- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Αττική ! Η ιερή γή που σύμφωνα με τον Πλάτωνα επιλέχτηκε σε προκατακλυσμιαία εποχή απο την ίδια την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ διότι ήταν ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ για την εξέλιξη ενός ξεχωριστού ανθρώπινου γένους με χαρακτηριστικά Θεών.
αν ισχυει η θεωρια των μορφογεννητικων πεδιων, τοτε η Ελληνιδα Γη γεννησε και διαμορφωσε τον λευκο ανθρωπο, το Ελληνικο πνευμα και τον Ελληνικο πολιτισμο
κατα τον παλαιοανθρωπολογο Αρη Πουλιανο, οι μητρες του κιτρινου και του μαυρου ανθρωπου βρισκονταν στην Ασια και στην Αφρικη αντιστοιχα
η χερσονησος του Αιμου γεννησε τον Ελληνα απο τον οποιο καταγονται ολοι οι λευκοι
και "συμπτωματικα" ο πολιτισμος τους βασιζεται στον Ελληνικο!
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
" Οι Σαρακατσάνοι, με όλα τα ανθρωπολογικά και παλαιοανθρωπολογικά δεδομένα, αναδεικνύονται ο αρχαιότερος λαός της Ευρώπης. Αποτελούν μια αδιάλειπτη βιολογική συνέχεια του homo sapiens, όπως εμφανίζεται στην Παλαιολιθική εποχή, ιδίως στη Μέση Παλαιολιθική ( 50.000 χρόνια ). Εμφανίζουν αρκετά υπολείμματα γνωρισμάτων, που οδηγούν στα ίχνη των αρχανθρώπων της Κατώτερης Παλαιολιθικής, όταν το ανθρώπινο γένος αρχίζει να παίρνει τη σημερινή του μορφή και να εμφανίζει έντονα χαρκατηριστικά σύγχρονου, σοφού, λογικού και κοινωνικού όντος με έναρθρη λαλιά, δηλαδή πρίν απο 700.000 χρόνια".
Σύμφωνα με τους γλωσσολόγους, η γλώσσα τους ήταν ελληνική και μόνο.
Ανθρωπολογικά, οι Σαρακατσάνοι ανήκουν στους Ευρωπαιοειδείς, οι οποίοι απλώνονται απο τα Πυρηναία έως τον Καύκασο δια μέσου της Ευρώπης.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Πεντέλη θα μου πείτε.
Πολλές ονομαστές οικογένειες λοιπόν πρωτοεγκαταστάθηκαν τους τελευταίους αιώνες στο Πεντελικό. Η σημαντικότερη δεν ήταν άλλη απο εκείνη των Σαρακατσαναίων.
Οι Σαρακατσάνοι εγκαταστάθηκαν απο τη Μονή Νταού μέχρι και την Παλαιά Πεντέλη δουλεύοντας ως ποιμένες. Δημιούργησαν στο μοναδικό Βουνό τα περίφημα "τσελιγκάτα" ενώ κατόπιν έφτιαξαν πανέμορφα χωριάτικα σπίτια μερικά των οποίων σώζονται ακόμα στην περιοχή της Μονής Νταού. Ζούσαν μέσα στα δάση και ήταν κυνηγοί.
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
Είναι γνωστό οτι η μεγαλόπρεπη Φύση του Πεντελικού Όρους κατέκτησε τις ψυχές σημαντικών Ελλήνων ποιητών.
Ο Κώστας Κρυστάλλης γεννήθηκε το 1868 στο Συρράκο της Ηπείρου. Φοίτησε στη Ζωσιμαία σχολή στα Ιωάννινα. Όταν ήταν μαθητής ακόμα, και γεμάτος πατριωτική έξαρση, έστειλε στην Αθήνα για δημοσίευση το πρώτο επικό του ποίημα με τίτλο Σκιαί του Άδου (1887) όπου εξυμνούσε τα κατορθώματα του 1821. Αυτό το ποίημα όμως, στάθηκε η αφορμή για να κινδυνέψει απο τις τουρκικές αρχές (το χωριό του έμεινε στην τουρκική κυριαρχία και μετά το 1881) για αυτό αναγκάστηκε να φύγει κρυφά και να φθάσει ύστερα απο πολλές περιπέτειες στην Αθήνα (1889), όπου ήταν ήδη γνωστός στους λογοτεχνικούς κύκλους απο δημοσιεύσεις του σε περιοδικά.
