- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Όσοι την είδαν να κινείτε αριστερόστροφα, χρησιμοποιούν κυρίως κέντρα του αριστερού ημισφαιρίου, ήτοι, χρησιμοποιούν τη λογική, τους κανόνες, τις λέξεις και τη γλώσσα, τα μαθηματικά και την επιστήμη, έχουν αίσθηση του παρελθόντος και μέλλοντος, καταστρώνουν στρατηγικές και πλάνα, εστιάζουν στις λεπτομέρειες, κ.ά.
Όσοι την είδαν να κινείτε δεξιόστροφα, χρησιμοποιούν κυρίως κέντρα του δεξιού ημισφαιρίου, ήτοι, χρησιμοποιούν το συναίσθημα, τη φαντασία, τα σύμβολα και τις εικόνες, έχουν πίστεις, βλέπουν τη “γενική εικόνα” (δεν εστιάζουν στις λεπτομέρειες), αντιλαμβάνονται καλύτερα τη φιλοσοφία και τη θρησκεία, έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου, αντιλαμβάνονται τη λειτουργία των αντικειμένων, παίρνουν ρίσκα, κ.ά.
Για να στριφογυρνά κατά βούληση δε χρειάζεται να τις κάνετε ‘ματάκια’ (εναλλάσσεις τα κέντρα ασυνείδητα) , αρκεί κοιτώντας την κορυφή της κεφαλής της (για να αποφύγετε την πεποίθηση) να κάνετε μια πράξη ή να σκεφτείτε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο!
Σε περίπτωση που τη δείτε ακίνητη ή κόλλησε ο υπολογιστής ή ετοιμάζεστε να δείτε το δημιουργό σας!
Καλημέρα σας!
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
Η απάντηση είναι η εξής:
"Κάπως έτσι απέκτησε ενδιαφέρον η γνωστή ‘Spinning Dancer’ του Γιαπωνέζου web designer - Nobuyuki Kayahara, που την δημιούργησε. Ανάλογα με την οπτική του παρατηρητή λοιπόν, η φορά της κίνησης αλλάζει!
Πάμε τώρα να δούμε πως γίνεται αυτό: Όταν η χορεύτρια κινείται δεξιόστροφα, έχει ανασηκωμένο το δεξί χέρι και το δεξί πόδι. Όταν όμως κινείται αντίθετα, έχει ανασηκωμένα τα αντίθετα μέλη αντίστοιχα. Το γεγονός ότι η σιλουέτα είναι μονόχρωμη, αφήνοντας τις λεπτομέρειες να “εννοηθούν”, κάνει ασαφή την όψη της κοπέλας που βλέπουμε κάθε φορά. Έτσι, μας επιτρέπεται να φανταστούμε πως βλέπουμε την πλάτη της ή το πρόσωπό της ανάλογα με την οπτική που “θέλουμε” να έχουμε!"
Περισσότερα στο :
http://noexcus.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2895.html
Τα "ματάκια" που έγραψα χαριτολογώντας πετυχαίνουν ακριβώς αυτό.Δηλαδή να πιάσεις το βηματισμό της αντίστροφης φοράς,πετυχαίνοντας να "δεις" την αντιστροφή.
Όπως καταλαβαίνεις η τελευταία σου ανάρτηση είναι ασυναρτησία..![]()
Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι στο...
quote:
Σε περίπτωση που τη δείτε ακίνητη ή κόλλησε ο υπολογιστής ή ετοιμάζεστε να δείτε το δημιουργό σας!
Αυτό ήταν όντως έξυπνο.
Καλησπέρα σας
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Γι΄αυτό έγραψα να κοιτάμε την κεφαλή ή τα πόδια δεν έχει σημασία το άκρο, αλλά η πεποίθηση!
Δύσκολα της ξεφεύγεις της άτιμης!
quote:Θα δείξει!
Όπως καταλαβαίνεις η τελευταία σου ανάρτηση είναι ασυναρτησία..
Το πείραμα είναι δική μου επινόηση και έχει επαληθευτεί όσες φορές και αν το έκανα!
Δημιούργησα λοιπόν μια πεποίθηση στο μυαλό μου, οτι αυτή η εικόνα όντως μπορεί να δείξει το κυρίαρχο ημισφαίριο και μάλιστα το επιβεβαιώνω κάθε φορά που επαναλαμβάνω το πείραμα.
