- Ο μαγικός αριθμός "7"... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ; ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ.
ΚΕΛΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ!!
Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΛΕΓΩ (ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ, ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ)
Odysseus_Nemo
Απο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου έρευνα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι
Ο Νόμος της ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ και της ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ είναι το κλειδί της απάντησης στην ερώτησή σου...
Είναι ένα ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπέρασμα να λέμε ότι η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ μπορεί να έχει ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΟΝΟ στο Ελληνικό Αλφάβητο!!!
Φυσικά, ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ έχει ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, και μάλιστα ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΡΟ....
θεωρούμε δηλαδή ότι ΜΟΝΟ η Ελληνική Γλώσσα είχε θείκούς γεννήτορες;;;
Γιατί ρε παιδιά;;; Οι άλλοι λαοί "φύτρωσαν";;;;
Από τον ΙΔΙΟ ΚΟΙΝΟ ΠΑΤΕΡΑ δεν προήρθαν όλοι;;;
Εκτός και αν πιστέψουμε στα όσα λένε ονειροπαρμένα όντα στις άϋπνες εκπομπές!!!
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗΤΕ.... και θα δείτε...
Και για να σας εξάψω και άλλο τη φαντασία, σε άλλα αλφάβητα, άλλων λαών, μπορεί να βρείτε πράγματα που ΔΕΝ μπορείτε να βρέιτε στο δικό ΜΑΣ...
Ιδού η Ρόδος... ίδου και το σάλτο μορτάλε....
'Εχω κουραστεί να ακούω και να διαβάζω ότι ΜΟΝΟ στα περί Ελλήνων βρίσκεται η Αλήθεια...
Απορρώ... και ξύνομαι
Θα ήθελα απο τους σεβαστούς φίλους που έχουν αντίρρηση, να μου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΣΟΥΝ την άποψή τους...
"Νομίζω γιατί έτσι με βολεύει", "'Ακουσα", "Μου είπανε" κλπ κλπ θα θεωρηθούν λάθος ως απαντήσεις...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΦΙΛΕ kelse ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ .ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ['Οσο για το φωτοστέφανο μιάς και το αναφέραμε. Το φωτοστέφανο των Αγίων που βλέπουμε στις αγιογραφίες, είναι η ΑΥΡΑ τους. Είναι η ΑΥΡΑ που όλοι έχουμε, αλλά που η ΑΥΡΑ των άγιων ανθρώπων, είναι πιό φωτεινή.
'Ετσι ο αγιογράφος αποτυπώνη στην εικόνα μέσο του φωτοστέφανου, την καθαρότητα, την αγιότητα του του Αγίου.quote] [/quote]
ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ.
Φίλε ΦΟΣ, αν και δεν βλέπω ΑΜΕΣΗ σχέση με τον Μαγικό Αριθμό 7, θα σου απαντήσω...
Είναι άσχημο να θέτης ερωτήσεις και να μην λαμβάνεις απαντήσει...
Καταρχάς ΠΡΑΓΜΑΤΙ όχι ΜΟΝΟ οι άνθρωποι έχουν ΑΥΡΑ, αλλά τα ΠΑΝΤΑ...
Η πασίγνωστη μέθοδος Κιρίλιαν ήρθε να το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ στους "άπιστους Θωμάδες" που μόνο με την διαδικασία "επι το τύπο των ίλων" πίθονται...
Υπάρχουν απεικονίσεις σε αγιογραφίες που παρουσιάζουν την αύρα ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ του εικονιζόμενου αγίου...
Δεν κατάλαβα όμως καλά τι ακριβώς με ρώτησες λέγοντας ότι:
quote:Τι εννοής λέγοντας ότι "στους αγίους ΚΛΕΙΝΕΙ στο ύψος του κεφαλιού;;;
ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ.
Πάντως υπάρχει ένα βαθύ νόημα κρυμένο στο ΓΙΑΤΙ δείχνουν την αύρα γύρω απο την κεφαλή...
Ψάξε σε βιβλία της Ελληνικής Μυθολογίας και βρές τον ΗΛΙΟ να καβαλάει το άρμα του και παρατήρησε το κεφάλι του..
Βρές τον περίφημο Κολοσό της Ρόδου (που ΚΑΙ αυτό τον 'Ηλιο απεικονίζει) και δές καλά το κεφάλι του...
"Υπάρχουν πολλά περισότερα πράγματα στον Ουρανό και στη Γή Οράτιε, απ'ότι μπορεί να χωρέσει η Φιλοσοφία ΣΟΥ"
Σαίξπηρ
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!
ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ (Σ)ΕΠΤΑ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ "7" ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΜΟΤΙΜΟ ΤΟΥ(ΤΟ "Ζ" Ή "ζ") ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ(π.χ ΤΟ "ς",ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ, ΤΟ "Χ" ΤΟΝ "ΡΙΓΜΕΝΟ" ΣΤΑΥΡΟ, ΤΟ "8" ΠΛΑΓΙΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ);
ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΦΤΑ, ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ;
Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΛΕΓΩ (ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ, ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ)
Odysseus_Nemo
H αρχή της Αντιστοιχίας ή της αναλογίας, φίλε Οδυσσέα είναι ένας απο τους Ερμητικούς νόμους του Κυμβάλειου. Αυτό που είναι επάνω είναι και κάτω. Αυτό που είναι κάτω είναι και πάνω. Ο άνθρωπος είναι ο μικρόκοσμος του Μακρόκοσμου. Το ηλιακό σύστημα αντανακλάται στο άτομο. Ο Μακρόκοσμος του Σύμπαντος αντανακλάται στον Μικρόκοσμο του Ανθρώπου, και όποιος γνωρίζει το ένα, γνωρίζει αναλόγως και το άλλο. Συσχετίζεται με την απόκτηση της Σοφίας ανάμεσα στην Σύγκριση, και της Γνώσης για το «Κάτω» και για το «Επάνω»...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Πολύ όμορφη η εξήγηση που μας παράθεσε ο φίλος Πλωτίνος!!!
Να το προχωρήσω λίγο παραπέρα? (με την άδειά σου Πλωτίνε!!
Ότι υπάρχει στον ουρανό,υπάρχει και στη γη,ότι υπάρχει στη φαντασία του ανθρώπου υπάρχει ή υπήρξε ή θα υπάρξει ΚΑΠΟΥ,ότι υπήρξε κάποτε θα υπάρξει ΞΑΝΑ...
Σας χαιρετώ!
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Σωστά τα είπε ο φίλος Πλωτίνος, αλλά ας προσθέσω και εγώ το λιθαράκι μου...
Φίλε Οδυσσέα, τι είναι ο ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ;;;
Τι είναι ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ;;;
Είναι ο ΚΟΣΜΟΣ φίλε μου, το ΠΑΝ...
Αυτό το ΠΑΝ όπου ΕΜΕΙΣ είμαστε ΜΕΡΟΣ του και απο το οποίο (αν μπορούμε σχηματικά να το αποκαλούμε "οποίο") ΟΛΑ προέρχονται και σε αυτό ΟΛΑ θα επιστρέψουν...
Αυτό το ΠΑΝ (λίγο περιορισμένη η έννοια αυτή), εξ'ορισμού το χωρίζουμε σε "δύο μέρη"...
Το ΕΝΑ "μέρος" που είναι ΕΞΩ απο εμάς (ΑΛΛΑ που ΕΜΕΙΣ είμαστε ο καθένας ξεχωριστά ΚΑΙ εν συνόλο) ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ...
Και το ΑΛΛΟ "μέρος" που είμαστε ΕΜΕΙΣ...
Φυσικά στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ δέν υπάρχουν ουτε δύο, ούτε τρία ούτε ΠΟΛΛΑ, αλλά ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ...
Αλλά αφού "ζουμε κινούμαστε και υπάχρουμε" ΜΕΣΑ στο κόσμο της μορφής και η ΜΟΡΦΗ απο μόνη της ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ πολλαπλότητα, δεχόμστε αυτή την "διαφοροποίηση του ΕΝΟΣ, του ΠΑΝΤΟΣ σε ΔΥΟ μέρη όπως προείπα...
Τώρα το "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΕΙΣ" δεν είναι, παρά αυτό που αποκαλούμε ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ, ενώ το "ΕΜΕΙΣ" είναι ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ και όπως πολύ σωστά είπε ο καλός μας Πλωτίνος σε αυτό επάνω το μοτίβο είναι που αναφέρεται αυτό το Ερμητικό (και όχι μόνο) απόσπασμα της "Αναλογίας των Αντιθέτων και της Αντιστοιχία ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ"...
Φυσικό δεν είναι ΑΦΟΥ είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ και εννοώ αυτό που ανέπτυξα λίγο πιό πάνω περί του ΠΑΝΤΟΣ;;;
Αλλά ας πάμε ακόμα παραπέρα μιάς και το ζήτησε ο καλός μας Σκοτεινός 'Αγγελος...
Το ΣΥΝΟΛΟ του ανθρωπίνου σώματος, το δικό σου σώμα είναι ο ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ (σου) και το ανθρώπινο κύτταρο είναι ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ (σου)...
Το ΣΥΝΟΛΟ των κυττάρων ΣΟΥ είναι που κάνουν το σώμα ΣΟΥ...
Να πώς μπορέι να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ο Ερμητικός κανόνας της ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ στα ΠΑΝΤΑ και εφαρμόζεται, πίστεψέ με...
