ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ANAZHΤΗΣΕΙΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ANAZHΤΗΣΕΙΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Μορφέας15 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΜορφέαςΜέλος
16/12/2005, 01:15:07
Ναι φίλε Αβατάρ... και έχεις δίκιο... ας μην επεκταθούμε άλλο σε αυτό το θέμα καθεαυτό διότι...

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

16/12/2005, 07:19:52
Φίλτατε Μορφέα, νομίζω πως κατάλαβα τι εννοείς κι επέτρεψε μου να σου πώ οτι στην ουσία λέμε το ίδιο πράγμα.
Εσύ το εξέφρασες πιο ωραία από εμένα...

In anticipation of my resurrection...

16/12/2005, 12:23:30
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Μορφέα ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...

ΕΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ "ΛΟΓΟΣ-ΚΡΑΔΑΣΜΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

ArelaΜέλος
17/12/2005, 10:45:57
Δεκτό αυτό που λέει ο Judas Priest ότι στην Ελλάδα είναι ακόμα λίγοι αυτοί που έχουν πρόσβαση στο νετ. ‘Όμως το νετ δεν είναι πανάκεια από μόνο του. Θέλει κι οι χρήστες να’χουν το κύριο συστατικό «ανησυχίας» στο πνεύμα τους, που θα τους οδηγεί σε γόνιμες επικοινωνιακές ατραπούς. Δεκτά και αναμφισβήτητα και τα υπόλοιπα που λέει περί μονοπωλίου, επιβολής-μη διακοπής ληθάργου κλπ. ‘Όμως και πάλι όλο αυτό εξαρτάται απ’την στάση-τάση και οπτική του καθένα. Το θλιβερά μεγάλο ποσοστό είναι αυτό που ενδίδει στον υφέρποντα νοητικό φασισμό των ημερών μας (που δεν έχει προηγούμενο στον πλανήτη) και επιτρέπει να καθοδηγείται η σκέψη του από «έτοιμες μασημένες τροφές» που τις καταπίνει αβλεπεί χωρίς εσωτερικές διεργασίες, χωρίς να ερευνήσει ή ν’αμφισβητήσει. Αυτό είναι θέμα ατομικής επιλογής και κυρίως ψυχονοητικών διαδρομών...

‘Αλλοτε σκοτεινοί, άλλοτε φωτεινοί αλλά πάντα δαιδαλώδεις, πολυσύνθετοι και περίπλοκοι οι διάδρομοι του δικού μου μυαλού, φίλε Dying Incubus, γι’αυτό και στέκομαι σ’αυτό που είπες περί "λαβυρίνθου" :) Μπορεί οι αναζητήσεις (για όσους έχουν μπει στο τριπάκι των αναζητήσεων) να έχουν διαφορετικό σημείο εκκίνησης ή αντικείμενο για τον καθένα, ο στόχος όμως είναι πάντα ένας- είτε τον αντιλαμβάνεται συνειδητά ο «αναζητών» είτε όχι. Η ψυχονοητική ανέλιξη. ‘Ισως και το να πλησιάσουμε το θείο, που όλοι εκφέρουν γνώμες επ’αυτού, αλλά κανείς (πιστεύω εγώ) δεν έχει συλλάβει ούτε το απειροελάχιστο της υφής και της ουσίας του.
‘Οντως σε ένα βαθμό ο δρόμος είναι μοναχικός, αλλά κι εκεί παίζουν οι επιλογές μας. Αν επιλέξουμε ένα γόνιμο νοητικό αλισβερίσι με τον απέναντί μας, μπορεί ίσως να μην πάψει ποτέ να είναι μοναχικός αυτός ο δρόμος, θα έχει πάψει όμως να είναι οδυνηρά «απομονωμένος» - και λέω οδυνηρά, γιατί ο άνθρωπος στη φύση του, μπορεί να επιδιώκει ενίοτε τη μοναχικότητα, αλλά δεν παύει ταυτόχρονα να είναι επικοινωνιακό και κοινωνικό «ζώο». Τίποτα δε μας χαρίζεται. Για ν'ανεβούμε ένα σκαλοπατάκι, θέλει ιδρώτα, αίμα, θυσίες και βάσανο της σκέψης. Το αρχικό ζητούμενο είναι όντως η γνώση, αλλά το βασικό απαραίτητο που ΠΡΕΠΕΙ να συμπορεύεται μ’αυτήν για να μην είναι στείρα και άνευ νοήματος είναι η επίγνωση .