Έρχεται τώρα ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ και μου φέρνει μια δημοσίευση σε ένα μπλογκ και μου γράφει οτι αυτό δεν ισχύει, εξηγεί τους λόγους και δίνει και την σύνδεση!
Εκεί εγώ διαβάζω οτι οι περισσότεροι (απο ένα δείγμα 1600 ατόμων) βλέπουν τη χορεύτρια να περιστρέφεται δεξιόστροφα.
Ο νοολόγος, πατήστε εδώ, γράφει ακριβώς το αντίθετο, οι περισσότεροι τη βλέπουν να περιστρέφεται αριστερόστροφα (εδώ να πω οτι περίμενα με αγωνία την απάντηση του ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ γιατί έχει δηλώσει οτι αποφεύγει το συναίσθημα).
Χαμένος στην πληροφορία!![]()
Όπως γράφει και το μότο στο εξαιρετικό μπλόγκ (διαβάστε το πόνημα του περί ψυχής, εκπληκτικό!!!) τα δεδομένα προηγούνται οι θεωρίες (η σκέψη;) έπονται! Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ισχυριστεί οτι έχει ιδία γνώση για γεγονότα σε τόση μεγάλη κλίμακα, ας μην πούμε χώρα, όπως μιας πόλης;
Που βασίζει ένας άνθρωπος την άποψη που σχηματίζει;
Βλέπω την χορεύτρια να στριφογυρίζει κατα το δοκούν,χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.Επίσης μπορώ να την σταματήσω και να αντιστρέψω την κίνηση πολύ εύκολα.Εσυ δεν μπορείς?
Δεν θεωρώ ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με τα ημισφαίρια του εγκεφάλου.
Ολα τα σχετικά πειράματα,έχουν πολλές συνιστώσες και δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Συμφωνώ με την άποψη του ΑΜΕΙΝΙΑ.
Συναισθήματα έχω,όταν θέλω να έχω.Αλλοιώς η ψυχρή λογική είναι υπερ ανω όλων.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Βλέπω την χορεύτρια να στριφογυρίζει κατα το δοκούν
Πως το κάνεις αυτό;
quote:Ναι, περιέγραψα και τη μέθοδο που χρησιμοποιώ!
Επίσης μπορώ να την σταματήσω και να αντιστρέψω την κίνηση πολύ εύκολα.Εσυ δεν μπορείς?
quote:
Δεν θεωρώ ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με τα ημισφαίρια του εγκεφάλου.
Τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα;
quote:
Συμφωνώ με την άποψη του ΑΜΕΙΝΙΑ.
Ποία άποψη και γιατί;
quote:
Συναισθήματα έχω
Αν δεν έχεις άσπεγκερ το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό!
quote:
όταν θέλω να έχω.
Επίτρεψε μου να αμφιβάλλω!
quote:Δηλαδή αποκομίζεις ηδονή απο μια λογική σκέψη;
Αλλοιώς η ψυχρή λογική είναι υπερ ανω όλων.
Edited by - Osmosis on 02/04/2013 22:09:39
quote:Αν ισχύει, θα είναι μάλλον η περιστροφή σε ηρεμία, αν είσαι συναισθηματικά φορτισμένος ή αν έκανες λίγο πριν λογαριασμούς, αν ισχύει, θα επηρεάζονταν και η οπτική!
Εγώ γιατί την έβλεπα μόνο αριστερόστροφα ότι κινητέ; μήπως επειδή γράφω με το δεξί αλλά έχω καταπιεσμένη αριστοροχειρία γιατί μου έμαθαν αναγκαστικά να γράφω με το δεξί λέγω τώρα, μήπως έχει σχέση και αυτό, αλλά έχει δίκαιο ο Νικομάχος την έκανα να κινείται και από της δύο πλευρές αρκεί να γύρεις προς τα δεξιά, απλά μετράει η πρώτη εικόνα
Αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι οτι κανείς δεν κάνει την άσκηση όπως την περιέγραψα, για να διαπιστώσω κατα πόσο ισχύει η παρατήρηση μου! Μη μου κάνετε τη χάρη βρε κακομαθημένα![]()
Edited by - Osmosis on 02/04/2013 22:09:17
quote:
Πως το κάνεις αυτό;
Προφανώς επειδή μπορώ.
quote:Τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα;
Εβαλα ηλεκτρόδια στο κρανίο μου και διεπίστωσα ότι ανάβουν και τα δυο λαμπάκια ταυτόχρονα,όταν χορεύει η χανούμ!
quote:
Ποία άποψη και γιατί;
Αυτη την άποψη: << Όταν η χορεύτρια κινείται δεξιόστροφα, έχει ανασηκωμένο το δεξί χέρι και το δεξί πόδι. Όταν όμως κινείται αντίθετα, έχει ανασηκωμένα τα αντίθετα μέλη αντίστοιχα. Το γεγονός ότι η σιλουέτα είναι μονόχρωμη, αφήνοντας τις λεπτομέρειες να “εννοηθούν”, κάνει ασαφή την όψη της κοπέλας που βλέπουμε κάθε φορά. >>
quote:Αν δεν έχεις άσπεγκερ το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό!
Αλλη φορά να διαβάζεις ολόκληρη την πρόταση και να προσέχεις και τα κόματα.Συναισθήματα έχω, (κόμα) όταν θέλω να έχω.
Κόβεις την πρότασή μου στα δυο,ανάλογα με ποιό ημισφαίριο καταλαβαίνεις τις προτάσεις πριν και μετά τα κόματα?
και είναι άσπεργκερ.
quote:
Επίτρεψε μου να αμφιβάλλω!
ΟΧΙ
quote:
Δηλαδή αποκομίζεις ηδονή απο μια λογική σκέψη;
Απο τον regulus, θα θεωρούσα φυσιολογική αυτή την ερώτηση.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Ευχαριστώ που κατέδειξες σε ποιο σημείο της ανάρτησής μου βρισκόταν η κεντρική ιδέα της άποψής μου,αν και ήταν οφθαλμοφανέστατο.
Θα περίμενα να το έχει δει κι ο osmosis βέβαια.
Για την ιστορία:
osmosis,
Στο site που παραπέμπεις εσύ :
quote:
την πλευρικότητα του εγκεφάλου, η οποία μέχρι στιγμής δείχνει να επαληθεύεται άσχετα με το αν η χορεύτρια μπορεί να δείξει ποιο είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο
Δηλαδή : η πλευρικότητα ισχύει(δεν το αρνήθηκα ποτέ).
Η χορεύτρια ΔΕΝ επαληθεύεται ότι καταδυκνείει την πλευρικότητα.(βλ. λέξη άσχετα,στο απόσπασμα,από το δικό σου site)
Το σύνολο των λειτουργιών και ιδιοτήτων που έχει κάθε ημισφαίριο είναι έτσι όπως τα λέει το site (σου).
Το αν βλέπει αριστερόστοφη ή δεξιόστροφη τη χορεύτρια ο όποιος, δεν καταδυκνείει επιστημονικά ποιο είναι το κυρίαρχό του ημισφαίριο...
Δεν μπορώ να το πω πιο απλά....
Εκτός αν νομίζεις ότι ο Νικόμαχος και γω έχουμε δυο κυρίαρχα ημισφαίρια ή είμαστε φακίρηδες...
To site που παραπέμπεις είναι αξιόλογο.
Απλά δεν υποστηρίζει αυτά ακριβώς που λες.
Κοινώς η αξιοπιστία του δεν ανεβάζει την αξιοπιστία της γνώμης σου.
Όσον αφορά το site που παρέπεμψα εγώ,το έκανα κυρίως για να δείτε τα τρία βιντεάκια.
Στο αριστερό ενισχύεται η οπτική της μιας φοράς περιστροφής.
Στο δεξί της άλλης.
Στο κέντρο είναι το αρχικό βίντεο με την ασάφεια.
Βλέποντας τα τρία βιντεάκια καταλαβαίνει ο καθένας, ότι το πράγμα είναι καθαρά θέμα οπτικής.(το ξαναείπα αυτό ε;)
Ελπίζω να έχεις εμπεδώσει το ποια είναι η άποψή μου.
Το να συμφωνήσεις φυσικά, είναι προαιρετικό. ![]()
ΥΣ: Εγώ τέλειωσα με τα τεστάκια.Με ..παροπλίζω.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:Ένα τόσο ανήσυχο πνεύμα και δεν αναρωτιέται γιατι; Χμμμ!
Προφανώς επειδή μπορώ.
quote:
Εβαλα ηλεκτρόδια στο κρανίο μου και διεπίστωσα ότι ανάβουν και τα δυο λαμπάκια ταυτόχρονα,όταν χορεύει η χανούμ!
Κοίταξες αν είχες το χέρι στην πρίζα;
quote:
Αυτη την άποψη: << Όταν η χορεύτρια κινείται δεξιόστροφα, έχει ανασηκωμένο το δεξί χέρι και το δεξί πόδι. Όταν όμως κινείται αντίθετα, έχει ανασηκωμένα τα αντίθετα μέλη αντίστοιχα. Το γεγονός ότι η σιλουέτα είναι μονόχρωμη, αφήνοντας τις λεπτομέρειες να “εννοηθούν”, κάνει ασαφή την όψη της κοπέλας που βλέπουμε κάθε φορά. >>
Αυτή δεν είναι η άποψη, αυτό είναι δεδομένο, έτσι είναι σχεδιασμένη (δεν αμφιβάλλω για το δεδομένο) !
Μήπως θέλεις να σου γράψω την άποψη με την οποία συμφωνείς;
quote:Τη συνέχεια τη σχολίασα παρακάτω, για να εισπράξω ένα επετειακό όχι, το οποίο φυσικά και λόγο του ποιόν σου (εσύ δεν έλεγες ότι διαφωνείς με μια άποψη αλλά θα υπερασπιστείς με τη ζωή σου και μπλαμπλαμπλαμπλα, μήπως φορτίστηκες συναισθηματικά και άλλαξες γνώμη βρε μπαγασάκο, επέτρεψες τέτοιο πράγμα;) καθαρόγραψα στους γενετήσιους αδένες μου (προυπήρχε δηλαδή αλλά λόγω της εφίδρωσης από την αγωνία της απάντησης σου είχε σβηστεί, όπως επίσης αυτή σου η θέση δε θα με εμποδίσει να αποδεχτώ κάτι το οποίο θα κρίνω ότι είναι σωστό. Το ότι ξεβάφει δηλαδή σημαίνει ότι δεν είναι ανεξίτηλη, κάτι τέτοιες παγιωμένες απόψεις της αποφεύγω!)
Αλλη φορά να διαβάζεις ολόκληρη την πρόταση και να προσέχεις και τα κόματα.Συναισθήματα έχω, (κόμα) όταν θέλω να έχω.
Κόβεις την πρότασή μου στα δυο,ανάλογα με ποιό ημισφαίριο καταλαβαίνεις τις προτάσεις πριν και μετά τα κόματα?
quote:Όντως!
και είναι άσπεργκερ.
quote:Από εμένα δηλαδή δε τη θεωρείς φυσιολογική;
Απο τον regulus, θα θεωρούσα φυσιολογική αυτή την ερώτηση.
Τι είναι αυτό που σε οδήγησε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα;
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
quote:Ισχύει η απάντηση που έδωσα και στον ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, δε διαφωνώ με το δεδομένο, τον τρόπο δηλαδή που είναι σχεδιασμένη!
Ευχαριστώ που κατέδειξες σε ποιο σημείο της ανάρτησής μου βρισκόταν η κεντρική ιδέα της άποψής μου,αν και ήταν οφθαλμοφανέστατο.
quote:Δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη, άσχετα (που το διάβασες;), χρησιμοποιεί το παράδειγμα της χορεύτριας ακριβώς για αυτό το λόγο, για να δείξει την πλευρικότητα του εγκεφάλου!
Η χορεύτρια ΔΕΝ επαληθεύεται ότι καταδυκνείει την πλευρικότητα.(βλ. λέξη άσχετα,στο απόσπασμα,από το δικό σου site)
quote:Για να το χρησιμοποιεί ένας ορθολογιστής επιστήμονας πάει να πει πως έχει κάποια στοιχεία (ενδείξεις) γι’αυτό, τόσο απόλυτος δε θα ήταν ούτε αυτός, εσύ και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ ………..!
