- Τάφος Μέγα Αλεξάνδρου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
2)μία άλλη θεωρία είναι να μην είναι ένας συγκεκριμένος εξωγήινος πολιτισμός που να μας παρατηρεί αλλά πολλοί....
3)άμα αναλογιστούμε τις τεράστιες αποστάσεις λογικό δεν είναι να χρειάζονται για να μεταφέρονται απο το σύστημα τους στο δικό μας ορισμένο χρόνικό διάστημα, αν όντως χρησιμοποιούν την τεχνολογία των διαστημοπλοίων και αυτόματα να χρειάζονται κάποιες χιλιάδες χρόνια ώστε να συγκεντρώσουν τα στοιχεία μελέτης που αυτοί χρειάζονται??
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
Δε μπορώ να τα αντικρούσω οτι μου φαίνονται αβάσιμα.
Απλά μου φαίνεται παρατραβηγμένο ως ιδέα του να μας παρακολουθούν χιλιάδες χρόνια διάφοροι πολιτισμοί ενώ θα μπορούσαν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλους...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΜΒΕΙ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ
ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΗΣΜΟΥ ΜΕΡΙΚΩΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥ ΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ.
Δεν διαφωνώ καθόλου οτι σε πολλά πράγματα είχαμε μία βοήθεια εξωγήινη.
Απλά μου φαίνεται κάπως τραβηγμένο, αλλά όχι απίθανο, να μας "εκμεταλλεύονται" εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Για να έχουν αυτοί οι πολιτισμοί την ικανότητα και την τεχνολογική εξέλιξη ώστε να μεταφέρονται από πλανήτη σε πλανήτη, σε διάφορα ηλιακά συστήματα, είναι πιθανό επίσης να έχουν ανακαλύψει κι άλλους πλανήτες "εκμεταλλεύσιμους" για αυτούς.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Καταλάβατε, μια ζωή δικιά τους = 15 μέρες δικές μας, με βάση αυτό ένας μόνο άνθρωπος με μέσο όρο ζωής, μάλλον μελέτης καλύτερα αφου θα πρέπει να έχει σπουδάσει, τα 30-40 χρόνια θα μπορούσε να επέμβει στην διαδικασία εξέλιξης χιλιάδων "κουνουπίστικων" χρόνων.
Ελπίζω να το περιέγραψα όσο πιο απλά γίνεται.
και να παραθέσω με την σειρά μου ένα ενδιαφέρον άρθρο....
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=644709&lngDtrID=252
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
quote:
Αν δεχτούμε αυτήν την θεωρεία, τότε το ότι σ' εμάς το χρονικό αυτό διάστημα φαντάζει χιλιάδες χρόνια δεν πάει να πει ότι είναι και για αυτούς το ίδιο π.χ. οι άνθρωποι μελετάνε τα κουνούπια τα οποία αν δεν κάνω λάθος ζούνε μόλις κάπου 15 μέρες!Καταλάβατε, μια ζωή δικιά τους = 15 μέρες δικές μας, με βάση αυτό ένας μόνο άνθρωπος με μέσο όρο ζωής, μάλλον μελέτης καλύτερα αφου θα πρέπει να έχει σπουδάσει, τα 30-40 χρόνια θα μπορούσε να επέμβει στην διαδικασία εξέλιξης χιλιάδων "κουνουπίστικων" χρόνων.
Ελπίζω να το περιέγραψα όσο πιο απλά γίνεται.
ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΦΙΛΕ STERM ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ.
quote:
...ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ...
Χρειάστηκαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να το καταλάβουμε επιτέλους.
Δείτε μια από τις αγαπημένες μου εικόνες του hubble αυτή με τους χιλιάδες γαλαξίες.. τα λέει όλα!
Και αυτό που βλέπετε δεν είναι παρά ένα μικροσκοπικό κουτάκι του ουράνιου θόλου!!
Τι να πεί άλλο κανείς......

Επιμένει κάνεις ακόμα ότι είμαστε οι μόνοι.???
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΡΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΖΩΗ.
Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι....
και όπως ειπώθηκε η ατάκα στην ταινία Contact "Είναι πολύ εγωιστικό να πιστεύουμε ότι είμαστε μόνοι σε όλο το σύμπαν και αν όντως έιμαστε μόνοι τότε πολύς χώρος πάει κρίμα"!!!!!
