ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/04/2009, 22:27:41
Σάν μικρά παιδιά κάνετε.

Δικό μου αυτό δικό μου εκείνο... παιδιά δέν βγαίνει νόημα
όταν προσπαθείτε να επιβάλετε τις απόψεις νομίζοντας οτι έχετε απόλυτο δίκιο.

Απ' ότι έχω καταλάβει δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε πραγματικά,
σάς ενδιαφέρει μόνο να ικανοποιήσετε το εγώ σας,αυτό μόνο.

Λέξεις όπως, ουσία,προσωπικότητα,εγώ,κτλπ. δέν είναι τόσο απλές λέξεις, είναι αδύνατον να τις κατανοήσουμε με τον φτωχό και ανόητο νου μας.

Επειδή έχετε διαβάσει μερικούς ορισμούς γι αυτά δέν σημαίνει οτι ξέρετε, ούτε εγω ξέρω αλλά δέν λέω ότι μου καπνίσει.

Προσπαθώντας να αναλύσουμε όλα αυτα με τον νού πέφτουμε στην παγίδα.
Πιστεύω οτι μόνο σε αδιέξοδο σε βγάζουν οι θεωρείες.

Και αυτό γιατί ο νούς δέν μπορεί να βιώσει το πραγματικό, αν γινόταν αυτό τότε δεν θα είχαμε απορείες θα ξεραμε την αλήθεια.

Σοβαρά τώρα πείτε μου ξέρετε πραγματικά τί είναι η προσωπικότητα,
η ουσία, το εγώ?

Πώς ειναι δυνατόν να ξέρετε για την ουσία αν δέν την έχετε βιώσει,αν δέν την έχετε βγάλει απο την φυλακή του νού, ή μηπως για την προσωπικότητα οταν αυτή σας καθορίζει πλήρως, με μαθηματική ακρίβια.

Αυτοί που ξέρουν ας μιλήσουν,οι άλλοι να κάτσουν να ακούσουν για να πάρουν πληροφορίες και μετά να μάθουν οι ίδιοι.

08/04/2009, 07:47:38
quote:
helios2012

Τόσες πηγές ενέργειας υπάρχουν (θάλασσα, κρύσταλλοι, σύμπαν κ.τ.λ.) και όμως μερικοί βολεύονται στην εύκολη λύση.Στο διπλανό τους!

Ακριβώς. Ακριβώς φίλε, ακριβώς.

Άνοιξε το παράθυρό σου ρε alfa-omega, κοίτα τον ουρανό, δες τον ήλιο και πάρε φίλε όση ενέργεια γουστάρεις και επαναφόρτισε τις μπαταρίες σου. Υπάρχει ο μεγάλος συσσωρευτής ...

Edited by - zip on 08/04/2009 07:49:43

08/04/2009, 08:24:21
quote:
alfa-omega

Ναι ρε zip ,γιατί δεν σου άρεσε ?

Όχι φίλε μου, δεν μου άρεσε, δεν είναι τρόπος αυτός. Είναι κάτι σαν αυτό που λέει ο helios2012, "βαμπιρισμός". Για σένα alfa-omega, δεν θα το 'λεγα εγώ αυτό, γιατί ξέρω πως το λες όχι με κακία, όχι με μοχθηρία και πονηριά, αλλά το λες επειδή απλά έχεις άγνοια. Κάνεις κάποια πράγματα, αυτήν την "είσπραξη θετικής ενέργειας", όπως λες, αλλά στην ουσία δεν ξέρεις τι κάνεις. Διάβασες 5-6 βιβλία εσωτερισμού, είδες εκεί που περιγράφουν κάποιους τρόπους και νομίζεις πως έχεις το δικαίωμα να τα κάνεις, χωρίς να ξέρεις όμως την ουσία. Γιατί γίνονται αυτά, πότε γίνονται, αν γίνονται κτλ. ... Στο ξαναλέω, δεν είναι τρόπος αυτός. Θες να μ' ακούσεις ; άκουσέ με, δεν θες ; κάποια μέρα, θα βρεθεί κάποιος πιο "αχόρταγος" από σένα και θα σου ρουφήξει όλη την δική σου ενέργεια, θα σε "στεγνώσει". Και τότε - όταν το νιώσεις αυτό, αυτό δηλ. που εσύ κάνεις στους άλλους, όταν οι άλλοι θα το κάνουν σε σένα - τότε το ξανακουβεντιάζουμε το θέμα ... Να προσέχεις πάντως, να προσέχεις πολύ γιατί πάντα υπάρχει κάποιος άλλος που ακόμη κι αν εσύ είσαι "βαμπίρ" - που δεν είσαι - αυτός ο άλλος, θα είναι μεγαλύτερο "βαμπίρ" από σένα. Και τότε ... την πλέρωσες.

quote:
alfa-omega

Διότι οι προσωπικότητες έχουνε πολλά εγώ και φοράνε μάσκες .
Πάρα πολύ σπάνια μία προσωπικότητα ,συμπεριφέρεται με τον αληθινό χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει.

Να! μια σωστή κουβέντα, μπράβο. Αλλά ποιος σου είπε πως εμείς ως εσωτεριστές, έχουμε το δικαίωμα να ξεσκεπάζουμε αυτές τις μάσκες ; Πήγαινε στο θέμα της Καθόδου, εκείνο με τις βουτιές και τις καταδύσεις, και θα δεις πως ακόμη κι οι μάσκες για κάποιον είναι εργαλείο, είναι ο εξοπλισμός του, έχουν χρησιμότητα, εξυπηρετούν κάποιον σκοπό. Αν βγάλεις την μάσκα κάποιου - αλήθεια, το σκέφτηκες ποτέ αυτό ; τα βιβλία του εσωτερισμού σου, το γράφουν ; - μπορεί αυτός να μην το αντέξει αυτό, μπορεί η μάσκα του να του είναι απαραίτητη για να ζει. Αν το κάνεις, ποιος σου εγγυάται πως δεν θα τον στείλεις αυτόν τον άνθρωπο σε μια "φυλακή" ; σε μια κατάθλιψη, σε μια βαριά μελαγχολία ; Γιατί λοιπόν να είσαι εσύ ο ηθικός αυτουργός για να καταστραφεί ένας άνθρωπος ; Δεν γίνονται έτσι αυτά φίλε. Ο άνθρωπος που φοράει μάσκα, πρέπει πρώτα να θέλει ο ίδιος να την βγάλει. Αν ο ίδιος θέλει και δεν μπορεί, ε, τότε πας εσύ και του λες "μήπως θες βοήθεια ; μήπως θες να σου την βγάλω εγώ ;", κι αν σου πει "ναι", προχωράς, αν σου πει "όχι", κάθεσαι στ' αυγά σου. Δεν κάνεις τίποτε.

quote:
alfa-omega

Η εμπειρία .
Σύμφωνα με αυτήν από τον τρόπο για παράδειγμα που μία προσωπικότητα γράφει , μπορεί να νοηθεί ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται.

alfa-omega, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε στον άλλον, αν πρώτα ο άλλος δεν σου επιτρέψει να του το κάνεις. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι όταν ο άλλος γράφει, αν δεν θέλει να σου δείξει κάποια πράγματα, δεν θα σου τα δείξει. Κατά συνέπεια, δεν θα τα δεις. Το τι θα εννοήσεις από αυτά, είναι δικό σου θέμα, δικό σου το μυαλό, δική σου και η νόηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτά που θα εννοήσεις εσύ, με το δικό σου το μυαλό, θα είναι και τα αληθινά γι' αυτόν τον άνθρωπο.

quote:
alfa-omega

Και για να γεμίσουμε την άδεια μπαταρία μας ,όταν μας τελειώσει η θετική ενέργεια .

Σου απάντησε πολύ σωστά ο helios2012. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα γύρω μας από τα οποία μπορούμε να πάρουμε ενέργεια, όταν η δική μας τελειώσει. Η Φύση π.χ είναι αστείρευτη πηγή ενέργειας. Εγώ για παράδειγμα, χρησιμοποιώ πολύ συχνά την Φύση για να γεμίζω τις μπαταρίες μου. Αν και τώρα τελευταία δηλ. την έχουμε ξεσκίσει και την Φύση, ωστόσο πάντα απλόχερα μας δίνει την ενέργειά της.

Edited by - zip on 08/04/2009 08:39:52

08/04/2009, 08:44:32
quote:
Για να εξασκηθεί και να δυναμώσει το συναισθηματικό και τον νοητικό του κέντρο .

Ποιος απ' τους δύο ;

08/04/2009, 08:46:17
quote:
helios2012

Το κάνεις ναι ή ού?

helios2012, δεν το κάνει. Νομίζει πως το κάνει. Έχει διαφορά ...

08/04/2009, 09:00:05
quote:
Αφού μπορεί μία προσωπικότητα να συντονιστεί και να ευθυγραμμισθεί πλήρως με την ψυχή της , δεν νομίζω να είναι περισσότερο δύσκολος ο συντονισμός και η ευθυγράμμιση δύο προσωπικοτήτων .

alfa-omega, ένας άνθρωπος μπορεί όπως λες να συντονιστεί και να ευθυγραμμιστεί με την ψυχή του. Με κάποιον άλλον άνθρωπο όμως, με κάποια άλλη ψυχή, δεν μπορεί να το κάνει τόσο εύκολα. Αφ' ενός γιατί ο άλλος, είναι άλλος, είναι άλλη ψυχή, αφ' ετέρου γιατί - αυτό που σου είπα και στο ξαναλέω - θα πρέπει να θέλει. Θες παράδειγμα ; Θα σου πω ένα παράδειγμα έτσι λίγο ... παιχνιδιάρικο >

Έστω οτι εσύ θες να συντονιστείς με μένα. Εγώ όμως δεν θέλω να συντονιστώ μαζί σου. Εγώ ταλαντεύομαι σε χι(x) συχνότητα, εσύ σε ψι(y). Εκεί λοιπόν που πας εσύ το y να το κάνεις x δηλ. y=x για να έχουμε συντονισμό, εγώ την ψυλλιάζομαι και βάζω έναν άσσο μπροστά στο χι μου, το κάνω (x+1). Αμέσως, το y το δικό σου, είναι διάφορο από το x το δικό μου, γιατί εγώ έχω προσθέσει κάτι σ' αυτό. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ, να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάτι. Αν λοιπόν ένας άλλος άνθρωπος δεν θέλει να συντονιστεί μαζί σου, τότε το y το δικό σου, θα είναι πάντα διάφορο από το x το δικό του. Συνεπώς, είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο συντονισμός.

Επίσης, είναι ακόμη πιο δύσκολο, ένας άνθρωπος να συντονιστεί με το σύμπαν. Γιατί το σύμπαν ταλαντεύεται φίλε σε κάτι συχνότητες, μα σε κάτι συχνότητες, άσ' το, μην την ψάχνεις ... θέλει δηλ. πολύ εκπαίδευση, πολύ άσκηση γιατί οι συχνότητές του είναι ολόκληρο μυστήριο. Και θα σου πω κι ένα tip >

το σύμπαν, η φύση, αρέσκεται στο να κρύβεται. Τις κρύβει δηλ. αυτές τις συχνότητές του, δεν τις φανερώνει άϊντε, σ' όποιον να 'ναι. Δεν είναι δηλ. μπάτε σκύλοι αλέστε. Συνεπώς, ακόμη κι όταν προσπαθήσεις να το κάνεις, με κόπο, με πολύ μεγάλη εργασία στον εαυτό σου και με στερήσεις, ακόμη και τότε, το πιθανότερο είναι πως δεν θα το καταφέρεις. Γιατί αυτό, ο συντονισμός δηλ. δεν είναι κάτι που το προκαλείς εσύ. Συμβαίνει από μόνο του μερικές φορές. Εσύ π.χ αν καθήσεις και πεις "να, τώρα θα συντονιστώ με το σύμπαν", τίποτε δεν θα καταφέρεις. Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή από μόνο του, χωρίς να το συνειδητοποιήσεις, αβίαστα, απρόκλητα, εν ριπεί οφθαλμού που λέμε. Μόλις το συνειδητοποιήσεις, θα πάψει να υπάρχει και ο συντονισμός θα τελειώσει.

Edited by - zip on 08/04/2009 09:14:04

08/04/2009, 09:43:51
quote:
pyramid

Όταν λέω αποκρυστάλλωση εννοώ την κατάσταση του ανθρώπου που επιτρέπει την έκφραση ενός εγώ.

Αυτό είναι το επιθυμητό. Ο ανώτερος σκοπός. Αυτή δηλ. η ενότητα, η ομοφωνία. Αν υπάρχει αυτή, τότε γλυτώνουμε από πολλούς μπελάδες, πάρα πολλούς ... αλλά και τότε, έχουμε τον πλήρη και τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού μας, γινόμαστε δηλ. αφέντες του εαυτού μας, σωστά το λες, αυτός είναι ο ανώτερος εαυτός μας.

