ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΘΕΟΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΘΕΟΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Yiandrew26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Aggelos91Μέλος
23/06/2008, 04:08:58
Τεκτονισμός Μασσονισμός είναι το ίδιο σωστά?
Αυτό θα η΄θελα να ρωτήσω για τώρα.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

AsimosΝέο Μέλος
25/06/2008, 01:58:56
Ναι !
AsimosΝέο Μέλος
25/06/2008, 02:02:33
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο Τεκτονισμός δεν έχει ένα δρόμο αναζήτησης αλλά πολλούς, μάλλον θα ήθελες να πεις ότι ο Τεκτονισμός είναι ο ίδιος ένας από τους δρόμους της αναζήτησης και της εξέλιξης.

Όσο για το Άθεος ... μόνο σε Γαλλικού τύπου Στοά θα ήσουν δεκτός.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν νομίζω να είναι αποδεκτή η αθεεία.

Aggelos91Μέλος
25/06/2008, 03:21:05
Κατ' αρχάς θα πω ότι ένας είναι δρόμος για την σωτηρία και την αλήθεια και την ζωή και και και και. Ο Χριστιανικός δρόμος. Όλα τα άλλα οδηγούν στην απώλεια. Έτσι είναι είτε θέλετε να το πιστεύσετε είτε όχι. Θες να σου εξηγήσω γιατί κάποιοι Πατριάρχες ήταν μασόνοι.? Ξέρω τέσσερις από αυτούς. Το γιατί δν πορώ να τ ξέρω εγώ αλλά αυτοι. Το μόνο πουμπορώ να πω είναι ότι σίγουρα κάνανε λάθος και εύχομαι ν μετανόησαν. Γιατί δεν ξέρω τι κάνανε στο τέλος της ζωής τους. Το θέμα είναι πως ΄δυστυχώς στην εκκλησία μας υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι κατάλληλοι για τις θέσεις που έχουν. Πιστεύωπως είναι λίγοι αυτοί. Η Εκλησία είναι Θεανθώπινος Οργανισμός. Οι άνθρωποι δυστυχώς κάνουν λάθη αυτο δεν σημαίνει ότι η αλήθειες που πρεσβεύει αλλάζουνε ή δεν ισχύουνε. Οι Χριστιανοί πρέπει να έχουμε ως πρότυπο πρώτο τον Χριστό και μετά τους αγίους Του. Και να παίρνουμε από τα καλά αραδείγματα και όχι από τα κακά. Υπάρχουν και κακά παραδείγματα ακομα και μέσα στην εκκλησία. Αλλά στην πλειοψηφία τους είναι κάλά. Και από αυτά πρέπει να εμπνεόμαστε. Το κακό πρέπει να το αποστρεφόμαστε. Τώρα ευρωπαίε ΄΄ηθελα να σε ρωτήσω κάτι. Το εννοούσες υατό που είχες πει πιο άνω ότι κάποιος πρέπει να φτάσει στην ηθική τελείωση ο τρόπος και τα μέσα δεν έχουν σημασία?

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

25/06/2008, 08:48:54
quote:
Κατ' αρχάς θα πω ότι ένας είναι δρόμος για την σωτηρία και την αλήθεια και την ζωή και και και και. Ο Χριστιανικός δρόμος. Όλα τα άλλα οδηγούν στην απώλεια. Έτσι είναι είτε θέλετε να το πιστεύσετε είτε όχι.

Πάντα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που ένας άνθρωπος μπορεί να υποπέσει σε μια πολύ επικίνδυνη πλάνη κατά την διάρκεια της ζωής του.

Η αποδοχή ενός μόνο δρόμου προς την Αλήθεια, η κατάρριψη όλων των υπολοίπων κι η βεβαιότητα ότι οδηγούν στην "απώλεια", η βεβαιότητα ότι "έτσι είναι" τα πράγματα κλπ.

Και ποιός είναι αυτός ο μοναδικός δρόμος;
Μα φυσικά ο δικός μας!

In anticipation of my resurrection...

07/07/2008, 05:33:52
Ερώτημα πρός "AGGELOS 91"...:Όταν λές ότι 4 Πατριάρχες ήταν Τέκτονες και ότι αυτό ήταν λάθος τους και συνεχίζεις λέγοντας ότι δέν αξίζαν τήν θέση αυτή,να γνωρίζεις ότι συμπεριλαμβάνεις{χωρίς να κατονομάζεις} και τόν Αείμνηστο και Μέγα Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα,ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν ο σπουδαιότερος Οικουμενικός Πατριάρχης του 20ου αιώνα και μία από τίς μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως.Τι έχεις να απαντήσεις περί αυτού;Περιμένω τήν απάντησή σου...