Φαντάσου φίλε μου Οδυσσέα, αν πάρουμε ΕΝΑ κύτταρό ΣΟΥ (το Μικρόκοσμό ΣΟΥ) και το μελετήσουμε, δεν θα μπορέσουμε να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ το Σύνολό ΣΟΥ (το Μακρόκοσμό ΣΟΥ);;;
Η Γενετική, αυτό δε κάνει;;; Πάνω σε αυτόν τον ΝΟΜΟ στηρίζεται και
να που για μιά ακόμα φορά η ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΣΟΦΙΑ γνώριζε αυτό που μόλις πρόσφατα η επιστημονική κοινότητα ΞΑΝΑνακάλυψε...
Στη προέκταση της Σκοτεινής μας Αγγέλου, δεν θα συμφωνήσω (αν μου το επιτρέψετε)...
Λές καλή μου φίλη πως
quote:
ότι υπάρχει στη φαντασία του ανθρώπου υπάρχει ή υπήρξε ή θα υπάρξει ΚΑΠΟΥ, ότι υπήρξε κάποτε θα υπάρξει ΞΑΝΑ...
Αυτό ΔΕΝ έχει σχέση (όχι ΑΜΕΣΑ) με το θέμα μας... Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ που αναφέρεις είναι ένα ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΣΑ στον ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ...
Το ότι υπήρξε κάποτε και που θα υπάρξει ΞΑΝΑ, θα είχε ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ με το ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ...
Ανέφερες όμως καλέ μας Αγγελε κάτι που ΜΑΛΛΟΝ δεν το αντιλήφθηκες, αλλά που είναι ΠΕΡΑ για ΠΕΡΑ ΣΩΣΤΟ...
quote:
Ότι υπάρχει στον ουρανό, υπάρχει και στη γη
Ο Υιός του Ανθρώπου, στη προσευχή που ΜΑΣ παρέδωσε λέει:
ΚΑΙ επι της ΓΗΣ..."
Ματθαίος ΣΤ'9
Ελπίζω να μη τα μπέρδεψα περισότερα τα πράγματα...
Αλλά και να μπερδεύτηκαν, εδώ είμαστε όλοι ΜΑΣ για να τα ξεμπερδέψουμε...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΤΑΞΙΑ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΙΚΟ ΝΟΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΙΑ.

Η Ιστοσελίδα ΣΠΗΛΑΙΟ ετοίμασε ένα ενδιαφέρον φωτο-ΚΟΥΙΖ και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν.
Είναι πολύ γρήγορο, με πλούσια γραφικά και κίνηση και περιλαμβάνει εκατοντάδες ερωτήσεις συνοδευόμενες από εικόνα και τέσσερεις υποψήφιες απαντήσεις για κάθε ερώτηση. Κάθε φορά επιλέγεται στην τύχη μία ερώτηση και καλούμαστε να επιλέξουμε την σωστή από τις απαντήσεις. Η πρωτοτυπία είναι ότι κάθε ερώτηση αντιστοιχεί σε κάποιους βαθμούς ανάλογα με την δυσκολία της και οι βαθμοί αυτοί προστίθενται στο σκορ αν δοθεί σωστή απάντηση, διαφορετικά αφαιρούνται.
Με αυτό τον τρόπο, το Τεστ δεν τελειώνει, αλλά κάθε φορά μας δίνεται η ευκαιρία να βελτιώνουμε το προσωπικό μας σκορ. Ταυτόχρονα ανά διαστήματα γίνεται και περαιτέρω εμπλουτισμός των ερωτήσεων.
Συμμετέχουν μόνο τα μέλη (η εγγραφή είναι δωρεάν), ώστε να υπάρχει και ο σχετικός βαθμολογικός πίνακας που θα κάνει το τεστ ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Σε περίπτωση που δεν σας επιτρέψει την είσοδο, συνδεθείτε με τον Κωδικό και το Συνθηματικό σας. Αν δεν έχετε γραφεί ως μέλος μπορείτε να το κάνετε τώρα, - είναι δωρεάν - και εκτός από το τεστ γνώσεων θα απολαμβάνετε και άλλα προνόμια.
Μερικά χαρακτηριστικά του νέου Κουίζ:
* Συμμετέχουν ήδη πάνω από 260 μέλη.
* Οσο απαντάτε σωστά σε συνεχόμενες ερωτήσεις το Bonus αυξάνεται γεωμετρικά, έτσι μπορείτε να ανεβείτε γρήγορα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
* Απαντώντας λάθος σε μία ερώτηση (ή παρακάμπτοντάς την) το bonus μηδενίζεται.
* Κάνοντας κλικ στο BONUS, αυτό προστίθεται στους βαθμούς της ερώτησης και μηδενίζεται.
Για όσους θέλουν να παίξουν στο ΚΟΥΙΖ, η διεύθυνση είναι:
Μάλλον όμως, μιάς κι έκανες παραπομπή σε ένα link, θα έπρεπε να άνοιγες αυτό το topic στην κατηγορία Νέα - μέσα από το διεθνές Internet.

In anticipation of my resurrection...

"the world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams"