- Μπορούμε να μαντέψουμε το μέλλον; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Είμαι από αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν νόημα από το όνειρα, όμως όχι λόγω προφητικών λόγων. Για μένα δεν υπάρχει το προκαθορισμένο του μέλλοντος. Κάθε αποτέλεσμα ενός γεγονότος δεν συνίσταται από τύχη είτε του προκαθορισμένου. Για παράδειγμα, αν από τον αέρα ένα φύλλο πέσει από το δέντρο σε ένα σημείο του εδάφους, το σημείο αυτό δεν επιλέχθηκε τυχαία, πάρα πολλοί παράμετροι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την προσγείωση αυτή. Και είναι επόμενο και απολύτως λογικό να μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα. Και είναι νομίζω αυτό που έκανε μεγάλη την ανάγκη στον επιστημονικό κόσμο την δημιουργία ενός νέου τομέα στην Φυσική, αυτόν την Κβαντικής. Φυσικά για ανθρώπους σαν και εμάς, ανθρώπους εκτός των επιστημών, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους νόμους της. Ελάχιστα είναι φυσικά και σχεδόν μηδαμινά αυτά που γνωρίζω κι εγώ. Πιστεύω δε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος σε κατάσταση πλήρους ελευθερίας(ύπνου και ΟΧΙ μόνο), ξεκινάει πραγματικά να λειτουργεί, βάζει μπρος τον πραγματικό του μηχανισμό, τον κβαντικό. Δεν είναι βέβαια και τυχαίο, οι δίαφοροι ψίθυροι περί μελλοντικής γενιάς υπολογιστών, οι λεγόμενοι Κβαντικοί Υπολογιστές, οι οποίοι όπως καταλάβαίνω θα μπορούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να σκέφτονται... και όχι να σκέφτονται επειδή είναι προγραμματισμένοι να το κάνουν...
Αποτέλεσμα, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ΄ότι φαίνονται!
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΝ ΛΕΩ
ΤΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ...?
ΦΙΛΙΚΑ Ε.μ.Α.
Το να ταξιδεύουμε στον χρόνο πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μέσω του ύπνου.
Αν θέλετε την γνώμη μου για τον χρόνο μπείτε στο topic του bodark για τον χρόνο που έχω καταγράψει μερικές απόψεις μου...
Να ρώτήσω όμως κάτι που με βασανίζει εδώ και καιρό? Τα αρχικά Ε.μ.Α τι σημαίνουν? Σορρυ αν με βρίσκεις ανενημέρωτο!
Όσο για τους άλλους έχω να θέσω ένα άλλο ερώτημα. Πολλοί έχουν πει τελευταία ότι το φαινόμενο της πεταλούδας (ξέρετε ε?) είναι αυτό που καθορίζει το μέλλον. Λένε ότι αν φτιάξουν έναν υπερυπολογιστή που μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα...και τα συνδυάζει, τότε θα μπορεί να προβλέπει το μέλλον...του καιρόύ και πολλά άλλα!!!!!!! Είναι αλήθεια?
Εμένα πάντως δεν μου έκατσε και πολύ καλά αν θέλετε την γνώμη μου! Κάπου πρέπει να έχει ένα ψεγάδι αυτή η "ανακάλυψη".....
Τι λέτε?
ΩΣΤΕ ΜΕΛΟΣ 2 ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΕΕ
ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ
ΛΙΠΟΝ ΤΟ Ε.μ.Α
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΥ
YOU KNOW ΕΛΕΝΑ Μ.... Α....!!!ΚΤΛ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ...
ΦΙΛΙΚΑ Ε.μ.Α...
καταρχήν καλώς σας βρήκα!
Όσον αφορά τα όνειρα ας δούμε πρώτα τι λέει η ψυχολογία.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου και λίγο πριν και μετά ο άνθρωπος περνάει 6 φάσεις.
Φάση 1. Ξύπνιος, πριν να κοιμηθεί.
Φάση 2. Ύπνος όχι ιδιαίτερα βαθύς.
Φάση 3. Ύπνος αρκετά βαθύς.
Φάση 4. Ύπνος πολύ βαθύς.
Φάση 5. Κατάσταση REM (Rapid Eye Movement) κατά την οποία βλέπει τα όνειρα.
Φάση 6. Ξύπνιος, μετά τον ύπνο.
Κάθε στάδιο από το 2 έως το 4 διαρκεί περίπου 20 λεπτά και κατά τη διάρκεια του ύπνου ο άνθρωπος μεταβαίνει σε οποιοδήποτε από αυτά χωρίς χρονική σειρά. Πχ από το 2 μπορεί να πάει στο 4 κλπ.
