- ΑΟΡΑΤΟ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΛΗΤΙΚΟ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ο θείος μου (αδελφή ψυχή μου) μου είχε αφήσει ένα ποσό στην τράπεζα, το οποίο και είχα ξοδέψει για να ξεκινήσω τη δουλειά μου.
Ο Σεπτέμβριος μπήκε και τα έξοδα τρέχανε.
Στο όνειρό μου, ο θείος μου, μου είπε να μην ανησυχώ, κάτι υπάρχει ακόμη...
Την επόμενη ημέρα, πήγα στην τράπεζα, και παρακάλεσα κάποιον υπάληλο να τσεκάρει αν υπάρχει κάποιος λογαριασμός στο όνομά μου μαζί με το θείο μου. Παρόλο που οι λογαριασμοί, είχαν ελεγχθεί ήδη πριν από 3 χρόνια, εμφανίστηκε κάποιος με 200.000 μέσα. Λιγο περισσότερα από όσα χρειαζόμουν.
Δε μου έσωσε τη ζωή βέβαια, αλλά είναι ΑΟΡΑΤΟ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΛΗΤΙΚΟ.
αυτή...που τα κατάφερε!
γιατι εχω εντονα την αισθηση οτι εσυ και εγω τριγυρναμε ατελειωτα γυρω απο εναν κυκλο με δυο αντιθετα σημεια,
εσυ να ρωτας τη γνωμη μου σχετικα
quote:
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ
ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ.ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ...
και εγω να απαντω οτι
quote:
να ποια ειναι η δικη μου αποψη
ναι, υπαρχει ενα 'προκαθορισμενο' σχεδιο -ενας προορισμος.
ο προορισμος -στοχος- ειναι λιγο-πολυ σταθερος. το αν τον φτασουμε ομως η οχι, αυτο νομιζω εξαρταται πολυ απο την προσωπικη μας δραστηριοτητα -συμμετοχη και κατανοηση του στοχου.
τα σημαδια λοιπον, δεν μας βγαζουν απο την προδιαγεγραμμενη πορεια μας, νομιζω μας δειχνουν το δρομο.
και να συνεχιζεται ετσι ατερμωνα αυτος ο διαλογος, σαν να μην εχουμε παρει και οι δυο τις απαντησεις μας?
γιατι! γιατι! γιατι!
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Υ.Γ. οταν εχεις χρονο, αν θες, πηγαινε λιγο στα ποιηματα...
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΛΙΛΙΘ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ.....ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΟΡΑΤΟΥ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΛΗΤΙΚΟΥ....
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ..
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ....... ![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΜΕ ΠΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΙ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
καποιος συγγενης γνωστου μου ηταν στην Αγγλια με τον πολεμο. γινονταν βομβαρδισμοι και ηταν στα καταφυγια. ενας φιλος του τον παρακαλεσε να ερθει μαζι του να πανε να παρουνε ποτα απο ενα πλοιο και αυτος αντεδρασε. ο φιλος του επεμενε πολυ, και τελικα πηγαν. οταν γυρισαν το καταφυγιο ειχε βομβαρδιστει και ολοι που ηταν εκει ειχαν σκοτωθει.
καποιος αλλος, δουλευε σε καραβια. καποια στιγμη αρρωστησε και βγηκε απο το καραβι, και ηρθε στην ελλαδα. την επομενη μερα το καραβι ναυαγησε.