Το αν βλέπει αριστερόστοφη ή δεξιόστροφη τη χορεύτρια ο όποιος, δεν καταδυκνείει επιστημονικά ποιο είναι το κυρίαρχό του ημισφαίριο...
Αλλά εντάξει, άλλο τα στοιχεία ενός επιστήμονα και άλλο το μπλογκ του άγνωστου.
quote:Τι να πείς, ότι στηρίζεις την άποψη σου σε αυτά που διάβασες στο μπλογκ του άγνωστου χωρίς να αφήνεις περιθώρια αμφισβήτησης;
Δεν μπορώ να το πω πιο απλά....
quote:Ο άνθρωπος είναι αξιόλογος, μέχρι στιγμής, δεν έχω διαβάσει το μέλλον του!
To site που παραπέμπεις είναι αξιόλογο.
quote:Λες ψέματα!
Απλά δεν υποστηρίζει αυτά ακριβώς που λες.
Υποστηρίζει ακριβώς αυτό, ξαναγράφω, μέχρι στιγμής! Μπορεί να έχει νέα δεδομένα και να μην έχει χρόνο να κάνει τις διορθώσεις! Μέχρι στιγμής πάντως, υποστηρίζει την άποψη μου (η οποία διαμορφώθηκε από την ανάγνωση του κειμένου του και επαληθεύτηκε από τον πειραματισμό μου) .
quote:Ενώ το μπλογκ του άγνωστου και η άποψη σου πρέπει να με κάνουν να αμφιβάλλω για την άποψη του και για τις διαπιστώσεις μου………… οκ!
Κοινώς η αξιοπιστία του δεν ανεβάζει την αξιοπιστία της γνώμης σου.
quote:Οπτική η οποία γίνεται αντιληπτή από πού, από τις πατούσες; Ποιος την επεξεργάζεται αυτή την οπτική;
Στο αριστερό ενισχύεται η οπτική της μιας φοράς περιστροφής.
Στο δεξί της άλλης.
Στο κέντρο είναι το αρχικό βίντεο με την ασάφεια.Βλέποντας τα τρία βιντεάκια καταλαβαίνει ο καθένας, ότι το πράγμα είναι καθαρά θέμα οπτικής.(το ξαναείπα αυτό ε;)
quote:Και την άποψη σου και τους λόγους που σε κάνουν να την υπεραμύνεσαι!
Ελπίζω να έχεις εμπεδώσει το ποια είναι η άποψή μου.Το να συμφωνήσεις φυσικά, είναι προαιρετικό.
Για να συμφωνήσω θα πρέπει να κάνεις πολύ περισσότερα!
Amalia
quote:Αν έχεις υπόψη σου κάποια έρευνα κάποια ανταλλαγή στοιχείων, έστω και στατιστικών, θα ήθελα να μου τις υποδείξεις.
Η συγκεκριμένη εικόνα με τη χορεύτρια έχει συζητηθεί εντόνως ως παράδειγμα πλαγίωσης των εγκεφαλικών ημισφαιρίων.]
Την καλημέρα μου!
Δεν σου απαγόρευσα ποτέ να λές ότι θέλεις.
Εχεις αυτο το δικαίωμα και εξακολουθώ να το ασπάζομαι.
οσο για αυτο:
quote:καθαρόγραψα στους γενετήσιους αδένες μου (προυπήρχε δηλαδή αλλά λόγω της εφίδρωσης από την αγωνία της απάντησης σου είχε σβηστεί, όπως επίσης αυτή σου η θέση δε θα με εμποδίσει να αποδεχτώ κάτι το οποίο θα κρίνω ότι είναι σωστό.
Και σε αυτο συμφωνώ και επαυξάνω και εμπράκτως.
Δυστυχώς έχεις περιορισμένο χώρο εγγραφής,αφου η εφίδρωση σβήνει δεδομένα.
Εγω απέφυγα αυτη την δυσκολία,δημιουργώντας μια ευρυζωνική σύνδεση με το υπερ-πέραν,όπου ο χώρος καταγραφής είναι άπειρος.
