ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

roberto2433 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
roberto24Μέλος
01/03/2005, 18:53:01
Εχω φτασει σε ενα βαθμο να προκαλω συνειδητα ονειρα και αστρικη προβολη .κατα τη διαρκεια της εμπειριας ειμαι απολυτα συνειδητος και μπορω να κανω κατι προκαθορισμενο οπως να επισκεφτω καποιον,η να συναντηθουμε στο ιδιο ονειρο συνειδητοι.σκοπος του...πειραματος ειναι 1)αυτη καθεαυτη η εμπειρια,η περιεργια κ.τ.λ.και β)η αποδειξη οτι δεν προκειτε απλα για ενα υποκειμενικο ονειρο αλλα γα μια πιο αντικειμενικη κατασταση απο τι στιγμη που δεν βιωνεται μονο απο ενα ατομο.
SagaviperΜέλος
02/03/2005, 11:15:17

Μπορείς να συνεννοηθείς με ένα φίλο σου. Πες του να πετάξει κάτι πάνω στη ταράτσα του και πήγαινε αστρικά και δες. Ετσι θα το αποδείξεις και στον εαυτό σου και σ'αυτον. Πες μας τα αποτελέσματα.

Edited by - Sagaviper on 02/03/2005 11:32:54

03/03/2005, 11:07:36
Αγαπητέ roberto24, τώρα είδα το θέμα σου.

Κάποιες σχολές, εφαρμόζουν αυτήν την τεχνική.
Χρειάζεται, όμως, αρκετή εξάσκηση.

Επίσης, είναι δύσκολο, στο αστρικό, να διατηρήσεις τη διαύγεια πνεύματος για πολύ χρόνο.

Αν οι απόψεις σου διαφέρουν, θα χαρώ να τις ακούσω.

Ζήσε τη στιγμή!

03/03/2005, 15:08:45
Nα υπενθυμίσουμε εδώ

ότι όπως πολύ σωστά έχει προειπωθεί

σε σχετικό θέμα (η Gretel το ειπε?, Στέφανε διόρθωσε με σ'αυτό αν κάνω λάθος...

η αστρική προβολή/ταξίδι

δεν είναι ένα ταξίδι στο έξω-χώρο

αλλά στον έσω-χώρο

και πάνω σ'αυτό δεν καταλαβαίνω ποια είναι η ανάγκη
αποδείξεων μέσα από την διασταύρωση περιγραφών του φυσικού πεδίου....

Φιλικά,
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...

PHILOSOFOS-1Μέλος
03/03/2005, 16:24:44
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

gh

03/03/2005, 16:38:09
galadriel, πιθανόν να το είπε η Gretel και πράγματι είναι σωστό.

Επειδή, όμως, η ρευστότητα των υποκειμενικών εμπειριών, δεν παύει να υφίσταται, οι άνθρωποι αποζητούμε αποδείξεις.

Έλα, όμως, που σε αυτά τα ζητήματα οι μοναδικές αποδείξεις είναι οι καθαρά προσωπικές και πολλές φορές υποκειμενικές εμπειρίες μας.

PHILOSOFOS-1

quote:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

gh

Μα, απλώς ταξιδεύεις συνεχώς.

Ζήσε τη στιγμή!

03/03/2005, 18:02:45
quote:

Ας σημειώσουμε κάτι εδώ....

το να ΜΗΝ επιστρέψεις απ' αυτό το ταξίδι, σημαίνει πως δεν επιστρέφει η συνείδηση στον υλικό φορέα....

αυτό δεν σημαίνει πως παύουν να επικοινωνούν οι φορείς/σώματα του ανθρώπου...

Το αστρικό πεδίο είναι η έδρα των συναισθημάτων όπως έχουμε ξαναπεί... έτσι με ελλειπή έως ανύπαρκτη συνείδηση στο φυσικό, το άτομο που δείχνει να μην έχει επιστρέψει, φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του αστρικού πεδίου χωρίς τον έλεγχο και την κρίση, που λειτουργουν προστατευτικά στο φυσικό....