Ο χαρακτήρας «διαμορφώνεται», στο βαθμό που επηρεάζουν το σκεπτικό, τις οπτικές, τις αντιλήψεις, νοοτροπίες, σύστημα αξιών και κώδικα ηθικής, οι προσλαμβάνουσες απ’το περιβάλλον. Υπάρχει κι ένα κομμάτι του εκ γενετής προκαθορισμένο, το ψυχικό dna όπως το λέω εγώ. Στους περισσότερους βλέπω τη «διαμόρφωση» να εξελίσσεται απ’τα χρόνια της εφηβείας, για να παγειωθεί περίπου στα 23-25. Μετά (δυστυχώς) βλέπω μια τάση για περιχαράκωση στα δεδομένα που έχουν ενστερνιστεί-εμπεδώσει-εδραιώσει μέσα τους.
Είμαι απ’αυτά τα αλλόκοτα φρικιά που στα 40-φεύγα μου δεν ενέδωσα στη στεγανοποίηση και στο απόλυτο του «τα είδα όλα, τα ξέρω όλα, εδώ είμαστε». Πάντα θέλω να βλέπω με ανοιχτό μυαλό τα γύρω μου, να αποκομίζω γνώση και να διευρύνω την ΕΠΙΓΝΩΣΗ, πράγμα που ίσως με διαχωρίζει απ’τη γενιά μου σήμερα, που τη βλέπω καλουπωμένη (και βολεμένη) στα στεγανά. Δε θα διστάσω να ανατρέψω μια οπτική ή αντίληψή μου, αν προβληθεί στα μάτια μου μια άλλη αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα σωστότερη, που θα εξουδετέρωνε/αποδυνάμωνε την ήδη υπάρχουσα δική μου. Κι ΑΥΤΟ είναι κάτι που πολλοί δυσκολεύονται να κάνουν, είτε από έναν κακώς νοούμενο εγωϊσμό (τροχοπέδη στην ανέλιξή τους), είτε από φόβο μη φύγουν απ’την «πεπατημένη» που τους προσφέρει μια επίπλαστη ασφάλεια.
Αν και ανασφαλής όπως κάθε άνθρωπος, προσωπικά χλευάζω τα «θέσφατα» που δεν ευσταθούν στην ουσία, αλλά παρ'όλα αυτά ενστερνίζονται πολλοί ακριβώς για τη συντήρηση αυτής της επίπλαστης ασφάλειας. Απαξιώνω-σιχαίνομαι μάλλον όλα τα «δήθεν» , τα στημένα, τα προκαθορισμένα και τα προσχηματικά, που κάνουν το «ταξίδι» προδιαγεγραμμένο και ανώφελο στην ουσία. Για μένα σήμερα, το «ταξίδι» εμπεριέχει τη μαγεία του άγνωστου, της εξερεύνησης, των αναζητήσεων, των υπέροχων τοπίων που προβάλλονται μπροστά στα μάτια μου χωρίς δικές μου υποκειμενικές πινελιές, έχει την ουσία της γνώσης , των δονήσεων/κραδασμών που πάμε να ψιλαφήσουμε εδώ και εν γένει της αναζήτησης του συμπαντικού σκοπού. Και για όσους αναζητούν το νόημα, θα τους πω πως αυτό θα εμφανίζεται σιγά σιγά στην πορεία όταν θα φεύγει η θολούρα του σκοταδισμού και θα ξαστερώνει το τοπίο με τις επιγνώσεις. Θα τους παρότρυνα λοιπόν να «δουν» και να νιώσουν ότι σ’αυτό το μαγευτικό «ταξίδι» μετράει η ΔΙΑΔΡΟΜΗ, και όχι απαραίτητα ο προορισμός.

Βίκυ

.

17/12/2005, 16:07:41
Φίλτατη Arela, νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζί σου σε κάποια από τα γραφόμενα σου.
Αναφέρεις πως οι διαδρομές μας άλλοτε μπορεί να είναι φωτεινές, άλλοτε να είναι σκοτεινές.
Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει κι ίσως είναι αναγκαίο να συμβαίνει.
Για να φτάσουμε στον σκοπό μας, τη ψυχονοητική ανέλιξη μας όπως σωστά αναφέρεις, πρέπει να περάσουμε από διάφορα στάδια.
Άλλοτε τα μονοπάτια που ακολουθούμε πρός αυτόν τον δρόμο θα είναι βατά, άλλοτε θα είναι δύσβατα.
Ο σκοπός όμως είναι να μην σταματήσουμε αλλά να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη απ' ό,τι πρίν.
Άλλωστε, κάθε μονοπάτι κρύβει μέσα του ένα κομμάτι γνώσης η οποία μας είναι χρήσιμη για να φτάσουμε στο τέρμα...

In anticipation of my resurrection...

17/12/2005, 22:09:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

Η ΦΙΛΗ Arela ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ..
ΠΩΣ "ΤΟ ΝΕΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ"....
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ....
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ....

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...

ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Arela ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ..

quote:
Υπάρχει κι ένα κομμάτι του εκ γενετής προκαθορισμένο, το ψυχικό dna όπως το λέω εγώ. Στους περισσότερους βλέπω τη «διαμόρφωση» να εξελίσσεται απ’τα χρόνια της εφηβείας, για να παγειωθεί περίπου στα 23-25. Μετά (δυστυχώς) βλέπω μια τάση για περιχαράκωση στα δεδομένα που έχουν ενστερνιστεί-εμπεδώσει-εδραιώσει μέσα τους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΕΙΩΜΑ - ΕΜΠΕΔΩΜΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ...
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ AKOMA KAI ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ..

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...

"ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ"...
"ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ"..
"ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ"...

ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟΚΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

17/12/2005, 22:31:07
KAI ΠΑΛΙ ΕΔΩ....

ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ iaira ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ.... (ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ)

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Αυτό που μου λείπει προσωπικά είναι η ΓΝΩΣΗ, ξεκινώντας από πολύ απλά ερωτήματα του τύπου, ποια είμαι, γιατί γεννήθηκα, που θα πάω όταν πεθάνω κτλ...
Έκτοτε βέβαια, δημιουργήθηκαν πολύ πιο σύνθετα ερωτήματα αλλά πάντα υπάρχει το αγκάθι της έλλειψης της γνώσης.
Όσα και να μαθαίνω πολλές φορές νιώθω ότι ξαναβρίσκομαι πάλι στην αρχή, και απογοητεύομαι.
Έχω κάνει και εγώ στον εαυτό μου το ερώτημα αρκετές φορές, όχι γιατί κάνουμε αναζτήσεις, αλλά ποιο τελικά το νόημα. Σε κάποια χρόνια δεν θα υπάρχω άρα τι νόημα έχει να ψάχνω και να ψάχνω...
Μήπως τελικά όλα αυτά που αναζητάμε είναι η απάντηση που θέλουμε να δώσουμε για τον ενδόμυχο φόβο που νιώθουμε όλοι μας για τον θάνατο;
ή μήπως όλα αυτά είναι ένας δρόμος αυτογνωσίας;

ΕΒΑΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΙΛΗ iaira ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ..
ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ???
ΠΟΥ ΠΑΩ ????
ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ????
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ?????

ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

quote:
ή μήπως όλα αυτά είναι ένας δρόμος αυτογνωσίας;
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΥΓ. ΘΕΛΏ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...
ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ iaira ΚΑΙ Arela ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..

ArelaΜέλος
18/12/2005, 04:07:22
quote:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΕΙΩΜΑ - ΕΜΠΕΔΩΜΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ...
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ AKOMA KAI ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ..
ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
"ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ"...
"ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ"..
"ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ"...
ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟΚΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ...

Χαίρομαι φίλε Avatar που στάθηκες ακριβώς σ'αυτές τις επισημάνσεις μου. Πάντα λέω (πρώτα στον εαυτό μου κι έπειτα στους γύρω μου) να μην καταπίνουμε αμάσητα και αβλεπεί τα όσα μας πασάρουν. Να μην αφήνουμε άλλους να καθοδηγούν τη σκέψη μας, αλλά να την κρατούμε ανεξάρτητη, αυτόνομη, και ανοιχτή (για το πολύτιμο αγαθό που λέγεται ευρύνοια), να επιδιώκουμε τη σύνθεση μέσα από διαλόγους και όχι την αποσύνθεση μέσα από ισοπεδώσεις. Να οξύνουμε το κριτήριο, ν'αμφισβητούμε, να προβληματιζόμαστε και ουδέποτε να επαναπαυόμαστε. Να αντιδρούμε και να επαναστατούμε αν χρειαστεί μπροστά στα σαθρά, τα "λίγα", τα ανάξια.

quote:
ΥΓ. ΘΕΛΏ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...
ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ iaira ΚΑΙ Arela ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..