Η κρυστάλλωση, είναι αυτό που λέει και η λέξη, κρυστάλλωση. Την χρησιμοποιούμε ασφαλώς μεταφορικά. Για να δείξουμε ότι κάτι παίρνει μια συγκεκριμένη σκληρή και άκαμπτη μορφή, μορφοποιείται, θα μπορούσαμε να λέμε και μορφοποίηση. Αλλά το "κρυστάλλωση" είναι λίγο πιο περιγραφικό, πιο λογοτεχνικό αν θες. Αμέσως το μυαλό του άλλου πάει σε μια εικόνα, εκείνη του νερού που παγώνει και γίνεται κρύσταλλος. Πως μπορεί κάποιος να λιώσει έναν κρύσταλλο, μπορείς να μου πεις ;

08/04/2009, 13:02:54
zip
Εάν κατάλαβα ορθά και προσεγγίζεις το θέμα ως αλχημιστής συμφωνούμε για τον όρο κρυστάλλωση καθώς και για την διαδικασία. Λιώνεις τον κρύσταλλο με το πυρ.

08/04/2009, 13:14:05
quote:
Λιώνεις τον κρύσταλλο με το πυρ.

Πολύ σωστά. Με το πυρ, με την φωτιά δηλ. με θερμότητα. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος έχει κρυσταλλωμένη ουσία σε λάθος βάση, φαντάσου τι μεγάλη φωτιά πρέπει να του ανάψουμε (κι αυτό πάρ' το κυριολεκτικά και μεταφορικά δηλ. "σου άναψα μεγάλη φωτιά", που λέμε) ή να ανάψει ο ίδιος μέσα του, ώστε να λιώσει αυτόν τον "κρύσταλλο". Μιλάμε για πυρκαγιά, για παρανάλωμα, τίποτε δεν πρέπει να μείνει μέσα του. Πρέπει δηλ. να λιώσει εντελώς ο "κρύσταλλός" του, να γίνει νερό. Γι' αυτό και κάποιος λέει >

Αυτό να σας το πω μπορώ,
το "είναι" μου έγινε νερό
,
έγινε κι η ψυχή μου Αχέρωντας
που 'φυγε μακρυά σας χαίροντας ...

Μήπως ... σου άναψα φωτιά ; (χαχαχαχα) Να' σαι καλά φιλαράκι μου. Χαιρετισμούς και τα δέοντα στο έτερον ήμισυ ...

Edited by - zip on 08/04/2009 13:22:44

08/04/2009, 13:48:26
Ο ίδιος λοιπόν ο άνθρωπος, για να ανάψει μια τέτοια μεγάλη φωτιά μέσα του, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να είναι αποφασισμένος για όλα. Γι' αυτό - και για να επανέλθουμε σ' αυτό που έλεγα στον Κηφεύς - όταν ένας άνθρωπος έχει κρυσταλλωμένη σε λάθος βάση την ουσία του, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα γι' αυτό. Σε αντίθεση, αν η προσωπικότητά του είναι κρυσταλλωμένη σε λάθος βάση, μπορεί πολύ πιο εύκολα να την "λιώσει". Δεν χρειάζεται δηλ. μια τόσο μεγάλη φωτιά που θα του κάψει ολοσχερώς το "είναι" του. Μπορεί κάτι που θα ακούσει, κάτι που θα διαβάσει, να του προκαλέσει μια φλόγα, μια σπίθα, μια μικρή ανάφλεξη μέσα του και να επαναπροσδιορίσει ή να αναθεωρήσει κάποια πράγματα στην προσωπικότητά του. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας κι όλοι μας το έχουμε κάνει.