Το αποτέλεσμα είναι πως εμφανίζει συχνές μεταπτώσεις στην συναισθηματική του κατάσταση, όχι όμως αυτές που θα χαρακτήριζαν ένα κυκλοθυμικό χαρακτήρα. Αλλά τέτοιου τύπου που μας κάνουν να το βλέπουμε σαν πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα στο ίδιο σώμα....

Μην ξεχνάμε εδώ, πως γι'αυτό το άτομο, η μοναδική πραγματικότητα του εκείνη την στιγμή είναι οι εντυπώσεις που δέχεται στο αστρικό, οι οποίες πολλές φορές (αν όχι τις περισσότερες) είναι "ψευδείς" καθώς δεν είναι καν δημιούργημα δικό του. Πρόκειται συνήθως για ενεργειακά παραμορφωμένα συναισθήματα άλλων ατόμων ή ακόμα και άλλες οντότητες που το αστρικό είναι το κατεξοχήν πεδίο εκδήλωσης τους.

Εκτός λοιπόν από τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, παρατηρούμε πολλές φορές να χάνεται ο ειρμός της σκέψης και του λόγου καθώς και να δημιουργούνται έμμονες ιδέες, καθώς η συνειδήση παραμένοντας "εγκλωβισμένη" στο αστρικό πεδίο δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης ούτε στο νοητικό....

Πολλές φορές τελικά η γενική εικόνα ενός τέτοιου ατόμου δεν διαφέρει και πολύ από αυτόν που ονομάζουμε τρελλό.. και στην ουσία δεν απέχει και πολύ.... Ας μην ξεχνάμε ότι για διαφορετικούς ίσως λόγους και αιτίες και αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αστρικό. Ας σημειώσουμε εδώ ότι η ψυχιατρική διερευνά αυτές τις περιπτώσεις κάτω από την γενικότερη έννοια της "ψυχοπαθολογίας"....

Τέλος, προσωπική μου άποψη είναι, ότι επιστροφή της συνείδησης σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται εφικτή μόνο με την βοήθεια Διδασκάλων του συγκεκριμένου πεδίου, και όχι με εξωτερικές παρεμβάσεις.

Αγαπητέ Στέφανε,
συμφωνώ κι εγώ μαζί σου....

μόνο που από ένα σημείο και πέρα οι βιωματικές εμπειρίες σε υψηλότερα πεδία του φυσικού χάνουν την υποκειμενικότητα τους, ειδικά όσο απομακρύνονται από το φυσικό...

αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε εκτενέστερα σε κάποιο άλλο θέμα...

Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια..