Η ζωή του στην Αθήνα ήταν πολύ σκληρή. Για τρία χρόνια δούλευε εργάτης σ'ένα υπόγειο τυπογραφείο. Αργότερα υπήρξε συντάκτης στην Εφημερίδα του Ι.Δαμβέργη καθώς και υπάλληλος για λίγο χρονικό διάστημα στους σιδηρόδρομους της Πελλοπονήσου.
Απο το 1891, άρχισε να παρουσιάζει τις αξιόλογες συλλογές του όπως τα Αγροτικά, και Ο τραγουδιστής του χωριού και της στάνης.
Η σκληρή ζωή όμως επιβάρυνε πολύ την υγεία του. Πάσχων απο φυματίωση, προσπάθησε να βρεί τη γιατρειά του στην αγκαλιά της Πεντέλης. Δεν άργησε να μαγευτεί απο το απεριόριστο Κάλλος της και να αναζητήσει παρηγοριά στα απέραντα εξωτικά δάση και τις αγέρινες βουνοκορφές της. Λάτρεψε την Πεντέλη γιατί ήταν αυτή που του θύμιζε τα ηπειρώτικα βουνά, εκεί που έζησε όλη του την παιδική ηλικία.
Τώρα πιά, το καταδιωγμένο παιδί της Ηπείρου, ένιωθε επιτέλους ήσυχο και ευτυχισμένο κοντά στην αγαπημένη του Πεντέλη η οποία στάθηκε πλάϊ του και έγινε για αυτόν η καλύτερη συντρόφισσα, που εξάλειψε με τις γητειές της όλους τους καημούς και τις λύπες για τα ψηλά βουνά της πατρίδας του.
Παρόλα αυτά, η κατάσταση του χειροτέρευε και ετοιμοθάνατος πλέον, μεταφέρθηκε στην Άρτα όπου και πέθανε σε ηλικία μόλις 26 ετών.
Σήμερα, στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης, δίπλα απο την Αγ.Τριάδα του Νερού στέκει το άγαλμα του σε τέτοια θέση ώστε να ατενίζει αιώνια την κορυφή του Πεντελικού που τόσο αγάπησε. Και η αγάπη του αυτή εκφράζεται με τους γλαφυρότερους στίχους :
Όσες βολές κινάω ναρθώ,
βουνό να σε απολάψω,
-βουνό που μες' στ' ανέγνωρα,
και μυστικά σου βάθια,
πως μου εμεταμορφώθηκες
και μόγινες αγάπη
κρυθιομαίνομαι κι εγώ
και μ'αγνωμιά απομνέσκω-
όσες βολές κινάω ναρθώ,
βουνό,να σ'απολάψω,
μες' αφ'του χαμηλόκαμπου
τα βαρετά τα πλάτια,
τα βαρετά και τ'άδροσα,
τα λιοπυροκαμένα,
ο ευωδερός αγέρας σου
κι ο δροσοβολισμένος
μου ροβολάει και μόρχεται
να με συναπαντήση
και μέσα μου νέα ύπατα,
νέα δύναμη μου δίνει,
να ξακαμπίσω, τα ισκερά
να φτάκω τα ριζά σου.
Και φθάνω οχ' την αγάπη σου,
θερμός και ξαναμμένος
και σου αγκαλιάζω του κορμιού
τ'ασύγκριτα τα κάλλη
με τη θαμπή κι αδύνατη
κι ανέτολμη ματιά μου,
γιατί δεν φτάν' η αγκαλιά,
δεν φτάνουν μου τα χέρια-
και βόσκω και κρυφολογώ,
βουνό τες ομορφιές σου,
τες ομορφιές σου πούν' θεϊκές
παραδεισοπλασμένες-
τα πολλά δάση, τες κορφές
και τα δροσόνερα σου.
Άλλοι τ'αφράτα μάρμαρα
του κόρφου σου ας παινέσουν,
όπου είς αγύριστους καιρούς
Θεούς έπλασε η τέχνη,
Άλλοι της Φράγκισσας Κυράς
ας περιτραγουδήσουν
την ερωτιάρικη ζωή
και το θλιμμένο τέλος.
Εγώ στους άσπρους κόρφους σου
δε θα ν'απλώσω χέρι,
ούτε για ξένες, για παλιές
θα γλυκοκλάψω αγάπες.
Εγώ με το τραγούδι μου
να διαλαλήσω θέλω
τα εξωτικά, τα ηλιόβλεφτα
τα ολόφαντά σου κάλλη,
όπου τους πόθους μου ξυπνούν
κι ανοίγουν μου τα μάτια
και βλέπουν μές τα κάλλη σου
άλλων βουνώνε κάλλη.
Να'ξερες όμορφο βουνό,
τι μου θυμίζει εμένα
ένα κεδρί, ένας πεύκος σου,
μια ρεμματιά, μια βρύση !
Να'ξερες πως ξαφνιάζομαι
και πως αυτιολογούμαι
στην άγριας σου βαλανιδιάς
το μυστικό μουρμούρι.
Να'ξερες, πως κι η κάκοψη
πως κ' η τραχιά της φλούδα
γίνεται μές'τα χέρια μου
η πιο απαλή σαρκίδα.
Να΄ξερες όμορφο βουνό,
τι ενθύμησες μου φέρνουν
τ'απάτητα τα βάθητα
της μαύρης λαγκαδιάς σου.
Να'ξερες, όμορφο βουνό,
τι κελαϊδεί σ'εμένα
της βρύσης σου το γάργαρο
και δροσερό νεράκι.
Να'ξερες, πως κι η πλιό μικρή
γλυκιά σταλαγματιά σου
μές την καρδιά μου αρίφνητα
μου ξανανιώνει μάγια.
Να'ξερες όμορφο βουνό,
τι πόθους μου ξανάφτει
κι ένας ανθός σου ταπεινός
με τη μοσχοβολιά του.
Να'ξερες, πως κ' η μυρουδιά
του χόρτου σου, του βάτου,
ονειροβότανου ακριβού
για εμένα μυρουδιά είναι !
Γι'αυτό βουνό μου, σ'αγαπώ
περίσσ' απ'όλα τ'άλλα
γι'αυτό μέσα στ'ανέγνωρα
και μυστικά μου βάθεια
τόσο κρυφά, τόσ' άστοχα
θερμή έχεις γένει αγάπη.
Ειναι πρωτη φορα που γραφω, συγχαρητηρια στον admin για το ενδιαφερον site που δημιουργησε και οποιοι αλλοι συντελεσαν σε αυτο.
Εχω διαβασει αρκετες σελιδες μεχρι τωρα αλλα εχω πολλες ακομα για να μπω καλυτερα στη συζητηση, προς το παρων θελω να χαιρετισω τον Davelli666γιατι μου εχουν προξενησει ενδιαφερον οι εμπειριες του-οσες εχω προλαβει να διαβασω-.
Παντα μου τραβαγε την προσοχη η Πεντελη για ολα οσα εχουν ακουστει αλλα και για την ομορφια της.Αφου την εχω διπλα λοιπον εχω και εγω αρκετη περιεργεια για το μυστηριο αυτο βουνο.
Χαιρετω ολους τους φιλους του Foroum και θα τα πουμε.
Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ!!!
ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΡΜΟΣΤΩΝ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
quote:ΛΟΙΠΟΝ NTAVELIS666, ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΦΟΥΚΑΡΑ ΜΟΥ, ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΠΟΛΛΩΝ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ;
Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ!!!
εδω γελαμε?
ή εχει και συνεχεια το ανεκδοτο?
"εδω γελαμε?
ή εχει και συνεχεια το ανεκδοτο?"
THA SAS KOPEI TO GELIO SYNTOMA OTAN O FILOS SAS THA KANEI PAREA STHN EKATH.
