- Υδρογόνο 2 Οξυγόνο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Η ψυχή μου είναι μια φυλακή, που έχω μέσα κλειστεί...

Πέθανε μια άλλη μέρα
quote:
Οξέα είναι οι ενώσεις που όταν διαλυθούν στο νερό απελευθερώνουν κατιόντα υδρογόνου (Η+). Οι βάσεις είναι οι ενώσεις που όταν διαλυθούν στο νερό απελευθερώνουν ανιόντα υδροξειδίου (ΟΗ-)
είναι όλα σύμφωνα με τις θεωρίες του Arhenius οι οποίες είναι οι πιο απλές στον χώρο της χημείας...
Τέλοσπάντων...
Καλύτερα συνέχισε τις αναζητήσεις σου στο www.forums.gr ή στο http://physics4u.gr ... To esoterica ασχολείται με μεταφυσικά θέματα όχι με φυσικά...

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΦΟΛΥΤΗΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΕΙΤΕ ΩΣ ΟΞΥ ΕΙΤΕ ΩΣ ΒΑΣΗ.
ΤΟ ΝΕΡΟ (H2O) ΟΤΑΝ ΔΡΑΣΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΙΟΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΞΩΝΙΟ ΔΗΛΑΔΗ H3O+
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΡΑΣΕΙ ΩΣ ΟΞΥ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟ KAI ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΗ-
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΩΣ ΟΞΥ
Η20 + H2PO4- --> ΟΗ- + Η3PO4
ΩΣ ΒΑΣΗ
H2O + HBr --> H3O+ + Br-
ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΚΑΘΩΣ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΕΙΜΑΙ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΗΣΩ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
quote:
Αφού είμαι μόλις 15 και φέτος έμαθα για τα οξέα και τις βάσεις στη Χημεία.
Υπομονή... Αν όμως καίγεσαι τόσο για απαντήσεις ψάξε σε περισσότερο σχετικά forums...![]()
![]()
![]()
![]()