Με όλη μου την αγάπη και το φως
Galadriel

roberto24Μέλος
03/03/2005, 20:28:40
H πιθανοτητα του να μην επιστρεψει καποιος με βαση την μικρη μου εμπειρια και τις θεωρητικες μου γνωσεις ειναι παρα πολυ μικρη.αλλωστε καθε βραδυ προβαλλομαστε ασυνειδητα ολλοι μας...την τελευταια φορα που προβληθηκα μου συνεβει κατι που με ανησυχησε.ειδα ενα πλασμα στο κρεβατι μου κοντο ασπρομαυρο μαλλον προς το ασημομαυρο-δεν μπορω να το περιγραψω ακριβως-το οποιο με κοιταζε με 2 μεγαλα ματια χωρις η εκφραση του να δειχνει καποιο συναισθημα η ψυχικη διαθεση.το παρα ξενο ηταν οτι ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΣΥΚΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣ ΜΟΥ ΞΥΠΝΙΟΣ!βεβαια το...οραμα κρατησε 2,3 δευτερολεπτα αλλα ηταν κατι που δεν μου ειχε ξανασυμβει παρα μονο σε κατασταση αστρικης προβολης .στην αρχη νωμιζα οτι ηταν κατι κακο επειδι ειχε σκουρο χρωμα και το συνδιασα με το σκοταδι και τα χαμηλα αστρικα πεδια απο αυτα που ειχα διαβασει αλλα η αισθηση που μου εδινε το πλασμα ηταν θετικη και ενιωθα συμπαθεια γιαυτο.αν μου ξανατυχει πως να το χειριστω΄;;;ηταν απλα μια δικια μου σκεπτομορφη η και πιο αντικειμενιο΄;;;;;υπαρχει καποιος που να εχει αναλογες εμπειριες και να μου απαντησει μεσα αυτων;;;βιβλια εχω διαβασει πολλα αλλα νωμιζω οτι στο σταδιο που βρισκομαι χρειαζομαι μια πιο εμπειρικη γνωση.
03/03/2005, 20:30:01
galadriel, θέλεις να μου εξηγήσεις τί εννοείς λέγοντας:
quote:
...δεν επιστρέφει η συνείδηση στον υλικό φορέα....
...καθώς η συνειδήση παραμένοντας "εγκλωβισμένη" στο αστρικό πεδίο δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης ούτε στο νοητικό....
...Ας μην ξεχνάμε ότι για διαφορετικούς ίσως λόγους και αιτίες και αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αστρικό.

Σε αυτό θα συμφωνήσω:

quote:
μόνο που από ένα σημείο και πέρα οι βιωματικές εμπειρίες σε υψηλότερα πεδία του φυσικού χάνουν την υποκειμενικότητα τους, ειδικά όσο απομακρύνονται από το φυσικό...

Ζήσε τη στιγμή!

03/03/2005, 21:11:38
Αγαπητέ Στέφανε τα έβαλες όλα μαζί....

αλλά το κάθε ένα έχει διαφορετική εξήγηση....

θα προσπαθήσω να σου δώσω την οπτική μου για το κάθε ένα ξεχωριστά αν μου επιτρέπεις...

quote:
δεν επιστρέφει η συνείδηση στον υλικό φορέα....

όταν λέμε πως γίνεται αστρική προβολή, αυτό που στην ουσία συμβαίνει είναι να μεταβάλλεται το επίπεδο συνείδησης μας προς το αστρικό πεδίο....

αντίστοιχα, αποσύρεται από το φυσικό

οπότε όταν μιλάμε για μη επιστροφή από αστρική προβολή, δεν σημαίνει παρά μη επιστροφή της συνείδησης στο φυσικό...

αυτό ακριβώς συμβαίνει και κατά την διάρκεια του ύπνου, με την διαφορά ότι το εισιτήριο είναι allez retour συνήθως

quote:
καθώς η συνειδήση παραμένοντας "εγκλωβισμένη" στο αστρικό πεδίο δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης ούτε στο νοητικό....

για να διαπιστώσουμε αδυναμία επιστροφής της συνείδησης σημαίνει πως υπάρχει κάποιου είδος "εγκλωβισμός" στο αστρικό πεδίο, ο οποίος μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια.
Και σίγουρα δεν επιτρέπει την πρόσβαση ούτε στο νοητικό... το οποίο ως αρκετά υψηλότερο ενεργειακά ούτως ή άλλως έχει μεγαλύτερη δυσκολία στην προσέγγιση...

quote:
Ας μην ξεχνάμε ότι για διαφορετικούς ίσως λόγους και αιτίες και αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αστρικό

Συνήθως, όταν υπάρχουν παθολογικές περιπτώσεις σχιζοφρένειας η συνείδηση βρίσκει καταφύγιο στο ακριβώς επόμενο πεδίο...
Δεδομένου ότι η ιατρική δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να θεραπεύει τα παθολογικά αίτια, η συνείδηση παραμένει "εγκλωβισμένη" εκεί...

και σ'αυτή την περίπτωση δεν πιστεύω πως μπορεί το άτομο να βοηθηθεί ούτε από τους Διδασκάλους του συγκεκριμένου πεδίου, καθώς δεν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο για να υποστηρίξει και να φιλτράρει τις εντυπώσεις που ο καθένας δέχεται στο αστρικό...