Ποιος από μας όμως, έχει τολμήσει να βάλει φωτιά στην ουσία του ; Από μόνοι μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουμε. Αλλά και ποιος εμπιστεύεται κάποιον άλλον να του κάνει ; Υπάρχει μια περίπτωση. Ονομάζεται ... - ξαναδέστε τις ζώνες σας! - έρωτας. Σ' αυτήν την περίπτωση ο άνθρωπος εμπιστεύεται έναν άλλον άνθρωπο, ουσιαστικά εμπιστεύεται το άγνωστο, γιατί ο έρωτας αυτό είναι > ένα συναίσθημα που σε καλεί να εμπιστευτείς κάποιον συνάνθρωπό σου, που δεν τον ξέρεις. Σ' αυτήν την περίπτωση, ο συνάνθρωπός σου μπορεί να σου προκαλέσει μια πολύ μεγάλη φωτιά. Τόσοι ποιητές, τόσοι καλλιτέχνες έχουν μιλήσει γι' αυτήν. Είναι τόσο μεγάλη που σου καίει τα σπλάχνα, σε τσουρουφλίζει, σε παραδίδει σε μια μεγάλη και δυνατή πυρκαγιά. Πολλοί άνθρωποι έχουν λιώσει την ουσία τους μέσα σ' αυτήν την φωτιά, γι' αυτό και πολλοί λένε "με τον έρωτά σου, ξαναγεννήθηκα!". Κι άλλοι πάλι, εξ' αιτίας αυτής της φωτιάς, έχουν καταστραφεί.

Η αποκρυστάλλωση λοιπόν της ουσίας ενός ανθρώπου είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επικίνδυνη. Ο έρωτας, σαν εργαλείο για την πρόκληση μιας εσωτερικής πυρκαγιάς σ' έναν άνθρωπο, είναι πάρα πολύ ισχυρός. Είναι σαν οδοστρωτήρας. Τα ισοπεδώνει όλα. Υπάρχουν κι άλλα εργαλεία, όχι τόσο φανερά όσο ο έρωτας, τα οποία δεν είναι τόσο ισχυρά, αλλά μπορούν να γίνουν - ας μην επεκταθούμε περισσότερο. Όταν λοιπόν κάποιος έχει στα χέρια του τέτοια ισχυρά "εμπρηστικά" εργαλεία, τότε - αν αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει (δεν θα του το πρότεινα εγώ βέβαια αυτό ποτέ) - τότε λοιπόν δύο πράγματα μπορεί να προκαλέσει στον συνάνθρωπό του. Ή να τον αναγεννήσει ή να τον σκοτώσει. Ή να του ξαναδώσει ζωή δηλ. ή να του την πάρει. Αυτό είναι ικανότητα θεού, μία ικανότητα εκ των πολλών δηλ. Γι' αυτό και ο έρωτας, δικαίως έχει θεοποιηθεί από κάποιους.

Μην ξεχνάτε, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που αυτοκτόνησαν, αυτοκτονούν και θα αυτοκτονούν από μια ερωτική απογοήτευση. Αυτό είναι τρομακτικό, αν το σκεφτεί κανείς. Ο έρωτας είναι τόσο επικίνδυνο συναίσθημα που προκαλεί στην ουσία ενός ανθρώπου ταχεία - θα μπορούσαμε να πούμε - αποκρυστάλλωση. Οι άνθρωποι όταν είναι ερωτευμένοι, δεν τρώνε, δεν κοιμούνται, είναι απρόσεχτοι, είναι αφηρημένοι. Φανταστείτε για το μέγεθος της φωτιάς δηλ. που προκαλεί. Ούτε να φας δεν σ' αφήνει! Έτσι, μπορεί να σου προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο, να σου πάρει την ζωή. Ξέρω ανθρώπους - ζόμπι, που ζούσαν για χρόνια σε κατάθλιψη, σε βαριά μελαγχολία, νεκρούς - ζωντανούς ανθρώπους που δεν χάρηκαν τίποτε, εξ' αιτίας ενός έρωτα - άκουσον, άκουσον! - ενός έρωτα. Όλοι μας ξέρουμε, όλοι μας έχουμε ακούσει, φίλους, γνωστούς γνωστών, όλοι μας γνωρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις.

