- ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΦΙΛΕ pliroforisi ΤΟ ΣΑΠΙΣΜΑ ΜΙΑΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ.
ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΝΥΜΟ
"ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ" ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Η απορία που έχω είναι γιατί δεν παραδέχεται κάποιος πως αναγκαστικά ηλικία και ωρίμανση έρχονται μαζί?Είμαι 26 χρονών και δεν έχω δεί κάτι άλλο μέχρι τώρα που θα με κάνει να αναθεωρήσω αυτή την άποψη και στο κάτω-κάτω καλό είναι να μην "χαϊδεύουμαι" τα ώτα κάποιον!!
Ομορφο λουλουδι Υακινθε!
μα συνηθως στα 26, περναμε στην δευτερη πια πενταετια πριν αλλη μια δεκαετια τελειωσει!
...στην αυτη ηλικια μαλιστα αρχιζει να λειτουργει και ο ωροσκοπος μας...
-πως φαινομαστε στους αλλους,
αρχιζουμε να συνειδητοποιουμε την πραγματικη μας προσωπικοτητα-
Οχι, δεν συμφωνω οτι η ηλικια που εχει στην ταυτοτητα συμφωνει παντα με την ωριμοτητα την εσωτερικη...(αυτο επιδεχεται αναλυσης μα ...θα συνεχισω μαλλον αλλη στιγμη..)
φως εν σκοτει!

δεν ξέρεις ότι υπάρχουν άτομα που έχουν φτάσει στο θάνατο και ποτέ δεν έχουν εμβαθύνει λίγο στο υπερβατικό ?
ότι υπάρχουν άτομα που δεν έχουν αναρωτηθεί για το αν υπάρχει κατι πέρα από τον ορίζοντα που έχουν μπορστά τους ?
ότι υπαρχουν ατομα που πιθανώς ποτε δεν θα ψάξουν αυτο που ψάχνεις εσύ αυτή τη στιγμη?
... που απλώς "ζουν τη ζωή τους".
και από την άλλη δεν ξέρεις άτομα της δικης σου ηλικιας ή και πολύ νεώτερης που είνια ήδη "γέροι" με τη θετική σημασία ?
πιστεύω πως αν εξαιρέσουμε ακραίες περιπτωσεις ( πολύ μικρές ηλικίες ) οποιαδήποτε επίπεδα "ωριμότητας" μπορουν να συναντηθούν σε οποιαδήποτε ηλικία...
ακόμη και εσύ δεν είσαι ένα παράδειγμα?ίσως ο πατερας σου να είναι πιο "ανώριμος" απο εσένα ...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
ΦΙΛΕ ΜΟΥ T-SEEKER ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΥΜΑΝΕΙ ΠΩΣ ΟΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΟΝΟΜΑΖΩ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑΠΟΣΥΝΔΕΣH ΛΟΙΠΟΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΩΣ Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ***ΠΑΛΑΙΑ*** ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Δυστυχως δεν εχω να συμπληρωσω πολλα και αυτο ειναι γιατι με καλυψε εν μερει ο φιλος Αvatar :)
συν τοις αλλοις το ποσο ωριμος ειναι καποιος προκυπτει απο το ποσο εχει κοιταξει μεσα του τον εαυτο του το τι θελει και το τι ζηταει, ενας ανθρωπος ο οποιος δεν εχει "μιλησει" ποτε με τον ιδιο του τον εαυτο, δεν αναζηταει απαντησεις σε ερωτηματα που του θετει η ζωη και απλα τα προσπερναει, το τι εχει βιωσει μεχρι τωρα, ας μη το ξεχναμε και αυτο, οι καταστασεις που βιωνουμε μας ωριμαζουν ειναι σημαντικο αυτο, οι παλαιες ψυχες που εχουν ζησει, βιωσει καταστασεις, και ξερουν ηδη απαντησεις που για αλλους ειναι πολυ δυσκολα ερωτηματα ακομα...
για μενα ολα αυτα ειναι ο δρομος προς την ωριμοτητα, ο δρομος προς τον εσωτερισμο, ο καθρεφτης που θα κοιταξω και θα δω εμενα.
εσωτερισμος και ωριμοτητα- ωριμοτητα και εσωτερισμος.
Για μενα τελικα ειναι δυσκολος ο διαχωρισμος αυτων των δυο :)
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο AVATARGR ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι η ωριμότητα της ψυχής και όχι η ηλικία του ατόμου.