χμ... όπως είδες αγαπητέ Στέφανε προσπάθησα να εξηγήσω... ελπίζω και να το κατάφερα....

έτσι κι αλλιώς πάντα θα υπάρχει μια δυσκολία στην απόδοση εννοιών και εικόνων που αφορούν πεδία υψηλότερου του φυσικού, καθώς ο εγκέφαλος μας δεν μπορεί να αφομοιώσει, να ερμηνεύσει και να διατυπώσει πλήρως όσα λαμβάνει ....

την καλησπέρα μου
Galadriel

GothicΜέλος
03/03/2005, 22:25:24
Αγαπητοί φίλοι θα σας πρότεινα να δειτε,(οσοι δεν την εχετε δει), μία ταινία.

Λέγεται Flatliners και ειναι πολύ αντιπροσωπευτική γι αυτά που συζητάτε,

Είναι αυτά που αγαπητή μου Galadriel σας αναφέρει

Καλή συνέχεια στην πολύ ωραία σας συζήτηση.

PHILOSOFOS-1Μέλος
03/03/2005, 22:35:10
ΜΩΡΕ ΩΧΙ FLATLINER ΓΙΝΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ SLEEPLINER ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ
ΕΧΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΝΟΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΝΕΣΑΙ
ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΒΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ
GOTHIAC ΩΡΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ALLIEN ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ!!

gh

04/03/2005, 00:11:22
Gothic, δεν έχω δει το Flatliners και ίσως θα έπρεπε το δω.

Αγαπητή galadriel, νε ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Δε διαφωνώ ως προς τη μεταβολή του επιπέδου συνείδησης, όμως, πέραν της μεταβολής αυτής, να τονίσω ότι το αστρικό σώμα είναι ένα διαφορετικό και αυτοτελές σώμα, σε σχέση με το φυσικό.

Αυτό το σώμα, λοιπόν, διαχωρίζεται από το φυσικό του, όταν αυτό κοιμάται και μετακινείται, σκέπτεται και αισθάνεται αυτοτελώς.

Ζήσε τη στιγμή!

04/03/2005, 09:21:42
Καλημέρα Στέφανε, καλημέρα σε όλους

quote:
να τονίσω ότι το αστρικό σώμα είναι ένα διαφορετικό και αυτοτελές σώμα, σε σχέση με το φυσικό.

Αυτό το σώμα, λοιπόν, διαχωρίζεται από το φυσικό του, όταν αυτό κοιμάται και μετακινείται, σκέπτεται και αισθάνεται αυτοτελώς.

καταρχήν να συμφωνήσω μαζί σου
ο κάθε φορέας του ανθρώπου λειτουργεί και υπάρχει και αυτοτελώς αλλά πάντα σε σύνδεση και επαφή μεταξύ τους....

όμως αν μιλάμε για αστρική ή νοητική προβολή πρέπει το επίπεδο συνείδησης να μεταφέρεται στο αντίστοιχο πεδίο

αν θέλεις μου εξηγείς λίγο παραπάνω ποιά είναι η διαφωνία μας ως προς αυτό?

Με όλη μου την αγάπη και το φως για την καινούρια μέρα
Galadriel

04/03/2005, 09:40:11
Καλημέρα και σε σένα galadriel και σε όλο το forum.

Δε θεωρώ ότι κατ' ουσίαν έχουμε κάποια διαφωνία.
Σίγουρα, το επίπεδο συνείδησης μεταφέρεται στο αντίστοιχο πεδίο, σε κάθε περίπτωση αστρικής ή νοητικής προβολής.

Αν θέλεις, διευκρίνησέ μου λίγο, υπό ποίες συνθήκες είναι δυνατόν η συνείδηση να εγκλωβισθεί στο αστρικό πεδίο, χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής στο φυσικό ούτε πρόσβασης στο νοητικό.

Να είσαι καλά.

Ζήσε τη στιγμή!

efetzisΝέο Μέλος
04/03/2005, 18:30:05
Αγαπητέ roberto24 το πλασμα που ειδες μηπος φορουσε καποια ρουχα και αν ναι μηπος διεκρινες τιποτα παραξενο οπος καποια ζονη με πολλα κουμπια
η κατι παρομιο αν ναι τοτε μπραβο σου γιατι περασες στο επομενο σταδιο
και νομιζω οτι εχεις τιν αδεια να τους γνορισεις και να γνορισεις τιν αλήθεια.
ενα πραγμα μονο θα σου πω γιατι δεν μπορω να αποκαλιψω και πολλα δεν
μου το επητρεπουν βγεσ σινιδιτα απο το σομα σου και προσπαθεισε να εισε
οσο το δυνατον ποιο συνιδιτοποιημενος βγεσ απο το σπιτι σου εξω και κιταξε τον ουρανο και πεςθελω να παω εκεικαι θα βρεθεις εκει σε χρονο 0
οταν με το καλο βρεθεισ στο διαστιμα πανε μια βολτουλα στον αρη και στην αφροδητη και αμα σε δεχτουν θα δεις και θα μαθεις πολλα
06/03/2005, 17:14:19
I'm still waiting...

Ζήσε τη στιγμή!

06/03/2005, 19:44:09
Αγαπητέ Στέφανε,

δεν σε έχω ξεχάσει

θα είμαι σύντομα πίσω στην συζήτηση μας

Galadriel

roberto24Μέλος
06/03/2005, 19:58:54
oxi το πλασμα δεν φοραγε κατι τετοιο αλλα εμοιαζε θα ελεγα σαν καρτουνιστικο πιο πολυ.ηταν σα να ειχε δυο μπαλες ας πουμε.η μικρη ηταν το κεφαλη του και η μεγαλυτερη το σωμα του.ηταν ημιδιαφανο η τουλαχιστον προς το τελος της εμπειριας γινοταν ετσι.μεχρι που χαθηκε εντελως.εντυπωση μου εκαναν τα ματια του.ηταν μεγαλα και εβγαζαν μια καλοσυνη μαζι με απορια και εκπληξη που μαλλον του την ειχε προκαλεσει η δικη μου παρουσια.δε μου φανηκε κακο πλασμα αλλα επειδι ειχε σκουρο χρωμα ασημομαυρο (δεν μπορω να βρω πιο καταλληλη λεξη)φοβηθηκα και ειπα απο μεσα μου τη λεξη "εξαφανισου"οπως κα εκανε.το πιο πιθανο ειναι να αρχιζε να εξαφανιζεται επειδι αλλαζα φορεα.οταν αρχιζε να εξαφανιζεται ημουν ΗΔΗ ΣΗΚΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣ ΞΥΠΝΙΟΣ και οχι σε κατασταση προβολης,που ημουν πιο πριν και το εβλεπα ολοκαθαρα.θα ηθελα να ξαναεπικοινωνισω μαζι του....:(

07/03/2005, 10:09:11
Καλημέρα σε όλους

καλημέρα αγαπητέ Στέφανε,

quote:
Αν θέλεις, διευκρίνησέ μου λίγο, υπό ποίες συνθήκες είναι δυνατόν η συνείδηση να εγκλωβισθεί στο αστρικό πεδίο, χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής στο φυσικό ούτε πρόσβασης στο νοητικό.

επιστρέφουμε λοιπόν...

καταρχήν όποιος "εγκλωβιστεί" (η έκφραση είναι ατυχής, αλλά μιλώντας για τέτοια θέματα όλες οι εκφράσεις έχουν την ατυχία να είναι ελλειπείς) στο αστρικό πεδίο, σημαίνει πως δεν έχει "αναπτυχθεί" αρκετά ώστε να μπορέσει να μεταβεί στο νοητικό έτσι κι αλλιώς...

