ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

endorama30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
BLIND GUARDIANΜέλος
19/09/2003, 15:39:30
Καλησπέρα στα καλητερα παιδια του δυαδικτιου. Υποχρεώσεις με εκαναν να μεινω πίσω απο την παρέα σας. Παντως τωρα επιστρεφω δυναμικά. Σιδεροκέφαλοι όλοι οι νέοι σνφορουμίστες. Σιγα Σιγα θα κατακτήσουμε τον κόσμο και θα τον κάνουμε καλύτερο, ιδανικό, μην σταματάτε να ψαχνετε και να ανακαλύπτετε, η γνωση σας χρειάζεται. Την Κυριακή που μας πέρασε ανεβηκα στην Πεντελη και ενοιωθα οτι κάτι είχε αλλαξει τι ομως δεν μπορουσα να καταλάβω απλα ενοιωθα κατι να έχει αλλαξει. Τα εργα συνέχίζονται για την αναστήλωση του ναού. Αυτου που με χαροποιησε στο ξερό τοπίο ήταν οτι αναμεσα στα λίγα πευκα πάνω απο τα λατομεία έχουν φυτρώσει κυκλαμινα. Αν ψαξετε λίγο θα τα βρείτε μην τα κοψετε ομως γιατι είναι ενα δείγμα ακομα οτι η φύση δεν νικήθηκε στο αγαπημένο μας βουνό. Και εκτος απο τα παραξενα υπαρχουν και τα φυσικά φαινομενα που αξίζει κανείς να παρατηρεί και να ανακαλύπτει.

Φιλικα ο τυφλος οδηγος και φύλακας της γνώσης

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......

Edited by - BLIND GUARDIAN on 19/09/2003 15:39:50

nick67Νέο Μέλος
19/09/2003, 20:34:20
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
FILTATE NTAVELI THA MOU APANTISEIS KAI SE EMENA POU EIMAI GEMATOS APOREIES KAI DIPSA GIA NA MATHO PERISOTERA SE PARAKALW ?
KALO THA HTAN NA YPARXEI KAI CHAT STO SITE ALLA DUSTIXOS DEN YPARXH GIA NA XEREIS KAI POIOS EINAI ON LINE.
FILIKA NIKOS.

elrod13Νέο Μέλος
19/09/2003, 20:44:08
ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?

Ntavelis666Μέλος
19/09/2003, 23:01:45
Καλησπέρα σας Αγαπητοί Φίλοι.
Εμφανίζεται κατά καιρούς στην Πεντέλη, το φάσμα μιάς γυναίκας που φοράει λευκά πέπλα και περιφέρεται σε απόκρημνες ερημικές περιοχές, μέσα σε δάση και χαράδρες.
Ο Μαγγίνας, ο βοσκός, έλεγε οτι έχει δεί πολλές φορές αυτή τη γυναίκα, και πίστευε οτι ήταν κάποια τρελή γριά απο την Κηφισιά που πήγαινε τις νύχτες πάνω στο Βουνό.
Άλλοι λένε οτι πρόκειται για φάντασμα, μιάς και εμφανίζεται και εξαφανίζεται στο πουθενά και μάλιστα την έχουν δεί να περπατάει με ιδιαίτερη ευκολία σε σημεία, που είναι αρκετά δύσκολο να περπατήσει κάποιος.
Μάρτυρας του φαινομένου της Γυναίκας με τα Άσπρα υπήρξε η πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη. Η παρακάτω μαρυρία, προέρχεται απο μια συνέντευξη που έδωσε προ ετών η εν λόγω ηθοποιός, στο περιοδικό Penthhouse.