Μπροστά στο παραπάνω, η αποκρυστάλλωση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, φαντάζει παιχνιδάκι. Κατ' αρχήν, επειδή η προσωπικότητα ενός ανθρώπου είναι διαμορφωμένη από εξωγενείς παράγοντες, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί από τον γνώστη, ένας τέτοιος εξωγενής παράγοντας ώστε να επηρρεάσει την προσωπικότητα ενός άλλου συναθρώπου του. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Απλό παράδειγμα >

Ένας άνθρωπος δεν έχει φάει ποτέ στην ζωή του ... κουκιά! Δεν έχει φάει ρε παιδί μου, θες γιατί δεν τα μαγείρεψε ποτέ η μάνα του, θες γιατί του είπε κάποιος πως δεν είναι ωραία, θες γιατί δεν έτυχε, θες γιατί έχει ακούσει πως από τα κουκιά μπορεί να πάθει κάποιος δηλητηρίαση, θες ... για διάφορους λόγους. (Δεν εξετάσουμε τι περίπτωση να τον πειράζουν στο στομάχι τα κουκιά, είναι άλλο, έβαλα κουκιά γιατί τώρα πεινάω, γι' αυτό) Τον ρωτάς λοιπόν "θες κουκιά ;" και σου λέει "όχι, δεν τρώω κουκιά". Του λες "μα γιατί ; τα κουκιά είναι πολύ ωραίο φαγητό, γιατί δεν θες να δοκιμάσεις ;" Και ο άνθρωπος αυτός σου λέει "όχι, δεν θέλω, άσε καλύτερα".Σ' αυτόν τον άνθρωπο, υπάρχει μέσα του ένα "εγώ" που έχει στραβώσει ρε παιδί μου με τα κουκιά, δεν τα γουστάρει τα κουκιά. Κι ενώ ο ίδιος δεν τα έχει δοκιμάσει ποτέ του, μέσα του έχει επικρατήσει η άποψη πως δεν τα θέλει. Αυτό το "εγώ" του δηλ. αυτό το στραβωμένο με τα κουκιά "εγώ" του, έχει υποτάξει τα άλλα που του λένε "δοκίμασε ρε, ένα φαγητό είναι!". Εσύ, ο γνώστης, θες σώνει και ντε να φάει αυτός κουκιά. Τι κάνεις για να το πετύχεις αυτό ;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Φαντασία να 'χεις. Κατ' αρχήν, μπορείς να τον ξεγελάσεις, να του πεις ένα ψέμα ή να του κρύψεις μια αλήθεια. Μπορείς δηλ. να τον πας σε ένα εστιατόριο όπου σερβίρουν μια σπεσιαλιτέ με κουκιά και να του πεις "δοκίμασε αυτό το φαγητό, είναι όλα τα λεφτά!". Κι όταν αυτός το φάει και το φχαριστηθεί, να του πεις "ξε'ς τι έφαγες ; Κουκιά!. 'Ντάξει, αυτό είναι λίγο πονηρό βέβαια και θέλει και λίγο να 'σαι ηθοποιός για να το κάνεις. Μπορείς επίσης να τον δελεάσεις ή να τον κάνεις να ζηλέψει ή να του προκαλέσεις περιέργεια. Να παραγγείλεις εσύ αυτό το φαγητό, αυτήν την σπεσιαλιτέ δηλ. και να το φας με τόσο μεγάλη ευχαρίστηση που να πει μέσα του "καλά, τι τρώει το άτομο ; ας φάω κι εγώ". Με λίγα λόγια, μπορείς δηλ. να τον προκαλέσεις.

Τι σημαίνει προ-καλώ ; Σημαίνει πως κάνω κάτι πρωτού διατυπώσω την κλήση. Αυτό σημαίνει. Ένας γνώστης, ένας μύστης για να το πω καλύτερα, δεν χρειάζεται να διατυπώσει την κλήση και τις περισσότερες φορές εσκεμμένα αποκρύπτει την κλήση. Η απόκρυψη της κλήσης μπορεί να γίνει με πάρα πολλούς τρόπους, η προ-κλήση δηλ.

Συνεπώς, στο τέλος, για να μην σας κουράζω άλλο, αυτός ο άνθρωπος εκεί που νόμιζε πως δεν ήθελε κουκιά, τώρα τρώει και μάλιστα γλύφει και τα δάχτυλά του. Αυτό είναι μια αναθεώρηση ενός μέρους μόνο, ενός πολύ μικρού δηλ. μέρους - σας το ανέφερα ως παράδειγμα - της προσωπικότητάς του, ενός πολύ πολύ μικρού "εγώ" του δηλ. ενός αθώου "εγώ" του. Γιατί στο κάτω κάτω, ε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν κάποιος δεν γουστάρει τα κουκιά, μην τρελλαθούμε κιόλας ...

Edited by - zip on 08/04/2009 15:42:07