Το στάδιο 5 διαρκεί περίπου 3 λεπτά και συμβαίνει ακριβώς πριν να ξυπνήσουμε, οικιοθελώς πάντα.
Αν έχει τύχει να σας ξυπνήσουν, ή να ξυπνήσετε απότομα θα έχετε παρατηρήσει ότι άλλες φορές είναι εύκολο, άλλες πάλι αδύνατο. Αυτό εξαρτάται από τη φάση ύπνου που βρισκόσασταν την ώρα που σας ξύπνησαν.
Επίσης, η ψυχολογία έχει για τα όνειρα 3 εξηγήσεις.
1. Πρόκειται για συνοθύλευμα (μίξη) γεγονότων που έχουμε ήδη βιώσει.
2. Πρόκειται για γεγονότα τα οποία θα θέλαμε να βιώσουμε.
3. Πρόκειται για γεγονότα ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ (όχι πάντα με την ακριβή τους μορφή ή κατάληξη).
Άρα λοιπόν ακόμη και οι επιστήμονες στα βιβλία τους αποδέχονται ότι τα όνειρα μπορεί να είναι προφητικά. Θα ήταν καλό πάντως πριν να βιαστούμε να κρίνουμε ένα όνειρο ως προφητικό, να ανατρέξουμε σε γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος όπως πχ μια συζήτηση που είχαμε, μια είδηση που είδαμε στην τηλεόραση κλπ.
Κλείνοντας, παραθέτω ένα κλασικό προφητικό όνειρο που είχα πριν από αρκετά χρόνια.
Κάποια στιγμή ενώ κοιμόμουν, ξυπνάω ξαφνικά, έχοντας δει ένα περίεργο όνειρο. Κοιτάω -κλασική μου κίνηση- το ρολόι. Ώρα 5.07 το πρωί.
Στο όνειρό μου βρισκόμουν στο Κάιρο της Αιγύπτου -ήξερα ακριβώς που ήμουν-, σε μια περιοχή ξηρή αλλά κατοικημένη, όταν ξαφνικά άρχισε να κάνει σεισμό, αρκετά δυνατό θα έλεγα. Τον φόβο μου για το γεγονός ήρθε να ηρεμήσει μια φωνή που άκουγα -χωρίς να βλέπω πρόσωπο- η οποία μου έλεγε "Μη φοβάσαι, κανείς δεν θα πάθει τίποτα." Αν και ο σεισμός κράτησε αρκετή ώρα πράγματι όταν τελείωσε ήμουν καλά και εγώ και οι γύρω μου.
Αφού σκέφτηκα για λίγο το παράξενο αυτό όνειρο, ξανακοιμήθηκα. Την επομένη, ακούγοντας τις πρωινές ειδήσεις σοκαρίστικα. Το βράδυ, ώρα 5.05 Ελλάδος είχε συμβεί -ευτυχώς χωρίς θύματα- σεισμός στο Κάιρο!
Αυτά τα λίγα από εμένα για αρχή. Ελπίζω να μην σας κούρασα!
...Unerring...
Edited by - Νemertes on 04/05/2004 22:48:28
Α ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
ΦΙΛΕ ΝΕΜΕΡΤΕΣ
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ
ΠΧ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΧ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΔΗΛ. ΣΚΕΥΤΟΜΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ "ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΡΑ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΩ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,,
ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΣΕ ΤΟ ΠΑΡΛΘΟΝ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΑ ΠΧ ΕΧΩ ΠΑΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ...
ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.... ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ ΖΩΗ ΜΠΑΧΑΛΟ...
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ? ΠΙΑΝΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ?
ΟΚ ΦΙΛΑΚΙΑ Ε.μ.Α...
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ?
η πρώτη εξήγηση θα ήταν οτι η μνήμη απωθεί -κοινώς ηθελημένα ξεχνά- γεγονότα που δεν ήταν ευχάριστα. Άρα ίσως το μαγαζί να ήταν μέρος ενός μη ευχάριστου γεγονότος.
Η δεύτερη και ποιο λογική εξήγηση θα ήταν ότι τα όνειρα είναι ένα μείγμα πραγματικότητας και φαντασίας, άρα ναι δεν έχεις πάει ποτέ σε αυτό το μαγαζί.
ΥΓ. Όταν έγινα μέλος σκέφτηκα να γράψω το ψευδώνυμό μου στα ελληνικά, Νημερτής, αλλά επειδή το αρσενικό και το θηλυκό γράφονται το ίδιο, το έγραψα αγγλικά. Πάλι σας μπέρδεψα!![]()
Η Νημερτής λοιπόν ή Nemertes ήταν η σοφότερη των Νηρηίδων, των νυμφών της θάλασσας.
