ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η εξωτερική ομορφιά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία "σοβαρής σχέσης" ή οχι? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Η εξωτερική ομορφιά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία "σοβαρής σχέσης" ή οχι? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Nightingail31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
NightingailΝέο Μέλος
26/09/2005, 11:56:07
Ηταν μια συζήτηση μεταξύ συναδέλφων και θέλω να ακούσω περισσότερες γνώμες.
Ευχαριστώ
26/09/2005, 12:15:48
Χμμμ!
Καλό θα ήταν βέβαια να παρέθετες και την δική σου άποψη...
Προσωπικά πιστεύω πως παίζει ρόλο κι η εξωτερική εμφάνιση κάποιου ώστε να μας ελκύσει ερωτικά.
Πιστεύω πως για να θελήσουμε να γνωρίσουμε κάποιον/α και να θέλουμε να γνωριστούμε μαζί του/της και να κάνουμε μία σχέση πρέπει να μας ελκύει κι εμφανισιακά.
Αυτό βέβαια δεν προϋποθέτει οτι πρέπει να μένουμε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση.
Απλά η εξωτερική εμφάνιση είναι το έναυσμα για να θές να γνωρίσεις τον άλλον και να εκτιμήσεις ό,τι μπορεί να σου δώσει και να θές να δώσεις κι εσύ.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

aisofΝέο Μέλος
26/09/2005, 12:23:18
Η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει καμία σημασία αν έχει το μυαλό της/του μέσα στο κέφάλι της/του. Τι να την κάνω την ομορφιά αν όλη την ημέρα κοιτάζεται στον καθρέφτη για να αρέσει.
aisofΝέο Μέλος
26/09/2005, 12:50:32
και όμορφη/ος να είναι αρκεί να μη χρησιμοποιεί την ομορφιά για όπλο εκβιασμού έναντι του άλλου. "δηλ. κοίτα κάτσε καλά γιατί βρίσκω όποτε θέλω άλλον/η.
26/09/2005, 12:53:35
Εντελώς πληροφοριακά σας λέω, ότι είμαι πανάσχημος.
Επίσεις, τα λέω χύμα και τσουβαλάτα.

26/09/2005, 12:55:18
aisof, συμφωνώ!
Απλά πιστεύω πως η εμφάνιση αποτελεί το κίνητρο για να θές να γνωρίσεις τον άλλον.
Φυσικά θα τον αγαπήσεις και θα τον εκτιμήσεις για τον χαρακτήρα του και αυτά που κρύβει μέσα του.
Απλά η εμφάνιση σε κάνει να θές να τον γνωρίσεις...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

VELISSARIOSΜέλος
26/09/2005, 13:04:00
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ Dying_Incubus ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΠΕΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΟΥ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞ ΛΥΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΕΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΝΤΡΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΩΡΙΜΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΡΙΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΡΕΣΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
NightingailΝέο Μέλος
26/09/2005, 13:05:00
Η συζήτηση ήταν κατά πόσον με ένα ωραίο εμφανισιακά άτομο θα μπορούσε κάποιος/α να προχωρήσει σε μία "σοβαρή σχέση" ίσως γάμο. Πόση εμπιστοσύνη θα μπορούσες "εσύ" να έχεις σε αυτόν/η εφόσον ήξερες εκ προοιμίου ότι υστερείς εμφανισιακά έναντι του?
Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι τους φοβάμαι τους πολύ ωραίους. Ουδέποτε τους πολυπλησίασα και έτσι δεν έμαθα και ποτέ τι μυαλό κουβαλούν αν και βέβαια είναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρα κάτι τέτοιο.
Ακούγεται λιγάκι "ρατσιστικό" το ξέρω. Και οι υπόλοιποι πάντως γενικά που αποφάσισαν να ανοιχτούν στη συζήτηση είχαν ακριβώς τους ίδιους φόβους με εμένα.
NightingailΝέο Μέλος
26/09/2005, 13:07:22
Γενικά πιστεύω ότι η ομορφιά λύνει αλλά και δημιουργεί εξίσου μεγάλα προβλήματα
aisofΝέο Μέλος
26/09/2005, 13:08:47
είπαμε οτι η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο. Αν έχει το μυαλό σωστό θα προχωρούσα σε σοβαρή σχέση. ΟΙ ανασφαλείς επιλέγουν όμοιους τους η ασχημότερους για να αισθάνονται ότι έχουν το επάνω χέρι.
NightingailΝέο Μέλος
26/09/2005, 13:12:09
Οτι και να είσαι Vril είσαι μοναδικός...........
aisofΝέο Μέλος
26/09/2005, 13:16:39
quote:
Γενικά πιστεύω ότι η ομορφιά λύνει αλλά και δημιουργεί εξίσου μεγάλα προβλήματα

λύνει προβλήματα σε αυτόν που την έχει αλλά δημιουργεί προβλήματα σε αυτόν που δεν την έχει. Ο ναρκισισμός πρέπει κάπου να σταματάει.

aisofΝέο Μέλος
26/09/2005, 14:23:20
quote:
ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞ ΛΥΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΕΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο VELISARIONS.

26/09/2005, 16:20:44
χμ... η άποψη μου είναι ότι η καλή εξωτερική εμφάνιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει...

απ' την μια το άτομο που την διαθέτει ελκύει ευκολότερα και περισσότερο τους ανθρώπους γύρω του...

όμως, απ' την άλλη ξυπνάει στους άλλους και όλες τις ανασφάλειες τους.... και οι πληγωμένες ανασφάλειες είναι κατά την άποψη μου, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει...

οι άνθρωποι αντιδρούν σπασμωδικά, προκειμένουν να τις καλύψουν, και όταν πρόκειται για μία ερωτική σχέση προφανώς και προτιμούν την ησυχία τους και την συναισθηματική ασφάλεια...

τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν την καλή εξωτερική εμφάνιση συνοδεύει ένα καλό μυαλό και ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας... γιατί αυτό? γιατί τότε λείπουν και οι δικαιολογίες του τύπου είναι χαζός/η , είναι κάθαρμα... κλπ... που χρειάζεται ο ανασφαλής "σύντροφος" για να την "κάνει"...

Galadriel

in God we trust

DidoriumΜέλος
26/09/2005, 16:56:39
Χμμμμ!?!...

Αν κατάλαβα καλά όσον αφορά τον τίτλο της συγκεκριμένης συζήτησης το θέμα αφορά μόνο "σοβαρές σχέσεις".
Στην προκείμενη περίπτωση δηλαδή δεν μας αφορά η εξωτερική ομορφια του/της συντρόφου όταν έχουμε να κάνουμε με μια φλού σχέση η με ότιδιποτε άλλο που σαφώς δεν οδηγεί στο "σοβαρό" μιας και δεν είμαστε υπόχρεοι να τον/την "διαφημίσουμε/παρουσιάσουμε" κει θε δω!

Μια όμορφη εξωτερική εμφάνιση δεν πιστεύω να συγκρίνετε καν με μια εξωτερική εμφάνιση που να δίχνει ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!

Ομορφία δεν είναι μόνο η επιφάνεια.....

-/

Better to save the mystery than surrender to the secret..

26/09/2005, 19:39:15
quote:

χμ... η άποψη μου είναι ότι η καλή εξωτερική εμφάνιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει...

απ' την μια το άτομο που την διαθέτει ελκύει ευκολότερα και περισσότερο τους ανθρώπους γύρω του...

όμως, απ' την άλλη ξυπνάει στους άλλους και όλες τις ανασφάλειες τους.... και οι πληγωμένες ανασφάλειες είναι κατά την άποψη μου, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει...

οι άνθρωποι αντιδρούν σπασμωδικά, προκειμένουν να τις καλύψουν, και όταν πρόκειται για μία ερωτική σχέση προφανώς και προτιμούν την ησυχία τους και την συναισθηματική ασφάλεια...

τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν την καλή εξωτερική εμφάνιση συνοδεύει ένα καλό μυαλό και ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας... γιατί αυτό? γιατί τότε λείπουν και οι δικαιολογίες του τύπου είναι χαζός/η , είναι κάθαρμα... κλπ... που χρειάζεται ο ανασφαλής "σύντροφος" για να την "κάνει"...

