:. αδελφέ Β΄ Έπoπτα, πως δυνάμεθα να ευρωμεν το Φως αυτό, περί του οποίου ωμιλησεν ο αδελφός Α΄ Επόπτης και ποια η ωφελεία του;
Β΄ Απ:. Σεβάσμιε Διδάσκαλε, δεν ανευρίσκομε τούτο ποτέ πλήρως, διότι οι ανθρώπινοι οφθαλμοί δεν θα ηδυναντο να αντέξουν εις την λαμψιν του. δυνάμεθα ομως να ιδωμεν τας ακτίνας αυτού, μελετώντας την Φυσιν, παρατηρουντες τα φαινόμενα, κατερχόμενοι εις το βάθος της Συνειδήσεως και ιδίως εναρμονίζοντες τους εαυτούς μας προς τον Παγκόσμιoν Ρυθμoν.
Στην αυτογνωσιακη του, λοιπόν, πορεία ο τέκτονας και στο βαθμό που αναγνωρίζει κάτι τέτοιο, έχει ως κατευθυντήριες γραμμές και βοηθήματα του τα τυπικά των αντιστοιχών βαθμών. Η προσπάθεια του, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη γραπτή διδασκαλία η κάποια αυθεντία ούτε κάποια συγκεκριμένη μέθοδος, έγκειται αφενός στα ψυχολογικά αποτελέσματα που έχει πάνω του η συμμετοχή του στις εργασίες, αφετέρου στην προσωπική του μελέτη των τυπικών και των νοημάτων, καθώς και των συμβολών που υπάρχουν στη στοά.
Έτσι το αληθινό και βαθύτερο νόημα του Τεκτονισμού παρουσιάζεται στον Τέκτονα μέσω συμβολών, αλληγοριών, τελετουργιών και μύθων. Η πλειοψηφία των συμβολών έχει να κάνει με υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην οικοδόμηση.
Όλα τα αντικείμενα όπως, γνώμονας, διαβήτης, λίθοι κλπ, έχουν συμβολικό νόημα, όπως και οι εικονογραφήσεις στο δάπεδο της στοάς, στην οροφή και στους τοίχους.
Η όλη προσπάθεια του Τέκτονα –αναζητώντας το Φως με τα εργαλεία που του παρέχονται- έγκειται στο να οικοδομήσει ένα Ναό, Η οικοδόμηση αυτή στην πραγματικότητα αναφέρεται στον ίδιο του τον εαυτό, στο πως δηλαδή θα οικοδομήσει τον τέλειο άνθρωπο και παράλληλα σε συνεργασία με τους συνάνθρωπους του την τέλεια ανθρωπότητα, τον Ναό του Θεού.
Τα παραπάνω είναι μέρος από την εργασία του ΑΡΗ ΑΝΘΗ, ψυχολόγου, στο τεύχος 35 του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ.
Πολλές φορές ισχυρίζονται κάποιοι, ότι, αφού δεν λέγονται η δεν γίνονται κάποια ΦΟΒΕΡΑ πράγματα στις στoες, γιατί δεν λέγονται προς τα έξω;
θα τους υπενθυμίσω ότι στα μυητικά δρώμενα, στην αρχαια Ελλαδα, οι συμμετέχοντες ορκίζονταν –επί ποινή θανάτου- να μην αποκαλύψουν τα μυητικά μυστικά σε αμύητους.
Ο λόγος βέβαια δεν είναι η απόκρυψη, αλλά η αποφυγή παρανόησης από κάποιους και ακόμα, η αναίρεση της επίδρασης που ενέχουν οι μυήσεις, αν ο υπό μύηση έχει πλήρη γνώση των πεπραγμένων.
Σήμερα βέβαια δεν απειλείται κανείς αν αποκαλύψει τα μυητικά δρώμενα, εκτός του ότι τίθεται εκτός, υπόσχεται μόνον επί τη τιμή του να κρατήσει αυτά μυστικά.
Ούτε φυσικά υποχρεώνεται κανένας να παραμείνει σε ένα μυητικό σύστημα, άλλωστε μόλις ένα 10-20% συνεχίζουν μέχρι τέλους, κάτι φυσικά που και στην αρχαιότητα ήταν πραγματικότητα, γεγονός που φαίνεται και στη φράση που έχει ενσωματώσει ο χριστιανισμός, ¨πολλοί οι κλητοί, λίγοι ομως οι εκλεκτοί¨,
κατά το ρητό των Ελευσίνιων, ¨Νεόφυτοι πολλοί, λίγοι ομως Βάκχαι¨.
Το γεγονός ότι παραμένει μια μερίδα στο να τηρεί αυστηρά την παράδοση, που υπήρχε όταν ιδρύθηκε ο τεκτονισμός, μη επιτρέποντας τη συμμετοχή σε γυναίκες, με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετο, ο ΜΙΚΤΟΣ τεκτονισμός ομως, όπως δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ καταγωγής, δόγματος η πεποιθήσεων, έτσι δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ των δυο φύλων.
Ο Τεκτονισμός, δεν είναι θρησκεία, ούτε υποκαθιστά οποιαδήποτε θρησκεία, γιαυτο και δέχεται μέλη οποιουδήποτε δόγματος η θρησκευτικής πεποίθησης.
Το μόνο που ζητάει είναι, ο υποψήφιος να δέχεται την ύπαρξη δημιουργού, άσχετα αν ο καθένας το εννοεί σαν ανώτερη δύναμη, φύση, όνομα θεότητας κλπ.
Το γιατί ομως δέχεται τέτοιο πόλεμο και κατασυκοφάντηση από την εκκλησία,
είναι νομίζω ευκόλως αντιληπτό, αφού η μεν εκκλησία μιλά για δούλους ο δε Τεκτονισμός έχει ως αποστoλη του να βοηθήσει ώστε ο κάθε άνθρωπος να είναι ελεύθερος.
Έτσι, συναντάμε σε κάθε αγώνα για την ελευθέρια, πρωτεργάτες τέκτονες,
(απελευθερωτικός αγώνας HΠΑ, Γαλλική επανάσταση), Έτσι και η Ελληνική επανάσταση ενάντια στην τουρκοκρατία, ξεκίνησε με τη Φιλική εταιρεία η οποία απαρτίζονταν από τρεις τέκτονες. Στον τεκτονισμό ήταν μυημένοι οι Καποδίστριας, Κολοκοτρώνης, Παπαφλέσσας, Υψηλάντης, όπως και μεγάλο πλήθος επώνυμων αγωνιστών.
τέκτονες και οι Ιών Δραγούμης και Παύλος Μέλας,
τέκτονες οι αξιολογοτεροι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, όπως Τρικούπης, Παπαναστασιου, Ε. Βενιζέλος, τέκτονες οι μεγάλοι ήρωες, όπως ο Βότσης η ο Δαγκλής, και πλειάδα άλλων αξιομνημόνευτων που αγωνίστηκαν για την πατρίδα και την ελευθέρια των Ελλήνων.
Ένας ακόμη λόγος συκοφαντησης του τεκτονισμού, είναι η πάγια θέση του ώστε ο άνθρωπος να αποφασίζει για την τύχη του, για το καθεστώς και τους κυβερνήτες του, κάτι βέβαια που δεν αρέσει σε αριστοκρατικών αντιλήψεων άτομα που θεωρούν εαυτούς άριστους, άρα δικαιωματικά πρέπει να κυβερνάνε, δεν αρέσει σε ακραία φασιστοειδή που θέλουν να επιβάλλουν δικτατορίες στους λαούς.
Έτσι, όπου επιβλήθηκε δικτατορία, οι πρώτοι που κυνηγήθηκαν ήταν οι τέκτονες και τη πρώτη απαγόρευση των φασιστών ήταν η απαγόρευση λειτουργίας των στοών.
Παράδειγμα, Χίτλερ, Μουσολίνι, Μεταξάς.
Το οδυνηρό είναι ότι δικτάτορες όπως ο Μεταξάς, ήταν και αυτοί πρώην τέκτονες.
Δυστυχώς δεν έχει καταφέρει ακόμα ο Τεκτονισμός να διακρίνει από νωρίς τους αντίθετους των ανθρώπινων άξιων και δικαιωμάτων. Έτσι κάποιοι διεισδύουν για ίδιον όφελος σε μυητικά συστήματα. Αυτό ομως δύσκολα αντιμετωπίζεται,
αφού ο Τεκτονισμός είναι ανοικτός για τον καθένα και ούτε έχει μεθόδους η τρόπους να αναγνωρίζει και να αποτρέπει την είσοδο σε τέτοια στοιχεία.
Πάντως έχουν λόγο και τα δόγματα και τα φασιστικά καθεστώτα να συκοφαντούν τον τεκτονισμό, Δυστυχώς ομως δεν μένουν μόνο σε Αυτό, αλλά πάντα η ιστορία μας έχει δείξει ότι, οι πρώτοι που προστρέχουν να συνδράμουν τον δικτάτορα, είναι οι εκκλησίες, οι οποίες με περίσσιο ζήλο ευλογούν τα όπλα των επίδοξων δικτατόρων και με άκρατο φανατισμό σπεύδουν να συμμαχήσουν με το φασισμό στην επιβολή τυραννικών καθεστώτων.
Έτσι, μέσα από τα καθεστώτα που εγκαθιδρύουν, μέσα από τη στυγνή προπαγάνδα και προσηλυτισμό, έχουν καταφέρει να περάσουν τις συκοφαντικές τους απόψεις και να δηλητηριάσουν τον τρόπο σκέψης και αντίληψης του λαού.
Ευτυχώς ομως υπάρχουν ακόμα υγιώς σκεπτόμενοι που έχουν τη θέληση να αποκαλύψουν και να αποβάλλουν τις συκοφαντίες και να ελευθερωθούν από την κατευθυνόμενη προπαγάνδα των εξουσιαστών και των επιβεβλημένων με τα όπλα καθεστώτων και δογμάτων.
ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΑ.
Edited by - Πασχαλης on 04/01/2005 15:58:47
Σ' ευχαριστούμε!
Στο περιοδικό κάνουν αξιόλογη προσπάθεια εν γένει, αλλά βέβαια, κάποιες φορές τους ξεφεύγουν κάποιες λεπτομέρειες (ενίοτε σημαντικές).
Παρ' όλα αυτά, επιτελούν έργο, αφού το ζητούμενο είναι να δίνονται εναύσματα για περαιτέρω έρευνα...
quote:
Από τις 24 Ιουνίου του 1917 –ημερομηνία της επίσημης εμφάνισης του Ελευθεροτεκτονισμου- (...)
Αυτή η ημερομηνία π.χ. δεν ξέρω σε τί αντιστοιχεί, αλλά σίγουρα δεν αντιστοιχεί στην επίσημη εμφάνιση του Ελευθεροτεκτονισμού.
quote:
Δυστυχώς δεν έχει καταφέρει ακόμα ο Τεκτονισμός να διακρίνει από νωρίς τους αντίθετους των ανθρώπινων άξιων και δικαιωμάτων. Έτσι κάποιοι διεισδύουν για ίδιον όφελος σε μυητικά συστήματα. Αυτό ομως δύσκολα αντιμετωπίζεται,
αφού ο Τεκτονισμός είναι ανοικτός για τον καθένα και ούτε έχει μεθόδους η τρόπους να αναγνωρίζει και να αποτρέπει την είσοδο σε τέτοια στοιχεία.
Νομίζω ότι και πολύ σοφά, έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα, παρ' όλες τις περιστασιακές αποτυχίες.
Το ζητούμενο είναι να κοινωνήσουν όλοι από το Δισκοπότηρο της Αρετής.
Αλλά αυτό πάντα επιτυγχάνεται μόνο οικεία και ελευθέρα βουλήσει και είναι ολόκληρη πορεία ζωής, για να μην πω καλύτερα ζωών...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 04/01/2005 18:24:15
Η χρονολογία είναι 1717, έτσι για το άρχειο.
IMAGE
quote:
Σύμφωνα με πανάρχαιες παραδοχές, μια τέτοια διαδικασία -εφόσον εκτελείται σωστά και το περιεχόμενο της δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή αλλά παραμένει αναλλοίωτο από τότε που δομήθηκε- μπορεί να έχει βαθιά επίδραση σε αυτόν που τη δέχεται, τόσο σε συνειδητό όσο και σα ασυνείδητο επίπεδο.
2.
quote:
ευρισκόμεθα εις το ιερόν της σκέψεως και ερχομεθα εδώ ίνα αναζητησωμεν το Φως
3.
quote:
Σεβάσμιε Διδάσκαλε, δεν ανευρίσκομε τούτο ποτέ πλήρως, διότι οι ανθρώπινοι οφθαλμοί δεν θα ηδυναντο να αντέξουν εις την λαμψιν του.
4.
quote:
αφού η μεν εκκλησία μιλά για δούλους ο δε Τεκτονισμός έχει ως αποστoλη του να βοηθήσει ώστε ο κάθε άνθρωπος να είναι ελεύθερος.
Απορίες (*)(απλοΪκές πείτε τις, δε με πειράζει) που μου προέκυψαν αυθόρμητα διαβάζοντας τα παραπάνω:
1. Χμμμ «εφόσον εκτελείται σωστά...»
Ποιός το εξασφαλίζει αυτό;
Ποιός μου εγγυάται οτι η διαδικασία εκτελείται σωστά;
(Τη στιγμή μάλιστα που
quote:)
καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη γραπτή διδασκαλία η κάποια αυθεντία ούτε κάποια συγκεκριμένη μέθοδος,
2.3. Πάω δηλαδή κάπου για να αναζητήσω το φως κι αμέσως μου λένε οτι αναζητώ κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να βρω;
Και γιατί να μην πάω στον αυθεντικό που είπε ξεκάθαρα «Εγώ ειμί το φως και η αλήθεια και η ζωή»;
4. Ομοίως, γιατί να μην πάω στον ίδιο που είπε
«Και θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει» (ΙΩ, VIII, 32);
(*)...που πηγάζουν από μια ψιλοαλλεργία που έχω απέναντι σε κάθε τι "μυστικό". ![]()
Edited by - lamogio on 04/01/2005 19:50:39
για ενα λαθακι μονο............. 200 χρονων κανετε ετσι;;;
Πραγματι το σωστο ειναι 1717, ευχαριστω που το προσεξατε,
γιατι ευκολα γινονται ...παρεξηγησεις!!!
Edited by - Πασχαλης on 04/01/2005 19:50:47
Αγαπητέ μου, η επιλογή είναι πάντοτε δική σου.
Αν αναφέρεσαι στο λόγο του Ιησού, θα πρέπει να έχεις υπ' όψιν ότι η μία επιλογή δεν είναι ασύμβατη ως προς την άλλη.
Αν αναφέρεσαι στην θρησκεία του Χριστιανισμού, πάλι θα σου έλεγα ότι αναφερόμαστε σε διαφορετικές έννοιες.
Για να σου εξηγήσω περισσότερο τί εννοώ:
Είναι σα να ρωτάς, "αφού πηγαίνω σε μουσικές συναυλίες, ποιός ο λόγος να πηγαίνω και σε θεατρικές παραστάσεις;"
Τώρα, σχετικά με την παράδοση:
Όσοι ασχολούνται με τον Τεκτονισμό, προφανώς γνωρίζουν τί κάνουν και πώς το κάνουν.
Το γεγονός ότι αυτά δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα, δε σημαίνει ότι δεν έχουν μεταδοθεί από στόμα σε αυτί...
quote:
Ενταξει ντεεεε,
για ενα λαθακι μονο............. 200 χρονων κανετε ετσι;;;Πραγματι το σωστο ειναι 1717, ευχαριστω που το προσεξατε,
γιατι ευκολα γινονται ...παρεξηγησεις!!!
Φίλε Πασχαλης, είναι αλήθεια ότι 200 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα δεν είναι δα και κάτι σημαντικό...
Αλήθεια, ήταν τελικά τυπογραφικό λάθος του περιοδικού ή σου ξέφυγε;
(Ρωτώ απλά, για να αποκαταστήσουμε το λάθος ως προς τρίτους. Με καταλαβαίνεις, ε;
)
.
.

δε μου απάντησες όμως σε κανένα.
Το ξέρω οτι δεν είναι (ή τουλάχιστον δεν δείχνουν) ασύμβατα.
Γιαυτό και ρώτησα γιατί να μην πάω στον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ.
Ισα ισα που τόνισα οτι σύμφωνα με το κείμενο και τα δύο το ίδιο πρεσβεύουν(ελευθερία).
Το γεγονός οτι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα σημαίνει αυτό ακριβώς.
Οτι μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα (ή αυτί σε αυτί αν θες) και αν δεν κάνω λάθος αυτό φέρνει σε "παράδοση", με ο,τι αυτό σημαίνει.
Και ξέρουμε οτι πολλά αυτιά ακούν επιλεκτικά.
Το λέει και το κείμενο: "εφόσον εκτελείται σωστά", που προϋποθέτει να μεταδίδεται σωστά.
Και η επιλογή φυσικά είναι δική μου, δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς.
quote:
Γειά σου και σένα Zadokδε μου απάντησες όμως σε κανένα.
Αν αισθάνεσαι ότι δε σου απάντησα, μάλλον έτσι θα είναι. Αν και δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε τί δε σου απάντησα.
Ας ξαναπροσπαθήσω...
quote:
Το ξέρω οτι δεν είναι (ή τουλάχιστον δεν δείχνουν) ασύμβατα.
Ωραία.
quote:
Γιαυτό και ρώτησα γιατί να μην πάω στον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ.
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ως προς τί; Και δύνασαι να πας σε Αυτόν;
Σε ξαναρωτάω: επειδή πήγες χτες σε μία "αυθεντική" μουσική συναυλία, δε θα πας αύριο σε μία "αυθεντική" θεατρική παράσταση;
Αν μπορούσε μία μουσική συναυλία να σε γεμίσει τόσο, ώστε να μην χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο, θα υπήρχαν και οι θεατρικές παραστάσεις;
Προσπαθώ να το εξηγήσω απλά, για να είναι κατανοητό και να μη μου πεις πάλι, ότι δε σου απαντώ, αν και συναισθάνομαι ότι καταχρώμαι κάποιους όρους.
Δυστυχώς, φίλε μου, ο άνθρωπος ανά τους αιώνες δυσκολευόταν εκ φύσεως να προσεγγίσει κάποιες αλήθειες κι έτσι, χρειάστηκε να αναπτύξει πολλές μεθόδους.
Άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο αποτελεσματικές.
Τώρα, αν εσύ προσωπικά (που δεν το αμφισβητώ), δύνασαι να προσεγγίσεις τον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ (όπως τον αποκαλείς) αφ' εαυτού σου, νομίζω ότι είναι περιττό να σε απασχολεί τί κάνουν κάποιοι άλλοι.
quote:
Και ξέρουμε οτι πολλά αυτιά ακούν επιλεκτικά.
Το λέει και το κείμενο: "εφόσον εκτελείται σωστά", που προϋποθέτει να μεταδίδεται σωστά.
Αυτό, αγαπητέ μου, μάλλον είναι δικό τους ζήτημα και είναι προφανές, ότι στα εκτοντάδες χρόνια ιστορίας τους έχουν και τον τρόπο και το δικαίωμα να το διαφυλάττουν όπως εκείνοι κρίνουν, ώστε και να μεταφέρεται, αλλά και να εκτελείται σωστά.
.
.