...Unerring...
Edited by - Νemertes on 05/05/2004 20:40:17
Τις είχα ξαναακούσει αλλά είναι ασυμπλήρωτες.
Ολοκληρωμένες έχουν ως εξής:
Σκούπα – Αν πέσει η σκούπα μόνη της, θα έρθουν ανεπιθύμητοι επισκέπτες.
...αν δε είναι ηλεκτρική και πέσει στο πόδι σου θα ερθει ο ορθοπαιδικός
Οι αρχαίοι Έλληνες, τοποθετούσαν ένα μικρό άγαλμα της Εκάτης σε κάθε σταυροδρόμι, για να προστατεύει τον ταξιδιώτη.
...οι σύγχρονοι βάζουν φανάρια (ή τροχονόμο)
Σκύλος – Αν ένας σκύλος σε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σου, είναι καλή τύχη. Αν ένας σκύλος αρχίσει να ουρλιάζει χωρίς λόγο, τότε κάποιος θα πεθάνει.
...αν είναι κοπρίτης μάλλον πεινάει...αν ουρλιάζει, είναι που δεν του’ δωσες τίποτε.
Χρήματα – Αν βρεις χρήματα στον δρόμο, είναι καλή τύχη για τα επαγγελματικά σου.
...ιδιαίτερα αν είναι πολλά
Πιρούνι – Αν σου πέσει το πιρούνι από το τραπέζι, φίλοι θα καλέσουν.
...για εξέταση γιατί μάλλον έχεις πάρκινσον
Επίσης, υπάρχει ο μύθος της Νεράϊδας των δοντιών, που παίρνει τα παιδικά δοντάκια που βρίσκει κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού, και αφήνει στην θέση τους λεφτά.
...κι εγώ ξεδόντιασα το παιδί αλλά... τπτ
Καθρέφτες – Αν σπάσεις έναν καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά. Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι αν κοιτάξεις στον καθρέφτη μετά τα μεσάνυχτα, μεγάλο κακό θα σε βρει.
...ειδικά αν είσαι γριά κι άβαφτη
Αστέρια – Είναι γρουσουζιά να μετράς τα αστέρια. Αν όμως δεις ένα αστέρι να πέφτει, κάνε μια ευχή.
...μην πέσει πάνω σου
Ψαλίδι – Λέγεται ότι αν μια έγκυος κάτσει εν αγνοία της πάνω σε ανοιχτό ψαλίδι, θα γεννήσει αγόρι.
...την έσπρωξα άπειρες φορές αλλά...πάλι κορίτσι
Αράχνη – Ιστός αράχνης στις γωνίες του σπιτιού είναι καλή τύχη. Αν πέσει πάνω σου αράχνη είναι επίσης καλή τύχη.
...αρκεί να μην είναι δηλητηριώδης
Κρασί - Εάν είσαι ανύπαντρος και τύχει στο δικό σου το ποτήρι να τελειώσει το κρασί, τότε θα καλοπαντρευτείς.
...γι αυτό πίνε πάντα μόνος να τελειώνει στο δικό σου σίγουρα
Μέλι και γάλα – Είναι έθιμο να ταϊζει η πεθερά την νέα της νύφη μέλι και γάλα, για να τα πάνε «μέλι-γάλα».
...αρκεί να μην της δίνει ληγμένα
Ντουλάπα – Όταν αφήνεις τις ντουλάπες ανοιχτές, λέγεται ότι ευνοείς τις κακές γλώσσες.
...ειδικά αν ειναι ο γκόμενος μέσα ( στη ντουλάπα )
40ήμερα – Ακόμα και σήμερα, πολλοί είναι αυτοί που δεν αφήνουν κανένα να δει το νεογέννητό τους πρωτού κλείσει 40 ημέρες, για να μην το βρει κακό μάτι.
...για πιο σίγουρα άστο 40 χρονια
Ψίχουλα – Όταν τινάζουμε το τραπεζομάντιλο μετά από γεύμα έξω την νύχτα, ταΐζουμε τα πνεύματα κι έτσι δεν υπάρχει φόβος να αγριέψουν μαζί μας.
...αγριεύει η κατίνα του κάτω ορόφου όμως
Γάμος – Όλοι γνωρίζουμε τα 2 έθιμα που σχετίζονται με τους γάμους: Είναι γρουσουζιά να δει ο γαμπρός την νύφη με το νυφικό της πριν από τον γάμο, και ρίχνουμε ρύζι στους νεόνυμφους για να «ριζώσουν».
...αντίθετα, καλό είναι να τη δει χωρίς νυφικό (γυμνη)
...και το ρύζι βρασμένο αν ο γαμπρός είναι λαπάς