- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑ,Είναι σα να μου λες να τεντώνω το τόξο και να ρίχνω το βέλος χωρίς να σκέφτομαι πώς το κάνω, αποστασιοποιούμενη από τη βολή μου. Οι Ιάπωνες λένε ότι έχεις κατακτήσει την τέχνη, όταν δεν βλέπεις πια τον εαυτό σου στη θέση του τοξότη, όταν δεν εμπλέκεσαι με κανέναν τρόπο στη διαδικασία, αλλά επικεντρωμένος στην αναπνοή και την εσωτερική σου γαλήνη, αφήνεις "αυτό" να ρίξει μέσα από σένα.
Ασφαλώς οι βολές μπορούν να πετύχουν κέντρο πολύ ευκολότερα μέσω κάποιας τεχνικής, όμως όποιος πετυχαίνει τον στόχο βασισμένος σε τεχνικές δεν είναι πραγματικός καλλιτέχνης, αλλά ένας ξιπασμένος επιδειξίας που βλέπει τον στόχο (και κατ' επέκταση τη ζωή και τον εαυτό του) σαν τίποτε περισσότερο από ένα κουρέλι.
Δεν μιλησα για τεχνικη UNSEEN. Απλα εγραψα τι εκανα για ορισμενα χρονια. Καπου αλλου εγραψα για καποιο Μπαμ που εσυνεβη, χωρις να το αναζητω. Και σταματω εδώ...
quote:
Αγαπητέ μου, είμαι δυστυχώς ακόμη πολύ αυτάρεσκη για να τα καταφέρω, είμαι κατά βάθος επιδειξίας, όσο κι αν προσπαθώ για το αντίθετο. Και δεν χρειάζομαι άλλες θεωρίες. Αυτό που χρειάζομαι είναι το καλό παράδειγμα. Όμως υπάρχει; Ή έχουν πια αναληφθεί όλοι οι (δι)δάσκαλοι;...
Όσο τρέχεις η ψάχνεις για διδάσκαλο, η Πλάνη είναι όπως η Σκιά σου. Συντροφιά.
quote:
Και κάτι ακόμη. Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτε κακό σε όσους "πιστεύουν και προσκυνούν εικόνες και σύμβολα, ψάχνουν συνεχώς για θαύμα, παρακαλούν κάποιο θεό για την υγεία τους, ακόμη και για να σβήσουν οι φωτιές".
Έχεις και εσυ πολλα χριστιανο απωθημένα!
quote:
Μακάρι να μπορούσα κι εγώ. Γιατί κι εγώ ψάχνω για το θαύμα, ίσως κι εσύ.
Σε μενα σχεδόν τελείωσαν! (τα απωθημένα!) Έχει μείνει μια καλόγρια, αλλά που θα πάει!![]()
ΝΣΤ
quote:
Unseen μου, οταν χρησιμοποιώ μια μέθοδο παρόμοια με του Πλάτωνα πάντα λαμβάνω απαντήσεις...και αν και είναι συγκεκριμένη τεχνική χαίρομαι που εφτασε στα αυτάκια μου και δεν αισθάνομαι κουρέλι ουτε κατα διάνοια.
Καλή μου ΝΣΤ,
Αν μπορείς όχι μόνο σκέψεις, μα και ότι αισθητό. Μέχρι να λάμψει η ομορφιά της ΔΙΟΤΙΜΑΣ. (ΨΥΧΗ/ΠΝΕΥΜΑ)
Δεν ειμαι δασκαλος. Εσυ αυτο το γνωριζεις!![]()
Πλατωνας
quote:
Ο κάθε ένας είναι και πλάνη και αλήθεια el elyon γι΄αυτό ότι και να ειπωθεί είναι και αλήθεια και πλάνη.
Καλή μου pyramid, είδες που με μια πρόταση είπες αυτό που εγώ είπα σε ένα ολόκληρο μήνυμα? ![]()
Unseen μου, κι εμένα μου λείψατε!
Έχεις δίκιο ότι μπορεί να μην συνειδητοποιούμε ή να ημισυνειδητοποιούμε το τι κάνουμε.
Κι αυτό μπορεί να είναι μια πιθανή απάντηση για τα λάθη που μπορεί να κάνουμε ή για τις επιλογές μας οι οποίες εν τέλει μας πληγώνουν.
Μια άλλη πιθανή απάντηση θα μπορούσε φυσικά να έχει άμεση σχέση με αυτό που λες σχετικά με την Ψυχή.
Ότι για κάποιο λόγο η Ψυχή γνώριζε τον βαθύτερο λόγο που έπρεπε να κάνουμε λάθος και να βιώσουμε την όποια δυσφορία νιώθουμε.
Φαντάζεσαι το λόγο? ![]()
Αγαπητή nst, προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την κατάθεση των σκέψεων σου και σε μεγάλο βαθμό εκφράζουν και δικές μου πεποιθήσεις.
Θα ήθελα μόνο να σταθώ σε 2 σημεία:
quote:
Δεν πιστεύω επ ουδενί, οτι μέσα απο τούς διαλόγους θα κατανοήσουμε τις πλάνες του μυαλού μας...αφού η κατανόηση έρχεται οταν είναι η στιγμή και όχι με το διάβασμα....και αμφιβάλλω αν τελικά υπάρχει κάτι που να διακρίνει την αλήθεια η την πλάνη.
Η κατανόηση έρχεται όντως όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή κι όχι απλά με την ανάγνωση.
Αλλιώς θα κατανοούσαμε πάντα το κάθετί που διαβάζουμε κατά την ανάγνωση του.
Πιστεύω όμως ότι η στιγμή αυτή που λες μπορεί να έχει ως αφορμή και τον διάλογο - μεταξύ άλλων φυσικά...
Σχετικά με το αν υπάρχει κάτι που να διακρίνει την αλήθεια και την πλάνη, νομίζω πως είναι η ίδια η Διάκριση.
Για να εμφανιστεί λοιπόν αυτή η αρετή σε έναν άνθρωπο χρειάζονται πολλά χρόνια αναζητήσεων, εμπειριών, υπαναχωρήσεων από παγιωμένες αντιλήψεις και διαύγειας του νου.
quote:
Dying_Incubus δεν μπορώ να βαθμολογήσω και δεν θα μου άρεσε αλλά αυτή την στιγμή μπορώ να σου πω οτι εμένα και μόνο που περιπλανήθηκα λίγο στο φόρουμ και σας είδα, ξεκουράστηκα μετα απο μια δύσκολη μέρα και μια ακόμη πιο περιπετιώδη νύχτα που πέρασε..Ε! αυτό δεν είναι και λίγη βοήθεια.
Σε καταλαβαίνω, αγαπητή!
Έχω νιώσει το ίδιο πράγμα πάρα πολλές φορές! ![]()
Φίλε μου elo, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο!
quote:
Τελικά βλέπουμε με το μυαλό η με τα μάτια, ή για να το θέσω αλλιώς πραγματικότητα είναι αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας ή με το μυαλό μας .
Μάλλον με τον εγκέφαλο επειδή τα μάτια είναι απλά το μέσο για να δούμε... ![]()
Σχετικά μ' αυτό που λες ότι ο εγκέφαλος μας συνηθίζει να βλέπει αυτό που είναι γνώριμο, είχα ακούσει σε μια συζήτηση παλιότερα ότι οι ιθαγενείς της Αμερικής - ή κάποια φυλή μόνο, δεν θυμάμαι - δεν έβλεπαν καν τα καράβια των κονκισταδόρς που έφθαναν επειδή δεν τους ήταν γνώριμα!

In anticipation of my resurrection...
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Είναι αναλήθεια ΕΛ ΕΛΥΟΝ πως ανάφερες πολλάκις στο φόρουμ πως η αλήθεια σου είναι ο Ιησούς Χριστός?
Είναι αναλήθεια πως σε κάθε σου ποστ μας άπλωνες κομμάτια από τις γραφές, και πολλοί σου επεσήμαναν πως βρισκόμαστε σε φόρουμ ανταλλαγής σκέψεων, και όχι σε χριστιανική προπαγανδιστική εκστρατεία?
Σίγουρα δεν κατάλαβες σε ποια αναλήθεια αναφερόμουνα?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Άλλη λοιπόν η υποκειμενική σου αλήθεια και άλλη η αλήθεια για σένα.
Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Eχω γράψει πάμπολλες φορές, πως μπορούμε να ερευνήσουμε την πλάνη, όσο για την αλήθεια, από τι στιγμή που λες πως κάτι είναι αλήθεια, απλα δεν ειναι. Ετσι το βλεπω, και δεν χρειαζεται να συμφωνησουμε
Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να συζητήσουμε.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μπερδευτικες λιγο, αλλα καταλαβα. Αυτές μου εκαναν ντιν ντιν φιλε μου. Τι να κανουμε. Τα περισσότερα εκεί μέσα, είναι παυλικα σενάρια, που θυμιζουν harry poter, και ειμαι αρκετά σοβαρός.
Μάλλον δεν κατάλαβες, συγνώμη αν σε μπέρδεψα. Ρώτησα ποιος είναι ο Θεός?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μα στο εγραψα. Να πιστεύω σε ένα προσωπικό θεό. Να λεω η να αισθάνομαι Χριστιανός. Όταν ταυτιζεσαι π.χ με τη γυναίκα σου , αργά
η γρήγορα ανακαλύπτεις πως δεν είσαι ελεύθερος.
Σε κάνει ότι θέλει.
Το ίδιο γίνεται σαν ταυτιζεσαι με την προσωπικη πίστη. Είσαι σε λούκι πριν καν το καταλάβεις.
Αυτό όμως δεν θα πει ότι δεν υπάρχει η γυναίκα. Αφού όμως δεν ταυτίζεσαι με τη γυναίκα σου τι κάνεις?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ασε υσηχο τον ευατον μου Ελ Ελυον, γιατι οσα τον κατηγορείς, τα κουβαλάς.
Ποιος σε εχει απποριψει εκ των προτερων, όταν ειχες στη μαιλ σου ημερομηνιες αυξησεως, χρονου και παραμονης μου στην ελλαδα?
Ουτε ένα μαιλ (ευγενειας) δεν εστειλες, να πεις για τον άλφα η βήτα λογο δεν γίνεται να συναντηθούμε.
Και όμως στο φόρουμ έγραψες πως ήθελες να συναντηθούμε. ΝΑΙ!!!!
Άλλα λέει το στόμα σου, και άλλα η καρδιά σου?
Δεν σε παρεξηγώ ΕΛ ΕΛΥΟΝ, γνωρίζω τη Νόσο σου.
Όχι αγαπητέ με έχεις παρεξηγήσει και πάρα πολύ.
Όσο αφόρα για τη συνάντηση μας σου έχω στείλει δυο φόρες μαιλ αλλά μάλλον δεν τα έλαβες ποτέ. Δεν γνωρίζω αν το Esoterica έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα.
Το στόμα μου λέει αυτά που λέει και η καρδιά μου.
Για την απόρριψη εννοούσα ότι έχεις απορρίπτει εκ των προτέρων την Υποκειμενική μου Αλήθεια. Θεωρείς ότι γνωρίζεις ποια είναι η Υποκειμενική μου Αλήθεια αλλά στην πραγματικότητα δεν ακούς και δεν βλέπεις γιατί επαναλαμβάνω θεωρείς ότι γνωρίζεις!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Για τον Ιησού που δεν γνωρίζεις.
Βλέπεις αγαπητέ μου με τα λόγια σου υποστηρίζεις ότι έχεις απορρίπτει εκ των προτέρων την Υποκειμενική μου Αλήθεια!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Είναι πιο απλά τα πράγματα Ελ Ελυον.
Όσο υπάρχει ψέμα δεν υπάρχει αλήθεια. Η υποκειμενική αλήθεια, είναι όπως και η υποκειμενική πίστη. Μεγάλη Πλάνη.
Επαναλαμβάνεις τα λόγια μου. Τα πράγματα θα ήταν ποιο απλά αν όλοι λέγανε την υποκειμενική τους Αλήθεια!
Φίλε μου, ΠΛΑΤΩΝΑ, πράγματι αναρωτιέμαι ότι από όλα αυτά που έχω πει και έχω ρωτήσει τίποτα δεν βρήκες ενδιαφέρον ή τουλάχιστον να αναρωτηθείς και εσύ?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Διάβασε προσεχτικότερα. Δεν έγραψα για καμία μνήμη μου. Αν καταλάβεις πως αλήθεια και (εγω) δεν συνυπάρχουν, δεν γίνεται, θα πάψεις να αναφέρεις αυτή τη λέξη.
ΠΛΑΤΩΝΑ θα σου άρεσε να μη σχολιάσω τα όσα γράφεις, να μη σε ρωτήσω, να μη διαφωνήσω? Θα σου άρεσε να σου πω ότι ναι έχεις δίκαιο? Αυτό θέλεις φίλε μου?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Φαίνεται πως δεν έχεις διαβασει ΠΛΑΤΩΝΑ... ΕΛ ΕΛΥΟΝ.
Ναι μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχω διαβάζει αλλά δεν είναι έτσι!
Καλή σου μέρα!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Να σου πω γιατί είναι δικά σου θέματα.
Με ρωτάς να σου πω την αλήθεια μου και δεν παίρνεις απαντήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι ή εγώ δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις ή εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω ή δεν ρωτάς σωστά.
Σε κάθε περίπτωση ευθύνεσαι ή για τις εκτιμήσεις σου ή για την λήψη σου ή για την διατύπωσή σου.
Βλέπεις αντιδράσεις, μπορεί να ισχύει μπορεί και όχι.
Σε κάθε περίπτωση μην εστιάζεσαι εκεί γιατί θα τις βλέπεις πιο έντονα. Έχεις την επιλογή να τις προσπεράσεις, εάν δεν το κάνεις ευθύνεσαι.
Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι είσαι η αιτία, εάν το έχω πει δείξτο μου ή εξηγησέ μου σε παρακαλώ, θα με βοηθήσει να μην επαναλάβω τέτοια αρλούμπα.![]()
Unseen μου φέρω ευθύνη μόνο για την δική μου ζωή γιατί δεν έχω την ικανότητα να φέρω ευθύνη για τον διπλανό μου όμως μέσα από αυτά που κάνω για μένα προσφέρω και στους άλλους.
Δεν μοιράζομαι την ευθύνη της ζωής τους αλλά τα αποτελέσματα της δουλειάς που υπό μια έννοια είναι το ίδιο.
Νομίζω ότι χρησιμοποιώ την έννοια της ευθύνης τόσο συχνά γιατί όπως λέει και ο Καβάφης στο ποίημα «Η Πόλις»
(απόσπασμα)
Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -- μη ελπίζεις --
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γή την χάλασες.
Dying μου και Unseen μου thanks για τις επισημάνσεις και τον τρόπο που επιλέξατε να τις εκφράσετε.![]()
![]()
quote:
Unseen: Είσαι λοιπόν πολεμιστής. Κι εγώ υπήρξα, ξέρεις. Όμως, καλέ μου φίλε, κουράστηκα. Ίσως να είναι της ηλικίας. Έχασα πολλά και στη διαδρομή. Έχασα την πίστη μου στην καλοσύνη του ανθρώπου, έχασα την αθωότητά μου. Κάποτε έμπαινα σε μέρη, σε μια εκκλησία, και συγκινούμουν. Πλέον έχασα ακόμη κι αυτό. Δεν θέλω πια τον πόλεμο. Τον πόλεμο με τον εαυτό μου, γιατί αυτός βασικά είναι, δεν υπάρχει άλλος. Θέλω ειρήνη κι έτσι όμως που δεν τη βρίσκω, αναρωτιέμαι αν έχω άραγε το δικαίωμα να τη ζητάω...
Αγαπητή μου Unseen το να χάσεις κάποια μάχη δεν σημαίνει ότι θα χάσεις και το πόλεμο!
Ειρήνη, αγάπη, χαρά, ευτυχία! Όλα αυτά θέλει ο άνθρωπος να τα αποκτήσει αλλά πως;
Ναι αγαπητή μου Unseen έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις ειρήνη, έχεις το δικαίωμα να είσαι ευτυχισμένη, να είσαι χαρούμενη, έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις η ζωή να αποκτήσει νόημα!
Δεν πρέπει να συμβιβαστείς ότι έχασες το πόλεμο!
Δεν πρέπει να εγκαταλείψεις τα δικαιώματα σου!
Δεν πρέπει να συνηθίσεις να ζήσεις χωρίς ειρήνη, ευτυχία, χαρά, νόημα!
Θα μου επιτρέπεις να μη σου πω για την Υποκειμενική μου Αλήθεια. Αν επιθυμείς να την ακούσεις κάτι θα κάνουμε……
quote:
Unseen: Όχι. Αυτό που σου λέω με κάθε σοβαρότητα είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το συμπληρώσεις. Κανένας δεν μπορεί. Δεν έχουμε τα κομμάτια, έλειπαν από το κουτί, τα παζλ είναι λειψά. Και τα κομμάτια που μας λείπουν, αναγκαζόμαστε να τα συμπληρώνουμε με άλλα πράγματα: με πίστη, όνειρα, ελπίδα... θεωρίες, σκέψεις, ιδέες...
Όχι αγαπητή μου δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω!
Όλα τα κομμάτια υπάρχουν απλά δεν τα έχει μόνο ένας!
Κάποια στιγμή θα συμπληρωθούν τα παζλ. Πρώτα θα συμπληρωθεί το παζλ της Πλάνης και έπειτα το παζλ της Αληθείας! Μετά δεν θα υπάρχει Ψέμα άρα δεν θα υπάρχει Πλάνη! Δεν θα υπάρχει το χάος που προκαλεί η Πλάνη αλλά θα υπάρχει η Τάξη της Αληθείας!
quote:
Unseen: Ναι, σε παρακαλώ, βάλε με στην προσευχή σου...
Χαίρομαι που εμπιστεύεσαι τον Θεό μου αλλά και μένα! Εύχομαι και Προσεύχομαι να αποκτήσεις ειρήνη, χαρά, ευτυχία και νόημα!
Καλημέρα Όμορφη!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
pyramid: Δεν λέω el elyon να μην ξεχωρίζουμε το καλό ή το κακό για εμάς, την αλήθεια ή την πλάνη. Λέω ότι δεν υπάρχουν δύο αλλά ένα που δεν ονομάζεται καλό ή κακό – αλήθεια ή πλάνη και ο κάθε άνθρωπος το ονομάζει αλήθεια – καλό.
Πως ξεχωρίζεις το καλό από το κακό?
Πως ξεχωρίζεις την αλήθεια από τη πλάνη?
Έχω καταλάβει τι λες και σου ξαναλέω ότι είναι λάθος! Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις το πώς έφτασες στο συμπέρασμα αυτό και εσύ απλά επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια. Σαφώς μπορείς να λες ότι θέλεις αλλά δεν μπορείς να έχεις και την απαίτηση να πάρω στα σοβαρά τα όσα λες όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα!
Δεν είναι όλα ένα! Το κακό δεν είναι ένα με το καλό! Η Αλήθεια δεν είναι ένα με το Ψέμα! Γιατί είναι δυο διαφορετικά πράγματα και πολύ απλά γιατί το λέει η λογική!
Τα όσα λες είναι παράλογα! Περιμένω τα επιχειρήματα σου, αν υπάρχουν.
quote:
pyramid: Να σου πω γιατί είναι δικά σου θέματα.
Με ρωτάς να σου πω την αλήθεια μου και δεν παίρνεις απαντήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι ή εγώ δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις ή εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω ή δεν ρωτάς σωστά.
Σε κάθε περίπτωση ευθύνεσαι ή για τις εκτιμήσεις σου ή για την λήψη σου ή για την διατύπωσή σου.
Μήπως είναι καλό να αφήσεις την θεωρεία και να μου πεις ποια είναι η Αλήθεια σου. Εκτος αν θεωρείς λάθος την ερώτηση μου!
quote:
pyramid: Βλέπεις αντιδράσεις, μπορεί να ισχύει μπορεί και όχι.
Σε κάθε περίπτωση μην εστιάζεσαι εκεί γιατί θα τις βλέπεις πιο έντονα. Έχεις την επιλογή να τις προσπεράσεις, εάν δεν το κάνεις ευθύνεσαι
Αυτή είναι η διαφορά ότι αναλαμβάνω την ευθύνη μου!
Αποφεύγεις την ουσία όμως.
quote:
pyramid: Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι είσαι η αιτία, εάν το έχω πει δείξτο μου ή εξηγησέ μου σε παρακαλώ, θα με βοηθήσει να μην επαναλάβω τέτοια αρλούμπα.
Δεν έγραψες κάτι τέτοιο. Είναι δικό μου συμπέρασμα από τα λεγόμενα σου!
Δεν θεωρώ ότι λες αρλούμπες. Απλά ίσως θα πρέπει η θεωρεία σου να γίνει πράξη!
Καλημέρα pyramid!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Εάν επιθυμείς απαντήσεις στα όσα έγραψες θα μου εξηγήσεις γιατί τις θέλεις και θα το σκεφτώ.
Καλή ημέρα και σε σένα.
quote:
Αν μπορείς όχι μόνο σκέψεις, μα και ότι αισθητό.
Νομίζω οτι απο το αισθητό γίνεται η αρχή, τότε που το δάσος αρχίζει να ζωντανεύει και το αεράκι να ''ακούγεται''...
Ευχαριστώ ....
Τωρα το γιατί θέλω να το ''ξεθάψω'' απο εκεί και να το φερω εδω δεν το ξέρω...έχω την αίσθηση οτι κάποιος εχει ανάγκη να το δεί η να το ξαναδεί
*Στόχος πρώτος: «Δεν θα 'θελα να είμαι κάποιος άλλος». Ραγδαία γίνεσαι λιγότερο άνθρωπος όταν δυσανασχετείς με αυτό που είσαι προορισμένος να ζήσεις μαζί του: το εγώ σου, με ό,τι κλείνει μέσα του, αυτά που έζησες, αυτά που ένιωσες, ό,τι πόθησες, ό,τι φοβήθηκες και ό,τι αγνόησες γυρίζοντας (ίσως και από αδυναμία) την πλάτη σου.
Να αντιπαλέψεις αυτό που είσαι, να καταστρώσεις σχέδια για να τινάξεις στον αέρα το δυνάστη εαυτό σου, να φτερουγίζει το πληγωμένο σου μυαλό σε φαντασιακά ιδανικά τοπία και όταν οι δυνάμεις σου θα έχουν εξαντληθεί, τα βέλη που έστρεψες προς τα μέσα γίνουν σωροί από σκουπίδια που σαπίζουν στον ήλιο και την υγρασία, τότε να νιώσεις ότι δεν είσαι εσύ αυτός που θα σε νικήσει, είναι οι απέναντι, λίγοι «εκλεκτοί» που σε κοιτάζουν να σπαράζεις, μη τους κάνεις τη χάρη, μη!
* Στόχος δεύτερος: «Σπάστε τα ρολόγια». Οταν κάποια στιγμή λαχανιασμένος μετά το κυνηγητό με το χρόνο κάτσεις στη δροσερή γη και στρέψεις τα μάτια σου στα σύννεφα που περνάνε (σχηματίζοντας στο παιχνίδισμά τους γλυκές μορφές) θα καταλάβεις ότι η κούρσα του χρόνου είναι μια κούρσα που ποτέ δεν έπρεπε να κάνεις. Δεν έπρεπε να ξοδέψεις και να ξοδευτείς για να νικήσεις τον ατρόμητο χρόνο αντί να τον κάνεις «φίλο», να πορευτείς μαζί του με τα πλούτη που κάθε μια νεαρή στιγμή του φέρνει, να απελευθερώσεις το μυαλό και το βλέμμα σου που υπνωτίστηκαν από τη δύναμη του χρόνου και να τα στρέψεις στον ουρανό, τον ορίζοντα, το κοντινό (μικρό) σύμπαν και το άπειρο, να ζήσεις ελεύθερος και χαμογελαστός.
* Στόχος τρίτος: «Δεν φοβάμαι το τέλος». Και τέλος, αυτός ο σικέ αγώνας με το θάνατο, ο φόβος και το άγνωστο που σε τυλίγουν στη σκέψη του, η διαχείριση του φόβου από κάθε λογής θρησκείες και φιλοσοφίες που σου υπόσχονται τη σωτηρία από τη δυναστεία του. Και συ ιδιοτελής και φοβισμένος, λυπημένος που είσαι άτρωτος έτοιμος να θυσιάσεις την ανθρώπινή σου φύση, να πονέσεις, να ταπεινώσεις και να ταπεινωθείς για να σωθείς από τη δίνη του ή για να σώσεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Αντί να αφεθείς και όταν η κοσμική σπείρα σε ρουφήξει χαρούμενος να κάνεις τις καλύτερες φιγούρες, τα πιο τρελά σάλτα στο μεταφυσικό αέρα που σε οδηγεί στο οριστικό, τούμπες που θα ζήλευε και ο πιο καλός ακροβάτης. Οταν έρθει και σου χτυπήσει το ώμο φιλικά, να ξεκινήσεις αβίαστα να ζήσεις το τέλος μια και μόνο φορά, όχι χίλιες φορές, όχι τόσες όσες η ύλη και το σώμα (που έμαθαν να σε κολακεύουν) σου υπενθυμίζουν ότι δεν σου ανήκουν για πάντα.
http://www.newhopemcc" border=0>
quote:
pyramid: Αγαπητέ el elyon εάν λες ότι ίσως η θεωρία μου θα πρέπει να γίνει πράξη σκέψου το και κάνε όπως καταλαβαίνεις.
Συγνώμη γιατί δεν κατάλαβα, μου ζητάς να κάνω πράξη τη θεωρία σου?
quote:
pyramid: Εάν επιθυμείς απαντήσεις στα όσα έγραψες θα μου εξηγήσεις γιατί τις θέλεις και θα το σκεφτώ.
Μάλιστα, για να απαντήσεις θέλεις εξηγήσεις!
Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς πριν γράψεις τα όσα έγραψες!
Καλημέρα pyramid.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!