- Ο Πόλεμος Των Κόσμων - - Κινηματογράφος -
Φιλικα...
Ocelot
You can't forgive what you can't forget

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Αγαπητέ Dying_Incubus,
Πρόκειται για μια αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τους: Τομ Κρουζ, Τιμ Ρόμπινς, Μιράντα Ότο, Ντακότα Φάνινγκ.Είναι μια διάσκευη του κλασσικού βιβλίου του Γουέλς.Η ιστορία έχει ως εξης:
Η Γη δέχεται ξαφνική επίθεση εξωγήινων, που χρησιμοποιούν τεράστιες τρίποδες πολεμικές μηχανές, καταστρέφοντας πόλεις και ανθρώπους στο διάβα τους. Ο Ρέι(Tom Cruise), εργάτης σε αποβάθρα του Νιου Τζέρσι, προσπαθεί να διαφύγει μαζί με την 6χρονη κόρη του και τον έφηβο γιο του, ο οποίος θέλει να πολεμήσει τους ακαταμάχητους εξωγήινους. Θα βρει καταφύγιο στο υπόγειο ενός άλλου διασωθέντα, ο οποίος, όμως έχει κυριευτεί από πολεμικό ντελίριο εναντίον των εισβολέων, κάτι καθόλου βολικό για την επιβίωσή τους.
Βγήκε στους κινηματογράφους τον Ιούνιο και απο τότε άλλοι τη θάβουν κι άλλοι μιλούν για αριστούργημα.Εγω είπα τη γνώμη μου οπως επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι είναι απ΄τις χειρότερες ταινίες που έχω δει.Βέβαια περίμενα οτι δε θα είναι κι αριστούργημα αλλα δεν την περίμενα και τόσο χάλια λόγω του cast και του συγγραφέα του βιβλίου.
Φιλικά
_Οcelot_

You can't forgive what you can't forget
Δεν σκοπεύω να πάω στο κινηματογράφο να τη δώ για να μη χάσω το χρόνο μου, όπως τον έχασα με μία άλλη ταινία που είχε ακουστεί τρελλά και όταν την είδα κόντεψα να χαπακωθώ μετά...
Μιλάω για τον Οιωνό με τον Μέλ Γκίμπσον...

quote:
Εγω είπα τη γνώμη μου οπως επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι είναι απ΄τις χειρότερες ταινίες που έχω δει.
Καλημέρα.
Συμφωνώ απόλυτα. Λόγω έλλειψης χρόνου θα αιτιολογήσω το θάψιμο το απόγευμα.
Για τον Οιωνό, πάλι συμφωνώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ποια από τις δύο είναι χειρότερη.
Edited by - stemix on 09/08/2005 09:48:27
Endless climb
I am blind
why can`t i leave?
color blind
speaking a phrase
instantly grown
i am blind
waiting in line
Να 'μαστε και δω με τα φτυάρια έτοιμα.
Όπως προείπα συμφωνώ μαζί σου φίλε Ocelot. Από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει. Ένα επεισόδιο της σειράς Buck Rogers, θα ήταν λιγότερο σπαστικό.
Το κακό ήταν ότι με πέτυχε σε μέρα που είχα φρικάρει και νόμιζα ότι θα έβλεπα κάτι σαν την "Μέρα Ανεξαρτησίας". Big Mistake...
Δεν μπορώ να πω ότι έχω και ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά, αλλά αυτά τα δύο μαλακ....να, με πείσανε να μην μπω στον κόπο να κάνω δικά μου. Η καλύτερη διαφήμιση για προφυλακτικά ήταν και τα δύο.
Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στον απαράδεκτο σκηνοθέτη που μας έσπασε τα νεύρα, επικεντρώνοντας την ταινία πάνω στην σχέση του πατέρα με τα 2 βλαμμένα παιδιά του, την στιγμή που όλος ο κόσμος χανόντανε.
Μπορεί να χάσαμε το σύνολο της εισβολής των εξωγήινων στον πλανήτη (είδαμε επίθεση μόνο σε μία συνοικία της Ν.Υ.), αλλά κερδίσαμε τις οσκαρικές τσιρίδες της νεαράς και το αποχαυνωμένο βλέμμα του πιτσιρικά, προκειμένου να κάνει το δικό του. Ευτυχώς την τελευταία σκηνή δεν κάθισα να την δω, γιατί θα όρμαγα. Το ότι πίστευα πως είχε εξαερωθεί (ξέρεις ποιος Ocelot), ήταν η μοναδική μέχρι τότε χαρά μου.
Πολύ ασχοληθήκαμε και με αυτή την παπάτζα. Μακάρι να μην την είχα δει, αλλά βλέπεις ποτέ δεν ακούω κάποιον που με προειδοποιεί. Πρέπει να δω και μόνος μου.
Α, και μία φιλολογική ερώτηση. Ποιος άνθρωπος την στιγμή που έξω γίνεται το έλα να δεις, πάει και κλειδώνεται σε ένα υπόγειο και το ρίχνει στον ύπνο, αντί να ανοίξει την τηλεόραση να δει τι στο καλό συμβαίνει; Και είχε την εντύπωση ότι ήταν μόνο ένα. Δηλαδή αν ήξερε ότι ήταν χιλιάδες τι θα έκανε; Θα έπεφτε σε χειμέρια νάρκη;
Edited by - stemix on 09/08/2005 18:54:58
Παντως η ταινια αυτο εδειχνε stemix εναν ανθρωπο που εκανε αρχη το ρητο:Τρεχατε ποδαρακια μου να μην σας..."...Δεν εδειχνε τον κλασσικο american hero και εμενα αυτο μ'αρεσε...Τωρα ενταξει η ταινια ειχε πολλα κουλαοπως π.χ. λεει σε καποιο σημειο οτι οι εξωγηινοι ηρθαν και τα φυτεψαν αυτα τα μηχανηματα στη γη πολυ πριν εμφανιστουν οι ανθρωποι,αν δεν κανω λαθος...ναι αλλα για ποιο σκοπο;Για να καταστρεψουν τους ανθρωπους θα πει καποιος...Αλλα ΠΡΙΝ εμφανιστουν στη γη...Δηλαδη και μεντιουμ οι εξωγηινοι παρακαλω...!
Και το τελος ηταν καπως ακυρο...
Ειναι ταινια εφε παει και τελειωσε...Μην το ψαχνουμε παραπερα.
Endless climb
I am blind
why can`t i leave?
color blind
speaking a phrase
instantly grown
i am blind
waiting in line
Με έκανε να θέλω να είμαι ο πατέρας της εκείνη την ώρα (μου βγήκαν τα πατρικά ένστικτα). Θα της έδινα καλύτερο λόγο για να τσιρίζει μετά.
Και τώρα που το θυμήθηκα, ο Πόλεμος των Κόσμων του Τιμ Μπάρτον, μου άρεσε πάααααααααρα πολύ σε σχέση με του Σπήλμπεργκ. Ακόμα και σαν παρωδία, ήταν πιο κοντά στο βιβλίο από ότι το άλλο.
Το να πουλάνε όμως οι μπαρούφες επιστημονικής φαντασίας δεν το καταλαβαίνω...

Ταινια επιστημονικης φαντασιας ειναι παιδια..."Φαντασια" ειναι μια λεξη που δικαιολογει σχεδον τα παντα...Επομενως δεν μπορεις να πεις "αυτο δεν στεκει" σε μια τετοια ταινια...
Endless climb
I am blind
why can`t i leave?
color blind
speaking a phrase
instantly grown
i am blind
waiting in line
Edited by - sofi-k on 10/08/2005 19:53:55
Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις ταινίες, ανεξαιρέτως κατηγορίας.

Στο βιβλίο το UFO, είχε πέσει σε κάποιο σημείο, μαζεύτηκε στρατός και πολίτες και ξαφνικά εκεί που το μελετούσαν, αυτό άρχισε να τους χτυπάει με laser. Δεν ήταν θαμένο στην Γη. Αλλά δεν πειράζει αυτό. Είναι στην κρίση του σκηνοθέτη. Επίσης ο πρωταγωνιστής δεν είχε την γκαντεμιά να έχει δύο βρωμόπαιδα πάνω από το κεφάλι του.
Το βιβλίο μου κράτησε το ενδιαφέρον και στη συνέχεια.
Η ταινία ήταν η μία από τις 2 που με έκανε να κλάψω για τα 7 ευράκια μου και για τα καημενούλικα τα νεύρα μου.
Edited by - stemix on 11/08/2005 19:04:59
Και μια καλή χρηματοδότηση στην σαϊεντολογια.
Χάλασε και ο Σπίλμπεργκ.
aenao to peperasmeno toy photos to phasma ths anarxikhs taxis toy tipota.
Edited by - dios on 11/08/2005 19:53:53
Edited by - dios on 11/08/2005 20:00:42
Αλλά όπως πάντα, είσαι και πάλι λακωνικός. Δεν μου την έθαψες αρκετα την ταινία.
Edited by - stemix on 11/08/2005 19:59:25

Μόνο που θέλω να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου και να πω ότι η υπόθεση (δηλαδή το βιβλίο) γράφτηκε πολύ παλιά, και για την εποχή της ήταν προχωρημένη φαντασία! Τώρα μας φαίνεται ξεπερασμένο γιατί έχουμε δει πολύ πιο προχωρημένα σενάρια και ξέρουμε (=έχουμε ακούσει) και οι ίδιοι πολλές θεωρίες (συνομωσίας)!
Εγώ πιστεύω ότι το λάθος ήταν από την αρχή, που κάνανε ταινία μία τόσο ξεπερασμένη άποψη των πραγμάτων.
Dying Incubus, τι να σου πω για το αν θα το δεις… Κι εμένα να μην το δω μου λέγανε αλλά ήθελα να αποκτήσω άποψη βλέποντάς το η ίδια.
quote:
Κι εμένα να μην το δω μου λέγανε αλλά ήθελα να αποκτήσω άποψη βλέποντάς το η ίδια.
...θα συμφωνήσω.
Πάντως φίλε Bizarre δεν έχει σημασία το πόσο παλιό ήταν το βιβλίο. Το σενάριο της ταινίας και η σκηνοθεσία ήταν απαίσια.
Και το Φλας Γκόρντον ήταν παλιό το βιβλίο, αλλά η ταινία ακόμα και χωρίς προηγμένα εφέ, είχε κάτι. Μην ξεχνάμε και ταινίες όπως Batman (τα δύο πρώτα) ή και με άλλους ήρωες, που στηρίζονται σε comics πολλών δεκαετιών πριν.
quote:
Και το Φλας Γκόρντον ήταν παλιό το βιβλίο, αλλά η ταινία ακόμα και χωρίς προηγμένα εφέ, είχε κάτι. Μην ξεχνάμε και ταινίες όπως Batman (τα δύο πρώτα) ή και με άλλους ήρωες, που στηρίζονται σε comics πολλών δεκαετιών πριν.
Δεν διαφωνώ. Απλά για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε δει πολύ καλύτερα, ενώ π.χ. ο μπάτμαν είναι κάτι διαφορετικό.
Και είμαι φίλη! Όχι φίλος!
quote:
Κι εμένα να μην το δω μου λέγανε αλλά ήθελα να αποκτήσω άποψη βλέποντάς το η ίδια.
quote:
Και είμαι φίλη! Όχι φίλος!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ουπς!!! Συγνώμη. Το ξέρω ότι δεν είμαι παρατηρητικός, αλλά μου φαίνεται ότι το έχω παρακάνει. Θα συμφωνήσω πάντως με ότι έγραψες.