- Pan's labyrinth - - Κινηματογράφος -

έχει προταθεί για έξι 6 Oscar .
Βρίσκεται ήδη στους κινηματογράφους
Την γνώμη σας...
Φιλικά
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Αγνοώ την υπόθεση της ταινίας κι επειδή ίσως να την αγνοούν κι άλλα μέλη των Forums, θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για την υπόθεση?

In anticipation of my resurrection...
http://www.cinemanews.gr/v4/comingup.php?n=4197
και εδώ
Ισπανία, 1944. Η Οφηλία είναι ένα μοναχικό και ονειροπόλο κορίτσι που ζει με τη μητέρα της και τον πατέρα της, έναν αξιωματικό του στρατού επιφορτισμένο να ''καθαρίσει'' την περιοχή από τους επαναστάτες. Μέσα στη μοναξιά της, δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο με φανταστικά πλάσματα, μυστικές αποστολές και κρυμμένα πεπρωμένα... Με τη μεταπολεμική ατμόσφαιρα να κυριαρχεί γύρω της, η μικρή Οφηλία οφείλει να συμβιβαστεί με τον αληθινό κόσμο των άλλων, έστω κι αν πρέπει να επινοήσει τα δικά της όνειρα, τα δικά της σύμβολα, τους δικούς της μύθους...
http://www.galaxy92.gr/pages/content.asp?cntID=19305&catID=15
εδώ
http://www.panslabyrinth.com/

Ο Guillermo del Toro έχει γυρίσει ταινίες όπως το Hellboy,Blade II, η ραχοκοκαλιά του διαβόλου, Cronos κ.α. ρίξτε μία ματιά και εδώ
http://www.imdb.com/name/nm0868219/

