- ΣΑΜ{συστημα αυτοαπενεργοποιησης μελων} - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Δεν πειραζει... τα λεμε αυριο

Tώρα όμως θα ήθελα να καταθέσω τη προσωπική μου μαρτυρία σε ένα (πιθανώς πλήρως εξηγήσιμο) γεγονός που συνέβη σήμερα (7/10/2002) στο χώρο της δουλειάς μου και με προβλημάτισε αρκετά.
Μαρούσι, η ώρα είναι 16:21 μμ και βρίσκομαι στη δουλειά μου. Κάθομαι μπροστά στο monitor – πράγμα που διαρκεί 8-10 ώρες την ημέρα - και ξαφνικά η οθόνη «φλικάρει» για δέκατα του δευτεροπλέπτου - όπως περίπου συμβαίνει όταν ένα κινητό κτυπά κοντά σε μια οθόνη. Το γεγονός αυτό δεν θα μου δημιουργούσε καμία απορία εάν αυτή η κατάσταση δεν συνεχιζόταν από ...το πρωϊ στις 11:00 περίπου ανα σχεδόν 10 λεπτά. (Πρόσεξα την ώρα γιατί αμέσως κοίταξα στο κινητό μου για μήνυμα. Τίποτε.)
Παρατηρήσεις :
- Τις ίδιες εμπειρίες είχαν όλοι οι συνάδελφοί μου ταυτόχρονα (σε ένα χώρο 120 τμ), EKTOΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ που διαθέτει οθόνη TFT.
- Κανένα κινητό δεν χτύπησε ή εάν συνέβη αυτό δε νομίζω πως μπορούσε να επιρεάσει τόσα Monitor σε ένα τέτοιο χώρο.
- Δεν είχαμε πτώσεις τάσης (έστω και μικρές) – ένα πολύ ευαίσθητο UPS φροντίζει γι’αυτό.
- Δεν διαθέτουμε τηλεπικοινωνιακές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
- Δεν είχαμε κακοκαιρία.
- Δεν έχουμε κάποιον ψηφιακό ιό.
- Η περιοδικότητα του φαινομένου.
- Η ευαισθησία που έδειξαν MONO τα monitor (διαφορετικά μεταξύ τους) και όχι πχ, ηχεία ή κάποιος σκληρός δίσκος.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κι άλλοι έτυχαν της ίδιας εμπειρίας (εργάζομαι στο Μαρούσι) ή εάν έχουν κάτι σχετικό υπόψη τους. Δεν έχω κάποια έτοιμη εξήγηση (δουλεύω σε Η/Υ περίπου 10 χρόνια χωρίς να ζήσω κάτι παρόμοιο). Μια ίσως ασφαλής σκέψη, είναι πως το όλο φαινόμενο οφείλεται σε κάποιο μαγνητικό αίτιο...αλλά πάλι... κάθε δέκα λεπτά...τι μπορεί να είναι;
Λοιπόν ανέφερες σωστά τις συνθήκες που αφορούν το περιστατικό που βίωσες.Βάσει αυτών που γράφεις,ΕΙΚΑΖΩ (το τονίζω) ότι έφταιγε το ηλεκτρικό δίκτυο του κτιρίου ή της ευρύτερης περιοχής.Μπορεί να μην υπήρχε πτώση τάσης αλλά αλλαγή της "ποιότητάς" της.Για τους "γνώστες" μπορεί να άλλαξε η κυματομορφή της.Ο λόγος για τον οποίο επηρεάστηκαν οι συμβατικές και όχι οι TFT οθόνες είναι απλά θέμα τεχνολογίας.Οι συμβατικές οθόνες έχουν πηνία,τα οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε ποιοτικές αλλά και ποσοτικές αλλαγές της ηλεκτρικής τάσης...Έμαθες αν συνέβη κάτι αντίστοιχο σε άλλο γραφείο πχ στην ίδια περιοχη;
Αυτά με την πρώτη ματιά,ελπίζω να έριξα λίγο φως στην υπόθεση...
