ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΤΥΦΕΩΝΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/11/2003, 14:17:29
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΑΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ...

ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ κ. ΓΚΙΟΛΒΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΑΚΙ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Stavros_ΗΜέλος
28/11/2003, 14:28:57
Φίλε Avatar, ο Ιωάννης Φουράκης είναι 66 χρονών.

Για τον Γκιολβά δεν γνωρίζω. Αναφέρεται ως Φυσικός και Μηχανολόγος Μηχανικός. Δεν είναι όμως μέλος ούτε του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ούτε της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

_PiNhEaD_Μέλος
28/11/2003, 14:56:10
λοιπον σας παραθετω αποσπασματα που βρικα απο forum σχετικα με την ηλικια του γκιολβα:

----> Επειδή τα είπατε (όλα) για τον κ.Γκιόλβα και βλέπω ότι όλοι γνωρίζετε τα πάντα τα οποία αναφέρουν οι διάφορες φυλλάδες που κυκλοφορούν, καλό θα ήταν όλοι εσείς οι αρνητικοί να επιδιώξετε να τον συναντήσετε αντί να καταφέρεστε με γενικότητες και προσωπικές ανασφάλειες.
Οσον αφορά την ημερ.γέννησης, είναι του 1920 για όσους θέλουν να κάνουν μαθηματικούς υπολογισμούς και ήδη στα 19 του είχε καταθέσει για την πατέντα την σύντηξη πλάσματος.
Τώρα αντί να αερολογείτε στο ΔΙΑ-ΔΙΚΤΥΟ δεν προσπαθείτε λίγο να προωθείσετε την συσκευή NICOPAL που η πώληση της έχει αποκλειστικό σκοπό την εύρεση οικονομικών πόρων για την συνέχεια της ολοκλήρωσης επιστημονικών προγραμμάτων υψίστης σημασίας για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ?

και....

----> ο γκιολβας ηταν κολητος και συνεργατης του τεσλα ε??? Ο τεσλα γεννηθηκε το 1856 και πεθανε το 1943.Αν ο γκιολβας ειναι 80 ετων σημερα σημαινει οτι οταν πεθανε ο τεσλα ηταν 20 ετων..ε καθιστε λιγο ρε παιδια...για να προλαβαν να γινουν και φιλοι πρεπει να νωριζοταν και 1-2 χρονια πριν..δηλαδη απο τοτε ποθ ο γκιολβας ηταν 3η λυκειο...μηπως καθοταν και στο ιδιο θρανιο?ελεος...Οσο για το αρτεμις-30 ειναι ενα σθστημα αντιεροπορικων πυροβολων των 30μμ που αναπτυχθηκε απο την ΕΒΟ στις αρχες του '80.Το ολο συστημα ειναι βασισμενο αποτελειται απο ενα πυροβολο και ενα προηγμενο του συστημα διαχειρισης στοχων.Εχει ταχυτητα βολης 800r/m και τακτικο βεληνεκες 3.300μετρα.Το συστημα αυτο λεγεται οτι μελλοντικα ισως χρισημοποιηθει και για την καθοδηγηση α/α πυραυλων μικρου-μεσου βεληνεκους.Το αρτεμις δεν ειναι κανενα οπλο του Νταρθ Βειντερ απο τον πολεμο τον αστρων...ειναι ενα καλο αντιεροπορικο συστημα πυροβολων μικρου/μεσου βεληνεκους,τιποτα λιγοτερο και τιποτα περοσσοτερο...Επισης οπου και να ψαξει κανεις θα δει οτι το σχεδιασε η ΕΒΟ και οτι πουθενα δεν αναφερεται το ονομα γκιολβας (συνομοσια ε?λετε?)Οσο για την φωτοδεσμη πλασματος ποσο σιγουρος εισαι οτι οντως υπαρχει?Στοιχεια που να αποδυκνυουν την υπαρξη της παντως δεν υπαρχουν,μονο βλακειες που γραφονται κατα καιρους σε παλιοφυλλαδες..Μας λες για δοκιμες και κομμενα αυτοκινητα κτλ..τις ειδες εσυ τις δοκιμες?και αν οχι πως εμαθες οτι εγιναν?που το διαωασες να το διαωασω κι εγω να "μορφωθω"??επισης το ποσο των 18000000 δρχ ακοθγεται γελοιο για μια ερεθνα αθτου του ειδουσ...Μηπως ολα αυτα τα διαβασες απο βιβλια γνωστων καραγκιοζηδων-απατεωνων (φουρακηδες,γιανουλακηδες,κτλ) και τα αναμασας χωρις να μπορεις να αποδειξεις τιποτα?

οριστε και το link για το forum:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=6544&postdays=0&postorder=asc&start=30

28/11/2003, 15:11:51
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ _PiNhEaD_ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ κ. ΓΚΙΟΛΒΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΑΚΙ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΤΕ...

George_13Μέλος
28/11/2003, 16:46:20
Εχοντας καμια εβδομαδα να μπω στο τοπικ(λογω φορτου εργασιας)βλεπω με μεγαλη χαρα ενα σωρο ενδιαφεροντα στοιχεια. Με περιμενει μελετη απο οτι βλεπω. Ετσι, με αυτον τον τροπο εννοω, σιγουρα καπου θα καταληξουμε. Αν βρω και εγω κατι ενδιαφερον θα το παραθεσω.

quote:
ΦΙΛΕ _PiNhEaD_ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ κ. ΓΚΙΟΛΒΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΑΚΙ..

Εγω οχι 100%. Αν δεν σου ειναι δυσκολο εξηγεις?

WHO DARES... WINS!

28/11/2003, 17:14:55
"He designed and supervised the world's longest aerial train in Ethiopia, connecting the cities of Asmara and Massaua at a distance of 72 Kilometers"

Φίλοι angelos και omega (και όλοι οι άλλοι) άρα ο Γκιόλβας αν γεννήθηκε το 1920 καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί ούτε να σχεδίασε ούτε να επέβλεψε το τελεφερίκ.
Αν άρχισε η κατασκευή του το 1911 (οπότε τα σχέδια ήταν λίγο νεώτερα) δεν είχε γεννηθεί ακόμα, και το 36 που τέλειωσε ήταν 16 ετών...
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Οσο για το ΑΡΤΕΜΙΣ φίλε Pinhead, στο φόρουμ που μας έδωσες ο φίλος εκεί λέει τα εξής:
"Oson afora to Artemis, i protarxiki idea tou Giolva itan ena tetio oplo, to opio den tha xriazotan xiristi gia na litourgisi, anthropino paragonta. Tha douleve diladi se sinenoisi me rantar. Pragma omos pou enoxlise tin Ameriki i opia telika katafere na kani to Artemis na doulevi me xiristi. To xirotero omos apo ola einai ti egine afou sxediastike to oplo. Arxikos, i kataskeui tou itan afilokerdis, dorea sto kratos mas, to opio, simfona me martiries, tin idia mera pou parelave ta sxedia, ta proothise sto israil, to opio meta trofodotise tin Tourkia to oplo kataskeuasmeno."

Η σύντομη έρευνα που έκανα και εγώ έδειξε ότι η EBO το κατασκεύασε και μάλιστα στις κτιριακές της εγκαταστάσεις στην Μάνδρα.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΜΑΝΔΡΑΣ
26ο χιλιομ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θηβών
196 00 Μάνδρα Αττικής
Τηλ. 010.5556160 - 010.5557557 - Telefax : 010.5556321
Στα μέσα της δεκαετίας του '80 επεκτάθηκε η δραστηριότητα και η χωρητικότητά του για την κατασκευή και ολοκλήρωση οπλικών συστημάτων , με κύριο προϊόν το A/A σύστημα ARTEMIS 30.

Βέβαια δεν λέει πουθενά ποιός το σκέφτηκε και το σχεδίασε. Ούτε κατάφερα να βρω κάποια πληροφορία επειδή υποθέτω ότι την πατέντα την έχει η EBO, για να μην μπορεί άλλη εταιρεία, ελληνική ή ξένη να φτιάξει ίδιο αντιεροπορικό σύστημα.

Από το εταιρικό της προφίλ
"Η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ) Α.Ε. είναι μία ανώνυμη επιχείρηση με μοναδικό μέτοχο / ιδιοκτήτη το Ελληνικό Δημόσιο και έχει ιδρυθεί το 1977.
Ο Όμιλος EBO λειτουργεί πέντε εργοστάσια (στο Αίγιο, Λαύριο, Μάνδρα, Κύμη και Ήπειρο) και απασχολεί 1300 άτομα περίπου. "

http://www.ebo.gr

Βέβαια, βρήκα και κάτι άλλο αλλά δεν ξέρω ούτε αν ισχύει, ούτε τι ρόλο μπορεί να παίζει στην κατασκευή και λειτουργία του ΑΡΤΕΜΙΣ-30

Βρήκα το βιογραφικό ενός νεαρού που λέει τα εξής:
"George Barbanis and Vassilios Makios:
Computer Simulation of an Algorithm for the Artemis-30 Antiaircraft System, June 1984, Microwave Laboratory Report 53, University of Patras, Greece."

Τώρα ο Γιώργος Μπαρμπάνης ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και ο Βασίλειος Μακιός ο καθηγητής του (προφανώς).
Στο βιογραφικό του καθηγητή δεν βρήκα καμιά συγκεκριμένη αναφορά σε αυτό αλλά αν το διαβάσετε θα δείτε ότι σίγουρα μπορεί να έχει κάποια σχέση...