Καλό κι αυτό.............
Εντελώς φιλικά,
(Ντα)βελιάλ 666
ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΡΕΛΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ BCOUV. ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΑΧΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΕΚΕΙΝΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ COMPUTER ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΤΩΡΑ ΕΣΥ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ BELIAL ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.
ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΒΡΕ ΟΡΓΙΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΦΗΝΕΙΣ ΙΧΝΗ
http://profiles.pathfinder.gr/sendcomments.php?user=elza
ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
Παρατηρώ οτι μόλις έγραψα τη φράση : "Σαν κάποιο άλλο εδώ μέσα..." και πάει λέγοντας, αμέσως "τσίμπησες". Τι έγινε παλληκάρι μου ; "Χτύπησα" σε ευαίσθητο σημείο ;
Λές οτι πάω να παραστήσω τον σπουδαίο και τον επικίνδυνο. Υπέδειξε μου ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ, ΠΟΥ πάω να δημιουργήσω αυτή την εντύπωση.
Κι'αν θυμάσαι καλά, έδωσα τελικώς απάντηση στον B-Kouv. Ποιός αφήνει λοιπόν ίχνη πανέξυπνε ; Μάλλον εσύ μιάς και θίχτηκες αμέσως μόλις σε ανέφερα έμμεσα.
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΠΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ !!! ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΙ'ΑΝ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΡΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ; ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΕ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΑΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
Α! ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ ; ; ;
To nick σου τα λέει όλα αγόρι μου. Δείχνει την ψυχοσύνθεση σου.
ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
ΠΟΝΑΕΙ Ε;
ΝΤΑΒΕΛΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΟΡΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ?
ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.
ΓΡΑΨΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΡΕ ΚΛΑΣΟΜΠΑΝΙΕΡΑ
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΡΜΟΣΤΩΝ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
Άντε γειά και απο'μένα Kakistron και την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κατηγορήσεις κάποιον, φρόντισε να έχεις επιχειρήματα και όχι απλώς να σκούζεις. Μαζί σου τέλειωσα.
ΜΙΧΑΛΗ954, με συγχωρείς για την αγένεια μου που δεν σε καλωσόρισα. Σε καλωσορίζω τώρα.
Αγαπητή μου Νarya, τι έγινε με τις εξετάσεις που έδινες ; Ελπίζω να πήγαν όλα καλά.
Σας χαιρετώ
μεχρι στιγμης το θεμα Πεντελικο διατηρουσε εν πολλοις το σκοπο του: την μεταδωση πληροφοριων γυρω απο την Πεντελη
με ελαχιστες εξαιρεσεις χρηστων που παρεξηγουν τις εννοιες του φορουμ και της συζητησης
ο μεγας βελιαλ αρχισε να απειλει τους οπαδους της Αθηνάς, ξεχνωντας πως ως ΒΑΑΛ, συντροφος της Εκατης, δεν ηταν ανταγωνιστικη θεοτης της Εθνικης μας θρησκειας μιας και επροκειτο περι ανιμιστικων αντιληψεων θρησκειες
οι χριστιανοι τον ταυτισαν με τον διαβολο, οπως και τον Πανα (γιατι αραγε?)
μηπως επαιξε το ρολο της η δευτερη πανσεληνος του Ιουλη και ακουγονται τετοια πραγματα ή τελειωσαν τα largactil σε καποιους?
τον κακιστρον τον φανταζομαι με στολη υπερηρωων (με το βρακι πανω απο το κολαν) σε μαυρες αποχρωσεις με σκουρες πινελιες κι ενα ασημι Κ στο στηθος να επιτιθεται σε κακοβουλα οντα που προσπαθουν να μας παρασυρουν (βλεπε φωτογραφος, νταβελης) μεσω του φορουμ για να μας σωσει
και απορω ο αδαης: γιατι δε τους τα ριχνεις μεσω μεϊλ?
μηπως για να δουμε την καινουργια στολη?
πως θα γινει να κουλαρουμε ρε παιδια?
δεν παω που δεν παω διακοπες, μην τρελαινομαι και στα φορουμ...
quote:
οι χριστιανοι τον ταυτισαν με τον διαβολο, οπως και τον Πανα (γιατι αραγε?)
κοντα στο Νου κι η Γνωση
![]()
![]()
![]()
quote:κοντα στο Νου κι η Γνωση
διφορουμενο το σχολιο σου
ξερεις το γιατι, οποτε εμεσα συμφωνεις, ή θεωρεις οτι καλα εκαναν και διαβολοποιησαν τον Πανα?
ωστοσο, αν αρχιζα να υπερασπιζομαι τα του Πατρωου θρησκευματος δικαια εδω, θα αλλαζε θεμα το τοπικ φιλε Κολοκοτρωνη
να υπενθυμησω μονο πως αφου σπιλωσαν ο,τι δεν τους χρειαζοταν, ή το θεωρουσαν επικινδυνο (γι αυτους), οι χριστιανοι αφομοιωσαν τα υπολοιπα
ακομα και τα κολυβα που φτιαχνουν αρχαια Ελληνικη συνηθεια ηταν, ασε το σταυρο...
γι αυτο σου λεω, μεγαλη κουβεντα και για αλλο τοπικ
.
και το σχολιο μου ηταν διφορουμενο και η ιστορικη αληθεια ειναι πολυπλοκη και το ζητημα ανηκει σε αλλο τοπικ
παντως "οι χριστιανοι" δεν ηταν απο αλλο πλανητη, ρε παιδια!!!!!!
"εμεις" ειμασταν κι οι χριστιανοι κι οι ειδωλολατρες.. οπως "εμεις" ειμασταν κι οι αριστεροι κι οι δεξιοι στον εμφυλιο!!
παντα και παντου, εμεις... ![]()
quote:παντως "οι χριστιανοι" δεν ηταν απο αλλο πλανητη, ρε παιδια!!!!!!
συμφωνω φιλε μου, απο τη γη ηταν αλλα απο τη Ρωμη, οχι απο την Ελλαδα
αν δεν κατορθωνε ο Παυλος να εκχριστιανισει τους Ρωμαιους που ηθελαν μια Ρωμη, εναν αυτοκρατορα και εναν θεο, δεν θα εκχριστιανιζαν κι αυτοι εμας με το σπαθι
αν ειχε επικρατησει το αλλο φαβορι ο Μιθραϊσμος, τοτε θα μας εκαναν κι εμας Μιθραϊστες
αλλα ειπαμε ειναι θεμα γι αλλο τοπικ - θα χαρω να τα πουμε για το θεμα φιλε
Οι εξετάσεις μου πήγαν καλούτσικα, αλλά ΑΣΕΠ είναι αυτός, καταλαβαίνεις...
Εντωμεταξύ μετακομίζω κιόλας αυτόν τον καιρό στο παλιό μου σπίτι με θέα την Πεντέλη, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα!
Eύχομαι καλό καλοκαίρι και ελπίζω να σταματήσουν και οι "ενοχλήσεις" εδώ.
Αγαπητή μου Narya, xαίρομαι πολύ για'σένα! Καλή μετακόμιση σου εύχομαι και απο'δώ και στο εξής να απολαμβάνεις απο το μπαλκόνι σου τη "θέα του Πεντελικού θαύματος" όπως λέει και ο φίλος μας Rostar.
Φίλε μου Jonniebegood, πόσο δίκιο έχεις, ΟΜΩΣ...ξεχνάς οτι το φανατισμένο ποίμνιον του Πατρός Γιαχβέ, δεν σηκώνει συζήτηση και αντιρρήσεις. Ό,τι και να λές φίλε μου, απ'το ένα αυτί μπαίνει και απ'το άλλο βγαίνει. Τσάμπα χαλιέσαι...
Και μετά απο ένα ακόμα σύντομο μουσικοχορευτικό διάλλειμα που αυτή τη φορά μας προσέφεραν ευγενικά οι Βελιάλ και Kakistron, επιστρέφουμε και πάλι στο θέμα μας...