ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
erriettaΜέλος
08/10/2004, 11:40:19
Καλημέρα σας

Νομίζω πως το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν κατανοούνε ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός και άρα δε λειτουργούν όλα τα πράγματα σε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Όλοι έχουμε κάποιες δικές μας ανάγκες να καλύψουμε και η κάλυψη τους είναι ένα θέμα αυστηρά προσωπικό ανάλογο της ιδιοσυγκρασίας του κάθε ατόμου.

Άλλος αγχώνεται και θέλει να ανάψει ένα τσιγάρο, άλλος να φάει μια σοκολάτα, άλλος το ρίχνει στο φαί και άλλος στα σφηνάκια. Δε σημαίνει αυτό πως κάποιος είναι λάθος ή κάποιος σωστός, και σίγουρα δεν είναι κανένας ψυχοπαθής ή ψυχολογικά άρρωστος. Όλοι είναι σωστοί για τον εαυτό τους.

Για παράδειγμα άλλοι για να ξεδώσουν πηγαίνουν σε ένα κλαμπάκι κατεβάζουν μια φιάλη ουίσκι και χτυπιούνται στους ρυθμούς της τρανς και άλλοι μαζεύονται σε ένα σπίτι με την παρέα τους και χαλαρώνουν σε ρυθμούς lounge μουσικής με ένα γαράκι.

Αυτό που λειτουργεί για μένα δε λειτουργεί για σένα και αυτό που σε σένα κάνει καλό σε μένα μπορεί να κάνει κακό. Δε σημαίνει φυσικά αυτό καθ'αυτό το γεγονός πως κάποιος από εμάς είναι άρρωστος!
Σίγουρα όμως το να προσπαθεί κάποιος να με πείσει για το ποιο είναι το καλό μου χωρίς καν να έχει μια ιδέα για το άτομό μου, το ποιόν μου και τις εμπειρίες μου, αυτό είναι αρρωστημένο.

08/10/2004, 12:39:07
Πως γίνεται αγαπητή galadriel, να εχεις διαφορετική συμπεριφορά στη Μαιλ και μέσα στο ΣΙΤΕ?

Ποιος ο λόγος, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω!

Με δοκιμάζεις?

Θέλεις να δεις… αν θα αντιδράσω?

Πως γίνεται να με ευχαριστείς προσωπικά, και να γράφεις άλλα εδώ μέσα?

Δεν γίνεται να κατανοήσω μια τέτοια συμπεριφορά,…..γιατί δεν δύναμαι να κάνω κάτι τέτοιο!

Μου στέλνεις ΜΑΙΛ και γράφεις…

quote:
την ευχαριστήθηκα την κουβέντα μας οσο κι αν έμοιαζε με καυγά, καμμιά φορά στην υπερβολή κρύβεται η ουσία...
σ'ευχαριστώ που στάθηκες συνοδοιπόρος μου σ'αυτή την συζήτηση....
ελπίζω οι υπόλοιποι να κατάλαβαν τι θέλαμε να πούμε...
και πάλι σ'ευχαριστώ

ελπίζω να ξαναβρεθούν οι δρόμοι μας

Που είναι ο ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ?

quote:
Πίσω απ' όλα αυτά τα "εσωτερικά" υπάρχουν βαθύτερες αλήθειες και βαθύτερες σχέσεις μεταξύ ψυχών και πραγμάτων.... εσύ τις ένιωσες ποτέ?

Τι έγινε Μωρό μου?…εσύ τις βλέπεις… εγώ είμαι ο Τυφλός?

quote:
Όλη αυτή η εγκράτεια σου έχει δώσει την ενέργεια που νομίζεις? Και αν ναι τι την έκανες? εκτός από το να βγαίνεις και να λες πως την κατέχεις, τι άλλο την έκανες?

Μήπως γνωρίζεις τι κάνω… και τι δεν κάνω?

quote:
Ποιος στάθηκε δίπλα σου να την μοιραστείτε?