PENTHOUSE : Εσύ έχεις παράξενες εμπειρίες ;

ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ : Είδα ένα...φάντασμα ! Ήμουν μ'ένα φίλο μου, γεωλόγο, που δούλευε στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ένα βράδυ, πήγαμε βόλτα στην Πεντέλη. Εκεί που λένε οτι τα αυτοκίνητα κινούνται αντίθετα απ'το νόμο της βαρύτητας. Εμείς δεν διαπιστώσαμε τίποτα τέτοιο και σχολιάσαμε αυτές τις ανόητες φήμες του είδους. Και ξαφνικά, βλέπουμε μια γυναίκα, με ολόασπρο φόρεμα, ολομόναχη, να κατεβαίνει απο το βουνό. Βάδιζε πρός το μέρος μας, κι'εμείς, για αρκετά λεπτά την κοιτάγαμε κι απορούσαμε τι ήθελε εκεί μόνη της, τέτοια ώρα. Ρίξαμε τα φώτα του αυτοκινήτου επάνω της και...ήταν άφαντη ! Τα χάσαμε..."Τι είδες Μάρθα ; " με ρώτησε ο φίλος μου. "Τι είδες Στέργιο"; ρώτησα κι εγώ έκπληκτη. Μέχρι τις 7 το πρωϊ, έξω απο την πόρτα του σπιτιού μου, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε το μυστήριο. Την επομένη μέρα, ο Στέργιος διηγήθηκε στους φίλους του στο Υπουργείο Πολιτισμού, τι είχε συμβεί. Κι επειδή, βέβαια τον θεωρούσαν σοβαρό άνθρωπο, πήγαν μαζί του, μέρα μεσημέρι στην Πεντέλη, να κοιτάξουν. Και ξέρεις τι βρήκαν ; Αριστερά απο το σημείο που είχαμε παρκάρει εμείς το αυτοκίνητο ήταν γκρεμός. Δεξιά, ένα χωμάτινο κράσπεδο 4 μέτρων. Και στη μέση, το αμάξι μας. Απο πού, λοιπόν έφυγε αυτή η γυναίκα ; Απο τότε, ο Στέργιος και εγώ, μιλάμε για το "φαντασμάκι" μας. Ξέρω πως άλλοι θα πιστέψουν και άλλοι όχι. Δεν πειράζει...Έτσι είναι η ζωή...Και δεν θα την έλεγα ποτέ αν ήμουν μόνη. Θα πίστευαν οτι έπαθα παράκρουση. Είμασταν όμως, δύο άνθρωποι που σχολιάζαμε, βλέποντας για πέντε λεπτά μια γυναίκα, τι μπορεί να γυρεύει στο βουνό στις τρείς τη νύχτα..."

Μπορώ μετά βεβαιότητος να σας πώ, οτι η "Γυναίκα με τα Άσπρα" δεν είναι μύθος, είναι κάτι το οποίο υφίσταται και το έχω ακούσει και απο άλλους. Ακόμα και για αυτή την πληροφορία, οφείλω πολλά στη μητέρα φίλου μου που ζεί στην Πεντέλη απο τις αρχές του 50'. Η κ. Ευαγγελία, μου είπε οτι είχε ακούσει και αυτή για το φάντασμα και γνώριζε αρκετούς που το είχαν δεί. Ένας απο αυτούς ήταν ο ένας της γιός, ο οποίος ένα βράδυ που είχε πάει στο Βουνό με το αυτοκίνητο του, είδε ξαφνικά να κατεβαίνει απο μια πλαγιά μια ασπροφορεμένη γυναίκα. Εκείνος νόμισε οτι μάλλον, ήταν κάποια κοπέλα που ήταν εκεί με το φίλο της, και για κάποιο λόγο τσακώθηκαν και θέλησε να κάνει μια βόλτα εκεί γύρω μόνη της. Αυτή την εντύπωση είχε μέχρι που ο αδελφός του, ( και φίλος μου ) τον πληροφόρησε για τη φήμη οτι στην Πεντέλη κυκλοφορεί το φάντασμα μιάς λευκοντυμένης γυναίκας. Εκείνος "πάγωσε" και απορούσε, πώς εκείνη τη στιγμή που την είδε, δεν του έκανε τίποτα εντύπωση, ούτε το ντύσιμο της, ούτε η σχετική ευκολία με την οποία κατέβαινε το Βουνό.

Φίλε Νίκο, καλωσόρισες ! Ψάξε και λίγο βρέ αδελφέ ! Αυτή είναι η Μαγεία της Αναζήτησης. !! Σκέψου πως θα ένιωθες αν οι απαντήσεις στις απορίες σου έρχονταν σερβιρισμένες και σκέψου την μέγιστη ηθική ικανοποίηση στο να βρείς τις απαντήσεις εσύ ο ίδιος.
Η Σπηλιά που αναφέρεις, είναι το περίφημο Νυμφαίο.
Σχετικά με την ερώτηση σου το πότε θα ξαναπάμε στη Σπηλιά : Εγώ Φίλε μου πηγαίνω στην ΠΕΝΤΕΛΗ και όχι αποκλειστικά στη ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. Θα βρεθώ σίγουρα εκεί πέρα όταν ξαναγίνει ο τόπος χωματερή. Υπάρχουν όμως πολλοί Φίλοι απο'δω που την επισκέπτονται συχνά. Καλή τύχη σου εύχομαι ολόψυχα στις αναζητήσεις σου.

Φίλε Εlrod13, δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Φιλικά και με σεβασμό
Νταβέλης666
Το Μέγα Θηρίον

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

nick67Νέο Μέλος
20/09/2003, 11:35:02
FILE MOY NTAVELH SE EUXARISTW POU APANTISES STO MHNYMA MOU ALLA DEN MOY APOKALIPSES GIA TO EKLEISAKI TWN AG.ASWMATON KAI GIA TO POTE THA VRETHITE PALI STHN SPHLIA.AN THELEIS MPORO NA SOU DWSW KAI TO THLEFWNO MOU OSTE NA TA POUME KAI THLEFWNIKOS.
FILIKA NIKOS.

catΜέλος
22/09/2003, 00:08:31
Ενω σήμερα ξεκίνησα για μια απλή περιήγηση της σπηλιάς ...επειδή ειχε πολύ κόσμο ...αποφάσισα μαζί με αλλους συνοδοιπόρους μου την εξερεύνηση σε κάποια αλλη περιοχή ...σαφώς πιό ησυχη !!

Ερημική...........

Αν και κουράστικα ....λιγάκι ..ειχα μια πάρα πολύ ομορφη εμπειρία, να νιώσω την απόλυτη ηρεμία ....(εκτός από τον ηχο των σφιγγών που μας περιτριγύριζαν).....η απόλυτη ηρεμία + το δυνατό ανεμο που σφύριζε καθώς περνούσε μέσα από τα πέυκα, εδινε μιά αλλη διάσταση στό χώρο, Υπέροχο και Ιερό ολο το σκηνικό !!!

Φεύγοντας από κει ....ενιωσα τέτοια ενέργεια και αναζωογόνιση πού τωρα αισθάνομαι πιο δυνατή !!!!!

Ευχαριστώ πολύ ............για αυτή την ομορφη εμπειρία !!!!!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

Edited by - cat on 22/09/2003 20:34:01

nick67Νέο Μέλος
22/09/2003, 11:13:16
KALHMERA FILOI TOY SITE.EXTHES HMERA KYRIAKH EIXA ANEVH STHN SPILIA TOY NTAVELH KAI ONTOS EIXE ARKETO KOSMO OPOS POLY KALA EIPAI KAI H CAT.KALA PWS DEN VRETHIKAME? MALLON EPIDH DEN GNWRIZOMASTE.EIXA PAEI ME ENAN FILO KAI TA SKYLAKIA MAS DYO YPEROXA ROTWWAILER TESSARON KAI DYO ETON , DIAVASA PIO PANW APO ENAN ALLO FILO TOU SITE OTI EIXE PAEI KAI AYTOS ME TON SKYLO TOU KAI OTI APO THN MESH TOU SPILEOY KAI META DEN KATEVENE ME TIPOTA TO SLYLI.TA DIKA MAS KATEVIKANE XWRIS TIN PARAMIKRH ANTIDRASI KAI MALLISTA TRIGYRISAME SE OLOI THN SPILIA.PWS THN EXOUNE SKAPSI ETSI VRE PAIDIA THN KAKOMOIRA THN SPILIA XALIA EXEI GINH.EPSAXA TRYGIRO MOIPOS VRW KAI THN ALLOI THN OPOIA THN KRYVH TO PEUKO ALLA TIPOTA.XEREI KANEIS POU VRISKETE H ENLOGO SPILIA?
FILIKA NIKOS.

dolixopodosΜέλος
22/09/2003, 12:30:27
Mε αφορμή παλαιότερης συζήτησης σχετικά με τη μονή Tαώ,θα ήθελα να παραθέσω τα εξής.Διάβασα πρόσφατα σε ένα βιβλίο που έχει εκδωσει η ίδια μονή, μια άποψη σχετικά με τη σφαγή των μοναχών της που πιστεύω ειναι άξια αναφοράς.Σύμφωνα με πολλους παλαιότερους ιστορικούς ,ήταν δεδομένη η κόντρα μεταξύ της μονής πεντέλης και της μονής Tαώ.H μέν πρώτη περηφανευόταν για τον πνευματικό της πλούτο και η δεύτερη για την μεγάλη υλική της περιουσία,κάτι που η πρώτη μονή πάντα εποφθαλμιούσε.Eκτός βέβαια της μεγάλης της υλικής περιουσίας, η μονή Tαώ , ήταν ένα αυτόνομο μοναστήρι που δεν έδινε αναφορά σε καμιά εκκλησιστική αρχή της ευρύτερης περιοχής,αλλά κατευθείαν και μόνο στο πατριάρχη της Kωνσταντινούλης.Aυτά είνai απο όλους κοινά παραδεκτά,αλλά ο ιστορικός Λαδάς, ισχυρίζετε και κάτι άλλο,ότι οι μοναχοί της μονής πεντέλης ήταν οι υπαίτιοι της καταστροφής της και ότι με την καθοδήγησή τους οι τουρκαλβανοί κατά τον ίδιο και όχι οι αλγερινοί, με τη βοήθεια ενός μοναχού μπήκαν στη μονή και τους σφάξαν.Mετα βέβαια τη σφαγή και αφού η μονή ερήμωσε απο όλους εκτός ενός που έλειπε για να κανει την ανάσταση των κολίγων , με ειδικό σιγήλιο όλη η περιουσία και η κυριότητα της μονής περιήλθε στη μονή πεντέλης..πλέον είχε και το μεγαλύτερο πνευματικό πλούτο αλλά και τη μεγαλύτερη περιουσία.H επίσημη εκδοχή των γεγονότων είναι αυτή του ηγουμένου της μονής πεντέλης.Aυτά αναφέροντε όπως είπα παραπάνω σε επίσημη έκδοση της μονής Tαώ.Kάτι άλλο που ανακάλυψα όλος τυχαίως είναι ότι η μονή πεντέλης είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στα λαυρεωτικά γεγονότα για όσους γνωρίζουν.

nick67Νέο Μέλος
22/09/2003, 14:40:35
FILH CAT THA HTHELES NA MOU PEIS KAI EMENA POU EINAI H ALLH H SPILIA POU PHGES SE PARAKALW?
FILIKA NIKOS.

catΜέλος
22/09/2003, 20:32:43
Ενα αρχαίο μονοπάτι ......πολύ ανηφόρα......πολύ κατσάβραχο.......

αλλα δεν θυμάμε και πολλά ...διότι για να ανέβω ειχα σκύψη το κεφάλι και κοίταγα εδαφος ..για να μην κουράζομαι!!!!!

Πάντος αυτό που πήγα εγώ ..δεν ηταν σπηλιά...αλλα τρύπα !!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"