ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

pliroforisi30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/09/2003, 16:11:36
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΘΕΣΕΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Ostria....

quote:
ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ
quote:
ΔΙΑΒΑΖΕ ΔΙΑΒΑΖΕ ,ΟΝΕΙΡΕΨΟΥΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΟΥ ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘA ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ.
quote:
ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ
TO NA ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙΣ
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ
ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ

EYXAΡΙΣΤΩ

ΓιώργοςΜέλος
02/10/2003, 01:32:40
ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ
Τέτοια γνώση αποκαλύπτει λίγα, αν όχι τα περιττά. Το κρυφό και το άγνωστο είναι ομοιότυπα, πάντοτε παρόντα και απρόσιτα. (.. it wasn’t Jesus)

Γιώργος.
..αφιερώνουμε εξαιρετικά στον Avatargr

02/10/2003, 15:07:39
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ....

ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΟ ΣΟΥ
ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ
(ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ)

ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΓιώργοςΜέλος
03/10/2003, 23:47:20
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ....

ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΟ ΣΟΥ
ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ
(ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ)

ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Είναι απλό φίλε μου.. δεν πρόκειται να γνωρίσεις ποτέ το άγνωστο και το κρυφό γιατί είναι απρόσιτα…… εκτός αν γίνεις κάτι άλλο (μεταμορφωθείς) σε κάτι άλλο όποτε δεν θα είσαι πλέον ο εαυτός σου (οπότε η συγκεκριμένη γνώση είναι περιττή).

Ας πούμε ….Να μεταμορφωθείς σε παιδί.. … κάποιος είχε πει ότι είναι ποιο κοντά σε κάτι…. (λες να είναι το άγνωστο..?)

Γιώργος
…. Όποιος γράψει άλλο μήνυμα στο Εσωτερικα ενοχλεί τον έφαγα….

DanaiΜέλος
07/10/2003, 12:49:54
Σας χαιρετω όλους...και ευχαριστω
ιδιαιτερα το φιλο Avatar για τη
δημιουργια αυτου του θεματος.

Ήθελα απλά εδώ και καιρό στείλω
την απάντηση μου-την δικια μου γνωμη και αποψη-
σχετικα με το συγκεκριμενο θεμα,
χωρίς καμια διάθεση να δικαιολογήσω τον εαυτο μου
ή να του δώσω περαιτέρω χαρακτηρισμούς.

Η αλήθεια ειναι πως αρκετα μελη του forum και εγω
μεσα σε αυτα εντασσόμαστε στην κατηγορια των παιδιων-εφηβων.
Αυτο θα μπορουσε να ειναι φυσικο αφου η περιοδος της εφηβειας χαρακτηριζεται απο εκδήλωση έντονων εσωτερικων ανησυχιων γύρω από την ουσια των πραγμάτων, και του αληθινου νοηματος της ζωης πραγμα που μας ωθει στην ολο και περισσοτερη μη ελεγχομενη επιθυμια μας να απαντησουμε σε αυτα τα ερωτηματα οχι για να θεωρησουμε αυτη τη γνωση σαν μια μορφη εξουσιας αλλα για να μαθουμε τι κρυβεται πισω απο αυτην.
Ετσι ψαχνοντας πληροφοριες που θα μας βοηθησουν στην αναζητηση μας καποιοι καταληξαμε εδω.
Σιγουρα λοιπον τα θεματα με τα οποια ασχολειται το esoterica ειναι αρκετα εξειδικευμενα,δυσκολονοητα τις περισσοτερες φορες και επικινδυνα(γιατι δεν μπορουμε να ξερουμε την αντιδραση που θα εχουμε μετα την κατανοηση τους)αλλα η συμμετοχη μας (και πολυ περισσοτερο η ενεργη μας συμμετοχη)παιζει εναν αρκετα σημαντικο ρολο στην διαμορφωση της προσωπικοτητα μας.
Απο εκει και περα ειναι δικη μας ευθυνη(και των γονιων μας)
να μη επιτρεψουμε στον εαυτο μας να προβει σε επικινδυνες ενεργειες που χαρακτηριζονται απο ανωριμοτητα περιεργεια και ισως αυτοπροβολη αλλα να ενεργουμε ωρικα και συνειδητα.

Τελικα ομως ειναι απαγορευμένη η γνωση περι εσωτερικων ζητηματων για τα ατομα "μικρής ηλικίας";
Εξαρταται απο τον χαρακτηρα και την προσωπικοτητα του ατομου οπως και απο την επιδραση του γυρω περιβαλλοντος τοσο οικογενειακου οσο και φιλικου...

Φιλικα
Δαναη

"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο
απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

Edited by - Danai on 07/10/2003 14:14:10

07/10/2003, 15:48:54
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΔΑΝΑΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΤΟ ΣΟΥ ΛΟΓΟ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

quote:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ.
ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΥΡΟ ΜΑΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.

ΑΛΛΑ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Απο εκει και περα ειναι δικη μας ευθυνη(και των γονιων μας)
να μη επιτρεψουμε στον εαυτο μας να προβει σε επικινδυνες ενεργειες που χαρακτηριζονται απο ανωριμοτητα περιεργεια και ισως αυτοπροβολη αλλα να ενεργουμε ωρικα και συνειδητα.

Τελικα ομως ειναι απαγορευμένη η γνωση περι εσωτερικων ζητηματων για τα ατομα "μικρής ηλικίας";
Εξαρταται απο τον χαρακτηρα και την προσωπικοτητα του ατομου οπως και απο την επιδραση του γυρω περιβαλλοντος τοσο οικογενειακου οσο και φιλικου...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ......
ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ )

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ (ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ)ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

steelspringΜέλος
12/10/2003, 13:48:52
quote:
NA H ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...
ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΟ...
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...
ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ
TO NA ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙΣ
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ
ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Αγαπητέ AVATARGR.
Με εξαιρετική καθαρότητα έθεσες το τι είναι ωριμότητα και ποιές είναι οι παράμετροι .
Τελικά έχεις δώσει κατευθείαν την απάντηση στο θέμα.
Άν ένας άνθρωπος έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της ωριμότητας , υπάρχει κάποιος λόγος να ψάχνεται άλλο;
Προς τι λοιπόν ο εσωτερισμός, όταν έχουμε αυτή την ωριμότητα;
(Μιά ωριμότητα που όπως την θέτεις περισσότερο με τελειότητα μοιάζει)
Μήπως τελικά το συμπέρασμα είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να γίνει ή ώριμος ή εσωτεριστής;
Μήπως τελικά εφόσον ένας άνθρωπος που δέν τα κατάφερε να γίνει ώριμος με άλλο τρόπο πρέπει να καταφεύγει στην εσωτερική αναζήτηση μήπως και στο τέλος τα καταφέρει;

YHVHΜέλος
12/10/2003, 18:50:37
Πρέπει όμως να βαφτίσουμε αυτή τη διαφορετικότητα που μας ξεχωρίζει απ'τον Έλληνα που είναι μόνο (με το συμπάθειο, μην το σβήσετε!) φαί, σκατό και ύπνο ωριμότητα ή είναι κάτι άλλο, καλύτερο? Το να το λέμε ωριμότητα είναι σαν να λέμε ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι η αναζήτηση της σοφίας (εγώ πιστεύω πως είναι η ευτυχία, και αυτά τα δύο σπάνια συμβαδίζουν), και ταυτόχρονα να ευλογούμε τα γένια μας?
Εγώ είμαι σχετικά μικρός σε ηλικία και βλέπω τους συμμαθητές μου, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για το πώς θα τη βγάλουν και θα κάνουν και καμμία σχέση του ποδαριού... Τώρα ποιός είναι ο βλάκας, εγώ ή αυτοί?

Είπε ο Χριστός : "Μακάριοι οι φτωχοί τω πνευματι..."

13/10/2003, 15:37:45
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ YHVH ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΜΠΟΡΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΙΤΕΡΟ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ

quote:
Το να το λέμε ωριμότητα είναι σαν να λέμε ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι η αναζήτηση της σοφίας (εγώ πιστεύω πως είναι η ευτυχία, και αυτά τα δύο σπάνια συμβαδίζουν), και ταυτόχρονα να ευλογούμε τα γένια μας?

ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ???????
ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ

quote:
ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ
TO NA ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙΣ
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ
ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ??????????

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ?????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

YHVHΜέλος
13/10/2003, 16:19:57
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ
TO NA ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙΣ
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ
ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
--------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ??????????

Mα φυσικά και είναι! Όμως, κακά τα ψέματα, σε πολλές περιπτώσεις όταν αυτός ο άνθρωπος θελήσει να μεταδώσει αυτά που αποκόμισε στο μακρύ ταξίδι του, οι περισσότεροι θα τον χλευάσουν, ίσως να τον θεωρήσουν τρελό. Ο άνθρωπος αυτός, μην έχοντας φτάσει την τελειότητα ακόμα, θα πεθυμήσει την κοινωνικότητα ουκ ολίγες φορές. Κανένας ερημίτης δεν απέφυγε το να νιώσει αβάσταχτη μοναξιά, όμως στο τέλος ευτύχησε. Εννοούσα πως φυσικά η γνώση/σοφία είναι ευτυχία, αλλά στην αναζήτησή τους, μέχρι να φτάσει κανείς εκεί, θα έχει πολλές πίκρες... Δεν είναι αυτό αλήθεια???