Galadriel

Θα συμφωνήσω, έχουν τα λόγια και καθαρότητα και τα [λένε όλα]. Υπάρχουν φορές όμως που ενώ κάποιο άτομο έχει και ομορφιά και κύρος και αλήθεια και ζεστό χαρακτήρα εισπράττει εκεί που δεν το περιμένει από κάποιον ή κάποια περιφρόνηση αρνητικότητα και απόρριψη.Δεν θα ρωτήσω το γιατί, όλα μες τη ζωή είναι. Αλλά σε πνίγει το άδικο.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Τα χέρια μου ντυθήκαν τα δικά του,ταξίδεψα στη λήθη του θανάτου,και της ζωής, φιλί βροχής.Πριν μέρες γνώρισα τα δάκρυά του, κι ας είχε όλο τον κόσμο χάρισμά του,και άντρας,και τραγούδι, και παιδί,δεν ήξερα πως κλαίνε κι οι Θεοί!!!

26/09/2005, 19:44:13
Επανέρχομαι με ακρίβεια στο θέμα.
Δεν είναι απόλυτο.
Θα μπορούσα να λατρέψω ένα άτομο με το οποίο έχω σοβαρή σχέση και δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της γοητείας ή της απόλυτης ωραιότητας.
Σέβομαι ψυχές και χαρακτήρες.
Τρόπους και καρδιές.
Δεν μέτρησε ποτέ γιά μένα.
Αν και το λέω με θλίψη, από κάποιους ανθρώπους που τους ρωτούσα τι είναι αυτό που σου αρέσει σε εμένα στέκονταν φυσικά στον καλό χαρακτήρα με την τόση συναισθηματικότητα, αλλά πάντα το πήγαιναν κι αλλού. Μετράς πολύ και σαν εμφάνιση έλεγαν. ΄Αλλο πάλι που με πονούσε είναι το ότι είμαι πολύ συναισθηματική.
Τόσο αμαρτία είναι να είναι αγνές οι καρδιές και να δίνονται απόλυτα. Πολλοί γελούν με αυτό. Το απορρίπτουν φιλαράκια. Μεμιάς.
Θα ήμουν και με ένα άσχημο άτομο. Αρκεί η ψυχή του να ήταν φωτεινή σαν τον ήλιο. Αλήθεια. Λόγω τιμής.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Τα χέρια μου ντυθήκαν τα δικά του,ταξίδεψα στη λήθη του θανάτου,και της ζωής, φιλί βροχής.Πριν μέρες γνώρισα τα δάκρυά του, κι ας είχε όλο τον κόσμο χάρισμά του,και άντρας,και τραγούδι, και παιδί,δεν ήξερα πως κλαίνε κι οι Θεοί!!!

stemixΜέλος
26/09/2005, 20:03:25
Για μένα η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι που θα με έκανε να προσέξω κατευθείαν μία γυναίκα και αργότερα να προσπαθήσω να δω το από μέσα.
Συμβαίνει όμως να μην έχω δώσει καμία σημασία σε κάποια γιατί δεν μου άρεσε και πολύ εμφανισιακά, όμως αφού την γνώρισα και είδα τον χαρακτήρα της, άρχισε να μου αρέσει και το απέξω.
Δεν το είπα πολυ καλά, αλλά δεν προλάβαινα να το θέσω πιο κυριλέ. Σόρρυ.

Edited by - me

stemixΜέλος
26/09/2005, 20:08:13
Τώρα το παρατήρησα. Εξωτερική ομορφιά ή εξωτερική εμφάνιση ήθελε να πει η/ο συγγραφέας; Γιατί τότε η αποπάνω απάντηση είναι εντελώς άσχετη.
Το κατάλαβα και μόνος μου. Άσχετη η απάντηση. Για το θέμα, χμ... δεν προλαβαίνω να σκεφτώ. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες

Edited by - stemix on 26/09/2005 20:49:52

26/09/2005, 23:28:44
Συμφωνώ με την Galardiel. Ολο αυτό μαζί δύσκολα το δέχεται κάποιος αν δεν είναι του ιδίου βεληνεκούς και αν δεν διαθέτει αυτοπεποίθηση ο ίδιος.

quote:
άτομο έχει και ομορφιά και κύρος και αλήθεια και ζεστό χαρακτήρα εισπράττει εκεί που δεν το περιμένει από κάποιον ή κάποια περιφρόνηση αρνητικότητα και απόρριψη.

Αφροδίτη φαντάσου τι μικρόψυχος πρέπει να έιναι κάποιος για να συμπεριφερθεί έτσι σε κάποιον άλλο.
Και πόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση θα έχει........

φιλικά