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΔΩΣΕΣ GLORFINDEL ΜΟΥ ΘΉΜΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΑΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Rock Boy ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ σας, παρόλο που το παρακολουθώ αρκετό καιρό. Έχω μερικές απορίες, οι οποίες πηγάζουν από προσωπική εμπειρία πολλών πλέον ετών και δεν μπορώ να βρω ακριβή εξήγηση.
Περίπου 7 με 8 χρόνια πριν είχα πάρε-δώσε (δεν ήταν σχέση ακριβώς) με ένα παλικάρι. Μετά από κάποιο διάστημα, παρατήρησα ότι ένιωθα αδικαιολόγητα τσιμπήματα στον παράμεσο (το δάχτυλο δίπλα στο μικρό) των χεριών μου και σχεδόν αμέσως εμφανιζόταν το παλικάρι αυτό (είτε έπαιρνε τηλέφωνο είτε έστελνε μήνυμα στο -τότε- msn, πχ). Το βρήκα πάρα πολύ παράξενο αλλά και πολύ ενδιαφέρον. Δεν μπορώ ακόμα να θυμηθώ πότε ακριβώς έκανα αυτή τη σύνδεση, τσιμπημάτων και εμφάνισης, πάντως από τότε, ποτέ δεν έπεσαν έξω (!). Πριν κάθε εμφάνιση του παιδιού αυτού, είχαν προηγηθεί τσιμπήματα στο δάχτυλο μου.
Όταν έπαψε το ενδιαφέρον μου για αυτόν (για πολλούς λόγους!), τότε σταδιακά σταμάτησα να νιώθω αυτές τις ενοχλήσεις. Είτε εμφανιζόταν είτε όχι, τα χεράκια μου ήταν αδιάφορα (χαχαχα).
Ελάτε όμως που γνώρισα ένα άλλο παιδί, περίπου 2 χρόνια πριν, και σχεδόν από τότε ξεκίνησαν οι ενοχλήσεις και μάλιστα πιο συχνές και πιο έντονες; Και πάλι η σχέση μας δεν είναι σταθερή, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, και θα την χαρακτήριζα περισσότερο ως φιλική. Και αναρωτιέμαι...
1. Γιατί έχω αυτές τις ενοχλήσεις; (ιατρικά είμαι μια χαρά, το τσέκαρα εννοείται, έτσι; )
2. Σημαίνουν ότι υπάρχει "ψυχική" σύνδεση με το άτομο αυτό; Ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα μου; Ή απλώς μόνο εκ μέρους μου;
3. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; (που δεν μπορώ να φανταστώ;)
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Θα με βοήθησετε πολύ με τις απόψεις σας!
Επίσης, επειδή είμαι πλακατζού κι εγώ εκ φύσεως, δέχομαι ευχαρίστως και το δούλεμα (πχ "κοίτα να δεις, εμένα όταν με σκέφτονται, με πιάνει κατούρημα και όποτε ερωτεύομαι παθαίνω αφυδάτωση" αρκεί να συνοδεύεται από μία έστω εξηγησούλα για την κατάσταση που σας περιγράφω!
Cheers :)
Ισως να είναι φαγούρα από βέρα, σε προηγούμενες ζωές, όπου είχες σχέση με τα ίδια άτομα.
Λίγο τραβηγμένο βέβαια, αλλά τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Με βοηθήσατε να δω κι άλλο ενδεχόμενο, αυτό με τη σχέση που είχα με αυτά τα άτομα σε προηγούμενη ζωή... Είχα καταλάβει πως δεν είναι τυχαίο που πονάει το συγκεκριμένο δάχτυλο (ring finger, όντως), αλλά οι εξηγήσεις που περνούσαν από το μυαλό μου ήταν ελάχιστες.
Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες.
Λέτε αυτές οι ενοχλήσεις να είναι ενδεικτικές της ιδιαίτερης σχέσης μας και στο παρόν ή να είναι κατάλοιπα; Με άλλα λόγια, να έχουν άραγε έχουν κάποια "χρηστικότητα" ή ...αέρας πάει το τσίμπημα;
Σήμερα με έχει τρελάνει, έχει μισή μέρα που συμβαίνει, σχεδόν ασταμάτητα. Δεν είναι τυχαίο όμως, διότι είχαμε μια συνάντηση με το παλικάρι νωρίτερα. Να είναι "vibes" ή τα κατάλοιπα, που ανέφερα παραπάνω;
Ξέρω έναν ιατρό που ειδικεύεται σε αυτά τα προβλήματα

Μπάμπη τον λένε.
Καλώς ήλθες Πύρινε!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Μήμπως είναι απλά μια αντίδραση "άγχους" κάθε φορά που γνωρίζεις οτι αυτό το άτομο είναι να έρθει
Σήμερα με έχει τρελάνει, έχει μισή μέρα που συμβαίνει, σχεδόν ασταμάτητα. Δεν είναι τυχαίο όμως, διότι είχαμε μια συνάντηση με το παλικάρι νωρίτερα. Να είναι "vibes" ή τα κατάλοιπα, που ανέφερα παραπάνω;
Edited by - Πύρινος on 13/05/2015 01:15:29
Όσο για τη σκέψη περί άγχους, να πω ότι οι ενοχλήσεις εντάθηκαν αφότου βρεθήκαμε με τον άνθρωπο, αλλά εξηγήθηκαν έμπρακτα. Ξαναεπικοινώνησε μαζί μου μετά από μερικές ώρες και μου είπε πως το σκεφτόταν αλλά είχε καθυστερήσει να φύγει από τη δουλειά. Επιπλέον, δεν αγχώνομαι με το φαινόμενο, ίσα-ίσα που έτσι "ξέρω" ότι με σκέφτονται..!
@Heretic: Αυτή ακριβώς την εξήγηση έδωσα κι εγώ από την αρχή. Ότι με "άγνωστους" τρόπους αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα. Αυτό που αναζητώ είναι να ξεκαθαρίσω όσο γίνεται τους τρόπους αυτούς, όσο και την αιτία εμφάνισης του φαινομένου...
Μήπως έχει συμβεί σε κάποιον/ους από εσάς κάτι παρόμοιο;
Λιακάδα πάντα, Πύρινε! Είτε βρέχει και βροντά είτε ρίχνει χιόνι και χαλάζι ;)