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
θα δω το υπόλοιπο σήμερα και θα σας ενημερώσω, αν και δεν φημίζομαι για την εξειδίκευσή μου στις ταινίες, αλλά τέλος πάντων
quote:
Ειναι και υποψηφια απο την Ακαδημια για 6 Βραβεια Oscar!!!!
Τί εννοείς? σε ποιά Ακαδημία αναφέρεσαι?
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
είδα μόνο το πρώτο τέταρτο της ταινίας και είχα κολλήσει, σαν φωτογραφία μου φάνηκε πολύ καλό, τα πρόσωπα επίσης πολύ καλά.θα δω το υπόλοιπο σήμερα και θα σας ενημερώσω, αν και δεν φημίζομαι για την εξειδίκευσή μου στις ταινίες, αλλά τέλος πάντων
Αυτή την περίοδο παίζεται μόνο σε έναν κινηματογράφο, κάπου στην Αθήνα και μόνο Παρασκευή - Σαββάτο, αν θυμάμαι καλά στις 00.30 το βράδι! Ήθελα να πάω να την δω χθες και δεν παιζόταν σε κανένα κινηματογράφο ![]()
Εσύ φίλε/η την έχεις κατεβάσει κάπου από το ίντερνετ, σωστά?
Όταν δεις και το υπόλοιπο θα ήθελα πολύ να μας πεις την γνώμη σου!!!
Φιλικά!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
http://www.athinorama.gr/cinema/new/movie.asp?id=8130
είδα πως από σήμερα παίζεται σε αρκετούς!!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου μπόρεσα και είδα μόνο το μισό ως τώρα
Εκτύλίσεται η ιστορία στην Ισπανία του 1944, όπου ο εμφύλιος πόλεμος έχει τελειώσει και επαναστάτες εναντιώνονται στο νέο φασιστικό καθεστώς όντας οπλισμένοι και κρυμμένοι στα βουνά. Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να εξαφανίσει αυτούς τους επαναστάτες.
Αυτή είναι και η αρχή του έργου.
Μιλάει για ένα κορίτσι που ζει σε αυτή την εποχή με τα παραπάνω γεγονότα, όπου έχει πεθάνει ο πατέρας της και η μητέρα της παντρέυεται έναν αξιωματικό αυτής της κυβέρνησης, όπου η μικρή δεν αγαπάει καθόλου. Διαβάζει δε συνέχεια για νεράιδες και ξωτικά. Αυτή η μικρή είναι η ενσαρκωμένη πριγκίπησα όπου αφού στη προηγούμενη της ενσάρκωση είχε χαθεί με αμνησία από το παλάτι της, πέθανε, και ο βασιλιάς πατέρας της άφησε πύλες ανοιχτές για να ξαναγυρίσει και να βρει πάλι τη χαμένη ταυτότητά της σε άλλη ζωή, σε άλλη στιγμή, σε άλλο τόπο.
Δεν έχει και νόημα να πω και όλη την υπόθεση.
Η ταινία μέχρι τώρα πάντως συνδυάζει το "μεταφυσικό" με τη ταλαιπωρία του φτωχού κόσμου και το κυνηγητό των επαναστατών, αν και το μεταφυσικό είναι λίγο δευτερεύων μέχρι τώρα που έχω δει εγώ.
Ξαναλέω, πολύ ωραία πρόσωπα, κοστούμια της τότε εποχής , μέρη πολύ ρεαλιστικά, σκηνοθεσία δεν κατέχω από την τέχνη να σας πω αλλά με τις πολύ λίγες γνώσεις που έχω νομίζω πως είναι πολύ καλή. Όλα αυτά με την ισπανική γλώσσα, δημιουργούν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα.
Αυτή ήταν η ταπεινή μου γνώμη
Αύριο που θα δω και το υπόλοιπο θα σας πω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Ευχαριστώ
(Αχ παράπονο το έχω, να δω μία ταινία ολοκληρη και όχι σε δόσεις)
Φίλη/η another star, η εισαγωγή της ταινίας είναι όπως ακριβώς την περιγράφεις!
Δεν είναι ένα σκοτεινό παραμύθι αλλά μία σκοτεινή πραγματικότητα που βιώνει κάθε άνθρωπος που έχει ζήσει σε καθεστώτα όπως αυτό, είτε αυτό είναι πολιτικό είτε θρησκευτικό είτε το νοσηρό καθεστώς που πολλές φορές ενυπάρχει σε μία οικογένεια!
Τα κουστούμια, η φωτογραφία, τα πρόσωπα, οι ερμηνείες των ηθοποιών, η σκηνοθεσία και το σενάριο και ο τρόπος που συνυπάρχει η πραγματικότητα και το παραμύθι και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία είναι καταπληκτικά! Κατά την δική μου άποψη, πρόκειται για αριστούργημα, όχι μόνο για το φανταστικό μέρος της υπόθεσης, που στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό μέρος στην διάρκειά της, αλλά για ολόκληρη την ταινία. Η ταινία σε κάποιες σκηνές σοκάρει με την ωμή βία, αφήνοντας τον θεατή παρόλα αυτά σε ένα πολύ συγκινητικό τέλος!
Σίγουρα η καλύτερη ταινία του Guillermo del Toro!
Εύχομαι αγαπητέ/ή another star, να άφησε την ίδια γεύση και σε εσένα όταν ολοκλήρωσες την ταινία, αν και πιστεύω πως ένα έργο πρέπει να βλέπεται ολόκληρο και να μην βγαίνει κάποιος από το mood του κάθε έργου που παρακολουθεί!
Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση σε μερικές από τις ταινίες που έχω δεί τελευταία είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή η συνύπαρξη του φανταστικού με την πραγματικότητα, λέτε να είναι τυχαίο? αν και κατά την άποψή μου πολύ όμορφο!
Φιλικά!!!

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Edited by - simori on 10/02/2007 03:35:03

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
quote:
Ειναι και υποψηφια απο την Ακαδημια για 6 Βραβεια Oscar!!!!
Τί εννοείς? σε ποιά Ακαδημία αναφέρεσαι?
Απο την ιδια που δινει καθε χρονο τα Bραβεια Oscar... Ακαδημια Κινηματογραφου...
Αλλα βιαστηκα και δεν ειδα οτι το ειχες προαναφερει
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Καλή μου simori, απ' ό,τι είπες αυτή την περίοδο παίζεται μόνο σε έναν κινηματογράφο.
Γνωρίζεις μήπως πότε θα διανεμηθεί και στους υπόλοιπους?

