- Χρεοκοπεί η Ελλάδα ( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 3 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:quote:
Ενταξει παιδια συγνωμη και πρωτα απο τον φιλο μου τον Αιρετικο
Αλλωστε το ειπα για να τον πειραξω λιγακι να δω αν αντιδρα ,ενεκα οτι τις τελευταιες ωρες δεν μου την λεει και αρχισα να ανησυχωΣτο θέμα της τεχνολογίας τώρα, πιθανόν να μην αντιλαμβάνεστε ότι αμολάτε λόγια του αέρα (εσύ κι ο Λύδιος συγκεκριμένα). Χρησιμοποιείτε ένα τεχνολογικό μέσο για να το κάνετε και είμαι σίγουρος ότι αν σας αφήσουν χωρίς ηλεκτρισμό στο σπίτι για ένα βραδύ, την επομένη θα τρώτε σίδερα.
Η γιαγιά μου δεν χρησιμοποιούσε τεχνολογία και το ρεύμα ήταν για πολύ ελάχιστη κατανάλωση παλιά και λίγα σπίτια.
Άρα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα,αλλά πραγματικότητα πριν από λίγα χρόνια. Η τεχνολογία είναι ανήθικη γιατί θέλει εξόρυξη μη ανανεώσιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Αντιλαμβανόμενοι ότι ο πολιτισμός μας στηρίχθηκε στην εξόρυξη μετάλλων,στον ηλεκτρισμό και στα ορυκτά καύσιμα ,μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ποτέ δεν ήταν βιώσιμος και άρα θα καταρρεύσει.
Και όλες οι χώρες που βασίζονται στα παραπάνω είναι χρεοκοπημένες γιατί ο τρόπος ζωής είναι χρεοκοπημένος και καταδικασμένος.
Δεν μπορείς να χρεοκοπήσεις αν ζεις σε μια αλφα αρμονία με το περιβάλλον.
quote:Η εξηγηση που εγω δινω για ολο αυτο που συμβαινει ειναι οτι ολα ειναι προκαθορισμενα
Θεωρω ομως οτι εχουμε και εμεις ενα μικρο ποσοστο ελευθερης βουλησης να διαφοροποιουμε πραγματα και καταστασεις
Και αυτο βεβαια δεν μπορει να συμβει σε καμμια περιπτωση δινοντας μονομερεις επιπολαιες και αμετακινητες απαντησεις στο οτιδηποτε
Ενδιαφέρον το ότι θεωρείς τα πράγματα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό προκαθορισμένα.Μιας και υπάρχουν φαίνεται δυνάμεις πολύ ισχυρές πάνω στη συνείδηση του ανθρώπου και πολύ μολυσματικές.
Νομίζω γνωρίζουμε ποιό είναι το σωστό και όποιος θέλει να οτ μάθει θα βρει το δρόμο του .Να πράξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση δεν είναι κάτι δύσκολο ή κάτι που πρέπει να είναι αποτέλεσμα εκτενούς αναζήτησης.Το τελευταίο το πράττουμε επειδή μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον προγραμματισμού όπου αποκοπήκαμε από έναν σωστό και αγαθό προσανατολισμό. Έτσι πρέπει να δούμε πρώτα τα ψέμματα και εκείνο που θα μείνει θα είναι η φύση.Δεν νομίζω να είναι απαντήσεις.
quote:
Η γιαγιά μου δεν χρησιμοποιούσε τεχνολογία και το ρεύμα ήταν για πολύ ελάχιστη κατανάλωση παλιά και λίγα σπίτια.
Άρα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα,αλλά πραγματικότητα πριν από λίγα χρόνια. Η τεχνολογία είναι ανήθικη γιατί θέλει εξόρυξη μη ανανεώσιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Αντιλαμβανόμενοι ότι ο πολιτισμός μας στηρίχθηκε στην εξόρυξη μετάλλων,στον ηλεκτρισμό και στα ορυκτά καύσιμα ,μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ποτέ δεν ήταν βιώσιμος και άρα θα καταρρεύσει.
Και όλες οι χώρες που βασίζονται στα παραπάνω είναι χρεοκοπημένες γιατί ο τρόπος ζωής είναι χρεοκοπημένος και καταδικασμένος.
Δεν μπορείς να χρεοκοπήσεις αν ζεις σε μια αλφα αρμονία με το περιβάλλον.