Άν και παρμένη απο ταινία είναι πολύ σοφή πρόταση...
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
quote:
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ skeptic ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ
ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΡΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΖΩΗ.
Όντως οι πιθανότητες είναι για παρουσία ζωής και όχι για ανυπαρξία της. Το σύμπαν πρέπει κυριολεκτικά να βρείθει από ζωή.
Προσωπικά και μόνο για το ηλιακό μας σύστημα πιστεύω πως σύντομα ζωή (παρελθοντική ή παροντική) θα ανακοινωθεί επίσημως σε πλανήτες Άρη και Ευρώπη (δορυφόρος του Δία με υπόγειο ωκεανό!)...
Για τον Άρη έχουν ήδη βρεί σπουδαία πράγματα, πιθανά βακτηριδιακά και πολυκυταρικά απολιθώματα(πχ κρινοειδές), νερό...
quote:
Επειδή το θέμα μας είναι η σελήνη και μιας που δεν υπάρχουν αποδείξεις για πόλεις, εξωγήινες ή μη,
Γιατί το λές αυτό ? Δε σε πείσανε ?
quote:
έχω να κάνω μια ερώτηση. Γνωρίζει κάποιος την επιστημονική εξήγηση/θεωρία του γιατί είναι ορατή μόνο η μία πλευρά της; Υπάρχουν και άλλα φεγγάρια στο ηλιακό μας σύστημα που να συμβαίνει αυτό το κατά τη γνώμη μου παράδοξο;
Το φεγγάρι μας, η Σελήνη (έχουμε ωραιότατο και αρχαιότατο όνομα γι αυτήν και ακούω κάποιους να τη λένε .. Λεβάν)
γυρίζει γύρω από τη Γη με την ίδια ταχύτητα που περιστρέφεται και η Γή γύρω από τον άξονά της, με αποτέλεσμα όταν το βλέπουμε, να βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά.
Πληροφορίες για τη Σελήνη και άλλα αστρονομικά σώματα θα βρείς σε πηγές αστρονομίας
quote:Το φεγγάρι μας, η Σελήνη (έχουμε ωραιότατο και αρχαιότατο όνομα γι αυτήν και ακούω κάποιους να τη λένε .. Λεβάν)
γυρίζει γύρω από τη Γη με την ίδια ταχύτητα που περιστρέφεται και η Γή γύρω από τον άξονά της, με αποτέλεσμα όταν το βλέπουμε, να βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά.
Αν εννοείς γωνιακή ταχύτητα, σύμφωνα με την εξήγηση που δίνεις, θα έπρεπε να φαίνεται μόνο η μία πλευρά της γης από την σελήνη και όχι το ανάποδο... ή κάνω λάθος;
Δεν το ανέφερα επειδή δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω αστρονομικά συγγράματα αλλά επειδή πριν από κάποια χρόνια διάβασα σ΄ένα άρθρο ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο καθώς και η τροχιά της που δεν είναι ελλειπτική αλλά κυκλική αποτελούν επιστημονικά παράδοξα.
quote:
διάβασα σ΄ένα άρθρο ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο καθώς και η τροχιά της που δεν είναι ελλειπτική αλλά κυκλική αποτελούν επιστημονικά παράδοξα.
Πιθανό !
Δεν είμαι ... αστρονόμος, για να σου το πώ, ούτε έχω πάει ο ίδιος για να το δώ.
Αλλά από το να υπάρχει -και να διαπιστώνεις- κάποια κυκλική τροχιά ή σύγχρονη κίνηση, στο να φτάνεις ότι βρέθηκαν και πόλεις, ε, αυτό τα λέει όλα...
Τεράστια λογικά βήματα, πάνω σε πολλά κενά και με πολλά αυθαίρετα συμπεράσματα.
quote:Αλλά από το να υπάρχει -και να διαπιστώνεις- κάποια κυκλική τροχιά ή σύγχρονη κίνηση, στο να φτάνεις ότι βρέθηκαν και πόλεις, ε, αυτό τα λέει όλα...
Φίλε Vril, δεν έφτασα σε κανένα συμπέρασμα. Μάλλον με παρεξήγησες...