"΄Ελαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Μονάχου της Δυτ. Γερμανίας το 1962 και το Ph.D (Dr. Ing.) από το Max Planck Institut fur Plasmaphysik Garching και το Πολυτεχνείο του Μονάχου το 1966. Από το 1962-67 ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Max Planck Institut fur Plasmaphysik στο Μόναχο...
Στο University στην Ottawa, Canada, όπου ασχολήθηκε με διδασκαλία και έρευνα στα ακόλουθα πεδία: μικροκυματικές και οπτικές τηλεπικοινωνίες
τεχνολογία ραντάρ, ανάπτυξη laser CO2.
Tο 1975 εξελέγη Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρητικής Ηλεκτροτεχνίας και Παραγωγής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ασχολείται με τη διδασκαλία και την έρευνα στα εξής θέματα:
μικροκύματα και οπτικές επικοινωνίες, δίκτυα επικοινωνιών, LAN, MAN, B-ISDN και ΑΤΜ Τεχνολογία, με έμφαση σε κατασκευαστικές εφαρμογές και κατασκευές πρωτοτύπων. Ασχολήθηκε επίσης με την έρευνα στα φωτοβολταϊκά συστήματα.
Έχει κάνει πάνω από 140 δημοσιεύσεις και κατέχει πολυάριθμα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ανωτέρω περιοχές."

http://www.ee.upatras.gr/prosopiko_gr/depi.asp?profid=BM

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

28/11/2003, 17:32:34
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ George_13 ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ _PiNhEaD_ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ Ostria....

quote:
Φίλοι angelos και omega (και όλοι οι άλλοι) άρα ο Γκιόλβας αν γεννήθηκε το 1920 καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί ούτε να σχεδίασε ούτε να επέβλεψε το τελεφερίκ.
Αν άρχισε η κατασκευή του το 1911 (οπότε τα σχέδια ήταν λίγο νεώτερα) δεν είχε γεννηθεί ακόμα, και το 36 που τέλειωσε ήταν 16 ετών...
Τα συμπεράσματα δικά σας...

quote:
Οσον αφορά την ημερ.γέννησης, είναι του 1920 για όσους θέλουν να κάνουν μαθηματικούς υπολογισμούς και ήδη στα 19 του είχε καταθέσει για την πατέντα την σύντηξη πλάσματος.
quote:
Ο τεσλα γεννηθηκε το 1856 και πεθανε το 1943.Αν ο γκιολβας ειναι 80 ετων σημερα σημαινει οτι οταν πεθανε ο τεσλα ηταν 20 ετων..ε καθιστε λιγο ρε παιδια...για να προλαβαν να γινουν και φιλοι πρεπει να νωριζοταν και 1-2 χρονια πριν..δηλαδη απο τοτε ποθ ο γκιολβας ηταν 3η λυκειο...μηπως καθοταν και στο ιδιο θρανιο?ελεος...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

George_13Μέλος
28/11/2003, 17:45:13
Για τον Γκιολβα καταλαβα το γιατι. Για τον Φουρακη ομως?
Ελπιζω να μην γινομαι ενοχλητικος.

WHO DARES... WINS!

konstantinaΝέο Μέλος
28/11/2003, 19:17:25
Καλησπέρα! Νάσαι καλά Όστρια... Ερευνήτρια ουσιαστική... Σ' ευχαριστώ για τις προσπάθειες που καταβάλεις...
Σχετικά με την ΕΒΟ τώρα...
Μάλλον δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας αλλά πριν από λίγες μέρες η ΕΒΟ συγχωνεύτηκε με την ΠΥΡΚΑΛ...
Η ΕΒΟ αμιγώς Δημόσια, η ΠΥΡΚΑΛ εν μέρει...
Τι σημαίνει αυτό σε συνδυασμό με τους Νόμους σύμφωνα με τους οποίους γίνεται η συγχώνευση? ΑΠλούστατα αποκρατικοποίηση...
Τώρα θα μου πείτε ε, τόσα ξεπουλιούνται...
Μμμμμμμμ... Δίκηο έχετε.
Έλα όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που έγινε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου...
Αν ενδιαφέρεστε την έχω κρατήσει στο αρχείο μου και μπορώ να την στείλω... (την έχω σε μορφή word αλλα είναι μπόλικες σελίδες, γύρω στις 50)...
Το ενδιαφέρον είναι μια ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη ως προς το πρόγραμμα που έχει η ΕΒΟ στην Αρμενία... Πάνω στα λέιζερ...
Και όχι μόνο. Το ξέρατε ότι η ΕΒΟ έχει στην ιδιοκτησία της 135 στρέμματα στον Υμηττό και 450 στην Ελευσίνα, στο σημείο που πρόκειται να γίνει το νέο λιμάνι?
Και που αυτόματα με αυτήν την συγχώνευση μπαίνει στον ντορβά η πιθανότητα να αγοραστούν και οι δυο (ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) με μόλις 35 ή 39 δεν θυμάμαι εκατομμύρια ευρώ?
Αυτά τα λίγα... Και νάστε καλά....

28/11/2003, 19:48:17
Kωνσταντίνα λυπάμαι αλλά δε μπορω να σε παρακολουθήσω...
Πως αυτά που είπες παραπάνω "δικαιολογούν" τις αντιφάσεις που προκύπτουν χρονικά/ημερολογιακά γύρω από τη ζωή και δράση του Γκιόλβα

"Τάδε έφη Avallon"