Επομένως...!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Τη συνέχεια τη σχολίασα παρακάτω, για να εισπράξω ένα επετειακό όχι, το οποίο φυσικά και λόγο του ποιόν σου (εσύ δεν έλεγες ότι διαφωνείς με μια άποψη αλλά θα υπερασπιστείς με τη ζωή σου και μπλαμπλαμπλαμπλα, μήπως φορτίστηκες συναισθηματικά και άλλαξες γνώμη βρε μπαγασάκο, επέτρεψες τέτοιο πράγμα;) καθαρόγραψα στους γενετήσιους αδένες μου (προυπήρχε δηλαδή αλλά λόγω της εφίδρωσης από την αγωνία της απάντησης σου είχε σβηστεί, όπως επίσης αυτή σου η θέση δε θα με εμποδίσει να αποδεχτώ κάτι το οποίο θα κρίνω ότι είναι σωστό. Το ότι ξεβάφει δηλαδή σημαίνει ότι δεν είναι ανεξίτηλη, κάτι τέτοιες παγιωμένες απόψεις της αποφεύγω!)
Παρατηρώ, για δεύτερη φορά, πως η υπερπληθωρική σου σεξουαλικότητα κατακλύζει το topic. Να υποθέσω πως οφείλεται στον ερχομό της Άνοιξης, ή έχεις πάρει κάτι και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
ή έχεις πάρει κάτι και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια?
Βγήκα απο τη μαρμίτα με δυσκολία!
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
α! άλλων εννοούσες, γράψε λάθος!
Είσαι πολύ κακός!![]()
Edited by - Osmosis on 03/04/2013 14:55:04
quote:
Amaliaquote:Osmosis :
Η συγκεκριμένη εικόνα με τη χορεύτρια έχει συζητηθεί εντόνως ως παράδειγμα πλαγίωσης των εγκεφαλικών ημισφαιρίων.]
Αν έχεις υπόψη σου κάποια έρευνα κάποια ανταλλαγή στοιχείων, έστω και στατιστικών, θα ήθελα να μου τις υποδείξεις.
Την καλημέρα μου!
Osmosis δεν έχω υπόψη μου κάποια επιστημονική έρευνα σχετικά με το ζήτημα της χορεύτριας όσον αφορά στην υπόθεση της πλαγίωσης και δε νομίζω κιόλας να υπάρχει. Την ξέρω όμως την υπόθεση από τότε που ξεκίνησε, κάποια στιγμή μέσα στο 2007. Από τότε είχε κυκλοφορήσει ως παράδειγμα πλαγίωσης (όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα) αλλά τα πράγματα με την εγκεφαλική πλαγίωση είναι πολύ πιο πολύπλοκα για να μπορούν να παρασταθούν ικανοποιητικά με τη συγκεκριμένη χορεύτρια.
Και δεν είναι και αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον με την εικόνα αυτή, όπως και με άλλες αμφίσημες εικόνες. Το ενδιαφέρον είναι το γιατί και με ποιον τρόπο κάνει ο εγκέφαλός μας τη μία ή την άλλη ερμηνεία σε ένα ερέθισμα που στην ουσία του δεν αλλάζει. Με άλλα λόγια, σε κάθε φορά περιστροφής που αντιλαμβανόμαστε, το ερέθισμα στον αμφισβληστροειδή είναι το ίδιο. Παρολαυτά, η αντίληψη που έχουμε είναι δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη περιστροφή. Το τι γίνεται μέσα στον εγκέφαλό μας κάθε φορά που επιλέγουμε να αντιληφθούμε τη χορεύτρια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι αυτό που έχει ενδιαφέρον. Τα νευρωνικά πρότυπα που συνδέονται με τη μία ή την άλλη αντίληψη έχουν σημαντική συσχέτιση με τη λειτουργία της συνειδητής αντίληψης και μπορούν να βοηθήσουν τη νευροεπιστήμη στην αναζήτηση νευρωνικών αντιστοίχων της συνείδησης/αντίληψης. Και πάνω σε αυτό, ναι, υπάρχουν πολλές έρευνες. Όχι συγκεκριμένα με τη χορεύτρια (αν και νομίζω πως κάπου είχα συναντήσει μια αναφορά) αλλά κυρίως με τη χρήση διάφορων αμφίσημων εικόνων.