επιτέλους την είδα και γω. Τι να κάνω η γυναίκα? δεν έχω χρόνο οπότε αναγκαστικά χωρίς να έχω επιλογή τις βλέπω έτσι τις ταινίες.
μέχρι το τέλος επιβεβαιώνω ότι έχω πει ως τώρα. Ξαναλέω ότι το "φανταστικό" του θέματος έχει να κάνει με την όλη υπόθεση, συνυπάρχει δηλαδή με την πραγματικότητα, αλλά σαν σκηνές λίγες, τις περίμενα περισσότερες είναι η αλήθεια, αλλά αυτό δεν χαλάει σε τίποτα την όλη ομορφιά της ταινίας. Υπάρχουν και κάποιες στιγμές ωμής βίας, πράγματι, αλλά πολύ λίγες.
Γενικά πιστεύω η ταινία μιλάει για τον εγωισμό και το προσωπικό συμφέρον που πρέπει οι άνθρωποι να διώξουν από πάνω τους, να αφήσουν τα πρέπει της κοινωνίας και του μυαλού τους ίσως, και να κοιτάξουν και να πράξουν έτσι όπως τους λέει η καρδιά τους και εκεί που τους λέει η καρδιά τους και το πνεύμα τους. Σε τελική ανάλυση όλοι αυτό δεν προσπαθούμε να καταφέρουμε ίσως?
Σωστά τα λες simori. Στο τέλος υπάρχει η αλήθεια τελικά ή το ψέμα? το φανταστικό ή το πραγματικό? ποια τελικά είναι η πραγματικότητα?
Πάντως προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους να πάνε να τη δούνε.Σίγουρα δεν θα χάσετε ούτε το εισιτήριο ούτε τον χρόνο σας, να είστε σίγουροι.
Αντε βρε, καλή διασκέδαση
ένα παράπονο έχω από τον ντελ τόρο. ενώ τον συμπαθώ γιατ΄μετέφερε, από εικαστικής άποψης τέλεια τον hellboy από το κόμικ στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, ο τύπος που προσλαμβάνει κάνει τους τερατόμωρφους χαρακτήρες σχεδόν ίδιους σε κάθε ταινία. πχ, συγκρίνετε τον... χειρόφθαλμο στις φοτο, με τον abe από την ταινία του hellboy. ολόιδιοι!
Σε κάθε σκηνή σχεδόν προσπαθούσα να μαντέψω ένα πράγμα:
Αυτός ο κερασφόρος κύριος (δε λέω πολλά) τι ρόλο βάραγε στην πραγματικότητα?
Τελικά έπεσα έξω και μου άρεσε! ![]()
Από την άλλη, έπεσα μέσα με το μανδραγόρα και το τι συνέβη...
Χεχε! ![]()
Θα σύστηνα σχεδόν ανεπιφύλακτα να την δείτε όσοι δεν την έχετε δει.
Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ καλή ταινία! ![]()

Να πάτε να την δείτε! Και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη να κάνει όποιους συνειρμούς επιθυμείτε. Και πιστεύω ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί.
Αλλο περίμενα να δω άλλο είδα. Παίζει ανάμεσα στο στοιχείο της φαντασίας και της πραγματικότητας όχι όμως αφηρημένα. Γεμάτη συμβολισμούς, φόρος τιμής πιστεύω στον άνθρωπο που αγωνίζεται να ξαναβρεί την ελευθερία του.
Να επιστρέψει στο θρόνο του. Η πραγματικότητα είναι ένας λαός που αγωνίζεται να βγει από ένα στυγνό καθεστώς, μια ιστορία που έχει εγκλωβιστεί από άγαρμπα χέρια...
Και η ιστορία, η φαντασία, η μεγάλη παράδοση αυτού του λαού κρυμμένη μέσα σ'ένα σκοτεινό λαβύρινθο θα σωθεί από μια μικρή βασίλισσα που κινδυνεύοντας τη ζωή της θα διαφυλάξει τα σύμβολα..
Και η νέα χώρα που γεννιέται θα είναι σε ασφαλή χέρια πια..
Κάπως έτσι θα μπορούσε να το δει κάποιος, όμως μπορεί να είναι και άλλες δεκάδες έννοιες που μας αφήνει ελεύθερους να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε.
Αυτός ο κερασοφόρος μεγάλη ιστορία [:]] Τι θυμίζει άραγε?
Πάρα πολύ όμορφη!!

