ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

thoth30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΓιώργοςΜέλος
17/02/2004, 18:32:02
Άστα αυτά Admin το ξέρουμε ότι πίσω από το Esoterica βρίσκεται το Μυστικό Τάγμα των μοναχικών Cowboys…

Γιώργος
…ένας όχι και τόσο μόνος & φτωχός cowboy…

17/02/2004, 19:19:35
quote:
Η επιχείρηση δεν πάει καλά… και οι υπάλληλοι θα μείνουν στον δρόμο.

Ότι δεν ανανεώνεται, πεθαίνει... μπας και ανανεωθεί!!!

(Μην σπεύσετε, cowboys, δεν υπαινίσσομαι κάτι, απλά τα γραφόμενα αυτά μου θύμισαν την "Παραλία" με το Λεονάρντο Ντι Κάπριο - όποιος δεν την έχει δει, χάνει...)

quote:
εάν έχεις υπόψη σου κάποιον χρηματοδότη ή και πιθανό Μέτοχο(του 49% πάντα ), σε παρακαλώ πολύ να μου τον γνωρίσεις! Ειλικρινά σου λέω, τον έχω ανάγκη!

Αγαπητέ Admin, όλα από μία ανάγκη ξεκίνησαν!!!

Δέχεσαι προτάσεις πάντως; Να το έχουμε υπ' όψιν;

Επί του θέματος τώρα:

Υπάρχει κάποιος που να είδε την εκπομπή και να μας ενημερώσει για το πόσο σοβαρές ήταν οι κατηγορίες; Και το "σοβαρές" το εννοώ φυσικά μέσα από το πρίσμα της ικανότητάς μας να διακρίνουμε την ήρα από το στάρι και να μην επικεντρωθούμε σε κινδυνολογία (τύπου Χαρδαβέλλα) αλλά επί της ουσίας.

Και φέρνω ένα παράδειγμα: η πειθαρχία στον εσωτερισμό χρειάζεται, ο μιλιταρισμός όχι.

Υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι η οργάνωση ρέπει προς το μιλιταρισμό με το πρόσχημα της πειθαρχίας ή όχι;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

17/02/2004, 21:57:56
quote:
Υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι η οργάνωση ρέπει προς το μιλιταρισμό με το πρόσχημα της πειθαρχίας ή όχι;

Mπορεί να μη με νοιάζει η σχέση esoterica - ΝΑ αλλά αυτό με "καίει" και θα ήθελα να το μάθω... Ευχαριστώ αγαπητή Zadok που έθεσες το ερώτημα τόσο εύστοχα...
quote:
Δεν θεωρώ ότι η συζήτηση αναφέρετε στον τεκτονισμό, αν θες με πολύ χαρά όμως μεταφερόμαστε στο ανάλογο θέμα και συζητάμε την θέση μου...Λίγος σεβασμός προς το εκάστο θέμα που είμαστε δεν βλάπτει
Μάλλον καλή μου είσαι κατά φαντασίαν...σεναριογράφος! Δεν αναφέρθηκα στον Τεκτονισμό με τρόπο που να "απαιτεί" ανάπτυξη στο θέμα τούτο ή περαιτέρω σχολιασμό... (σύγκριση σχολών κλπ.)Αναφέρθηκα σε αυτόν γιατί η δική σου τοποθέτηση σε ανάλογη περίπτωση ...ήταν εντελώς διαφορετική...Μάλλον ξεχνάς τόσο εύκολα όσο εύκολα φτιάχνεις και "σενάρια"...
Ηρέμισε καλή μου και δεν έχω τίποτα να προσάψω...Ουδέν ψόγος!

"Τάδε έφη Avallon"
AlastisΜέλος
17/02/2004, 22:41:28
..."ως συνηθως πλεον".

...open minds are better minds!

18/02/2004, 00:05:04
quote:
Μυστικό Τάγμα των μοναχικών Cowboys…

Ωχ μας πήραν είδηση…

quote:
Μην σπεύσετε, cowboys...

Λοιπόν σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω την ψηφιακή υπογραφή μου σε cow boy…

Ανοίξτε τον δέκτη της τηλεόρασης σας τώρα.. Χαρδαβέλας -Νέα Ακρόπολη τώρα...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

VIKINGΜέλος
18/02/2004, 00:50:32
quote:

Όσον αναφορά γενικά τις καταγγελίες, αυτές πάντα γίνονται από διαφωνούντες άρα και δυσαρεστημένους…Περιττό βέβαια να αναφέρω ότι σε ένα και δύο μήνες δεν σου αποκαλύπτονται μυστικά της κάθε οργάνωσης.

Γεια σας.Φιλε Πλωτινε φανταζομαι πως θα ακουσες στην εκπομπη του
Χαρδαβελα μια κυρια που πηρε τηλεφωνο να λεει πως υποψιαζεται
πως το παιδι της που ειχε μπει στην οργανωση δεν αυτοκτονησε αλλα δολοφονηθηκε.Δεν συμφωνεις οτι αυτη η οργανωση μαλλον επικινδυνη ειναι;Οι καταγελλιες γινονται και απο ανθρωπους που κινδυνευσαν απο
αυτην την οργανωση φιλε μου,μην το ξεχνας αυτο.

Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι οι περισσοτερες απο αυτες τις οργανωσεις ειναι επικινδυνες,τουλαχιστον αυτο εχω συμπερανει απο ολα αυτα που εχω ακουσει κατα καιρους.Σκεφτειτε ολους αυτους τους νεους σε
ηλικια που εγκαταλειπουν τις οικογενειες τους για να πανε σε διαφορες
οργανωσεις(Σατανιστικες,Νεα Ακροπολη κ.λ.π) και μετα οταν θελουν
να φυγουν δεχονται απειλες.Φυσικα τα ιδια γινονται και σε διαφορα μοναστηρια.

18/02/2004, 11:30:03

Oτιδήποτε σε "μαντρώνει" και δε σου αφήνει ελευθερία κινήσεων ή λόγου είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

"Τάδε έφη Avallon"
18/02/2004, 14:03:12
quote:
Oτιδήποτε σε "μαντρώνει" και δε σου αφήνει ελευθερία κινήσεων ή λόγου είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλη Avallon.
Μένει να δούμε όμως, τι πραγματικά σε μαντρώνει, και ιδιαίτερα όταν αυτό σε υποβάλλει στην ψευδαίσθηση ότι έχεις ελευθερία! Νομίζοντας ότι εκφράζεις την ελεύθερη άποψή σου, αλλά στην πραγματικότητα γίνεσαι όργανο για να προωθηθεί μία εικόνα.

Η χθεσινή εκπομπή, μου έδωσε αυτήν την εντύπωση.
Ο ενορχηστρωτής δημοσιογράφος, χρησιμοποίησε την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να εκφράσουν τη γνώμη τους ελεύθερα, για να περάσει το προβλεπόμενο μήνυμα. Αναφέρθηκαν πολλών ειδών αλήθειες, ανακατεμένες μεταξύ τους. Μισές ή ολόκληρες, αλλά πάντα με το συναισθηματικό πρίσμα αυτών που τις πρόφεραν και κυρίως με τη σκοπιμότητα της καταδίκης.

Πολύ εύκολα αυτός ο πόλεμος εντυπώσεων μπορεί να καταλάβει τον απαίδευτο νου. Δυσκολότατο να αντικρύσεις όσα ακούστηκαν με καθαρό μυαλό, μιας και η όλη διαδικασία σε φέρνει σε έντονη συναισθηματική φόρτηση, πράγμα το οποίο μπορεί να καταστήσει το νοητικό μας όργανο, σε ένα ανεξέλεγκτο πανηγύρι συνειρμών...

Η χθεσινή εκπομπή μου θύμισε έντονα εικόνες από ταινίες, όπου ο όχλος ξαναμμένος, τρέχει να κάψει "μάγισσες".
Αλλά η εσωτερική αναζήτηση, είναι τόσο πολύτιμη, ώστε είναι χρέος μας να προστατεύσουμε κάθε φωνή της από αυτούς που θέλουν να την καταπνίξουν, αλλά και από την δική μας αδυναμία, να σταθούμε με θάρρος και να κρίνουμε κάτι με ανοιχτό μυαλό, με στοιχεία κι όχι με εντυπώσεις.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

18/02/2004, 14:34:00
Thoth : Νομίζω πως όταν μιλάμε οι δυο μας καταλαβαίνουμε αρκετά καλά τι κρύβετε πίσω από τα γραπτά. Άρα ξέρουμε και οι δυο να απαντάμε εμμέσως πλην σαφώς.
Απλά δε μου κάνει αυτού του είδους η κουβέντα και αυτού του είδους η διαμάχη.
Το όφελος μηδέν και για εμάς αλλά και γι αυτούς που παρακολουθούν.
Έτσι το πού είπες, τι είπες, κλπ δεν θα το συνεχίσω και νομίζω πως ούτε εσύ θα το ήθελες να μπούμε σε ένα τέτοιο κύκλο κουβέντας που δε θα έχει κανένα νόημα.

Όσο αφορά τις προφορικές υποσχέσεις κλπ, στο ξαναλέω ότι αν έχεις κάποια απορία θα προσπαθήσω με όση γνώση επί του θέματος έχω, να σου απαντήσω είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε με τηλεφωνική επικοινωνία.
Αν λοιπόν κάτι θέλεις να με ρωτήσεις περιμένω.

Avallon : Σε βλέπω τελευταία ιδιαίτερα εύθικτη και με εριστικό λόγο, δε θα ήθελα να πιστέψω πως αυτό είναι το πραγματικό σου πρόσωπο, διότι εγώ γνωρίζω ένα άλλο που δεν έχει σχέση με αυτό που τώρα προβάλεις.
Αν κάποιος/α σου απαντήσει στο ίδιο ύφος θα γίνει ένας πολύ όμορφος τσακωμός, δεν νομίζω όμως αυτό να είναι το ζητούμενο.
Χαλαρά λοιπόν που λέει και το τραγούδι.

Προς όλους : Αν κάποιος που του ανήκει ένα site ήταν ομιλητής σε Τεκτονικά Σεμινάρια το site αυτό θα χαρακτηριζόταν από κάτι ;
Και αν ναι από τι ;
Αν όχι γιατί ;

Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας ήρεμα και απλά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ο κακός λύκος

18/02/2004, 15:06:36
Φίλε Ramoglou η ερώτηση που έθεσες είναι πολύ καλή, και αποτελεί αντικείμενο σοβαρού στοχασμού.
Ρωτάς λοιπόν:
quote:
Προς όλους : Αν κάποιος που του ανήκει ένα site ήταν ομιλητής σε Τεκτονικά Σεμινάρια το site αυτό θα χαρακτηριζόταν από κάτι ;
Και αν ναι από τι ;
Αν όχι γιατί ;

Η άποψή μου είναι, ότι εξαρτάται από το άτομο αυτό. Αν θεωρεί τον τεκτονισμό, ως έναν δρόμο - ένα μέσο, ώστε να φτάσει στο ποθούμενο αποτέλεσμα τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό του, τότε αυτό που θα χαρακτήριζε και το site, είναι αυτό (η σύνδεση με τον ανώτερο Εαυτό).
Αν προσκολληθεί όμως στην τεκτονική μορφή, και θεωρήσει ως στόχο τον τεκτονισμό κι όχι τον άνθρωπο στην ανώτερη και θεϊκή του έκφανση, τότε χρωματίζει ανάλογα και τα έργα του.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!