Εγώ σ'ευχαριστώ που άνοιξες αυτό το θέμα.

Β+

.

Edited by - Arela on 18/12/2005 04:08:28

18/12/2005, 10:36:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ Arela ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ (ΑΜΑΣΗΤΗ) ΓΝΩΣΗ....

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ..
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΩΣ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ" ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ...

ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ (ΑΝΕΥ ΓΝΩΣΗΣ) ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Η' ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤ' ΟΥΔΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ...

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ESOTERICA.gr" ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΡΟΦΗ" ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ..

ΔΙΟΤΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ..

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ...

ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ" ΜΑΣ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΥΓ. ΠΑΛΙ ΕΘΕΣΕΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΦΙΛΗ Arela ΤΗΝ "KAΘΟΔΗΓΗΣΗ" ΣΚΕΨΗΣ.

ArelaΜέλος
19/12/2005, 02:25:24
Φίλε Αβαταρ, έχω ένα ελάττωμα. Είμαι υπεραναλυτικό καθίκι και συχνά υπερθεματίζω. Προσπαθώ να το ελέγξω αυτό το χούι μου, αλλά εσύ δε μ'αφήνεις να... "αγιάσω".. χεχ. Ελπίζω αυτό που μπορεί να ζητούσες (να επεκταθώ δηλαδή) και που θα πάθεις, (θα επεκταθώ χιχ) να μην σε κάνει να αναθεματίσεις την ώρα και τη στιγμή που με ενθάρρυνες.

quote:

ΦΙΛΗ Arela ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ (ΑΜΑΣΗΤΗ) ΓΝΩΣΗ....

Αυτό κυρίως οφείλεται στο φυγόπονο της φύσης κάποιων ανθρώπων, που προτιμούν να προσλαμβάνουν έτοιμες μασημένες τροφές, παρά να "βασανίζουν" το περιεχόμενο του κρανίου τους.

quote:

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ..
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΩΣ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ" ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ...

Είναι αυτό που λέμε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Γελάω αλλά κι απελπίζομαι όταν βλέπω πολλούς, με ύφος εκατό καρδιναλίων να αραδιάζουν μπλα μπλα μπλα επί παντός του επιστητού, και μέσα απ'αυτό το μπλα μπλα να διαπιστώνω την οδυνηρή ανυπαρξία γνώσης και επίγνωσης, είτε μέσα από παπαγαλίζουσες επαναλήψεις δανεικών τσιτάτων, είτε μέσα από λεξιπλασίες για τη δημιουργία εντυπώσεων, που στην ουσία είναι άνευ περιεχομένου.

Μέσα στην ανθρώπινη φαυλότητα είναι ο φαρισαϊσμός, η απαξία, η στενομυαλιά και ναι, Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ. Αυτά είναι στοιχεία που τ'αποφεύγω συνειδητά όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ο επιστημονικός δογματισμός δε, μ'ενοχλεί περισσότερο, (υπάρχει και αυτός δυστυχώς), γιατί είναι τρισχειρότερος απ'τον θρησκευτικό δογματισμό που είναι λίγο-πολύ αναμενόμενος.

quote:

ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ (ΑΝΕΥ ΓΝΩΣΗΣ) ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Η' ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤ' ΟΥΔΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ...

ΑΥΤΟ ναι, με εξοργίζει κατά καιρούς. 'Οταν οι άνθρωποι συνδυάζοντας την άγνοια, με τις κοντόφθαλμες και περιχαρακωμένες λογικές, αποκλείουν πράγματα. Νομίζω πως το κάνουν κι από φόβο μην καταρρεύσουν κολώνες που στηρίζουν το δικό τους οικοδόμημα. Χωρίς να σημαίνει ότι ενστερνίζομαι αβλεπί ό,τι ακούω/βλέπω/διαβάζω, θέλω να κρατώ ανοιχτό μυαλό, ακόμα και σ'αυτά που δεν καταλαβαίνω (τα μελετώ) ή μου φαίνονται απίθανα (τα ερευνώ). Πιστεύω στο σοφό αρχαίο ρηθέν μας "γηράσκω αεί διδασκόμενος" και μ'αυτή τη λογική θα μείνω "νέα", (νεότερη πολλών βιολογικά νεότατων- αλλά νοητικά στεγανοποιημένων) ακόμα και στα 80 μου, αν δε με προλάβει το αλσχάιμερς ή ο θάνατος. χεχ.

Το άλλο πάλι που μ'εξοργίζει, είναι όταν προτάσσουν την παντοδυναμία της λογικής με εμμονή που φτάνει στην απαξίωση ή τη χλεύη κάποιων σκέψεων που "ξεφεύγουν" απ'τα λογικά θέσφατα. Κι εγώ είμαι έλλογο ον, με εγκέφαλο που λειτουργει ορθολογιστικά ασφαλώς, αλλά ΄συνυπολογίζω και το γεγονός ότι η λογική είναι συνυφασμένη και με τη γνώση. Π.χ. Σήμερα αν δούμε δύο μέταλλα να έλκονται και να προσκολώνται, θα το θεωρήσουμε απολύτως λογικό και φυσιολογικό, αφού γνωρίζουμε την ύπαρξη του μαγνητισμού και τον τρόπο που αυτός λειτουργεί. (γνώση). Αν το ίδιο πράγμα το έβλεπαν πρωτόγονοι του είδους homo sapiens, θα έμεναν άναυδοι μπροστά στο φαινόμενο, αποδίδοντάς το σε κάτι αλλόκοτο ή σ'ένα θαύμα. Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο έλλογους από μας, απλά είχαν λιγότερη γνώση.

'Αρα καλό είναι να θυμόμαστε πως πράγματα η φαινόμενα που δε συνάδουν με τη δική μας Λογική, μπορεί να μην είναι απαραίτητα "υπερφυσικά", παράξενα, ή "θαύματα", αλλά απλά ανεξήγητα με τις μέχρι τώρα γνώσεις που διαθέτουμε.
(Κάτι μου λέει πως και το θέμα της λογικής που έθιξα εδώ, θα το επισημάνεις ως "νέα παράμετρο" χεχ)

quote:

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ESOTERICA.gr" ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΡΟΦΗ" ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ..

Υπάρχουν και αυτοί που λες, υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που αναλώνονται σε ατέρμονες κόντρες, για να "επιβληθεί"-υπερισχύσει η δική τους άποψη. Αν ανάλωναν το χρόνο αυτό στο να ψάξουν σε βάθος την διαφορετική απ'τη δική τους άποψη, σίγουρα θα'βγαιναν πιο κερδισμένοι. Είτε εδραιώνοντας μέσα τους το σωστό της δικής τους (πιο τεκμηριωμένα έχοντας απορρίψει λογικά αυτή που βλέπουν), είτε ω του θαύματος, ανοίγοντας νέες ατραπούς στο μυαλό τους, που θα τους οδηγούσαν πιο κοντά σε αλήθειες. Λίγοι είναι όμως αυτοί που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα "ασφαλή" και "σίγουρα" στεγανά τους, για να εξερευνήσουν άλλα πεδία, που θα τους ανάγκαζαν ίσως ν'αναθεωρήσουν πολλά απ'τα δεδομένα τους ή ακόμα και να τα ανατρέψουν.

quote:

ΔΙΟΤΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ..

Και σ'αυτό έχεις δίκιο. 'Ασε που ο υποκειμενισμός δίνει και παίρνει. Είναι πολλοί αυτοί που διαβάζουν ό,τι καταλαβαίνουν και ελάχιστοι αυτοί που καταλαβαίνουν αυτό ακριβώς που διαβάζουν.

quote:

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ...

ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ" ΜΑΣ..

Νομίζω πως εκτός του δογματισμού, παιζει πολύ εδώ και ο εγωισμός. 'Αλλη μεγάλη τροχοπέδη προς την ψυχονοητική ανέλιξή μας.

quote:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΥΓ. ΠΑΛΙ ΕΘΕΣΕΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΦΙΛΗ Arela ΤΗΝ "KAΘΟΔΗΓΗΣΗ" ΣΚΕΨΗΣ.

Αυτή η "καθοδήγηση" είναι από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας. Και οι βομβαρδισμοί πολλοί, κυρίως από τα ΜΜΕ, που κατέχουν τα σκήπτρα στη δύναμη της επιρροής τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Αυτά φίλε για την ώρα.
Ελπίζω να μην σε κούρασα. χιχ

Βίκυ

.

Edited by - Arela on 19/12/2005 02:28:37

TimetrappedΜέλος
19/12/2005, 11:11:56
Καλή σας μέρα!

Ενδιαφέρον θέμα αγαπητέ Avatar. Όλοι αναζητούμε κάτι για να βρισκόμαστε σε αυτόν το χώρο. Τι αναζητούμε τελικά? Ίσως γνώση, ίσως συντροφιά, ίσως αναγνώριση, ίσως κάποιο τρόπο να φτάσουμε σε «υψηλότερα επίπεδα», στην αλήθεια κτλ… Μήπως όλα αυτά όμως έχουν μία κοινή ρίζα? Μήπως ο απώτερος σκοπός είναι η προσωπική ευχαρίστηση? Και αν είναι έτσι τα πράγματα το ερώτημα που ακολουθεί είναι γιατί συνεχώς αναζητούμε ευχαρίστηση?

Δεν ξέρω αν ξεφεύγω από το θέμα, είναι κάποιες σκέψεις που νομίζω αξίζει να τις κοιτάξει κανείς, να τις κοιτάξει από πολύ κοντά όχι απλώς σαν μια σειρά από λέξεις ή μια ιδέα, η λέξη δεν είναι ποτέ αυτό που περιγράφει, η ιδέα δεν είναι ποτέ το ίδιο το γεγονός.. Όπως αξίζει να αναρωτηθεί κάποιος γιατί πάντα αναζητάμε κάτι, κάτι άλλο από αυτό που είμαστε..

If the truth hurts prepare for pain.

NemesiΜέλος
19/12/2005, 13:06:21
Δεν νομίζω ότι αναζητάμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε, φίλε Timetrapped. Νομίζω ότι αναζητάμε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. Αναζητάμε τον εαυτό μας, και προσπαθούμε να τον φτάσουμε. Αναζητάμε την δική μας την αλήθεια. Σ' αυτή την αναζήτησή μας, μας βοηθάει και η συζήτηση με άλλους ανθρώπους που αναζητούν και αυτοί, κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητάμε εμείς, αλλά πάντα μέσα από έναν διάλογο μπορούμε να δούμε διαφορετικές οπτικές του ίδιου θέματος, και για μένα, αυτό βοηθάει στην αναζήτηση. Σε οποιαδήποτε αναζήτηση γίνεται με ανοιχτό μυαλό και κυρίως ανοιχτή ψυχή για να ακούμε αυτά που ζητάει από μας.

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

TimetrappedΜέλος
19/12/2005, 15:09:20
Φίλε/η Nemesi (συγνώμη κιόλας αλλά έχω καιρό να μπω και δεν σε έχω ξαναδεί)λες πως αναζητάμε αυτό που πραγματικά είμαστε, τον εαυτό μας και προσπαθούμε να τον φτάσουμε…

Ποιος είναι αυτός που αναζητάει? Ο εαυτός αναζητάει τον εαυτό? Και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή τι είναι ο εαυτός? Μια τόσο βασική ερώτηση την οποία πολλοί ούτε καν έχουν σκεφτεί και ψάχνουν για αλήθειες, Θεούς, δαίμονες και δεν ξέρω και γω τι άλλο (και δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά)… Τι είναι ο εαυτός λοιπόν και γιατί λες πως προσπαθούμε να τον φτάσουμε, μήπως είναι κάτι έξω από εμάς?

Επίσης γράφεις πως αναζητάμε τη δική μας αλήθεια! Είναι άραγε η αλήθεια κάτι υποκειμενικό, κάτι προσωπικό ώστε να μπορούμε να βρούμε τη δική μας αλήθεια?

Σας χαιρετώ για την ώρα!

If the truth hurts prepare for pain.

NemesiΜέλος
19/12/2005, 16:16:54
Καλέ μου φίλε/η (αν μου επιτρέπεις ) Timetrapped, για μένα όλα υπάρχουν μέσα μας αλλά τα έχουμε ξεχάσει, αυτό που αναζητάμε (αναζητάω) είναι η ξεχασμένη γνώση του εαυτού μου, η ψυχή μου, ή αν θέλεις ο "ανώτερός" μου εαυτός. Και ναι, για μένα η αλήθεια είναι διαφορετική για τον καθένα μας, άρα υποκειμενική.

Φιλικά πάντα
Nemesi

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

22/12/2005, 13:23:35
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Timetrapped Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ....

ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ....
ΜΙΑ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΑΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ....

ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟ DNA MAΣ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ....
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ....

ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.