- Ο ΕΡΩΤΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Better to save the mystery than surrender to the secret..
quote:
Kάλλιο αργά παρά ποτέ λένε ....άργησα... αλλά ήρθα κι εγώ αγαπητέ alfa-omega...
πολύ όμορφες και πολύ ποιητικές οι εξιστορήσεις της αγάπης... αλλά είναι μόνο αυτό... λόγια...
όσο περισσότερο μιλάμε γι'αυτήν τόσο περισσότερο την περιορίζουμε...
η Αγάπη είναι Εδώ μόνο όταν μπορούμε να πούμε η Αγάπη είμαι Εγώ...
και όχι να το πούμε στους άλλους ή ακόμα καλύτερα να μην το πούμε καθόλου...
να είμαστε...
Λυπάμαι και χαίρομαι μαζί , γιατί έχω αντίθετη άποψη .
ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΠΩΘΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΤΈ ΑΡΚΕΤΑ .
Την αγάπη την περιορίζουνε , αυτοί που δεν μιλάνε γι’ αυτήν .
Ζήτησες την αγάπη στην πράξη ………
Θα μπορούσες να αρχίσεις πρώτη εκθέτοντας ένα ,η περισσότερα παραδείγματα αγάπης .
Ίσως οι σκέψεις μας , μπορέσουνε να αλληλοσυμπληρωθούνε , μέσα από τις πράξεις μας , που γίνονται στο όνομα της αγάπης .
Τουλάχιστον θα με βοηθούσες να αντιληφθώ περισσότερα πράγματα , για το ποιο πολύτιμο πράγμα στην ζωή μου .
Σε ευχαριστώ .
Το όμορφο αυτό θέμα δεν θα κλείσει εύκολα.
Κάποιος κάποτε έλεγε πως η αγάπη και το μίσος είναι ένα.
Κι εγώ συλλογιζόμουν με πόνο, πως δεν πρέπει να μεταβάλλεται η αγάπη. Διαβάζοντας έμαθα με τα χρόνια πως το συναίσθημα της αγάπης μπορεί να εμπεριέχει και το αντίθετό του. Η δυνατότερη αγάπη που νιώθουμε κρύβει πίσω της ένα εξίσου σφοδρό μίσος...
Η μόνη διαφορά είναι μία.
Και μοναδική.
Η αγάπη έχει ανθίσει ενώ το μίσος είναι ακόμη ένας σπόρος.
Ο καθρέφτης της αγάπης είναι ένα υπέροχο μονοπάτι απομάκρυνσης από το εγώ, αλλά μόνο αφότου έχουμε παραδοθεί στην αγνή ροή του ΕΙΝΑΙ, που κρύβεται σαν πολύτιμο πετράδι πίσω από κάθε τρυφερό συναίσθημα.
Μπορεί κάθε συναίσθημα να είναι μιά συγκεκαλυμμένη αγάπη; Μέρλιν που είναι τα φώτα σου; ΄Ετσι δεν έλεγες; Η ζήλεια και το μίσος είναι φαινομενικά τα αντίθετα της αγάπης, αλλά θα μπορούσε να τα δει κανείς και σαν διαστρεβλωμένους τρόπους επιστροφής στην αγάπη. Εκείνος που μισεί ίσως λαχταρά απεγνωσμένα την αγάπη, αλλά καταφεύγει στο μίσος γιατί δεν μπορεί να την αποκτήσει.
Αν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε την αγάπη σαν ένα απλό συναίσθημα θα δούμε πως υπάρχει μία κοσμική δύναμη που έλκει τους πάντες προς το μέρος της.
Λοιπόν θα πάψω να είμαι θνητή.
Δεν θα ζω στον κόσμο του πρέπει και του μακάρι.
Θα ζήσω στον κόσμο του ΕΙΝΑΙ.
Και θα έχω οδηγό μου τούτα τα λόγια. Η δύναμη της αγάπης είναι πανταχού παρούσα και είναι σε θέση να φέρει την τάξη και την γαλήνη στη ζωή σου...
Η αγάπη μας πλάθει αθάνατους. Είναι κι η ίδια άλλωστε.
*΄Οταν λέτε τη λέξη αγάπη, μπορεί να συλλαμβάνετε την αίσθηση, η ουσία της όμως είναι αδύνατον να περιγραφεί.
* Η πιό αμιγής αγάπη βρίσκεται εκεί που κανείς δεν την περιμένει. Στην ελευθερία.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.
Μην παρανοείς τα λόγια που 'χω πειείναι η πιο απλή του κόσμου συνταγή
νιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς είν' πανάκριβο σ'το λέω ν' αγαπάς!!!
Κοίτα με στα μάτια με υπομονή διώξε του άλλου κόσμου την επιρροή
νιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς είν' πανάκριβο σ'το λέω ν’ αγαπάς!!!
Αγαπάω κι αδιαφορώ και μαζί σου το 'χω μάθει και αυτό παραδόξως ν' αγαπάω και μένα όπως εσένα!!!
Την εικόνα αυτού του κόσμου δεν μπορώ ούτε μέσα στη σκιά του θα χαθώ
μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά κάνεις πάλι κύκλους σ' άλλη αγκαλιά!!!
Και μη μας τρομάζουν φως μου οι πληγές στις χρυσές στιγμές μας πλάι και αυτές νιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς είν' πανάκριβο στο λέω ν' αγαπάς!!!
Αγαπάω κι αδιαφορώ κι έχω φτιάξει έναν καινούργιο εαυτό τώρα πια με αγαπάω και μένα όπως εσένα!!!
Πιστεύω αυτό τα λέει όλα.......
-/![]()
NAI DIDORIUM
Θα συμφωνησω μαζι σου... τα λεει ολα και ακομα πιο πολλα...
ειναι πανακριβο ν'αγαπας...και το πολυτιμοτερο συναμα...
καμια φορα η αγαπη κρυβεται μεσα στις λεξεις και φορες παλι πισω απο αυτες...
Μην παρανοείς τα λόγια που 'χω πειείναι η πιο απλή του κόσμου συνταγή
νιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς είν' πανάκριβο σ'το λέω ν' αγαπάς!!!
Κοίτα με στα μάτια με υπομονή διώξε του άλλου κόσμου την επιρροή
νιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς είν' πανάκριβο σ'το λέω ν’ αγαπάς!!!
Αγαπάω κι αδιαφορώ και μαζί σου το 'χω μάθει και αυτό παραδόξως ν' αγαπάω και μένα όπως εσένα!!!
Την εικόνα αυτού του κόσμου δεν μπορώ ούτε μέσα στη σκιά του θα χαθώ
μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά κάνεις πάλι κύκλους σ' άλλη αγκαλιά!!!
Και μη μας τρομάζουν φως μου οι πληγές στις χρυσές στιγμές μας πλάι και αυτές νιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς είν' πανάκριβο στο λέω ν' αγαπάς!!!
Αγαπάω κι αδιαφορώ κι έχω φτιάξει έναν καινούργιο εαυτό τώρα πια με αγαπάω και μένα όπως εσένα!!!
ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ" ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ...
ΙΣΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΤΟΙΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΣΕΣ
Κοιμάσαι με τη σκέψη του άλλου και ξυπνάς με τη λάμψη των δικών του ματιών φυλακισμένη τρυφερά στα δικά σου μάτια.
Πανάκριβο το να αγαπάς,να διακρίνεις ένα φως στην καρδιά σου.
Μιά αμυδρή λάμψη μετά η φλόγα ενός κεριού και έπειτα ένα πυροτέχνημα. Αυτή η κοσμική αγάπη θα βρίσκεται μέσα στην καρδιά σου και σε ολόκληρο το σύμπαν.Μιά αγάπη που έχει απαλλαγεί από τα στρώματα του φόβου του θυμού της ζήλειας του θέλω δεν θέλω του εγωισμού που την καλύπτουν σαν παλιωμένο βερνίκι.
Πανάκριβο το να αγαπάς και γενναίο το να έχει διάρκεια αυτή η επιθυμία η ανάγκη η ελπίδα η δύναμη.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.
Αφέντης και Πασάς![]()
quote:Κινεί τα νήματα αφέντη και πασά τι να κάνουμε; Νιώθεις καλά έτσι. ΄Αλλοι αντιδρούν με άγχος ένταση θυμό σε όλες σχεδόν τις φάσεις της ζωής τους. Το έχω παρατηρήσει και με προβλημάτιζε πάντα.
Έχω μίνει άναυδος. Πραγματικά! Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις άνθρωπους "βουτιγμένους" στην αγάπη. Ο λόγος για σ' ένα Μs. Aφροδίτη που συνδέεις το κάθε τι που γράφεις με την αγάπη!!Χαράς την δύναμη και το κουράγιο!!Αφέντης και Πασάς
Το αψύ το ξύδι, το αγγειό του χαλάει, λέω σε μιά φίλη που όλο νευριάζει.
[Δηλαδή ο οξύθυμος άνθρωπος όπως κι εκείνος που έχει υπερβολικά γρήγορο ρυθμό στη ζωή του τρομερά γρήγορο και αρνητικό, καταστρέφει τις σχέσεις του με τους άλλους ή την υγειά του, ζημιώνει δηλαδή τον εαυτό του όχι τους άλλους.]
Γι αυτό αγάπη ηρεμία γαλήνη και έρωτας... Και υγεία πνευματική.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
quote:
Δηλαδή ο οξύθυμος άνθρωπος όπως κι εκείνος που έχει υπερβολικά γρήγορο ρυθμό στη ζωή του τρομερά γρήγορο και αρνητικό
Ωχ!!..Δηλαδή εγώ που είμαι όλα αυτα.. δεν έχω στον ήλιο μοίρα?? ![]()
quote:Μην το βλέπεις έτσι. Κάποιο άτομο θα σου μετριάσει τα νεύρα και θα σε κάνει να χαμογελάς και να ηρεμείς με τρυφερότητα. Δεν μπορεί...quote:
Δηλαδή ο οξύθυμος άνθρωπος όπως κι εκείνος που έχει υπερβολικά γρήγορο ρυθμό στη ζωή του τρομερά γρήγορο και αρνητικό
Ωχ!!..Δηλαδή εγώ που είμαι όλα αυτα.. δεν έχω στον ήλιο μοίρα??
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Υπάρχει απαγορευμένη αγάπη??Εννοώ συνοδεύεται η λέξη αγάπη από την λέξη "απαγορευμένη"?
&αν υπάρχει τότε τι κάνουμε???
Πονάμε επειδή δεν πρέπει να αγαπάμε??
Φιλικά
Σεμίνα
Υ.Γ.Αγαπητέ alfa-omega,ζητώ συγνώμη αν έκανα μία παράκαμψη επί του αρχικού σου θέματος..
Η ζωή είναι ο δισταγμός ανάμεσα στο θαυμαστικό και το ερωτηματικό.Σε περίπτωση αμφιβολίας υπάρχει η τελεία!