- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
πνευματικότατον!

ΚΑΒΕΙΡΟΣΜέλος
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΟΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ η ΑΛΛΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ..
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΕΚΑΨΑΝ, ΕΣΦΑΞΑΝ, ΑΔΙΚΗΣΑΝ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ "ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ" ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....ΠΑΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟΥ!!!
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΛΕΤΩ ΕΝΑ "ΚΕΙΜΕΝΟ" ΙΕΡΟ η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΕΧΕΙ
ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ... ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ 1 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΡΚΕΙ, ΚΑΤΑΝΟΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΆΥΤΟ. ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΕΝΑΙ ΕΤΣΙ;; ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑ, ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΟΟΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ....
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ η ΑΛΛΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ..
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΕΚΑΨΑΝ, ΕΣΦΑΞΑΝ, ΑΔΙΚΗΣΑΝ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ "ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ" ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....ΠΑΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟΥ!!!
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΛΕΤΩ ΕΝΑ "ΚΕΙΜΕΝΟ" ΙΕΡΟ η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ, ΕΧΕΙ
ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ... ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ 1 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΡΚΕΙ, ΚΑΤΑΝΟΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΆΥΤΟ. ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΕΝΑΙ ΕΤΣΙ;; ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑ, ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΟΟΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ....
quote:Δείξε μου το λάθος μου...

quote:
Αίολοςquote:
Μα η κοσμική εξουσία του παπαδαριού πηγάζει από την "πνευματικότητα" της ΚΔ.
Μπράβο Αίολε, είπες και μια σωστή κουβέντα. Ακριβώς, η κοσμική εξουσία των ιερέων πηγάζει από την πνευματικότητα (για σένα "πνευματικότητα") των ευάγγελιων. Την οποία κάποιοι μπορούνε να τη δούνε, και κάποιοι παριστάνουν οτι δεν υπάρχει. Οι μεν που μπορούνε να τη δούνε δεν είναι πάντα σε θέση να την κατανοήσουν πλήρως, και οι δε που παριστάνουν ότι δεν την βλέπουν ισχυρίζονται πως τίποτα δεν είναι σωστό, ακόμα και στα λόγια που τον νόημά τους είναι πασιφανές.
Ντοκτορ
Εσύ που τοποθετείς τον εαυτό σου?
Στους ΜΕΝ ή στους ΔΕΝ
Αν είσαι.....ΜΕΝ, περιμένω ξεκάθαρη θέση.
Βρε arhipseftare, δεν ξερεις ότι ο dr μας την κάνει με πλάγια πηδηματάκια στα σκούρα;

quote:
Βρε arhipseftare, δεν ξερεις ότι ο dr μας την κάνει με πλάγια πηδηματάκια στα σκούρα;
Βρε γάιδαρε, υπονοείς πως δεν εντάσσεται στους ....ΜΕΝ.?
ΚΑΒΕΙΡΟΣΜέλος
quote:ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Κ.Δ.quote:Δείξε μου το λάθος μου...
;;;
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;;
quote:Τα έργα της ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με την "πνευματοκότητα" της ΚΔ.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Κ.Δ.
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;;
Τι διάολο... Ελληνικά δεν γράφω;
Μήπως φίλε μου μιλάς κι εσύ χριστιανικά;

quote:Τι να πω... Δεν κσέρω ρε ψευτράκο.
Βρε γάιδαρε, υπονοείς πως δεν εντάσσεται στους ....ΜΕΝ.?

ΚΑΒΕΙΡΟΣΜέλος
quote:ΟΠΑ, ΟΠΑ....... ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙΣ...quote:Τα έργα της ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με την "πνευματοκότητα" της ΚΔ.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Κ.Δ.
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;;
Τι διάολο... Ελληνικά δεν γράφω;Μήπως φίλε μου μιλάς κι εσύ χριστιανικά;
ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ.
ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟ ΠΗΓΕΣ;;;; ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ....