ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προσευχή - αχαρακτήριστο - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Προσευχή - αχαρακτήριστο - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

αθεος26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/02/2011, 06:37:46
quote:

Εγώ δεν κατάλαβα στην ιστορία που παρέθεσες, πού ήταν οι φύλακες άγγελοι;

γι αυτό της έκλεισε το στόμα, για να μην προσευχηθεί και έρθουν οι άγγελοι

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

02/02/2011, 13:27:03
quote:
αθεος:γι αυτό της έκλεισε το στόμα, για να μην προσευχηθεί και έρθουν οι άγγελοι

Lol βρε, δεν έχεις τον Θεό σου !!!!

quote:
amalia: Εγώ δεν κατάλαβα στην ιστορία που παρέθεσες, πού ήταν οι φύλακες άγγελοι;

Αμαλία η ιστορία που αναφέρω είναι αληθινή, την αναφέρω επειδή υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία και στις δύο ιστορίες αλλά και για να κάνω την αντίθεση σε σχέση με την πρώτη, όπου και μόνον η προσευχή υποτίθεται πως βοήθησε, ενώ στη δεύτερη, η κοπέλα έπρεπε να δώσει μάχη για να γλυτώσει (κλωτσιές-μπουνιές-κραυγές βοήθειας)..
Ίσως άσχετη με αστικούς μύθους αλλά ήθελα να τονίσω την τραγικότητα μεταξύ των δύο κόσμων, του "παραμυθιού" και της "πραγματικότητας"!!

Αν και σε αυτόν τον κόσμο όλα μπορούν να συμβούν...
Για παράδειγμα ο βιαστής της πρώτης ιστορίας θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως δεν είχε προσέξει ποτέ την Ντάνη για Χ λόγους και να θυμόταν κάποια άλλη κοπέλα που όντως είχε περάσει με δύο άντρες δίπλα της..
και πολλά άλλα που συνετέλεσαν ώστε η Ντάνη να γλυτώσει, εκτός της προσευχής!!!
Πάντως για να τα λέμε με το όνομά τους, η προσευχή βοηθάει στην ψυχολογία τον ίδιου τον προσευχόμενου, οπότε από μία άλλη άποψη θα μπορούσαμε να πούμε πως λειτουργεί σαν καταπραϋντικό και χαλαρωτικό.

Καλημέρες σε όλους!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

02/02/2011, 15:46:33
quote:
quote:
αθεος:γι αυτό της έκλεισε το στόμα, για να μην προσευχηθεί και έρθουν οι άγγελοι

Lol βρε, δεν έχεις τον Θεό σου !!!!

Όντως δεν τον έχει
Αφού είναι... ο αθεος!!!

simori σ' ευχαριστώ για τη διευκρίνηση
Πράγματι, ιστορίες σαν αυτή που περιγράφεις συμβαίνουν και μάλιστα αρκετά συχνά. Και όσον αφορά στις απόπειρες βιασμού, σίγουρα είναι περισσότερα τα περιστατικά από τις αφηγήσεις εφόσον δεν είναι εύκολο σε πολλές γυναίκες να πουν μια τέτοια εμπειρία, ακόμα και εάν την έχουν γλιτώσει!

Όσον αφορά στην ιστορία με τη Ντάνη, η γνώμη μου είναι πως τουλάχιστον μερικώς, είναι κατασκευασμένη. Μπορεί όντως να υπήρξε κάποιο περιστατικό και να διανθίστηκε με διάφορες λεπτομέρειες για να καταλήξει στο τέλος να έχει τον χαρακτήρα που διαβάσαμε. Εμένα πάντως μου αρέσει η ιστορία, σαν ένα παραμύθι τη βλέπω όμως. Αυτό που με εκνευρίζει πάρα πολύ είναι όταν τέτοιες ιστορίες συνοδεύονται με έμμεσες ή άμεσες απειλές, ότι αν δεν πιστεύεις την τάδε θρησκεία θα τιμωρηθείς από τον αντίστοιχο Θεό Στη συγκεκριμένη ιστορία η απειλή δεν ήταν τόσο προφανής. Πάλι καλά...
Μου έχει τύχει όμως να μου στείλουν μέσω email αντίστοιχες ιστορίες με το συνοδευτικό σχόλιο, ότι εάν δεν την στείλω σε 10 π.χ. επαφές μου, κάτι κακό θα με βρει σε 3 μέρες. Ε τότε, νευριάζω πάρα πολύ!!!

02/02/2011, 16:37:44
quote:
Μου έχει τύχει όμως να μου στείλουν μέσω email αντίστοιχες ιστορίες με το συνοδευτικό σχόλιο, ότι εάν δεν την στείλω σε 10 π.χ. επαφές μου, κάτι κακό θα με βρει σε 3 μέρες. Ε τότε, νευριάζω πάρα πολύ!!!

Κλασσική περίπτωση ψυχολογικού - συναισθηματικούς εκβιασμού κι εξαναγκασμού!
Ειλικρινά, δε μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί όλο αυτό.
Άντε πες πως οι μισοί από τους παραλήπτες ενός τέτοιου e-mail το αποστέλλουν στις επαφές τους.
Ο δημιουργός - ή οι δημιουργοί - του e-mail τι αποκομίζουν;
Προσωπικά με το που βλέπω τέτοια e-mails τα διαγράφω μεμιάς...

In anticipation of my resurrection...

02/02/2011, 17:52:01
quote:
Προσωπικά με το που βλέπω τέτοια e-mails τα διαγράφω μεμιάς...

Τι; σοβαρά; Δε στέλνεις το email σε 500000000 άτομα μέσα στα επόμενα 3 δευτερόλεπτα; Κινδυνεύεις να έρθει αύριο στις 19.23 και 33 δευτερόλεπτα ένας αράπης με το μουστάκι του Γιωργάκη και το χαμόγελο του Μητσοτάκη και να σε...beeep εσένα και την οικογένειά σου!

18/02/2011, 23:26:38
Οι πραγματικά αληθινές εμπειρίες δεν εξωτερικεύονται... δε τις μοιραζόμαστε με κανένα... τις κρατάμε μέσα μας σαν ένα μυστικό που μας αποκαλύφθηκε και όποιος είχε την τιμή ή την ευλογία να ζήσει μια τέτοια εμπειρία καταννοεί πολύ καλά τι θέλω να πω...

Καλή σας νύχτα...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."