ενας φιλος μου -ηλεκτρολογος- περπατουσε στην πανεπιστημιου, οταν διπλα του ειδε το ηλεκτροφορο καλωδιο ενος τρολευ να εχει πεσει στο δρομο και να εχουν τοποθετησει γυρω γυρω κορδελα για να μην περναει ο κοσμος. αυτος λεει, οταν το ειδε ενιωσε μια ακατανικητη ελξη να θελει να παει να πιασει το καλωδιο. (σημειωστε οτι επειδη ηταν ηλεκτρολογος ηξερε οτι θα τον χτυπαγε το ρευμα και θα σκοτωνωτανε). περναει την κορδελα, πλησιαζει και παει να πιασει το καλωδιο και την στιγμη που θα το αγγιζε, καποιος απο πισω του τον τραβαει και του λεει, τι πας να κανεις? θα σκοτωθεις! ο φιλος μου τραβηχτηκε, ενιωσε για στιγμες σοκαρισμενος, αλλα οταν γυρισε να ευχαριστησει το ατομο που τον τραβηξε δεν ειδε κανεναν, και εξαλλου, το αλλο ατομο, δεν του ειπε τιποτε αλλο μετα απο αυτο, απλα εξαφανιστηκε απο το οπτικο του πεδιο
αυτα προς το παρον...
ΑΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ
πρεπει να διευκρινησω εδω, οτι και ιστοριες με περιεργες εμφανισεις ατομων, η περιεργα γεγονοτα που δεν εμποδιζουν καποιο ατυχημα, μπορουν να αναφερθουν, αν πιστευετε οτι ειναι οντως παραξενες.
καλυτερα νομιζω, για να γινω πιο σαφης, να σας δωσω δυο δικα μου παραδειγματα.
πριν καποια χρονια, ειχα μακρια κοκκινα μαλλια, και μου ειχε καρφωθει η ιδεα να τα κοψω κοντα και να τα βαψω μαυρα. πηρα λοιπον τηλεφωνο το κομμωτηριο, πηγα και σε ενα beauty shop και πηρα μαυρη βαφη, την εβαλα μεσα στην τσαντα μου -οχι του μαγαζιου, αλλα κοινη, δερματινη τσαντα- και πηγαινα σπιτι μου. μετα απο αρκετο δρομο, τοσο που θα ηταν αδυνατον καποιος να με παρακολουθει, με σταματαει ενας νεαρος και μου λεει: κοπελα μου, τα μαλλια σου ειναι υπεροχα, που ειναι μακρια και κοκκινα. μην τολμησεις ποτε να τα κοψεις κοντα και να τα βαψεις μαυρα, γιατι δε θα σου πανε και θα στενοχωρηθεις!
το ξερω, μπορει να σας φαινεται γελοιο, ενα τετοιο περιστατικο, αλλα εκεινη την εποχη ημουν στις μαυρες μου, και ο λογος που ηθελα να κοψω τα μαλλια μου, ηταν οτι ηθελα μια αλλαγη, και νομιζα οτι τα κοντα και μαυρα μαλλια θα μου εφτιαχναν τη διαθεση. αν οντως τα ειχα κοψει, βαψει μαυρα και δε μου αρεσαν, πιστευω οτι θα απογοητευομουν και απο τις μαυρες μου θα κατελειγα στις καταμαυρες μου...
τα Χριστουγεννα του 2001 τα ξημερωματα ετοιμαζομουν να κοιμηθω και ημουν ξαπλωμενη, οταν ακουσα την πορτα του σπιτιου να ανοιγει -(έμενα με τους δικους μου, που κοιμωντουσαν στον οροφο απο κατω)- βηματα στο σαλονι και καποιον με οικια φωνη να με φωναζει με το ονομα που βαφτιστηκα. προς στιγμην νομισα πως ηταν ο πατερας μου και σκεφτηκα, τι να θελει τετοια ωρα, δεν κοιμαται? αλλα ομως, θυμηθηκα, οτι μονο ενας ανθρωπος με φωναζε με το ονομα αυτο, ο νονος μου. μονο που αυτος ηταν στο νοσοκομειο... και μετα απο λιγο καιρο πεθανε. φυσικα, δε χρειαζεται ν αναφερω, οτι δεν ηταν ο πατερας μου αυτος που με φωναξε, αλλα κανενας!
λιλιθ -η πρωτη γυναικα