quote:
Κι εγώ χθές το βράδυ κατόρθωσα και είδα τη ταινία... (Αν υποψιαστώ ότι ήμουν στον ίδιο κινηματογράφο με τον dyning incubus..)![]()
Χεχε! ![]()
![]()
Πάντως, η ταινία περιέχει όντως πάρα πολλούς συμβολισμούς!
Ποιός είναι το αληθινό τέρας?
Αυτό που θα νομίζαμε όλοι στην θέα του ή αυτό που θα είχαμε μπροστά στα μάτια μας? ![]()
Ναι, ο κερασφόρος μπορεί να μας θυμίσει πολλά...
Κέρατα, τραγοπόδαρος κτλ κτλ! ![]()
quote:
Και η νέα χώρα που γεννιέται θα είναι σε ασφαλή χέρια πια..
Χμμμ!
Αυτό δεν το σκέφτηκα για να είμαι ειλικρινής αλλά δε μου φαίνεται μη λογικό!

Χαίρομαι που άρεσε και σε άλλους η ταινία
quote:
Σε κάθε σκηνή σχεδόν προσπαθούσα να μαντέψω ένα πράγμα:
Αυτός ο κερασφόρος κύριος (δε λέω πολλά) τι ρόλο βάραγε στην πραγματικότητα?
Τελικά έπεσα έξω και μου άρεσε!
Από την άλλη, έπεσα μέσα με το μανδραγόρα και το τι συνέβη...
Χεχε!
Φίλε Dying_Incubus, αν έχεις τον χρόνο, θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για τον μανδραγόρα..... σε ευχαριστώ προκαταβολικά!
quote:
Να πάτε να την δείτε! Και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη να κάνει όποιους συνειρμούς επιθυμείτε. Και πιστεύω ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί.
quote:
παίδες, ξέρει κανείς αν παίζεται και με αγγλική μεταγλώτιση, γιατί έχω ψυχολογικά προβλήματα με την ισπανική;ένα παράπονο έχω από τον ντελ τόρο. ενώ τον συμπαθώ γιατ΄μετέφερε, από εικαστικής άποψης τέλεια τον hellboy από το κόμικ στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, ο τύπος που προσλαμβάνει κάνει τους τερατόμωρφους χαρακτήρες σχεδόν ίδιους σε κάθε ταινία. πχ, συγκρίνετε τον... χειρόφθαλμο στις φοτο, με τον abe από την ταινία του hellboy. ολόιδιοι!
Δεν νομίζω πως θα μπορέσεις να την βρεις μεταγλωτισμένη, μόνο όταν κυκλοφορήσει σε dvd, φαντάζομαι, θα έχεις αυτή την επιλογή...
Δεν θυμάμαι πολύ καλά το hellboy για να σου απαντήσω για τον abe, αλλά αν κάνεις τη σύγκριση με την ταινία "η ραχοκοκκαλιά του διαβόλου" δεν έχει σχέση!!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών και βρίσκεται και στη Μεσόγειο.
Έχει μακριά σαρκώδη ρίζα η οποία μοιάζει με μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος (
Στο Μεσαίωνα πχ θεωρούσαν οτι προέρχεται από το σπέρμα των κακών ανδρών ενώ ακόμη και σήμερα ονομάζεται και σερνικοβότανο.
Περιέχει διάφορες ουσίες οι οποίες έχουν και φαρμακευτική χρήση πχ ατροπίνη κτλ ενώ παλιότερα χρησιμοποιούταν ως υπνωτικό και διεγερτικό.
Γενικότερα είναι ένα φυτό το οποίο είχε συνδεθεί αρκετά και με το σεξουαλικό στοιχείο.
Αν θυμάμαι καλά ακόμη και στην χριστιανική Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν τουλάχιστον 2 αναφορές στο μανδραγόρα.
Μία με τον Αβραάμ και μία σε κάποια συνομιλία μεταξύ Ραχήλ και Λείας όπου η πρώτη πρότεινε στην αδερφή της να την αφήσει να περάσει μια νύχτα με τον κοινό τους σύζυγο, Ιακώβ, κι εκείνη ως αντάλλαγμα θα της έδινε μερικούς μανδραγόρες.
Τέλος, ο καρπός του φυτού μοιάζει με μήλο κι έχει μια κάπως γλυκιά γεύση αλλά είναι επικίνδυνος για κάποιον που θα τον φάει.