Και αυτα ειναι οντως πραγματα που ισχυουν και δεν τα ελαβα καθολου στα υπ οψιν στο προηγουμενο ποστ
Η τεχνολογια συμπληρωνω ,ποτε δεν χρησιμοποιηθηκε προς ωφελος των ανθρωπων ,παρα μονο στον βαθμο που θα εριχνε σταχτη στα ματια ,,πειθοντας οτι βρισκεται στην υπηρεσια του συνολου
Αραγε βρισκεται ;;;;;
και θα μιλησω για το δικο μου επαγγελμα
Το 87 οταν πρωτομπαρκαρα σε πλοιο δουλευαμε ενα 8ωρο
Απο εκει και περα γραφαμε υπερωριες
Οταν ομως πρωτοαντικρυσα τα ναυτιλ9ιακα ηλ οργανα που εδιναν στιγμα στην οθονη πραγματικα εντυπωσιαστηκα
Ειπα μεσα μου τωρα δεν θα χρειαεται να κανει κανεις ατελειωτους υπολογισμους με εξαντες για να βρει το στιγμα
Αυτο σημαινε λιγοτερη ταλαιπωρια
Τωρα στα καραβια αν κανεις δουλευει κατω απο 14 ωρες θεωρειται προνομιουχος
Και δεν θα μιλησω βεβαια για υπερωριες
Κατι ακομα που ισως συμπληρωσει το τοπιο
Ειναι τυχαιο που ζουσαμε χιλιαδες χρονια χωρις την τεχνολογια .....
Ειναι τυχαιο που μολις σε μερικες δεκαετιες το τοπιο αλλαξε αρδην
Ειναι επισης τυχαιο οτι ολα αυτα ειχαν προβλεφθει ,και μαλιστα οχι απο εναν δυο πηγες ,αλλα ισως χιλιαδες
Παρολα αυτα κρατω μια επιφυλαξη λεγοντας οτι μπορουμε να χρησιμοποιουμε προς οφελος μας την τεχνολογια και τον πολιτισμο
Παρολο που σε μια πιο μακροχρονια βαση ειναι αμφιβολο ακομα και αυτο
Όταν η τεχνολογία προέρχεται από κεντροποιημένους σχεδιασμούς και για τη μαζική παραγωγή της γίνεται και μεγάλης κλίμακας εξόρυξη σε ορυχεία με κυβερνητικά,επιχειρησιακά και στρατιωτικά συμφέροντα,τότε αυτή η τεχνολογία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι μπορεί να είναι για το καλό των ανθρώπων.
Τα μέταλλα δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα στη φύση για αυτό και οι πραγματικές τοπικές κοινότητες ποτέ δεν βασίζονταν σε μέταλλα.Αν βασίζονταν σε μέταλλα σημαίνει ότι ήταν εξαρτημένες και από ένα ορυχείο και άρα από μια κυβέρνηση έξω από την κοινότητα. Μέταλλο και βιωσιμότητα δεν πάνε μαζί.Η παλαιολιθική εποχή ήταν πιο σωστή.Α και το μέταλλο είναι βαρύ και άρα θέλει μεταφορά και περαιτέρω σπατάλη ενέργειας.Θέλει κατεργασία θέλει πολλά.
quote:
''.ερευνητές έχουν καταλήξει πως η εποχή που ζούμε είναι η λιγότερο βίαιη εποχή στην ιστορία του ανθρώπινου είδους.''
Άν εννοείς οτι υπάρχουν λιγότερα ακραία περιστατικά σε σχέση με παλιότερα μπορεί να έχεις δίκιο αλλά αυτό οφείλεται στην νομοθεσία όχι στο οτι βελτιώθηκε ο άνθρωπος.
Μόνο οι πολυεθνικές λειτουγούν και αυτό γιατί υπάρχει πλασάρισμα από τις κεντρικές τράπεζες ηλεκτρονικού χρήματος σε αυτές τις εταιρίες .Αυτό το σύστημα πρόκειται να καταρρεύσει.
[/quote] Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες όμως καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τεχνολογία. Εσυ δηλαδή πως κάνεις πράξη στην καθημερινότητά σου αυτά που λες για την τεχνολογία ;
Δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό της χώρας μας δεν.θα έχει πρόσβαση σε πράγματα ου θεωρούνται βασικές ανάγκες σήμερα. Τότε ίσως δεις πως ειναι να ζεις χωρίς ρεύμα ας πούμε...
Το θέμα είναι αν το αντιλαμβανομαστε ότι φεύγουμε σιγά-σιγά από την Ευρώπη (οικονομικά κυρίως) και βαλκανοποιούμαστε. Και άντε εμείς ζησαμε και τριάντα χρόνια στα λούσα από τα δανεικά, οι λαοί από τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα δεν προλάβανε να βάλουν την κουτάλα στο μέλι...
quote:
Εσυ δηλαδή πως κάνεις πράξη στην καθημερινότητά σου αυτά που λες για την τεχνολογία ;
Δεν έχω αυτοκίνητο.Είμαι αντι καταναλωτικός και προσπαθώ να φυτεύω δέντρα και να έχω κήπο. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για να φέρω οργανική ύλη και να κάνω γόνιμο το έδαφος.Όλα ξεκινούν από το έδαφος.From dust we came,to dust we return. Προσπαθώ να μειώνω τον αντίκτυπό μου στο περιβάλλον όσο μπορώ και να ενισχύω μόνο ό,τι παράγει ο τόπος μου.Δεν αγοράζω από πολυεθνικές .
Πιστεύω ο σκοπός του Έλληνα είναι να επιστρέψει και να δουλέψει με την τόσο υπέροχη φύση που απλόχερα του δόθηκε να τη σεβαστεί και να τον υποστηρίξει. Για μένα Έλληνας είναι όποιος θέλει να μάθει,να γνωρίζει και να σέβεται την ελληνική γη.
quote:
Δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό της χώρας μας δεν.θα έχει πρόσβαση σε πράγματα ου θεωρούνται βασικές ανάγκες σήμερα. Τότε ίσως δεις πως ειναι να ζεις χωρίς ρεύμα ας πούμε...
Όπως και να έχει η μείωση της κατανάλωσης είναι μονόδρομος. Θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί τι είναι αναγκη και να γίνει η διάκριση μεταξύ ανάγκης και επιθυμίας. Το περιβάλλον πλαίσιο δεν μπορεί να υποστηρίξει κάθε είδους επιθυμία ,μπορεί όμως να υποστηρίξει τις ανάγκες μας.
Επίσης, χωρίς να Θέλω να σε ειρωνευτω και μιλώντας καλοπροαίρετα, αν πίστευα αυτά που πιστεύεις εσύ, θα πήγαινα στο Άγιο Όρος ή κάτι παρόμοιο. Θα ζούσα στην τελική σαν ερημίτης, εφόσον πιστεύεις πραγματικά αυτά που λες για την τεχνολογία...
Edited by - ilias1990 on 26/03/2017 23:34:55
Edited by - ilias1990 on 26/03/2017 23:51:05
quote:
Δεν θα επαναπροσδιορισουμε τι είναι βασικές ανάγκες. Λογικά αυτές οι βασικές ανάγκες θα αλλάξουν από μόνες τους. Και στην τελική για ποιών ανθρώπων τις βασικές ανάγκες μιλάμε; Του αστεγου; Αυτού που ζει στα όρια της φτωχιας; Αυτού που την παλεύει ; Του ανετου; Του πλουσιου; Οι μονες κοινες ανάγκες όλων αυτων είναι όσες σχετίζονται με την επιβίωση και μονο...
Αν οι ανάγκες έχουν να κάνουν με επιβίωση τότε το i phone δεν είναι ανάγκη,οι μονοκαλλιέργειες αμπελιών για πιώματα δεν είναι ανάγκη,ο καφές δεν είναι ανάγκη και όπως καταλαβαίνεις πολλά από τα όσα μιζεριάζουμε και φοβόμαστε να χάσουμε δεν είναι αναγκαία ούτε ήταν αναγκαία ή υπήρχαν πριν από 50 χρόνια.
Το πρόβλημα είναι ότι παλιά υπήρχε ένα ποσοστό ανεξαρτησίας.Με το δέλεαρ αυτού του ψεύτικου τρόπου ζωής αυτή η ανεξαρτησία χάνεται και αντικαθίσταται από τη γνωστή NTΠ.
Πίσω στο παλιό όσο πιο γρήγορα γίνεται .
Δεν καταλαβαίνω που αποσκοπούν οι ερωτήσεις σου σε τόσο προφανή ζητήματα. Η ανάγκη δεν είναι κάτι υποκειμενικό όπως δεν είναι κάτι το υποκειμενικό η καταστροφή του περιβάλλοντος.
quote:
Επίσης, χωρίς να Θέλω να σε ειρωνευτω και μιλώντας καλοπροαίρετα, αν πίστευα αυτά που πιστεύεις εσύ, θα πήγαινα στο Άγιο Όρος ή κάτι παρόμοιο. Θα ζούσα στην τελική σαν ερημίτης, εφόσον πιστεύεις πραγματικά αυτά που λες για την τεχνολογία...
Σχήματα είναι αυτά.Γενικά πάντως δεν μπορώ με τους πειρσσότερους ανθρώπους και θέλω ησυχία.Αλλά ησυχία δεν υπάρχει μόνο στο Άγιο Όρος.Υπάρχει και σε χιλιάδες μέρη που δεν υπάρχει μάζωξη κόσμου.
Edited by - lydios_thegood on 27/03/2017 18:16:23
Όσον αφορά το θέμα μας τώρα, πως ακριβώς πιστεύεις οτι ο τρόπος ζωής που υποδεικνυεις θα μας έδινε λύσεις; Αν δεν κάνω λάθος έχεις πει μέσες ακρες ότι δεν θα έπρεπε να δουλεύουμε... Εσύ εργάζεσαι κάπου ; Αν όχι πως είσαι οικονομικά ανεξάρτητος; Συγγνωμη αν γίνομαι αδιάκριτος , Θέλω όμως να δω αν στηρίζεις και στην πράξη κάπως την θεωρία σου...
Edited by - ilias1990 on 27/03/2017 23:02:47