Γνωρίζεις κάτι από τη ΖΩΗ ΜΟΥ…που εγώ δεν γνωρίζω?

quote:
Την γλώσσα που την χειρίζεσαι τόσο καλά, την άφησες ποτέ να ξεκουραστεί?

Από όσα γράφω, αυτή την εντύπωση σχημάτισες?

quote:
.... ο κόσμος προχωράει ΠΛΑΤΩΝΑ .... μη μένεις πίσω....

Μπα!

Παραπονιέσαι γιατί ασχολιέμαι με τα τσιγάρα… η τι κάνεις τα πρωινά σου, (στην ουσία, ασχολήθηκα με την αντίδραση)….

Και τώρα μου λες….μην μένω πίσω…

Είμαστε… συνοδοιπόροι στην Μαιλ μου…. και στο εσωτερικά σου τα λέω…?

Όχι τίποτα άλλο, μα η συμπεριφορά αυτή, θα φέρει και άλλα μέλη *(πηγαδιών, ομαδουλων, και βαλε ότι θελεις) να γράφουν… το μακρύ… και το κοντό τους!

Έχει γίνει ξανά και ξανά και ξανά!

Αν έφαγα το αγκίστρι αγαπητή φίλη (και το έκανα μόνος μου…)…ίσως γνωρίζω και πως να απαγκιστρωθώ…

Αλίμονο σε όσα ψαράκια, πέφτουν σε δίχτυα… καλοστημένα!

Σου ζήτω συγνώμη για το Μαιλ που δημοσίευσα, μα μου είναι ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ… μια τέτοια... συμπεριφορά!

Ξανθός…ολίγον τι!

WalkerΜέλος
08/10/2004, 13:24:51
Αγαπητέ Πλάτωνα, στο ΩΣΑΝ …κλπ μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει Walker και όχι waker….. Όσο γιατί ξεχώρισα εσένα και όχι κάποιον άλλον, ίσως γιατί σε κάνει ξεχωριστό το είδος του γραψίματος που έχεις. Το επίπεδο της χρήσης της Ελληνικής γλώσσας. Η μορφή και βασικά η δομή της σκέψης και του λόγου. Σε κάλυψα ? Αν ΟΧΙ πες το μου. Εδώ είμαι και θα είμαι……. Και μην παίζεις με την τύχη σου…..
Τώρα σε σχέση με κότερα και ψαρέματα, θα γίνει ακόμα ποιο κατανοητό όταν μας πεις, ποιανού φύση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Γιατί «Η φιλοσοφία είναι Θηλυκό» και σαν θηλυκό δεν έχει περιορισμούς. Και η ψυχή (και αυτό θηλυκό), είναι θάλασσα που εμείς με απλές βαρκούλες προσπαθούμε να ανακαλύψουμε – όποτε έχουμε και βάρκα. Και αν όπως λες «το κότερο της φιλοσοφίας, είναι από φύση του … ελεύθερο.» όταν δεν υπάρχει καπετάνιος, όπως λες, το πρώτο κύμα και αν όχι, το δεύτερο, το βούλιαξε… Γιατί από βάρκα και πάνω θέλει καπετάνιο….. Και αν πεις ότι υπάρχει …. Καλά…. Μην λύσεις κάβους. Μείνε στην ασφάλεια του λιμανιού και του καρνάγιου που έφτιαξε το κότερο. Και ασχολήσου με τα πρόβατα γιατί από ότι είδα…. Ξέρεις από Λύκους…..Γιατί και αυτά, τα πρόβατα, έχουν την «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» τους.
Φίλη errietta συμφωνώ μαζί σου, στην παράθεση των θέσεων και απόψεων. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συμπληρώσει κάποιος κάτι. Εδικά στην τελευταία παράγραφο.
Αγαπητή Galadriel δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπλέκεις και εσύ σε πετονιές κλπ. Απλά δείξε μας που είναι, για να τις αποφύγουμε στο ταξίδι μας, σε αυτή την θάλασσα. Και μη μου πεις, από τα βραχάκια Walker, γιατί μπορεί να είμαι «περιπατητής», αλλά έχω βρεθεί στην θάλασσα και θέλω να μάθω να κολυμπώ αρχικά, πριν πάρω βάρκα. Κι όταν και άμα βρεθώ με βάρκα, θα πρέπει να μάθω την τέχνη πρώτα.

WalkerΜέλος
08/10/2004, 13:41:07
Συγνώμη για αυτό που θα γράψω τώρα. Αλλά είναι σκέτο πρόκληση. Δεν έχω τίποτα με τις ξανθιές. Απλά τους βγήκε η φήμη. Όμως όλοι ξέρουμε τα ανέκδοτα μαζί τους. Μου άρεσε η υπογραφή……
quote:
Ξανθός…ολίγον τι!

Λέτε να ανέκδοτα να βγήκαν από εδώ?......

WalkerΜέλος
08/10/2004, 13:45:36
Λέτε tα ανέκδοτα να βγήκαν από εδώ?......

08/10/2004, 13:58:26
Τι έγινε ρε Πλάτωνα?

σε είπε μια γυναίκα μωρό μου και κόμπλαρες?

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

08/10/2004, 14:56:49
χι,χι,χι,χι...!! ναι καλέ μου walker μακρυά από πετονιές, μπετονιές, μπιτονιές, δίχτυα , παραγάδια, αθερινόδιχτα και άλλα επικίνδυνα....

μόνο με ψαροντούφεκο!

08/10/2004, 15:10:24
Κυριε...WA(L)KER!

Αν η Φιλοσοφία είναι ελεύθερη, οι φιλόσοφοι που θα κολυμπήσουν στα Νερά της, σαν την γνωρίσουν σε βάθος, είναι ελεύθεροι.*

*Εσωτερικά, επομένως και ψυχικά… ελεύθεροι από κάθε δεσμό.

Αν τα άτομα ενός πλοίου λοιπόν είναι φιλόσοφοι, και είναι πράγματι ελεύθεροι, εννοείται πως έχουν κατανοήσει τα κύματα και τις φουρτούνες, γνωρίζουν να κολυμπούν, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίσουν, τόσο για την θάλασσα, όσο και για το πλοίο.

Η διακυβέρνηση του πλοίου δεν έχει αποκλειστικό καπετάνιο, μα οι φιλόσοφοι, αφού γνωρίζουν ΚΑΙ να κυβερνούν…οδηγούν το πλοίο. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα κυβέρνησης.

Είναι αδύνατο αγαπητέ WALKER να ασχοληθεί ο Φιλόσοφος με πρόβατα, γιατί απέναντι... έχει να κάνει με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, και τους θέλει πάνω από όλα ελεύθερους.

Ίσως τους δείξει (και όχι διδάξει) ορισμένα πράγματα, προπαντός κοιτάζει να είναι και να σκέφτονται ελευθέρα!

Από τους Λύκους, ενθυμούμαι πως έχουν μεγάλα δόντια. Βλέπεις, η δονητική των λέξεων τους... μου είναι γνωστή…

Είπαμε, ξανθουλης… μα όχι χαζούλης!

quote:
Εδώ είμαι και θα είμαι……. Και μην παίζεις με την τύχη σου…..

Δεν σε έδιωξε κανείς καμάρι μου.

Εκεινο με την τυχη...δεν το καταλαβα!

Ξανθουλης ειπαμε!

Σε φιλώ,

Πλάτωνας.

galadriel..galadriel..

Γελα καλη μου, γελα...

08/10/2004, 15:38:06

08/10/2004, 15:45:21
...βλέπεις γελάει τελευταίος αυτός που δεν κατάλαβε το αστείο...!