Και πάλι καλώς όρισες!Ο Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Για το φαινόμενο που περιέγραψες μάλλον είναι συνιθησμένο από ότι είπε και ο Μαυράγγελος..
Αλλά άκου και μιά κουφή υπόθεση η οποία ανήκει στην πραγματικότητα >>>> ανά κάποια διαστήματα συνήθως αργά βράδυ για κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ 03:00 - 05:00 εκπέπονται ήχοι - παλμοί στα 5 - 8 Ηz τα οποία θεωρητικά για να τα λάβεις πρέπεις να έχεις και καλό δέκτη και υπερβολικά ισχυρό πομπό για να εκπέψεις σε αυτή την συχνότητα. Η συχνότητα αυττή δεν είναι άμεσα αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί αλλά επηρεάζει τον άνθρωπο (το πώς είναι ολόκληρη ιστορία και επειδή νυστάζω θα επανέλθω).. Την επόμενη φορά που θα έχεις το ίδιο φαινόμενο η νιώθεις δυσάστερα για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνεις βγές στην ταράτσα και κοίτα γύρω σου για καιραίες εκμπομπής τύπου ΤΡΙΑΙΝΑ (κατά κυριολεξία) αν και ασχολούμαι σε παρόμοιο επάγγελμα ακόμα δεν έχω καταλάβει τι δουλεία εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες κεραίες καθώς γιατί εκπέμπουν τόσο χαμηλά στις αρμονικές (οι οποίες επηρεάζουν τηλεοράσεις κ.α. ).......
ΥΣ. όταν βγείς στην ταράτσα πρόσεξε μην σε περάσοθν για ματάκια...
Φιλικά![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jo.....
Jo, κάπου έχω διαβάσει για τους υπόηχους/υπέρηχους και το αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Και ναι, η διάθεσή μου όλη την ημέρα - έτσι ανεξήγητα - ήταν χάλια.
Σε οτι αφορά τη διακριτικότητα... αλίμονο ![]()
Θα το ψάξω (όσο μπορώ) και θα επιστρέψω δριμύτερος
Φίλε Kokojam77,για να δουλέψει ένα συμβατικό monitor όπως και οι τηλεοράσεις στα σπίτια μας,πρέπει να εφαρμοστεί μια ηλεκτρική τάση στα πηνία που ανέφερα.Η τάση αυτά έχει κάποια χαρακτηριστικά,όπως : πλάτος,φάση,συχνότητα,σχήμα.Φαντάσου τη γραφική παράσταση μιας μαθηματικής συνάρτησης.
Κρίνοντας από τα "συμπτώματα",πρέπει να άλλαξε το σχήμα της κυματομορφής.Κανονικά θα έπρεπε να έχει σχήμα τραπεζίου.ΕΙΚΑΖΩ ότι καμπυλώθηκαν τα ευθύγραμμα τμήματα του τραπεζίου,από κάποια παρεμβολή πιθανώς ηλεκτρομαγνητικής φύσης.
Όσο για τους υπόηχους,έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν συμπτώματα όπως αίσθημα ανησυχίας.Παράδειγμα το αίσθημα ότι θα αλλάξει ο καιρός ή ότι έρχεται καταιγίδα.Εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητος είναι κάποιος.
Ο βολβός του ματιού πχ,έχει ιδιοσυχνότητα 19Hz.Όταν κυκλοφορεί η συχνότητα αυτή,τότε δεν την ακούμε μεν,αλλά προκαλεί θολούρα και άλλες παραμορφώσεις της όρασης.Μέχρι πρόσφατα δεν είχε ανακαλυφθεί αυτό.
Ανοίγω μεγάλο θέμα και περιμένω τις απαντήσεις σας.
Η φίλη Σκοτεινός Άγγελος!!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Edited by - Darkangel_78 on 08/10/2002 13:57:52
quote:
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ,ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΧΡRΕSS ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ.
Καλησπέρα Ασπρόλυκε κεραία τύπου Τρίαινα έχει πάνω στον πύργο των αθηνών και μία άλλη πάνω στην συγγρού πρός το τέλος για πειραιά...