Ποτέ μου δεν μέτρησα πόσο ώριμος έχω γίνει (και αν έχω ωριμάσει τελικά)!! Όμως έκανα μια διαπίστωση κάθε φορά που μου έκαναν μια ερώτηση.Διαπίστωνα πως η απάντησή μου δεν ήταν ΒΙΑΣΤΙΚΗ ούτε ΑΣΤΟΧΑ ΔΟΣΜΕΝΗ.Χωρίς να καταβάλλω καμμιά προσπάθεια τα λόγια έρχονταν στο στόμα μου από μόνα τους.
Ναι,πιστεύω πως έχω φθάσει σ'ένα μικρό επίπεδο ωριμότητας ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!! Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;;
ΑΝΑΛΥΩΝ
+
προσωρινη αληθεια,την οποια θα κρατησω εως οτου λιωσει...η καταιγιστικη αλυσιδωτη βιωση των τελευταιων μηνων,μου απεδειξε θαλεγα,οτι τους εσωτεριστες τους πατησε το τραινο!!οι εναπομειναντες,φωτεινες εξαιρεσεις για ολους οσους θελουν να δουν..
Ο εσωτερισμος εχει γινει μια εννοια-ταυτοτητα,ΚΥΡΙΩΣ για ανθρωπους που ναι μεν θελουν να ψαχνουν,αλλα απλως θελουν να ψαχνουν.το να μεταλλαξω τον εαυτο μου σε "χρυσο",θελει πειθαρχια,ασκηση,παραγωγη εργου!!!το να μιλαω μονο γι αυτα και μου τονωνει το εγω(και το χρειαζεται τ ατιμο!!)και δεν κουραζει,τι καλα!!!!!
Η σεμνοτητα μετατραπηκε σε εγω,ο Λογος σε αρρυθμο κουβαρι αξεμπερδευτων συναισθηματων..Ο στοχος του εσωτερισμου??γιατι τα ψαχνουμε οοολα αυτα??γιατι αναζητησεις σε πεδια τοσο μακρυα απ τη ΧΑΡΑ του σημερα??(thnx Χρηστο)..
εσωτεριστης δεν ειναι ο ανθρωπος που διαβασε,αποστηθισε και παπαγαλιζει τονους βιβλιων,ειναι αυτος που απαγγελει τη ζωη
εσωτεριστης δεν ειναι αυτος που "θελει ν αποδειξει οτι εχει δικιο"..ειναι αυτος που ξερει οτι δεν ξερει,και διψα να μαθει..δηλαδη,εχει θεσει εαυτον σε θεση μαθητειας
δεν ειναι αυτος που διατυμπανιζει τις εμπειριες του,μπας και "κλεψει" λιγη ενεργεια απ τους γυρω του
δεν ειναι οποιος κρινει,τοποθετει επιθετα..δεν ειναι αυτος που κυνηγα το μνι(και τουμπαλιν),το χρημα,την επιβεβαιωση,το μνημα....
σιγουρα δεν ειναι αυτος που νομιζει οτι ξερει τι συμβαινει στο νου των αλλων..ειναι αυτος που αναζητα τι συμβαινει στον δικο του νου
Σιγουροτατα,εσωτεριστης ΔΕΝ ειναι αυτος που πιστευει οτι ειναι!!!!!
Η κατανοηση που πηγε??η συνεχομενη ασκηση για αυτογνωσια?το χαμογελο και η ηρεμια??η αγαπη για τη ζωη και τον ΑΝΘΡΩΠΟ??
Οι εσωτεριστες "λαμπουν"σε δονηση,ξεχωριζουν..Ας σταματησουμε να το παιζουμε οι υπολοιποι(οσοι τελως παντων ειδαν λιγο τον εαυτο τους σ αυτη την εκρηξη μου),ας κατεβασουμε το κεφαλι με σεμνοτητα,κι ας αρχισουμε να ακουμε..Ας μιλαμε μονο οταν εχει κατι να πει η εμπερια της ζησης μας και οχι τα βιβλια η το υπερφιαλο εγω μας..ας μη ξεχναμε πως οτι ειμαστε φαινεται
δεν ξερω αν ο δρομος εχει τελειωμο,ξερω ΣΙΓΟΥΡΑ ομως,πως πρεπει να εχει ΑΡΧΗ
ΤΟ ΦΩΣ,Η ΑΓΑΠΗ & Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ
Edited by - buda36gr on 03/08/2003 18:55:10
quote:
,εφτασα σημερα σε μια
προσωρινη αληθεια,την οποια θα κρατησω εως οτου λιωσει.
Hello ...![]()
ευχαριστω για την εικονα ..!!! ![]()
Γιώργος![]()
..whatever makes you sleep at night ...baby....!!![]()
Edited by - Γιώργος on 04/08/2003 18:25:52
Θα ηθελα να προσθεσω μοναχα το μεγαλο ρολο που παιζει και ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ.φανταστειτε μια ταξη χωρις καθοδηγηση...που θα καταληξει..;σιγουρα οχι στο ζητουμενο...ποσο ευκολα μπορει κανεις να ωριμασει χωρις καθοδηγηση;οι πνευματικοι ανθρωποι ειναι λιγοι..πειτε οτι εγω με καποια α΄ βιωματα ξεκινω εστω και απο σποντΑ να ασχολουμε με καποια πιο αποκρυφα θεματα...και δεν καταλαβω οτι εσωτερισμοσ ειναι να γνωρισω τον εαυτο μου αλλα ακομα και να το καταλαβω δεν ξερω πως...ποιος θα με οδηγησει?η΄ εστω ποιος θα μου δωσει εναν χαρτη για να με βρω...;;;
ειναι τυχεροι οι ανθρωποι που βρισκουν δασκαλους στο δρομο τους..ας μην υποτιμουμε λοιπον και αυτους που κολλανε στα ποιο επιφανειακα θεματα..ισως δεν ξερουν πως να πανε παρακατω αυτο δεν τους κανει ανωριμους..
οσο για το παιδι~ωριμοτητα=ενστικτο εστι για μενα κατι που μας απενεργοποιουνε οσο μπορουν...
να στε καλα...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ryche ΧΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ....
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ....
ΔΙΑΒΑΖΕ ΔΙΑΒΑΖΕ ΟΝΕΙΡΕΨΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΟΥ ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Tο θέμα σηκώνει πάρα πολύ συζήτηση και θα τολμήσω κι εγώ να καταθέσω την άποψη που μέχρι σήμερα έχω διαμορφώσει...
H απόκρυφη επιστήμη έχει δύο βασικές κατηγορίες εχθρών: Tους σκπεπτικίζοντες υλιστές που αρνούνται τα πάντα και τους εύπιστους ...αποκρυφίζοντες που πιστεύουν τα πάντα. Ώριμος λοιπόν, κατ' εμέ, είναι εκείνος που καταφέρνει να συνειδητοποιήσει οτι πρέπει να αποφεύγεται η ευπιστία αλλά και να αναγνωρίζει οτι η φύση των αποδείξεων στα Eσωτερικά Πεδία διαφέρει από την αντίστοιχη της θύραθεν επιστήμης.
Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
Επιτρέψτε μου να προσθέσω μερικές πινελιές στο όμορφη αυτή ζωγραφιά...
Θα πω πολλά και για αυτό ζητώ συγνώμη αλλά το θέμα με αγγίζει όσο δε φαντάζεστε.
Στην αρχή της συζητήσεως ο ΤΗΟΤΗ αναφέρει τα παρακάτω...
Νομίζω ότι στα παραπάνω αποσπάσματα παρουσιάζεται αυτό που εγώ ονομάζω ωριμότητα του εσωτεριστή. Είναι αυτός που σαν τον Σωκράτη συνειδητοποιεί ότι δεν ξέρει τίποτε και αναζητάει (σαν δευτερογεννημένος) να βρει την αλήθεια χωρίς προκαταλήψεις.
Αυτή η αναζήτηση τον οδηγεί στο να καταλάβει ότι ο κόσμος γύρω του, δεν κατανοεί ότι έχει άγνοια και έτσι αρχίζει να προσέχει τι λέει και τι κάνει, γιατί η ωριμότητα που αναζητάει δεν μπορεί να είναι η ψευδο-ωριμότητα που προσπαθεί να του επιβάλλει ως ταμπέλα ο κόσμος.
Αυτή η πορεία τον κάνει πραγματικό αλτρουιστή γιατί κατανοεί ότι ο πραγματικός εσωτερισμός είναι η αγάπη και η θυσία για τους άλλους. Εκεί μπορεί να αναζητηθεί ο ώριμος εσωτεριστής.
Κύβος...Ετσι ακριβώς νιώθω εγώ αγαπητέ γλυκομίλητε ΘΩΘ.
Η ΛΙΛΙΘ αναφέρει...
ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.
Κύβος...Μα λιλιθ αγαπητή είναι πολύ δύσκολο το έξω να γίνει ίδιο με το έσω. Θα προσπαθήσω όμως.
Ο ΤΗΕ PRIEST αναφέρει...
έτσι παρατηρώντας αντιδράσεις και μέσα από συζητήσεις βλέπω ότι αυτό που συμβαίνει σε αυτά τα παιδιά είναι να ζουν εκτός πραγματικότητας. Από ένα σημείο και μετά θεωρούν ότι ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους επειδή ασχολούνται με αυτά τα θέματα, θεωρούν ότι είναι εξυπνότεροι από τους άλλους και απομακρύνονται ακόμη περισσότερο….η προσωπικότητα και οι απόψεις τους όμως περιορίζονται στα πλαίσια των εσωτερικών αναζητήσεων και δεν ανοίγονται για να δεχθούν επιδράσεις από άλλους εξωτερικούς παράγοντες(από την ίδια την κοινωνία)αφού οι παράγοντες αυτοί είναι πλέον ανεπιθύμητοι έως και κατώτερης άξιας γι’αυτούς…
Και εκεί είναι που μου έρχεται να δακρύσω….
Αλήθεια σε πόσους από εσάς θα άρεσε να είναι σε αυτή τη θέση;;
Αυτά τα παιδιά πλέον δεν ντρέπονται που ασχολούνται με εσωτερικά θέματα...
Αυτό είναι το πρόβλημα
Αυτά τα παιδιά δεν θα έπρεπε να ντρέπονται γι’αυτό που είναι ανεξάρτητα με το αν ασχολούνται ή όχι με τα εσωτερικά θέματα.
Κύβος...Priest δεν ξέρεις ότι εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για αυτά τα πράγματα με τους φίλους μου...παρα μόνο με μερικούς από αυτούς...
διότι εάν αρχίσω την συζήτηση αυτοί γελάνε...βλέπεις δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είναι δύσκολο να μιλήσεις και να ακούσεις όταν σου έχουνε κλείσει τα αυτιά και σου έχουνε κόψει την γλώσσα. Προσπαθούμε όμως.
Αμαλία...αυτή που τα κατάφερε!?
Κύβος...Τι εννοείς? Τι κατάφερες? Αν θες να μου πείς μπορέις να μου στείλεις και mail.
Ο SPIRAL αναφέρει...
Ο εσωτερισμός λοιπόν βλάπτει σοβαρά τη θρησκεία, και όταν λέω θρησκεία δεν το πάω κατευθείαν στο Χριστιανισμό, το πάω σε οποιαδήποτε αντίληψη έχει σχηματίσει ο καθένας και ανατρέπεται. Και, θα μου πείτε, αν αυτή η αντίληψη είναι ελαττωματική, γιατί να μην έρθει και λίγη φώτιση; Γιατί, θα σας πω, η φώτιση δεν είναι ηλεκτρική που κάνεις κλικ στο διακόπτη και εγένετο φως. Το πιθανότερο είναι να πάθεις βραχυκύκλωμα, ή, στην καλύτερη περίπτωση, μια πολύ ωραία εσωτερική σαλάτα.
Κύβος...Εγώ προσπαθώ να γίνω εσωτεριστής αυτό δεν μου έχει βλάψει την θρησκεία μου...αν και με έχει βάλει σε ερωτήσεις. Η θρησκείες πλέον έχουν σταματήσει να απαντούν ερωτήσεις...εννοώ ότι όλα τελειώνουν σε ένα γιατί και η απάντηση συνήθως είναι "επειδή έτσι το είπε ο Θεος". Αυτή την απάντηση εγώ δεν την δέχομαι, θα το ψάξω και ας μείνω μόνος μου. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα κρατάει τον φακό του δίπλα μου!
Ο AVATARGR αναφέρει...
ΟΧΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ...
ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝ.
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ...
ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ....
ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ AΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ...
Κύβος...Πως να γαλουχηθώ από τους γονείς μου αγαπητέ εάν και οι δύο από το πρωί εώς το βράδυ δουλεύουν? Μόνος μου επέλεξα να ψάξω την γνώση...ισως να με βοήθησαν και μερικοί φίλοι...αλλά κανένας δάσκαλος στο σχολείο δεν μου έμαθε εμένα τον ΤΙΜΑΙΟ. Θα το θυμόμουν, είναι ωραίο όνομα.
Πόνεσα και αγαπήθηκα και αγάπησα και θα ξαναγαπήσω και θα ξαναπονέσω...όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν...εγώ όμως θα συνεχίζω να αγαπώ και να πονάω. Είναι γλυκός ο πόνος. ΝΑΙ στην ζωή και στην ΑΓΑΠΗ! Αγαπήστε, ερωτευθήτε.
Η ΑΜΑΛΙΑ προς τον ΜΑΓΟ αναφέρει...
Βλέπεις, εγώ, παιδάκι της δικής σου γεννιάς είμαι. Κι έχω και την μεγάλη τύχη, όντας εκπαιδευτικός σε άτομα ηλικίας 16-20 (γιαυτά τα άτομα δεν γίνεται κυρίως λόγος;)να βλέπω τα πράγματα από πολύ κοντά. Και από τις τουαλέτες, και από παντού, αφού δεν αποτελώ την τυπική απομακρυσμένη εκπαιδευτικό, αλλά το ακριβώς αντίθετο, το μαύρο πρόββατο του γραφείου Διεύθυνσης δηλαδή... Και με ένα παρελθόν μεταφυσικής αναζήτησης από τα 12, όπου ενώ οι φίλες μου διάβαζαν Αρλεκιν, εγώ καταβρόχθιζα Ασίμωφ, Αρθουρ Κλαρκ και Λομπσανκ Ράμπα.
Κύβος...και ποιός σου έμαθε γλυκιά μου ΑΜΑΛΙΑ τους Ασίμωφ, Αρθουρ Κλαρκ και Λομπσανκ Ράμπα στα 12 χρόνια σου? Εγώ μόνο Λούκι Λούκ ήξερα και Μικρό Ηρωα. Που να ξέρω τον Ασίμωφ? Τι λέμε τώρα? ΝΑ είσαι καλά κούκλα.
Ο AVATARGR αναφέρει...
ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ.
Η ΛΕΞΗ "ΠΡΕΠΕΙ" ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.....
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ ?
Εγώ νομίζω πως δεν θα καταφέρω ποτέ να μάθω τον ευατό μου, γιατί πάντα κάνω πράγματα τα οποία δεν τα περιμένω.
Αρα δεν θα μπορέσω ποτέ να αναφερθώ σε εμένα ως Εσωτεριστής? Με μπέρδεψες εκεί λίγο.
Αχ αν είχα μάθει για το site αυτό νωρίτερα. Τώρα τρέχω να σας προλάβω. Θα σας φτάσω όμως..!
Συνεχίζω λοιπόν...
ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ αναφέρει...
Η απορία που έχω είναι γιατί δεν παραδέχεται κάποιος πως αναγκαστικά ηλικία και ωρίμανση έρχονται μαζί?Είμαι 26 χρονών και δεν έχω δεί κάτι άλλο μέχρι τώρα που θα με κάνει να αναθεωρήσω αυτή την άποψη και στο κάτω-κάτω καλό είναι να μην "χαϊδεύουμαι" τα ώτα κάποιον!!
Κύβος...Διαφωνώ. Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία, απαραίτητα...βέβαια πόσο ώριμος μπορεί να είναι κανείς στα 5 του. Αλλά καταλάβατε τι εννοώ.
Και θα παραθέσω και τα λεγόμενα του AVATARGR...
ΟΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΟΝΟΜΑΖΩ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑΠΟΣΥΝΔΕΣH ΛΟΙΠΟΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΩΣ Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ***ΠΑΛΑΙΑ*** ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ.
Κύβος...πόσο συμφωνούμε!
O RYCHE αναφέρει...
Θα ηθελα να προσθεσω μοναχα το μεγαλο ρολο που παιζει και ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ.φανταστειτε μια ταξη χωρις καθοδηγηση...που θα καταληξει..;σιγουρα οχι στο ζητουμενο...ποσο ευκολα μπορει κανεις να ωριμασει χωρις καθοδηγηση;οι πνευματικοι ανθρωποι ειναι λιγοι..πειτε οτι εγω με καποια α΄ βιωματα ξεκινω εστω και απο σποντΑ να ασχολουμε με καποια πιο αποκρυφα θεματα...και δεν καταλαβω οτι εσωτερισμοσ ειναι να γνωρισω τον εαυτο μου αλλα ακομα και να το καταλαβω δεν ξερω πως...ποιος θα με οδηγησει?η΄ εστω ποιος θα μου δωσει εναν χαρτη για να με βρω...;;;
ειναι τυχεροι οι ανθρωποι που βρισκουν δασκαλους στο δρομο τους..ας μην υποτιμουμε λοιπον και αυτους που κολλανε στα ποιο επιφανειακα θεματα..ισως δεν ξερουν πως να πανε παρακατω αυτο δεν τους κανει ανωριμους..
οσο για το παιδι~ωριμοτητα=ενστικτο εστι για μενα κατι που μας απενεργοποιουνε οσο μπορουν...
να στε καλα...
Κύβος...τι να πώ και εγώ που παλεύω μόνος μου από εδώ και από εκεί με τα βιβλία. Ενας δάσκαλος και για μένα δεν υπάρχει? Θα τον βρώ κάποια στιγμή και σφιχτά θα τον αγκαλιάσω με τα χέρια του νου!
O ΟΑΝΝΕS αναφέρει...
H απόκρυφη επιστήμη έχει δύο βασικές κατηγορίες εχθρών: Tους σκπεπτικίζοντες υλιστές που αρνούνται τα πάντα και τους εύπιστους ...αποκρυφίζοντες που πιστεύουν τα πάντα. Ώριμος λοιπόν, κατ' εμέ, είναι εκείνος που καταφέρνει να συνειδητοποιήσει οτι πρέπει να αποφεύγεται η ευπιστία αλλά και να αναγνωρίζει οτι η φύση των αποδείξεων στα Eσωτερικά Πεδία διαφέρει από την αντίστοιχη της θύραθεν επιστήμης.
Κύβος...Ανάπτυξε λίγο ακόμη την άποψη σου αγαπητέ...βοήθησε με λίγο να σε καταλάβω και εγώ.
Να είστε όλοι καλά.
Μετα τιμής Κύβος.
υ.γ. συγνώμη εάν σας κούρασα!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ cube ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ
quote:
ΔΙΑΒΑΖΕ ΔΙΑΒΑΖΕ ,ΟΝΕΙΡΕΨΟΥΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΟΥ ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Τώρα που τον βρήκα...μερικές φορές δειλιάζω και πηγαίνω μερικά βήματα πίσω να πάρω δυνάμεις και μετά ξανά μπροστά, δεν ξέρω που θα φτάσω και εάν θα φτάσω αλλά δεν θα σταματήσω εάν δεν δώ το τέλος.
Keep walking...αλλά χωρίς τον Johhny Walker, αστειευόμενος.
Ο ήλιος λάμπει και είναι όλα καλά!
Να είστε όλοι καλά.
Μετα τιμής Κύβος.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ cube Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.....
ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.....
ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ .....
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ.
ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ...
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ....
ΕΣΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ...
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ,ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ,ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 30 ΕΙΤΕ 20 ΧΡΟΝΩΝ...
ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 20 ΚΑΙ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ...
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΝΤΑΙ...
ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΙΕΣ,ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ ΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΙΣΩΣ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ...
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ...
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ...
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ...
Η ΓΝΩΣΗ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΣΕΤΑΙ,ΡΕΕΙ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΝΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
Οποιος ερευνα για να κολλησει μια ταμπελα στον εαυτο του και να λεει ¨ειμαι εσωτεριστης" "μεταφυσικος ερευνητης" "ψαγμενος" "διαφορετικος απο τους υπολοιπους" δεν θα φθασει ποτε του πουθενα απλα θα κοροιδευει τον εαυτο του . Αυτη ειναι η διαφορα ωριμου και ανωριμου
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
Τί κάνει ένας εσωτεριστής;
Πού θέλει να φτάσει;
Από τα σκόρπια σχόλια που είδα, δεν έβγαλα άκρη, μιάς και δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα (με ερωτηματικό).
Αν εσωτερισμός είναι "η διδασκαλία γνώσεων που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να είναι διαδεδομένες αλλά κοινοποιημένες μόνο σ' ένα μικρό αριθμό οπαδών" όπως βρήκα, τότε τί σχέση έχει το ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ (εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι αυτή η φράση είναι μία εσωτερική διδασκαλία από μόνη της που όμως δεν είναι).
Και τι εννοούμε ξεκινάμε με την "ωριμότητα" δηλαδή "την ακμή της πνευματικής μας συγκρότησης", όταν αυτή η ακμή σηματοδοτεί το τέλος της αναζήτησης και όχι το ξεκίνημα της;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-