στην ουσία.... και κάτω από "κανονικές συνθήκες" δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σ'αυτό, τουλάχιστον όχι μεταφέροντας την συνείδηση του εκεί με πλήρη επίγνωση...

στην συνέχεια,

για να συμβεί κάτι τέτοιο, δύο πράγματα έχουν πιθανόν συμβεί....

το ένα είναι ότι το άτομο έχει περάσει κάποια τραυματική εμπειρία, είτε φυσική (π.χ. κάποιο ατύχημα που το έχει οδηγήσει έστω και για λίγο στην "άλλη πλευρά") είτε ψυχολογική (π.χ. ένα ισχυρό σοκ), τα οποία έχουν "αποδυναμώσει" τους δεσμούς μεταξύ των φορέων της ανθρώπινης υπόστασης...

σαν αποτέλεσμα αυτού....
η συνείδηση παραμένει στο αστρικό καθώς το κανάλι επιστροφής είναι ελλιπές ενώ ο άνθρωπος στο φυσικό μέρος του, δείχνει να λειτουργεί φυσιολογικά....

το παράδειγμα του αγαπητού Gothic με τους Flatliners βοηθάει πολύ σ'αυτό...
ας θυμηθούμε (για όσους έχουν δει την ταινία) πως κατά την επιστροφή τους, οι "πειραματιζόμενοι" το "πέρασμα", έφερναν μαζί τους φόβους και επιθυμίες (τι άλλο είναι το αστρικό?) ανεκπλήρωτες στο υποσυνείδητο τους.... τα οποία και παρέμεναν αόρατα στα μάτια των υπολοίπων, αλλά απολύτως πραγματικά για τους ίδιους....

φυσικά η ταινία αυτή καθαυτή δεν είναι τεκμηρίωση των παραπάνω, απλά λειτουργεί καλά σαν σημείο αναφοράς...

το δεύτερο που μπορεί να συμβαίνει είναι το εξής,
κάποιοι στα εσω-ταξίδια τους στο αστρικό, καταφέρνουν να φτάσουν σε ένα από τα υπο-επίπεδα του αστρικού....
αντίστοιχα με αυτό που ονομάζουν πολλοί "παράδεισος" (συνήθως πρόκειται για κατώτερα, καθώς υπόκεινται ακόμα σε δυνατότητες μορφοποίησης) και καθώς εκεί "βιώνουν" καταστάσεις ευδαιμονίας βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο "εθισμένοι" σ'αυτά....

με την συχνή επανάληψη των επισκέψεων τους σ'αυτά τα πεδία.. σιγά σιγά "εγκλωβίζονται" εκεί... μια που λειτουργεί πάνω τους ακριβώς όπως κάποιο ναρκωτικό για το φυσικό σώμα....

δεν είναι παράξενο μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις το άτομο να καταφεύγει στην χρήση τέτοιων ουσιών, τόσο για να επισπεύσει την επιστροφή του στην "γη της επαγγελίας" όσο και για να αντέξει τις ώρες που δεν βρίσκεται εκεί...

όπως καταλαβαίνουμε βεβαίως, σε μια τέτοια περίπτωση δημιουργείται ένας δεύτερος εθισμός, που οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο...

και όχι μόνο αυτό, η συνεχής αγωνία για επαναλαμβανόμενη επαφή με το αστρικό τελικά απομακρύνει από το επίπεδο εκείνο που όλα είναι ευχάριστα και "ανοίγει" την πόρτα σε άλλα μάλλον δυσάρεστα ....

τώρα,
όσο κι αν είναι ευχάριστη και ελπίζω γόνιμη και δημιουργική αυτή μας η συζήτηση αγαπητέ Στέφανε, νομίζω πως θα πρέπει για να την συνεχίσουμε, να περιμένουμε την άδεια του δημιουργού του παρόντος θέματος. Μια και απομακρυνόμαστε από την κεντρική ιδέα του....

Galadriel